Desertinis pyragas „Airiška kava“ – kūrybiška kulinarija
Desertinis pyragas „Airiška kava“ su airiško viskio plakta grietinėle yra puikus desertas švęsti Šv. Patriko dieną!
Netrukus bus šv. Patriko diena, ir aš turiu pakankamai airių, kad pradėčiau galvoti apie šventę. Šis airiškos kavos desertinis pyragas puikiai tiks šventei.
Tai nėra jūsų standartinis kavos pyragas; skirta pusryčiams, bet nebūtinai su kava. Tai desertas, pagamintas iš airiškos kavos skonio, o tai reiškia, kad yra ir airiško viskio!
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Mano tėčio tėvai buvo vokiečiai ir šveicarai; mano mamos anglų ir airių kalbos. Esu linkęs labiau susitapatinti su savo vokiška kilme, bet džiaugiuosi, kad einu airiškai ir valgau jų maistą… Aš juos myliu!
Iš naujo paskelbiu šį kelių metų senumo įrašą. Pirmą kartą pasidalinau juo su draugais grupėje „Progressive Eats“, kur kiekvienas gamindavo patiekalą pagal temą.
Mano bičiulė Liz iš tinklaraščio That Skinny Chick Can Bake manė, kad kovo mėnuo būtų puiki proga pasidalinti fantastiškais airiškais patiekalais. Jie puikiai tinka Airijos šventei, bet toks skanus maistas turėtų būti jūsų lėkštėse ištisus metus!
Bėgant metams šventei švęsti dažnai gamindavau sūdytą jautieną (net jei ją naudodavau šiems Rubeno sumuštiniams), bet prieš kelerius metus sužinojau, kad mūsų idėja apie airišką maistą šv. dienos yra diametraliai priešingos.
Sūdyta jautiena nėra jų standartinė kaina; Pažvelkite į patiekalus iš toliau pateikto sąrašo, kad gautumėte daugiau skanių ir autentiškų įspūdžių. Man šis airiškas kolkanonas su šonine ir airiško viskio kepsniu yra unikalus ir nuostabus bei kur kas tradiciškesnis Airijoje nei sūdyta jautiena ir kopūstai.
Puikiai tiktų užbaigti valgį šiuo pyragu; tai jūsų desertas, kava ir gėrimas po vakarienės, suvynioti į šią saldžią pabaigą.
Pati airiška kava savo originalia forma yra gana nuostabi ir gali būti patiekiama kaip desertinis gėrimas, tačiau aš tikrai suprantu, kad kam nors pirmiausia reikėjo tą skanumą įtraukti į nuostabius visų rūšių desertus.
Šis „airiškos kavos“ desertinis pyragas pirmą kartą pasirodė Airijos kulinarijos knygose septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose. Tortas, kuriame gausu kavos, atvėsinamas ir gausiai mirkomas airiškame kavos sirupe, kuris persmelkia kiekvieną kąsnį.
Šią dekadansą papildžius plakta grietinėle, kuri buvo pagardinta šiek tiek daugiau viskio, Airijos šventė baigiasi tikrai dieviškai.
Nereikia laukti. Į bet kurią šventę! Gaminau kelis kartus ir niekas man nesakė, kad nevalgys, nes pagaminau per mėnesį, išskyrus kovo mėnesį. 🙂
Pats pyragas paprastas: subtili vieno sluoksnio kempinė su intensyvaus kavos skoniu. Tačiau tikrąjį šio pyrago pranašumą suteikia sirupas, kuris jį prisotina – daugiau kavos, natūraliai su viskiu, o tada jį papildo plakta grietinėle, pagardinta… taip, daugiau viskio!
Kad viskas būtų baigta, jis apibarstomas geriausiais Airijos vietiniais riešutais – lazdyno riešutais. Lazdyno riešutus paskrudinau ir kitaip jų neįsivaizduoju.
Įspėkite, šis pyragas yra nuostabus; tankus, itin prisotintas kavos skonio ir na, viskis… tikrai ko NEGALIMA mylėti?
Sveiki atvykę į Progresyvus valgymasmūsų virtualioji progresyvios vakarienės versija. Šį mėnesį dalinamės airiškais arba žaliais receptais, laukdami Šv. Patriko dienos. Tikrai rasite skanų receptą, kurį galėsite įtraukti į savo repertuarą! Mūsų renginį veda Liz kuris rašo tinklaraščius „Tas liesas viščiukas gali kepti“. Turime visą patiekalų meniu, įskaitant užkandžius, šonus, užkandžius ir desertus. Tikrai rasite skanų receptą, kurį galėsite papildyti savo šventiniu stalu!
Jei nesate susipažinę su šia koncepcija, laipsniška vakarienė apima vaikščiojimą iš vieno namo į kitą, mėgaujantis vis kitokiu patiekalu kiekvienoje vietoje. Naudodami „Progressive Eats“ kiekvieną mėnesį parenkama tema, nariai dalijasi receptais, tinkančiais skaniam maistui ar vakarėliui, o jūs galite pereiti iš tinklaraščio į tinklaraštį ir juos peržiūrėti.
Patriko dienos receptai
Užkandis
Gerti
Pagrindinis patiekalas
Daržovės / garnyras
Desertas
Airiškas viskis arba likeriniai kokteiliai
PIN IT! Desertinis airiškas kavos pyragas su plakta grietinėle ir lazdyno riešutais
Desertinis airiškas kavos pyragas
Sodrus pyragas, pagamintas iš tradicinės airiškos kavos ingredientų, įskaitant kavą, airišką viskį ir plaktą grietinėlę.
Dėl Torto
- ⅔ puodelis sviesto
- ¾ puodelis granuliuoto cukraus
- ¾ puodelis universalūs miltai
- ¾ šaukštelis kepimo milteliai
- Suspauskite druskos
- 1 Valg momentinis espresas
- 2 Valg karštas vanduo
- 2 dideli kiaušiniai sumuštas
Dėl kavos sirupo
- ¾ puodelis espreso arba stiprios kavos Savo gaminau su momentine espreso kava
- ¾ puodelis granuliuoto cukraus
- 3 šaukštai Airiškas viskis
Plaktos grietinėlės užpilui
- ¼ puodelis konditerinis cukrus
- 2 Valg Airiškas viskis
- 1 puodelis riebi grietinėlė
- 4 Valg lazdyno riešutai, susmulkinti ir paskrudinti papuošimui
Paruoškite Tortą
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350° F. Ištepkite sviestu 8 arba 9 colių torto formą, atpjaukite vaškuoto popieriaus arba pergamentinio popieriaus gabalėlį, kad jis tilptų į dugną, ir sviestu patepkite popierių.
-
Sviestą ir cukrų gerai išplakti iki šviesios ir purios masės: tada po vieną įmušti kiaušinius ir plakti toliau, kol visa masė taps labai šviesi.
-
Išsukite miltus, kepimo miltelius ir druską; mažu greičiu mikseriu įmaišykite du trečdalius sauso mišinio į grietinėlės sviestą, cukrų ir kiaušinius.
-
Tirpią kavą ištirpinkite vandenyje ir supilkite į tešlą; tada suberkite likusią 1/3 miltų.
-
Šaukštu dėkite tešlą į paruoštą pyrago formą ir išlyginkite tešlos viršų, išlyginkite.
-
Kepkite 25-40 minučių, priklausomai nuo torto formos dydžio, kol pyragas tik pradės trauktis nuo formos kraštų. Atsargiai pasukite keptuvę ant grotelių; nuimkite popierių iš apačios ir leiskite atvėsti. Torto formą nuplaukite ir atsargiai išdžiovinkite; jis bus naudojamas dar kartą.
Dėl sirupo
-
Stiprią kavą ir cukrų švelniai pakaitinkite kartu, kol cukrus ištirps, tada greitai virkite 1 minutę. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite airišką viskį.
-
Atvėsusį pyragą grąžinkite į skardą ir užpilkite sirupu; palikite mirkti 2-3 valandas.
Užpilui
-
Sunkią grietinėlę išplakite iki minkštų smailių. Suberkite cukrų ir toliau plakite, kol smailės taps standžios.
-
Įpilkite airiško viskio ir švelniai sumaišykite.
-
Atvėsusį pyragą išverskite ant serviravimo lėkštės, papuoškite plakta grietinėle ir pabarstykite smulkintais/skrudintais lazdyno riešutais. Prieš patiekdami gerai atvėsinkite.
ATKREIPKITE DĖMESĮ: visi receptai šioje svetainėje yra sukurti taip, kad veiktų jūros lygyje; jei kepate kaip aš dideliame aukštyje, norėdami gauti gerų rezultatų, turėsite šiek tiek pakeisti ingredientus pagal savo aukštį.
Mitybos faktai
Desertinis airiškas kavos pyragas
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.