10 minučių valgymas – Niku Miso • Tik viena kulinarinė knyga

10 minučių valgymas – Niku Miso • Tik viena kulinarinė


Aromatingas ir saldžiai pikantiškas Niku Miso (Miso mėsos padažas) yra maisto ruošimo herojus. Šis skanus universalus mėsos padažas prideda baltymų prie bet kurio patiekalo – ar tai būtų paprasti garuose ruošti ryžiai, makaronai ar salotų puodeliai. Tai greita, paprasta ir paruošta vos per 10 minučių!

Šiandien aš jums atnešu populiarų ir skanų patiekalą, vadinamą Niku Miso kuriuos japonų namų virėjai gamina prie paprastų plikytų ryžių ar makaronų. Šiame paprastame recepte mūsų Lengvų koledžo patiekalų serijaMaltą mėsą troškinu su aromatinėmis medžiagomis saldžiame ir pikantiškame miso padaže. Parodysiu, kaip per 10 minučių išplakti šį maisto ruošimo stebuklą!

Norėdami gauti daugiau populiarių greitų ir paprastų kiaulienos pagrindinių patiekalų, išbandykite mano 10 minučių patiekalą – Mapo Tofu, Imbiero kiaulieną (Shogayaki) ir Mabo baklažanus (Mabo Nasu)!

Kodėl man patinka šis receptas

  • Iškepama viename puode ir paruošiama per 10 minučių! Tai puikiai tinka užimtiems profesionalams, kolegijos studentams ar visiems, kuriems reikia lengvo ir skanaus savaitės vakarienės.
  • Pagrindinis patiekalas su baltymais. Niku miso turi daug maistinių medžiagų ir padidina baltymų komponentą bet kuriame valgyje.
  • Idealiai tinka savaitės valgių ruošimui. Stipriai pagardintas niku miso gerai išsilaiko šaldytuve iki 7 dienų. Gaminsiu savaitgalį ir patieksiu visą savaitę mokyklos bentose arba pietums iš namų. Tai išsigelbėjimas įtemptomis darbo dienomis!
  • Pritaikomas vegetarams. Šiam receptui naudojau maltą kiaulieną, bet galite lengvai ją pakeisti be mėsos.
  • Universalus daugeliui patiekalų. Aš patiekiu su paprastais ryžiais, ant makaronų arba salotų puodeliuose. Trūksta prieskonių? Apšlakstykite čili aliejumi. Žiūrėkite daugiau idėjų žemiau!
Apvalus dubuo, kuriame yra Niku Miso – pikantiškas japoniškas maltos kiaulienos patiekalas, pagardintas miso, mirinu ir aromatinėmis medžiagomis.

Ingredientai Niku Miso

  • Malta kiauliena
  • Imbieras
  • Geen svogūnai / laiškiniai svogūnai
  • Skrudinto sezamo aliejaus
  • Prieskoniai:
    • Miso
    • Cukrus
    • Mirin
    • Aš esu gluosnis
    • Sake (arba vandens)
    • Bulvių krakmolas (arba kukurūzų krakmolo)

Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.

Pereikite prie recepto

Pakeitimai

  • Malta kiauliena: Kiauliena ir jautiena yra tipiški Japonijos pasirinkimai, tačiau drąsiai naudokite maltą vištieną arba maltą kalakutieną; veganams/vegetarams naudokite kubeliais pjaustytą kietą tofu.
  • Miso: Galite naudoti bet kokią miso pastą, bet man patinka naudoti raudoną miso, nes jos skonis yra drąsesnis ir gilesnis nei švelnus baltas miso.
Apvalus dubuo, kuriame yra Niku Miso – pikantiškas japoniškas maltos kiaulienos patiekalas, pagardintas miso, mirinu ir aromatinėmis medžiagomis.

Kaip padaryti Niku Miso

Pasiruošimas

1 veiksmas – paruoškite ingredientus prieš pradėdami gaminti. Imbierą sutarkuokite, o žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite.

Sutarkuokite imbierą

2 žingsnis – sumaišykite padažą. Dubenyje sumaišykite miso, cukrų, miriną, sake, sojų padažą ir bulvių krakmolą, kol bus vientisa ir gerai susimaišys.

Maišant padažą

Maisto gaminimas

3 veiksmas. Kepkite mėsą su aromatinėmis medžiagomis. Į karštą sezamų aliejų puode suberkite maltą kiaulieną ir mentele sulaužykite mėsą. Suberkite tarkuotą imbierą ir žaliuosius svogūnus ir pakepinkite aliejuje.

Mėsą pakepinkite su aromatinėmis medžiagomis.

4 veiksmas – įpilkite miso padažo. Kai mėsa beveik nebebus rausva, padažo mišinį išmaišykite ir supilkite į puodą. Išmaišykite, kad padažas įsimaišytų ir sutirštėtų. Virkite ir sumažinkite kepimo skystį iki norimo tirštumo.

Supilkite padažą.

5 žingsnis – patiekite. Išjunkite ugnį ir patiekite karštą kartu su paprastais garuose virtais ryžiais.

Apvalus dubuo, kuriame yra Niku Miso – pikantiškas japoniškas maltos kiaulienos patiekalas, pagardintas miso, mirinu ir aromatinėmis medžiagomis.

Nami receptų patarimai

  • Mentele sulaužykite maltą mėsą – Kepant maltos kiaulienos gabalėlius supjaustykite į smulkius trupinius. Taip mėsa iškeps kruopščiau ir tolygiau bei geriau įsisavins gardžius prieskonius.
  • Visiškai ištirpinkite miso – Kai sumaišysite padažo ingredientus, maišykite iki vientisos konsistencijos. Jūs nenorite, kad jūsų galutiniame patiekale būtų neištirpusio miso gabaliukų.
  • Paskutinį kartą išmaišykite padažo ingredientus – Padaže esantis bulvių krakmolas gali nusistovėti, todėl aš visada paskutinį kartą pamaišau prieš pat pilant mišinį į puodą.

Variacijos ir pritaikymai

  • Išbandykite kitokią maltą mėsą. Šiam patiekalui galite naudoti bet kokią jums patinkančią maltą mėsą. Nors šiandien naudojau maltą kiaulieną, jautienos malta yra dar vienas populiarus pasirinkimas Japonijoje. Taip pat siūlau išbandyti maltą vištieną ir maltą kalakutą – tai populiarus pasirinkimas JAV.
  • Suaktyvinkite aromatines medžiagas. Norėdami suteikti daugiau skonio, japonų virtuvėje galite įtraukti kitų įprastų aromatinių medžiagų. Tikrai galite pridėti česnako, yuzu kosho ar čili pastos. Kad būtų tradiciškesnis japoniškas skonis, vietoj žalio svogūno mėgstu naudoti Tokyo negi (ilgą žalią svogūną).
  • Padidinkite tūrį daržovėmis. Kai mano vaikai buvo maži, į šį patiekalą sėlindavau daržoves, nes mėsos padažas puikiai dera su daržovėmis. Smulkiai sumalkite morkas, baklažanus, cukinijas ir (arba) šitake grybus ir kepkite kartu su malta mėsa. Manau, kad tai skanus būdas įtraukti į savo mitybą daugiau daržovių!
  • Padarykite jį be mėsos. Vietoj maltos mėsos išbandykite kubeliais pjaustytą kietą tofu arba pjaustytus grybus, kad gautumėte augalinį variantą.

Su kuo patiekti Miso mėsos padažas

Niku Miso yra universalus baltymų priedas prie daugelio patiekalų. Štai keletas skanių idėjų:

  • Ryžiai Patiekite su garuose virtais ryžiais, keptais ryžiais arba kaip ryžių rutuliukų (Onigiri) įdarą.
  • Makaronai –Supilkite į troškintus makaronus ar makaronus arba naudokite kaip udon, soba ar somen makaronų sriubos užpilą.
  • Sumuštiniai – Tepkite juo ant sumuštinių ar onigirazu.
  • Mažai angliavandenių turinčios galimybės – Mėgaukitės salotų vyniotiniais, daržovių troškintuvėmis ir dar daugiau!

Laikymo ir pašildymo patarimai

Norėdami saugoti: Kai padažas atvės iki kambario temperatūros, nedelsdami atšaldykite sandariame inde iki savaitės.

Užšaldyti: Laikyti šaldytuve iki 3–4 savaičių.

Pašildyti. Mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje pašildykite tik tą porciją, kurią patieksite.

Apvalus dubuo, kuriame yra Niku Miso – pikantiškas japoniškas maltos kiaulienos patiekalas, pagardintas miso, mirinu ir aromatinėmis medžiagomis.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu naudoti baltą miso šiam patiekalui?

Nors niku miso galite naudoti bet kokio tipo miso, aš siūlau naudoti drąsesnio skonio, pavyzdžiui, raudonąjį miso, kurį naudoju recepte. Gilesnis miso skonis puikiai atlaiko maltą mėsą patiekale. Jei naudojate švelnų miso, būtinai sureguliuokite cukraus ir kitų prieskonių kiekį, kad skonis būtų subalansuotas.

Ar galiu šiame recepte neįtraukti cukraus?

Nerekomenduoju. Cukrus yra būtinas norint subalansuoti sūrius padažo elementus, tokius kaip miso ir sojos padažas.


Daugiau skanių 10 minučių receptų

Jie siūlo šiuos populiarius receptus iš mūsų serijos „Easy College Meal“!

Apvalus dubuo, kuriame yra Niku Miso – pikantiškas japoniškas maltos kiaulienos patiekalas, pagardintas miso, mirinu ir aromatinėmis medžiagomis.

Paruošimo laikas: 5 minučių

Virimo laikas: 5 minučių

Visas laikas: 10 minučių

Japoniškų ingredientų pakeitimas: Jei norite japoniškų pagardų ir ingredientų pakaitalų, spustelėkite čia.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Surinkite visus ingredientus. Aš naudoju elektrinį puodą šiam ir kitiems 10 minučių valgio serijos receptams. Taip pat ant viryklės galite naudoti įprastą puodą.
  • Plonai supjaustykite 2 žalieji svogūnai / laiškiniai svogūnai į mažus apskritimus. Dalį atidėkite papuošimui.

  • Nulupkite ir sutarkuokite 1 colio imbieras (Aš naudoju keraminę tarka). Atidėkite į šalį.
  • Norėdami sumaišyti padažą, įpilkite 2 šaukštai miso į nedidelį dubenį. Pridėti ½ šaukštelio sojos padažo, 1 Vš cukraus, 1 valgomasis šaukštas mirino, 1 Vš cukraus, 1 valgomasis šaukštas sakeir 1 šaukštelis bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmolo. Išmaišykite iki vientisos masės ir gerai susimaišys.

  • Įkaitinkite puodą vidutinio aukšto karštis arba įjungtas II režimas (600 W) elektriniam puodui. Kai bus karšta, pridėkite ½ šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus ir 6 uncijos maltos kiaulienos.

  • Mėsą pakepinkite, mentele suskaidydami gumulėlius. Supilkite tarkuotą imbierą su sultimis ir toliau maišykite.

  • Kai kiauliena beveik nebebus rausva, suberkite didžiąją dalį žaliųjų svogūnų, dalį pasilikdami papuošimui.

  • Kai žali svogūnai apteps aliejumi, padažo mišinį galutinai išmaišykite ir supilkite į puodą.

  • Išmaišykite, kad padažas įsimaišytų ir sutirštėtų. Troškinkite toliau ir sumažinkite kepimo skysčio kiekį, kol jis pasieks norimą tirštumą.

  • Perkelkite niku miso į serviravimo dubenį. Pabarstykite žaliais svogūnais. Mėgaukitės!

Autorius: Namiko Hirasawa Chen

Kursas: Pagrindinis patiekalas

Virtuvė: japonų

Raktažodis: miso, kiauliena

©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -