Paneer Dosa receptas (gatvės stilius)

Paneer Dosa receptas (gatvės stilius)

Aš myliu dosą. Mano šeima myli Dosą. Taigi, namuose vis gaminu šio populiaraus Pietų Indijos patiekalo veisles. Vienas iš mūsų visų laikų mėgstamiausių yra „Paneer Dosa“, kuris yra įdarytos dosos variantas, užpildytas minkštu paneliu, kvapniais prieskoniais ir sveikai sumaišytomis daržovėmis. Mano receptas taip pat labai lengvas, paprastas ir išgauna gatvės stiliaus skonį. Jums tai tikrai patiks!

sulankstyta paneer dosa, papuošta keliais kalendros lapeliais kartu su dubeniu žalios spalvos kokosinio čatnio.

Apie Paneer Dosa receptą

Dosa, plonas ir traškus ryžių ir lęšių krepas, šimtmečius buvo pagrindinis Pietų Indijos namų ūkis, datuojamas senovės Tamil Nadu jau 1.Šv mūsų eros amžiuje.

Gatvės stiliaus „Paneer Dosa“ yra gana moderni tradicinės Pietų Indijos dosos adaptacija, gimusi iš šurmuliuojančios miesto gatvės maisto kultūros, kuri tinka įvairiems skoniams.

Šis „Paneer Dosa“ sujungia traškų, auksinį dosos tobulumą ir paneer sodrumą, todėl tai yra sintezės patiekalas, atspindintis naujoves, sintezę ir tarpregioninius kulinarinius mainus.

Dosą užpildžiau puikiai pagardintu, prieskoniais pagardintu paneliu kartu su mišriu daržovių įdaru, suteikiančiu gatvės stiliaus skonių ir skonio.

Patiekalas ir toliau tobulinamas, o jo variantai apima aštrų paneer Masala Dosa, Paneer Tikka dosa ir net Jain stiliaus Paneer Dosa (be svogūno ar česnako). Jo patrauklumas slypi jo universalumu ir gebėjimu patenkinti įvairias mitybos nuostatas.

Šiai Paneer Dosa taip pat reikės Dosa tešlos. Gaminkite namuose arba pirkite iš išorės. Šis receptas yra įdomus ir skanus dosa variantas, palyginti su įprasta paprasta dosa.

Ar turite šiek tiek dosa arba idli tešlos likučių ir nežinote, ką su ja daryti? Pirmyn, sukurkite šią skanią versiją.

Kaip Pagaminta

Norint pagaminti šią nuostabią Paneer Dosa, tereikia dosa tešlą paskleisti ant gerai pagardinto tawa. Tada sumaišykite su daržovėmis, sviestu, prieskoniais, žolelėmis, pav bhaji masala ir druska ir gerai išmaišykite. Galiausiai užtepkite tarkuotą panelę ir gerai sumaišykite su masala.

Šiame Paneer Dosa recepte nurodytoms daržovėms naudojau svogūnų, morkų, paprikų ir pomidorų mišinį.

Galite naudoti bet kokias daržoves, kurias galima valgyti žalias arba iš dalies virtas (pagalvokite apie morkas, svogūnus, paprikas, pomidorus ir kt.). Visiškai išvirta bulvių košė taip pat yra puikus priedas.

Taip pat naudoju žalius čili ir kalendros lapus. Praleiskite žaliuosius čili, jei jums labiau patinka ne tokia aštri Paneer Dosa versija.

Pav Bhaji Masala patiekalui suteikia unikalų skonio ir skonio aspektą. Taigi, siūlau jį naudoti įdarui.

Pagal šį receptą su 1 puodeliu tešlos gausite 4 dozes. Iš ¼ puodelio tešlos užteks 1 vidutinio dydžio dozei. Galite lengvai pakeisti receptą ir pagaminti daugiau dosų.

Patiekite šias skanias dosas su kokosiniu chutney arba raudonuoju chutney ir sambaru.

Žingsnis po žingsnio vadovas

Kaip pasigaminti Paneer Dosa

Pasiruošimas

1. Paimkite 1 puodelį dosa tešlos į dubenį. Galite naudoti idli tešlą, dosa tešlą ir net ragi dosa tešlą. Čia naudojau ragi dosa tešlą.

dosa tešla dubenyje.dosa tešla dubenyje.

2. Paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūnus, papriką (bet kokios spalvos) ir pomidorus. Morkas sutarkuoti. Smulkiai supjaustykite žalią čili ir keletą kalendros lapelių. Sutarkuokite plokštę ir atidėkite į šalį.

Jums reikės:

  • ⅓ puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų
  • ⅓ puodelio tarkuotų morkų
  • ⅓ puodelio smulkiai supjaustytos paprikos arba paprikos
  • ⅓ puodelio smulkiai pjaustytų pomidorų
  • 1 mažas smulkiai pjaustytas žalias čili
  • 2–3 šaukštai kapotų kalendros lapelių
daržovės ir žolelės lėkštėje, kad pagamintumėte paneer dosa.daržovės ir žolelės lėkštėje, kad pagamintumėte paneer dosa.

Padarykite Paneer Dosa

3. Įkaitinkite tawa arba plokščią keptuvę. Įsitikinkite, kad tawa yra gerai pagardinta. Paimkite kaušą arba ¼ puodelio tešlos ir tolygiai paskirstykite ją sukamaisiais judesiais ant karšto tawa.

Centrinė dalis gali būti žalia arba nepakankamai iškepta. Jokių rūpesčių! Ant jo pradedame pilti savo ingredientus. Kepant dosai, ši žalia ar nepakankamai iškepta tešla taip pat iškeps.

Palaikykite žemą arba vidutinę šilumą. Po vieną įdėkite 1–2 šaukštus pjaustytų daržovių, žaliųjų čili pipirų ir tarkuotų morkų.

daržovės ant keptuvės (tawa).daržovės ant keptuvės (tawa).

4. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį pav bhaji masala arba pagal poreikį. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį minkšto sviesto arba pagal poreikį. Pabarstykite kalendros lapelius ir kelis žiupsnelius druskos.

Būkite atsargūs, kai dedate priedus. Dosa neturi gauti auksinės spalvos ar per daug iškepti. Tokiu būdu doza gali tapti kramtoma, sausa ir kieta.

Prireikus reguliuokite keptuvės šilumą.

maltų prieskonių, prieskonių, kalendros lapų, sviesto ir žaliųjų paprikų kauburėlis ant dosos, dengiančios daržoves.maltų prieskonių, prieskonių, kalendros lapų, sviesto ir žaliųjų paprikų kauburėlis ant dosos, dengiančios daržoves.

5. Labai gerai išmaišykite šaukštu ar mentele ir tolygiai paskirstykite šiuo daržovių mišiniu ant dosos. Leiskite daržovių įdarui virti apie pusę minutės.

prieskonius, žoleles sumaišyti su daržovėmis ir vienu sluoksniu paskleisti ant dosos.prieskonius, žoleles sumaišyti su daržovėmis ir vienu sluoksniu paskleisti ant dosos.

6. Įdėkite 3 šaukštus tarkuoto paneerio.

tarkuotas paneeris ant daržovių sluoksnio ant dosos.tarkuotas paneeris ant daržovių sluoksnio ant dosos.

7. Kruopščiai išmaišykite ir tolygiai paskirstykite paneer-daržovių mišinį ant dosos. Mišinys taps drėgnas, nes sumaišius skydas paliks drėgmę.

paneerį sumaišyti su daržovėmis ir užtepti ant dosos.paneerį sumaišyti su daržovėmis ir užtepti ant dosos.

Virkite ir patiekite

8. Dabar galite padidinti ugnį ir virti, kol dosa taps auksinės spalvos. Pasirūpinkite, kad panelės įdaras nekeptų ilgai. Paneeris taps kramtomas ir sausas.

sulankstytas paneer dosa ant tawa. sulankstytas paneer dosa ant tawa.

9. Sulenkite ir patiekite Paneer Dosa karštą su kokosiniu čatniu ir sambaru.

Panašiai padarykite daugiau dozių partijomis.

Paneer dosa skerspjūvio vaizdas su panelės įdaru, matomas ant baltos lėkštės su žaliu kokosiniu čatniu su teksto pertraukomis.Paneer dosa skerspjūvio vaizdas su panelės įdaru, matomas ant baltos lėkštės su žaliu kokosiniu čatniu su teksto pertraukomis.

Ekspertų patarimai

  1. Dosa tešlos veislė: Norėdami gauti daugiau maistinių medžiagų, galite naudoti įprastą dosa tešlą, Pesarattu tešlą ar net ragi dosa tešlą.
  2. Plokštės naudojimas: Įsitikinkite, kad plokštė yra šviežia ir drėgna, o ne sausa. Užšaldyta plokštė taip pat gali neveikti gerai. Stenkitės nerijos virti ilgą laiką, nes jis gali išdžiūti ir sukramtyti. Naminis panelis yra geras pasirinkimas šiai dozei gaminti.
  3. Jei norite daugiau gatvės stiliaus skonio: Įpilkite česnakinio raudonojo čili pastos arba pomidorų kečupo arba majonezo. Pasirinkimas yra jūsų. Galite įtraukti ingredientų, kurie suteikia aukščiausio lygio skonį.
  4. Virimo dozė: Būkite atsargūs dėdami priedus. Dosa neturi gauti auksinės spalvos ar per daug iškepti. Dėl to dozė gali tapti kramtoma, sausa ir kieta.
  5. Papildomi papildymai: Galite pridėti virtos bulvių košės, tarkuotų burokėlių, svogūnų, taip pat tarkuoto mocarelos sūrio kartu su panele.

DUK

Kokio tipo dosa tešla naudojama Paneer Dosa?

Tešla paprastai yra tokia pati, kaip ir tradicinei dosai, gaminama iš fermentuotų ryžių ir urad dal (skelto juodojo gramo). Fermentacija suteikia tešlai šiek tiek aštrumo ir padeda pasiekti dosai būdingą traškumą.

Ar galiu namuose pasigaminti gatvės stiliaus „Paneer Dosa“?

absoliučiai! Sekite mano receptą šiame įraše. Naudokite plokščią, plačią keptuvę, kad atkartotumėte gatvės stiliaus gaminimo patirtį.

Ar šis receptas aštrus?

Taip, šis „Paneer Dosa“ receptas paprastai yra aštrus, nes skoniui pagerinti naudojami žali čili, pav bhaji masala. Tačiau prieskonių lygius galima pritaikyti pagal jūsų poreikius.

Ar galiu pritaikyti šio Paneer Dosa recepto įdarą?

Taip. Galite eksperimentuoti su tokiais ingredientais kaip sūris, daugiau daržovių ar mažiau prieskonių. Namuose galite kūrybiškai naudoti įdarą pridėdami mėgstamų prieskonių ar ingredientų.

Kur galiu rasti geriausią gatvės stiliaus „Paneer Dosa“?

Gatvės stiliaus Paneer Dosa populiari tokiuose didmiesčiuose kaip Bengalūras, Čenajus, Haidarabadas ir Mumbajus. Ieškokite dosa prekystalių judriose turgavietėse, netoli koledžų arba maisto festivaliuose, kad gautumėte geriausią patirtį. Kiekvienas pardavėjas dažnai turi savo unikalų posūkį ir pasirenka receptą.

Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.

sulankstyta paneer dosa, papuošta keliais kalendros lapeliais kartu su dubeniu žalios spalvos kokosinio čatnio.sulankstyta paneer dosa, papuošta keliais kalendros lapeliais kartu su dubeniu žalios spalvos kokosinio čatnio.

Paneer Dosa receptas

Vienas iš mūsų visų laikų mėgstamiausių yra Paneer Dosa, kuris yra įdarytos dosos ir sintezės recepto variantas. Jis gaminamas iš mišrių daržovių, panerio, sviesto, prieskonių ir Pav Bhaji Masala įdaro. Itin lengva, paprasta ir gaunami gatvės stiliaus skoniai.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 20 minučių

Bendras laikas 30 minučių

Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti

Paruoškite dosą su priedais

  • Įkaitinkite tawa arba plokščią keptuvę. Būtinai naudokite gerai pagardintą keptuvę ar keptuvę.

  • Paimkite kaušelį tešlos ir sukamaisiais judesiais paskleiskite ant karštos tavos, kad susidarytų dosa.

  • Centrinė dalis gali būti žalia arba nepakankamai iškepta. Bet mes pradedame papildyti savo ingredientus. Kepant dosai, ši žalia ar nepakankamai iškepta tešla taip pat iškeps.

  • Palaikykite žemą arba vidutinę šilumą. Po vieną įdėkite 1–2 šaukštus pjaustytų daržovių, žalių čili ir tarkuotų morkų. Jūs netgi galite iš pradžių sumaišyti daržoves, o tada jas įdėti iš karto.
  • Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį pav bhaji masala.

  • Viską gerai išmaišykite šaukštu ar mentele.

  • Leiskite daržovių įdarui virti apie pusę minutės.

  • Atitinkamai ir pagal poreikį reguliuokite viryklės šilumą. Jūs nenorite, kad dosa taptų auksinė arba visiškai iškeptų, kol nesudėsite daržovių ir pan.

Padarykite Paneer Dosa

  • Ant užpilų uždėkite 3 šaukštus panelės. Jei norite, galite pridėti daugiau skydų.

  • Kruopščiai sumaišykite tarkuotą paneerį su likusiais ingredientais ir tolygiai paskirstykite šį paneer masala vienu sluoksniu ant dosos.

  • Paneer masala mišinys taps drėgnas, nes sumaišius panelė paliks drėgmę.

  • Dabar galite padidinti ugnį ir virti, kol dosa taps auksinės spalvos.

  • Sulenkite dosą mentele. Mentele išimkite sulankstytą Paneer dosa iš keptuvės ir patiekite karštą.

  • Panašiai ant karštos tawa arba keptuvės partijomis gaminkite kitas įdarytas dosas.

  • Patiekite Paneer Dosa su kokoso čatnio, sambaro ar kečupo garnyru, jei norite.

  • Šioms dosoms gaminti galite naudoti įprastą dosa tešlą, moong dal dosa tešlą ir net ragi dosa tešlą.
  • Įsitikinkite, kad plokštę naudokite šviežią ir drėgną, o ne sausą. Šaldytas panelis šiame recepte gali netikti. Kitas geras pasirinkimas yra šviežias naminis skydas.
  • Nevirkite trintos plokštės ilgą laiką, nes ji gali išdžiūti ir kramtyti.
  • Norėdami gauti daugiau gatvės stiliaus, galite pridėti česnakinio raudonojo čili čatnio arba pomidorų kečupo ar majonezo. Pasirinkimas yra jūsų.
  • Būkite atsargūs, kai dedate priedus. Dosa neturi gauti auksinės spalvos ar per daug iškepti. Dėl to dozė gali tapti kramtoma, sausa ir kieta. Taigi reguliuokite šilumą pagal poreikį.
  • Kartu su panele galite pridėti virtos bulvių košės, tarkuotų burokėlių, svogūnų, taip pat tarkuoto mocarelos ar čederio sūrio.

Mitybos faktai

Paneer Dosa receptas

Kiekis vienai porcijai

Kalorijos 342 Kalorijos iš riebalų 126

% dienos vertė*

Riebalai 14g22 %

Sočiųjų riebalų 8g50 %

Transriebalai 0,1 g

Polinesočiųjų riebalų 0,2 g

Mononesočiųjų riebalų 1 g

Cholesterolis 35 mg12 %

Natrio 207 mg9 %

Kalis 164 mg5 %

Angliavandeniai 43g14 %

Skaidulos 2g8 %

Cukrus 2g2 %

Baltymai 10g20 %

Vitaminas A 2375 TV48 %

Vitaminas B1 (tiaminas) 0,1 mg7 %

Vitaminas B2 (riboflavinas) 0,04 mg2 %

Vitaminas B3 (niacinas) 1 mg5 %

Vitaminas B6 0,2 mg10 %

Vitaminas B12 0,01 µg0 %

Vitaminas C 21 mg25 %

Vitaminas D 0,1 µg1 %

Vitaminas E 0,5 mg3 %

Vitaminas K 4 µg4 %

Kalcis 225 mg23 %

Vitaminas B9 (folio rūgštis) 16 µg4 %

Geležis 1 mg6 %

Magnis 17 mg4 %

Fosforas 68 mg7 %

Cinkas 1 mg7 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -