Pomidorų Biryani receptas (Pietų Indijos stilius)

Pomidorų Biryani receptas (Pietų Indijos stilius)

Pomidorų biryani yra vieno puodo prieskoniais Pietų Indijos stiliaus skanūs biryani, pagaminti iš ryžių, pomidorų, kokosų pieno, daržovių, žolelių ir prieskonių. Skirtingai nuo įprastų daržovių biryani, šis pomidorų biryani receptas nėra sluoksniuotas ir nevirtas. Be glitimo ir veganiškas.

pomidorų biryani patiekiami dubenyje su tekstu.

Apie pomidorų Biryani receptą

Yra daug būdų, kaip pomidoras biryani thakkali biryani galima pagaminti. Mano receptas yra vienas iš paprasčiausių variantų ir yra skanus biryani, virtas viename puode ar keptuvėje. Taigi mažiau puodų ir keptuvių, kuriuos reikia valyti.

Tinklaraštyje jau pasidalinau lengvu ir greitu slėgine virykle Biryani. Visas receptas gaminamas storadugniame puode ar keptuvėje. Uždengtas sandariu dangteliu ir lėtai kepamas.

Jei skubate, galite naudoti greitpuodį, kad pagamintumėte tą patį receptą. Taip pat galite pasirinkti gaminti šį thakkali biryani momentiniame puode. Receptas laisvai pritaikytas tiek iš mano pomidorų pulao, tiek iš pomidorų vonios receptų.

Į šį pomidorą biryani įpilamas tirštas kokosų pienas, kad būtų subalansuotas pomidorų skonis. Taigi biryani turi lengvą pomidorų skonį, o ne pernelyg stiprų.

Kokosų pienas suteikia ryžių skonį ir sodrą, tačiau jei neturite kokosų pieno, tiesiog praleiskite jį ir įpilkite vandens. Vietoj vandens taip pat galite naudoti daržovių sultinį.

Į biryani galima dėti mišrių daržovių, tokių kaip žirniai, morkos, kukurūzai, kukurūzai, žiediniai kopūstai ir kt., arba galite laikyti paprastą.

pomidorų biryani patiekiami dubenyjepomidorų biryani patiekiami dubenyje

Tiesą sakant, šis pomidorų biryani taip pat yra geri pietūs. Derinkite su marinuotais agurkais arba daržovių salotomis tiffin dėžutėje. Jei patiekiate pietums ar vakarienei, galite derinti su raita, marinuotais agurkais arba salotomis.

Žingsnis po žingsnio vadovas

Kaip pasigaminti pomidorų Biryani

Išmirkykite ryžius ir pagaminkite pomidorų tyrę

1. Keletą kartų nuplaukite ir 1 puodelį seeraga samba ryžių pamirkykite vandenyje 20–30 minučių. Jūs netgi galite naudoti basmati ryžius arba sona masuri ryžius arba bet kokius nelipnius ryžius.

Po 20–30 minučių nupilkite visą vandenį iš ryžių ir palikite nuošalyje.

mirkyti ryžiai mirkyti ryžiai

2. Nuplaukite ir supjaustykite 2 didelio dydžio pomidorus (apie 1 puodelį pjaustytų pomidorų). Sudėkite juos į maišytuvo ar smulkintuvo indelį.

pomidorai maišytuvepomidorai maišytuve

3. Sutrinkite iki vientisos tyrės. Jei neturite trintuvo ar smulkintuvo, tuomet galite net pomidorus sumalti arba sutarkuoti.

pomidorų tyrėspomidorų tyrės

4. Tai yra prieskoniai, kuriuos mes dėsime į pomidorų biryani. Praleiskite akmeninę gėlę, jei jos neturite. Išimkite ir palikite toliau nurodytus visus prieskonius.

  • 1,5 colio cinamono
  • 3 žali kardamonai
  • 3 gvazdikėliai
  • 1 mažo arba vidutinio dydžio tej patta (Indijos lauro lapas)
  • ½ arbatinio šaukštelio kmynų sėklų
  • ½ arbatinio šaukštelio pankolio sėklų
  • Mažas akmeninės gėlės gabalėlis (nebūtina)
  • 2 pavienės sruogos makalų
įvairūs prieskoniai lėkštėjeįvairūs prieskoniai lėkštėje

Sauté Aromatika

5. Storadugniame puode ar keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.

Naudokite keptuvę storu dugnu, nes priešingu atveju yra tikimybė, kad ryžiai nuo dugno paruduos arba sudegs.

Suberkite visus prieskonius ir pakepinkite ant silpnos ugnies, kol sutraškės ir taps kvapni. Įsitikinkite, kad prieskoniai nesudegs.

sveiki prieskoniai greitpuodyjesveiki prieskoniai greitpuodyje

6. Tada suberkite ¼ puodelio plonais griežinėliais pjaustytų svogūnų.

pridėti svogūnųpridėti svogūnų

7. Dažnai maišydami pakepinkite svogūnus ant mažos arba vidutinės-žemos ugnies, kol jie pradės gauti auksinę spalvą.

pakepinti svogūnuspakepinti svogūnus

8. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį imbiero česnako pastos. Išmaišykite ir gerai išmaišykite.

pridėta imbiero česnako pastapridėta imbiero česnako pasta

9. Tada suberkite 1 valgomąjį šaukštą smulkintų kalendros lapelių, 1 valgomąjį šaukštą smulkintų mėtų lapelių ir 1 žalią čili (smulkintą). Vėl gerai išmaišykite.

pridėta žoleliųpridėta žolelių

10. Sudėkite pomidorų tyrę. Jei naudojate parduotuvėje atvežtą pomidorų tyrę, įpilkite ½ puodelio pomidorų tyrės. Išmaišykite ir vėl išmaišykite.

pridedant pomidorų tyrėspridedant pomidorų tyrės

11. Dabar suberkite šiuos prieskonių miltelius:

  • ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių
  • ¼ arbatinio šaukštelio raudonojo čili miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio kalendros miltelių
  • ¼ arbatinio šaukštelio garam masala miltelių
pridėti prieskonių milteliaipridėti prieskonių milteliai

12. Prieskonių miltelius labai gerai išmaišykite ir sumaišykite su pomidorų tyrės ir kitų ingredientų mišiniu.

sumaišykite masalą su pomidorų tyresumaišykite masalą su pomidorų tyre

13. Išmaišykite ir patroškinkite 2 minutes.

troškinti pomidorą biryani masalatroškinti pomidorą biryani masala

Pridėti daržovių ir ryžių

14. Dabar įpilkite ¾ į 1 puodelį pjaustytų daržovių. Aš naudojau žalius žirnelius ir bulves. Išmaišykite ir vėl išmaišykite.

Be bulvių ir žirnių, galite pridėti daržovių mišinių, pavyzdžiui, morkų, kukurūzų, saldžiųjų kukurūzų, brokolių, žiedinių kopūstų, kad patiekalas būtų skanesnis ir maistingesnis.

pridėtos daržovėspridėtos daržovės

15. Sudėkite išmirkytus ryžius.

pridėti ryžiųpridėti ryžių

16. Išmaišykite ir sumaišykite ryžius su likusiu pomidorų masala padažu.

sumaišyti ryžius su likusiu pomidorų masala padažusumaišyti ryžius su likusiu pomidorų masala padažu

17. Įpilkite 1,5 stiklinės vandens. Jei norite, kad ryžių tekstūra būtų minkštesnė, galite įpilti ¼ puodelio daugiau vandens.

pridėti ryžiųpridėti ryžių

18. Tada įpilkite ½ puodelio tiršto kokosų pieno ir druskos pagal skonį.

Jei praleidžiate kokosų pieną, įpilkite 1,75–2 puodelius, priklausomai nuo ryžių kokybės. Vietoj vandens taip pat galite naudoti daržovių sultinį.

Kokosų pienas suteikia labai gerą skonį ir subalansuoja pomidorų aštrumą. Todėl labai rekomenduoju įpilti kokosų pieno.

pridėta kokosų pienopridėta kokosų pieno

19. Išmaišykite ir labai gerai išmaišykite. Patikrinkite vandens skonį ir jis turi būti šiek tiek sūrus. Jei ne, įberkite dar šiek tiek druskos.

sumaišyti pomidorų biryanisumaišyti pomidorų biryani

Padarykite pomidorų Biryani

20. Uždenkite keptuvę sandariu dangčiu ir virkite pomidorų biryani ant lėtos ugnies 18–20 minučių arba kol ryžiai išvirs ir visas vanduo susigers.

Laikas skirsis priklausomai nuo keptuvės dydžio, keptuvės storio ir kaitros intensyvumo. Gamindami šakute galite vieną ar du kartus patikrinti ryžių grūdus.

pomidorų biryani virimas uždaroje keptuvėjepomidorų biryani virimas uždaroje keptuvėje

21. Kai visi skysčiai susigers ir ryžių grūdeliai suminkštės, nuimkite dangtį. Tada šakute švelniai suplakite ryžius.

Žemiau esančioje nuotraukoje matote drėgną riebią ryžių konsistenciją. Taip yra dėl to, kad kokosų pienas nusėda ant viršaus.

Kai suplaksite ryžius, ši drėgna konsistencija pasiskirstys per visą biryani.

virtų pomidorų biryanivirtų pomidorų biryani

22. Patiekite pomidorų biryani karštą arba šiltą su pasirinktu marinuotu agurku arba jogurtu ar raita. Jis taip pat gali būti supakuotas į priešpiečių dėžutę.

Tai suteikia sveiką, sotų ir malonų maistą.

pomidorų biryanipomidorų biryani

Dar keli panašūs skanūs receptai, kurie jums gali patikti:

  • Tomato Rice – aštrūs ir skanūs Pietų Indijos stiliaus pomidorų ryžiai.
  • Veg Dum Biryani – Hyderabadi stiliaus veg dum biryani.
  • Pudina Rice – aštrūs ir skanūs vieno puodo kvapnūs mėtų ryžiai.
  • Mushroom Biryani – aštrus ir skanus Pietų Indijos biryani variantas, pagamintas iš grybų.
  • Paneer Biryani – tai švelniai prieskoninis ir skanus dum virti paneer biryani.

Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.

pomidorų biryanipomidorų biryani

Pomidorų Biryani receptas (Pietų Indijos stilius)

Pomidorų Biryani receptas, tamilų kalba dar vadinamas Thakkali Biryani, yra vieno puodo patiekalas su prieskoniais Pietų Indijos stiliaus skanus biryani variantas, pagamintas iš ryžių, pomidorų, kokosų pieno, daržovių, žolelių ir prieskonių.

Paruošimo laikas 20 minučių

Virimo laikas 30 minučių

Bendras laikas 50 minučių

Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti

Pasiruošimas

  • Keletą kartų nuplaukite ir 20–30 minučių pamirkykite seeraga samba ryžius vandenyje. Jūs netgi galite naudoti basmati ryžius arba sona masuri ryžius.

  • Po 20–30 minučių iš ryžių nupilkite visą vandenį ir atidėkite į šalį.

  • Tuo tarpu nuplaukite ir supjaustykite pomidorus. Sudėkite juos į trintuvą arba trintuvo indelį.

  • Sumaišykite iki vientisos tyrės. Jei neturite trintuvo ar smulkintuvo, tuomet galite net pomidorus sumalti arba sutarkuoti.

  • Išimkite ir palikite visus prieskonius nuošalyje.

  • Smulkiai supjaustykite vieną nedidelį svogūną ir palikite į šalį. Taip pat susmulkinkite vieną žalią čili.

Pomidorų Biryani gaminimas

  • Storadugniame puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Naudokite keptuvę storu dugnu, nes priešingu atveju ryžiai kepdami gali paruduoti arba apdegti nuo dugno.

  • Suberkite visus prieskonius ir pakepinkite, kol sutraškės ir taps kvapni.

  • Dabar sudėkite supjaustytus svogūnus. Kepkite svogūnus, dažnai maišydami, kol jie taps auksiniai.

  • Įpilkite imbiero česnako pastos ir gerai išmaišykite.

  • Tada suberkite smulkintus kalendros lapelius, smulkintus mėtų lapelius ir 1 žalią čili (smulkintą). Dar kartą išmaišykite.

  • Sudėkite paruoštą pomidorų tyrę. Jei naudojate konservuotą pomidorų tyrę, įpilkite ½ puodelio pomidorų tyrės. Vėl išmaišyti.

  • Dabar įpilkite ciberžolės miltelių, raudonųjų čili miltelių, kalendros miltelių, garam masala miltelių.

  • Maltus prieskonius labai gerai sumaišykite su pomidorų tyrės ir kitų ingredientų mišiniu.

  • Išmaišykite ir patroškinkite 2 minutes.

  • Dabar įpilkite ¾ į 1 puodelį susmulkintų daržovių. Aš naudojau žalius žirnelius ir bulves. Dar kartą išmaišykite.

  • Sudėkite išmirkytus ryžius. Ryžius sumaišykite su likusiu pomidorų masala padažu.

  • Įpilkite vandens ir tiršto kokosų pieno bei druskos pagal skonį. Labai gerai išmaišyti.

  • Uždenkite keptuvę sandariu dangčiu ir virkite biryani ant lėtos ugnies 18–20 minučių arba tol, kol ryžiai išvirs ir visas vanduo susigers.

  • Baigę nuimkite dangtelį. Tada švelniai suplakite ryžius.

  • Patiekite pomidorų biryani karštą su pasirinktu marinuotu agurku ar jogurtu ar raita.

  • Šiam biryani gaminimui gali būti naudojami bet kokie neliplūs ryžiai.
  • Taip pat galite pridėti daržovių mišinio, pavyzdžiui, bulvių, morkų, žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų), žiedinių kopūstų, saldžiųjų kukurūzų, brokolių ir kt.
  • Kokosų pieną galima pakeisti vandeniu arba naminiu daržovių sultiniu. Vietoj aliejaus galite naudoti ghi (skaidytą sviestą) tik vegetariškam variantui.
  • Prieskonių kiekis gali būti keičiamas pagal jūsų skonį.
  • Jei neturite akmeninės gėlės, pasigaminkite biryani be jos.
  • Šį biryani taip pat galite gaminti greitpuodyje arba greito paruošimo puode, prireikus įpildami vandens.
  • Šis pomidorų Biryani receptas gali būti lengvai pritaikytas didesnei partijai.

Mitybos faktai

Pomidorų Biryani receptas (Pietų Indijos stilius)

Kiekis vienai porcijai

Kalorijos 503 Kalorijos iš riebalų 171

% dienos vertė*

Riebalai 19g29 %

Sočiųjų riebalų 8g50 %

Polinesočiųjų riebalų 1 g

Mononesočiųjų riebalų 8g

Natrio 466 mg20 %

Kalis 693 mg20 %

Angliavandeniai 76 g25 %

Skaidulos 6g25 %

Cukrus 4g4 %

Baltymai 9g18 %

Vitaminas A 685 TV14 %

Vitaminas B1 (tiaminas) 1 mg67 %

Vitaminas B2 (riboflavinas) 1 mg59 %

Vitaminas B3 (niacinas) 3 mg15 %

Vitaminas B6 1 mg50 %

Vitaminas C 32 mg39 %

Vitaminas E 4 mg27 %

Vitaminas K 11 µg10 %

Kalcis 78 mg8 %

Vitaminas B9 (folio rūgštis) 45 µg11 %

Geležis 4 mg22 %

Magnis 75 mg19 %

Fosforas 197 mg20 %

Cinkas 2 mg13 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Pomidorų Biryani receptas iš archyvo pirmą kartą buvo paskelbtas 2016 m. liepos mėn.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -