„Elaneer Payasam“ receptas (švelnus kokosų saldus)

Štai įdomus desertų receptas iš Pietų Indijos virtuvės-„Elaneer Payasam“, kuris yra kreminis kreminis kokosas arba kheer. Šis kreminis ir niūrus payasamas gaminamas iš švelnaus kokoso, cukraus, kokosų vandens, kokosų pieno ir riešutų, kurie yra tiesiog sumaišyti ir sumaišyti. Taigi šį saldų patiekalą taip pat labai lengva paruošti. Tai taip pat be glitimo ir veganų. Taigi, jums nėra jokios priežasties to praleisti!
Apie „Elaneer Payasam“
Kelias kokosų ar kokosų vanduo yra vadinamas „elaneer“ arba „ilaneer“ keliomis Pietų Indijos kalbomis ir „Nariyal Malai“ hindi kalba.
„Payasam“ nurodo Kheerą, taigi šio saldaus patiekalo pavadinimas yra švelnus kokosų kheer arba tiesiog elaneer payasam. Jis taip pat vadinamas Karikku payasam Keraloje.
Taigi šis saldus, pagamintas iš švelnaus kokoso, yra subtilus ir gaivus desertas, pagrįstas Pietų Indijos kulinarinėmis tradicijomis, ypač pakrančių regionuose, tokiuose kaip Kerala ir kai kurios Tamil Nadu dalys.
Jos ištakos yra glaudžiai susijusios su gausiais kokosų medžiais, kurie klesti šiose vietose, todėl tai yra esminė regioninės dietos ingredientas.
Šis švelnus kokosų minkštimas ar malai yra kokosuose, kuriuose yra vandens. Kai kūnas subręsta, vanduo tampa mažesnis. Pietų Indijos šventyklos kultūroje „Payasams“ ilgą laiką buvo pagrindinė „Prasadam“ (šventųjų aukų) komponentas.
Be to, daugelyje namų ūkių, nors vyravo tradiciniai variantai, tokie kaip „Rice Payasam“ ir „Ada Pradhaman“, „Elaneer Payasam“ tapo lengvesne, šiuolaikiškesnė alternatyva, greičiausiai įvesta patenkinti besivystančius skonius išlaikant tradicines šaknis.
Šiais laikais „Elaneer Payasam“ tapo šventinėmis šventėmis, vestuvėmis ir ypatingomis progomis, ypač Keraloje, kur šis saldus suderinamas su paprastumo ir elegancijos etosu pagal kulinarines tradicijas.
Mano receptui ar „Elaneer Payasam“ naudokite tik minkštą kokosų mėsą ar minkštą minkštą, niūrią, sultingą, drėgną ir saldų skonį. Nenaudokite subrendusio kokosų minkštimo.
Šis receptas turi daugybę variantų, kuriuos taip pat galima gaminti su pieno pagrindu pagamintu pienu arba pasaldintu kondensuotu pienu.
Apie mano receptą
Mano „Elaneer Payasam“ receptas yra augalinė. Taigi, pagamintas iš kokosų pieno, kokosų vandens ir cukraus. Taip pat galite naudoti „Jaggery“ kaip saldiklį.
Tai turi labai šviesiai rudą spalvą, nes aš naudojau žaliavinį cukrų. Anakardžiai prideda gražų traškumą prie kitaip sklandaus ir kreminio „Payasam“, pilno kokoso skonio. Visa tai taip pat daro skonį.
Kaip jau sakiau, šis „Elaneer Payasam“ receptas yra patiekalas, kuriam nereikia virimo, o jei kokosų pienas yra paruoštas, jis bus padarytas per 15 minučių. Siekia tenkinti tų saldų potraukį, kad būtų puikus veganiškas ir be glitimo desertas.
„Elaneer Payasam“ įkūnija Pietų Indijos virtuvės sielą: minimalius ingredientus, natūralius skonius ir tradicijų bei inovacijų pusiausvyrą.
Žingsnis po žingsnio vadovas
Kaip pasigaminti elaneer payasam
Puree Elaneer (konkurso kokosas)
1. Paimkite 1 puodelį grubiai susmulkinto švelnaus kokoso, ½ puodelio kokosų vandens ir 7 šaukštus cukraus į maišytuvą.

2. Sumaišykite šį ingredientą.

3. Perdėkite šį sumaišytą švelnaus kokoso mišinį į dubenį ar keptuvę.

Padarykite „Elaneer Payasam“
4. Į dubenį ar keptuvę užpilkite 1 puodelį storio kokoso pieno (konservuoto ar naminio). Be to, įpilkite ¼ šaukštelio žalios kardamono miltelių arba prireikus.

5. Kruopščiai sumaišykite.

6. Įpilkite 7 iki 8 supjaustytų arba susmulkintų anakardžių (sutaupykite šiek tiek garnyro). Dar kartą sumaišykite.
Skonio testas ir, jei mažiau saldus, įpilkite daugiau cukraus pagal skonį ir maišykite, kad jį ištirpintumėte.

7. Uždenkite dubenį dangčiu ir valandą ar daugiau šaldykite.
Patiekite „Elaneer Payasam“ atšaldytą arba šaltą, supjaustytą rezervuotomis kapotomis anakardžiais.

Ekspertų patarimai
- Pieno pasirinkimas: Savo recepte aš naudojau augalinį kokosų pieną, kad jis taptų veganu. Bet jei norite, kad tai būtų tik vegetariški, taip pat galite naudoti pieno pagrindu pagamintą nenugriebtą pieną arba pasaldintą kondensuotą pieną. Pieno pienui leiskite šiek tiek sutirštinti, kai keletą minučių troškinkite. Tada atvėsinkite ir sumaišykite su sumaišytu mišiniu.
- Pridedant kokoso: Taip pat galite smulkiai supjaustyti pusę švelnaus kokoso ir tyrės likusį pusę ¼ puodelio kokoso vandens. Tinkamas kokosas gali būti sumalamas arba sumaišytas šiurkščiai ar smulkiai, atsižvelgiant į tai, kas jums labiau patinka.
- Saldiklių pasirinkimas: Šiame recepte galite įtraukti savo pageidaujamus saldiklius. Kai kurie gražūs pasirinkimai yra jaggery, kokosų cukrus, palmių cukrus, datos sirupas ar datos milteliai ir rudasis cukrus.
- Koreguojanti nuoseklumas: Norėdami sureguliuoti „Payasam“ konsistenciją, jei norite, įpilkite dar šiek tiek kokosų vandens.
- Papildomos kvapiosios medžiagos: Norėdami gauti papildomų skonių, galite pridėti rožių vandens arba kewra vandens.
- Pridedama tekstūra: Pageidaujami riešutai, tokie kaip migdolai, pistacijos, anakardžiai, pekano riešutai ir kt., Gali būti pridėtos papildomos tekstūros. Anakardžius ir razinas galima kepti į ghee arba kokosų aliejų, tada pridedami.
DUK
„Elaneer Payasam“ yra tradicinis Pietų Indijos desertas, paruoštas naudojant švelnų kokosą („Elaneer“), kokosų vandenį, kokosų pieną ar pieną ar kondensuotą pieną, ir cukraus/jaggery, dažnai su riešutais, kad būtų papildomas skonis. Tai lengvas, gaivus ir švelniai saldus payasamas, pabrėžiantis natūralius švelnaus kokoso skonį.
Taip, jis gali būti pagamintas vegetariškai, pakeisdamas kokosų pieną į dienoraščio pagrindu pagamintą nenugriebtą pieną ar net saldintą kondensuotą pieną.
Šis „Payasam“ yra ypač populiarus Keraloje ir Tamil Nadu. Jo ingredientai atspindi atogrąžų gausą šių regionų, ypač šviežių švelnių kokosų.
Taip, galite visiškai praleisti cukrų, jei švelnus kokosų vanduo ir minkštimas yra natūraliai saldus. Arba galite naudoti natūralius saldiklius, tokius kaip „Jaggery“, palmių cukrus, kokosų cukrus, datos sirupas ir kt., Kad tiktų jūsų skoniui.
Aišku, šį patiekalą galite paruošti prieš kelias valandas ir jį šaldyti. Tačiau geriausia, kad būtų galima naudoti šviežią, kad išlaikytumėte švelnius švelnaus kokoso skonį. Jei šaldykite, patiekite atšaldytą gaivinančiai patirčiai.
Daugiau Pietų Indijos saldainių išbandyti!
Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį padarėte. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite prie savo el. Laiškų arba sekite mane „Instagram“, „YouTube“, „Facebook“, „Pinterest“ ar „Twitter“.


„Elaneer Payasam“ receptas
Čia yra Pietų Indijos deserto „Elaneer Payasam“ receptas, pagamintas iš „Tender Coconut“ („Elaneer“), cukraus, kokosų pieno ir anakardžių. Šį saldų patiekalą taip pat labai lengva paruošti. Veganai ir be glitimo.
Prep laikas 15 minutės
Virkite laikas 0 minutės
Bendras laikas 15 minutės
Užkirsti
Į maišytuvą ar maišytuvą paimkite švelnų kokosą, kokosų vandenį ir cukrų.
Šiuos ingredientus susimaišykite smulkiai į maišytuvą ar maišytuvą.
Maišytą mišinį supilkite į dubenį ar keptuvę.
Supilkite storą kokosų pieną (konservuotą ar naminį).
Pabarstykite žalių kardamono miltelius. Kruopščiai sumaišykite.
Įpilkite pjaustytų anakardžių (patiekite šiek tiek garnyro) ir dar kartą išmaišykite.
Skonio testas ir, jei „Payasam“ jums atrodo ne toks saldus, pagal skonį įpilkite dar šiek tiek cukraus. Sumaišykite ir išmaišykite, kad ištirpintumėte cukrų.
Šaldykite „Elaneer Payasam“ valandą ar daugiau. Patiekite atšaldytą ar šaltą, supjaustytą pjaustytais anakardžiais.
- Įsitikinkite, kad naudokite tik švelnų kokosą, kuris yra minkštas, keistas ir želė. Nenaudokite subrendusios kokosų mėsos, kuri paprastai yra kieta.
- Vietoj kokoso pieno galite naudoti pieną. Tačiau su pienu turėsite jį troškinti keletą minučių, kol jis šiek tiek sutirštės. Leiskite jam atvėsti ir sumaišykite su sumaišytais ingredientais.
- Jei norite, sureguliuokite „Payasam“ konsistenciją, pridėdami dar šiek tiek kokosų vandens.
- Taip pat galite smulkiai supjaustyti pusę švelnaus kokoso ir tyrę likusį pusę ¼ puodelio kokoso vandens. Susmulkintus švelnius kokosų gabaliukus galima pridėti prie „Payasam“ tam tikros tekstūros.
- Jei norite, rinkitės anakardžius ir razinas atskirai į kokosų aliejų ar ghee.
- Nesivaržykite pridėti pasirinktų pasirinktų saldiklių ir riešutų.
Mitybos faktai
„Elaneer Payasam“ receptas
Suma už porciją
Kalorijos 382
Kalorijos iš riebalų 243
% Dienos vertė*
Riebalai 27G42%
Sočiųjų riebalų 23 g144%
Polinesočiųjų riebalų 1G
Mononesočiųjų riebalų 2G
Natris 58 mg3%
Kalis 394 mg11%
Angliavandeniai 37G12%
3G pluoštas13%
Cukrus 31g34%
Baltymai 3g6%
Vitaminas B1 (tiaminas) 0,1 mg7%
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0,03 mg2%
Vitaminas B3 (niacinas) 1mg5%
Vitaminas B6 0,1 mg5%
Vitaminas c 3mg4%
Vitaminas e 0,1 mg1%
Vitaminas K. 1 µg1%
Kalcis 32mg3%
Vitaminas B9 (folatas) 20 µg5%
Lygintuvas 4mg22%
Magnis 64mg16%
Fosforas 132mg13%
Cinkas 1mg7%
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.