10 minučių valgymas – Udon makaronų sriuba • Tik viena kulinarinė knyga
Norite išgerti paguodos karštos makaronų sriubos? Paruoškite šią vieno puodo lengvą Udon makaronų sriubą vos per 10 minučių! Šis receptas su lengvu, pikantišku sultiniu ir tirštais kramtomaisiais japoniškais makaronais pasitinka kiekvieną kartą.
Tai 10 minučių Udon makaronų sriuba receptas yra mano sūnaus mūsų Easy College Meal serijos sąrašo viršuje. Jam patinka, kad jis paprastas, maistingas ir sotus. Tai tikrai tinka, kai jis nori karšto dubenėlio namų komforto! Parodysiu, kaip greitai pasigaminti šį klasikinį japonišką patiekalą ir pritaikyti jį mėgstamais priedais.
Norite daugiau lengvų japoniškų makaronų sriubų? Išbandykite mano populiarius Soba makaronų sriubos, Nabayaki Udon ir Jautienos Udon receptus!
Kodėl man patinka šis receptas
- Gaminame tik viename puode! Naudojant šį greitą metodą, makaronų nereikia virti atskirame puode. Man patinka minimali įranga ir valymas!
- Patogus patiekalas bet kuriuo metų laiku. Kas gali atsispirti karštai pikantiškai sriubai ir kramtomiems, tirštiems makaronams? Be jokios abejonės, tai sielos maistas, kuris sušildys jus iš vidaus.
- Visiškai patikimas ir tinkamas pradedantiesiems! Šis receptas įrodo, kad galite patys pasigaminti skanų ir įperkamą japonišką patiekalą, net jei esate mažame bendrabučio kambaryje.
Lengvos Udon makaronų sriubos ingredientai
- šaldyti udono makaronai
- Japoniškų makaronų sriubos pagrindas (mentsuyu) ir vanduo – sriubos sultiniui
- Šanchajaus bok choy ar kokių žalumynų
- gruzdintas žuvies pyragas (satsumaage) – neprivaloma
- kamaboko (žuvies pyragas) – neprivaloma
- minkštas arba kietai virtas kiaušinis
- shichimi togarashi (japoniškas septynių prieskonių) – neprivaloma
Kas yra Mentsuyu?
Mentsuyu (Mentsuyu), taip pat žinomas kaip tsuyuyra japoniškas sriubos pagrindas, naudojamas gardinti įvairius patiekalus, įskaitant makaronų sriubas, ryžių dubenėlius, karštus puodus ir tempura padažus. Jis pagamintas iš kombu ir katsuo (džiovinto bonito) dashi, sake, mirin ir sojos padažo, sukuriant subtilų ir intensyviai pikantišką skonį. Paprastai parduodamas koncentruota forma, jį galima lengvai atskiesti vandeniu.
Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.
Pereikite prie recepto
Pakeitimai
- Šanchajaus bok choy – Vietoj bok choy galite naudoti žalius kopūstus, napa kopūstus ar kitus lapinius žalumynus, pavyzdžiui, špinatus.
- Šaldyti udon makaronai – Jei neturite šaldyto udono, tiesiog virimo pabaigoje įdėkite išvirtų makaronų.
- Mentsuyu – Jei nerandate japoniškos sriubos pagrindo buteliuose, sriubos sultinį galite pasigaminti nuo nulio, naudodami dashi (japoniškos sriubos sultinio), sojos padažo ir mirino mišinį.
Kaip pasigaminti lengvą Udon makaronų sriubą
Pasiruošimas
1 veiksmas – nupjaukite Šanchajaus bok choy. Jums reikės pusės galvos, supjaustytos į du ketvirčius. Man patinka pirmiausia perpjauti apatinę baltą dalį, o tada rankomis atplėšti dvi dalis.
Maisto gaminimas
2 veiksmas – užvirinkite sriubos sultinį ir išvirkite bok choy. Mensuyu (sriubos pagrindą) ir vandenį pakaitinkite iki užvirimo, tada sudėkite bok choy ir virkite 45 sekundes.
3 veiksmas – pašildykite šaldytą udoną ir keptus žuvies pyragus. Mano naudojamo šaldyto udon prekės ženklo pašildymui iš šaldyto reikia vos 1 minutės. Maišykite lazdelėmis, kad verdančiame sultinyje atsipalaiduotų makaronai.
4 žingsnis – patiekite! Viską perkelkite į didelį dubenį ir ant viršaus išdėliokite bok choy, keptus žuvies pyragus, kamaboko griežinėlius ir virtą kiaušinį. Pabarstykite pasirenkamu shichimi togarashi ir mėgaukitės!
Nami receptų patarimai
- Naudokite šaldytus udon makaronus – Rekomenduoju naudoti iš anksto išvirtus šaldytus udon makaronus, kurie suteiks geriausią tekstūrą. Man patinka naudoti tirštą ir kramtomąjį šaldytą Sanuki udon iš Japonijos rinkos. Nereikia jų atitirpinti, nes verdančiame sultinyje jie įkaista vos per 1 minutę.
- Naudokite buteliuose išpilstytų makaronų sriubos pagrindą – Šiam greitam metodui naudoju patogią mentsuyu, kuri yra buteliuke. Jei turite laiko, galite paruošti sriubos sultinį nuo nulio, kaip aš darau savo originaliame Udon makaronų sriubos recepte.
Variacijos ir pritaikymai
- Pakeiskite priedus. Galite naudoti bet kokius jums patinkančius priedus. Išbandykite gruzdintų tofu maišelius (aburaage), keptą tofu, šitake grybus, wakame jūros dumblius arba parduotuvėje nusipirktą tempurą. Taip pat galite tai padaryti paprastai su pjaustytais žaliaisiais svogūnais!
- Naudokite kitus makaronus. Galite naudoti ryžių makaronus arba 100% grikių makaronus (prisiekusiųjų soba) be glitimo, o konyaku makaronai – mažo kaloringumo variantui.
- Veganiškos/vegetariškos versijos. Standartiniai parduotuvėse įsigyti mentsuyu buteliai iš Japonijos ir Azijos rinkų nėra tinkami veganams / vegetarams. Todėl aš raginu jus pasidaryti savo mentsuyu namuose. Geros naujienos yra tai, kad tai labai paprasta. Pirmiausia pagaminkite „Kombu Dashi“ arba „Vegan Dashi“ (abu užtruksite tik 20 minučių) ir į daši įpilkite sake, mirin ir sojos padažo. Tai taip paprasta, kaip nueiti į parduotuvę!
Ką patiekti su Udon makaronų sriuba
Ši udon makaronų sriuba pati savaime yra lengvai patiekiama, tačiau ji taip pat puikiai dera su:
Laikymo ir pašildymo patarimai
Norėdami saugoti: Udon makaronus ir sultinį galite laikyti atskirai sandariuose induose ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Tačiau geriausia udon makaronus paruošti prieš pat surenkant ir patiekiant. Nerekomenduoju likučių šaldyti.
Dažnai užduodami klausimai
Mes nustatėme, kad pridėdami sustingęs udon makaronai tiesiai į sultinį, kad sriuba per daug nedrumstų, o rezultatas yra pakankamai patenkinamas, todėl čia galite praleisti papildomą žingsnį. Šie udon makaronai jau išvirti, todėl turite juos pakaitinti vieną minutę.
Daugiau 10 minučių receptų
Jei jums patinka ši lengva Udon makaronų sriuba, peržiūrėkite kitus mano 10 minučių koledžo patiekalus:
Neleiskite ekranui užtemti
-
Surinkite visus ingredientus. Aš naudoju elektrinį puodą šiam ir kitiems 10 minučių valgio serijos receptams. Taip pat ant viryklės galite naudoti įprastą puodą.
-
Nupjaukite Shanghai bok choy galvos stiebo galą ir perpjaukite per pusę išilgai. Peiliu perpjaunu apatinę baltą dalį, tada rankomis ištraukiu abi puses. Iškirpti ½ galvos Šanchajaus bok choy vėl per pusę, taigi jūs turite du ketvirčius. Likusią bok choy dalį pasilikite kitam naudojimui.
Išvirti Udon makaronų sriubą
-
Pridėti 1½ stiklinės vandens ir ¼ puodelio mentuju (koncentruotas makaronų sriubos pagrindas) į puodą ar elektrinį puodą. Uždenkite dangteliu. Įkaitinkite puodą vidutinio aukšto karštis arba įjungtas II režimas (600 W) elektriniam puodui.
-
Kai sultinys užvirs, supilkite bok choy. Puodą uždenkite ir kepkite apie 45 sekundespriklausomai nuo bok choy dydžio.
-
Toliau pridėkite 1 porcija udon makaronų (atšildyti nereikia) į verdantį sriubos sultinį. Pridėti 2 gabaliukai satsumaage (kepti žuvies pyragaičiai) ant šaldytų makaronų. Makaronus išvirkite pagal pakuotės instrukcijas. Šio prekės ženklo šaldytus udon makaronus reikia pašildyti 1 minutę. Naudodami lazdeles, išmaišykite makaronus, kad jie atsilaisvintų.
Tarnauti
-
Makaronus ir sriubos sultinį supilkite į didelį dubenį ir ant viršaus išdėliokite bok choy ir keptos žuvies pyragus. Pridėti 2 riekelės kamaboko (žuvies pyragas) ir 1 minkštas arba kietai virtas kiaušinis.
-
Jei norite, pabarstykite shichimi togarashi (japoniškas septynių prieskonių) ant viršaus pikantiškam smūgiui. Mėgaukitės!
©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.