Japoniškos agurkų salotos („Sunomono“) (vaizdo) actas

Reikia įkvėpimo agurko? Išbandykite japonų agurkų salotas („Sunomono“), tai yra Lengvas, sveikas ir nepaprastai gaivus! Šios saldžios ir rūgščios agurkų salotos su „Wakame“ jūros dumbliais yra universalus garnyras, patiekiamas su bet kokiu japonų patiekalu.
Kai agurkai yra viršūnėje soduose ir turguose, mes dažnai randame keletą, besileidžiančių prie virtuvės prekystalio. Jei šiandien jums reikia tam tikro agurko įkvėpimo, tikiuosi, kad išbandysite šį gaivinantį Japoniškos agurkų salotos vadinamas Sunomono (酢の物). Tai yra vienas populiariausių užkandžių prie pietų stalo Japonijoje, ir tai yra Paprasta ir labai lengva paruošti per trumpą laiką.
Kas yra „Sunomono“?
Sunomono (Actas) Nurodo acto pagrindu pagamintus patiekalus ir jie dažniausiai patiekiami kaip garnyras pagrindiniam patiekalui. Šios lengvos gaivinančios acto salotos yra puiki bet kokio patiekalo pradžia, nes acto rūgštumas padeda sukramtyti jūsų apetitą.
“Yra (酢) “reiškia actą japonų kalbair kai mes minime „Sunomono“, jis paprastai reiškia japoniškų agurkų salotas. Vasaros karščio metu ir mūsų kūnai natūraliai patraukia į „vėsinantį“ maistą, šios agurkų salotos yra nuostabi sezoninė garnyre, Ypač kepta žuviai ar mėsai.
Jis yra aštrus, traškus ir taip lengva plakti. Be to, Jos nauda sveikatai yra pakankamai geros priežastys mėgautis kas savaitę.
Kaip pasigaminti japoniškų agurkų salotų
INDRONENTAI jums reikės
- Japonų ar persų agurkai
- Džiovinti „Wakame“ jūros dumbliai
- Skrudintos baltos sezamo sėklos
- Persirengimas: Ryžių actasAr Aš esu padažasAr cukrusir druska
Pakaitalai
- Japoniškų agurkų galima pakeisti Persų agurkai. Abu jie neturi didelių sėklų, pavyzdžiui, Amerikos agurkai. Jei nerandate japonų ar persų agurkų, galite naudoti Anglų agurkasbet išspauskite sėklas šaukštu, nes sėklose yra drėgmės, kuri praskiedžia padažą.
- Galite praleisti Džiovinti „Wakame“ jūros dumbliai Jei nesate gerbėjas. Galite perskaityti jo naudą sveikatai, jei jus domina. Ar nepavyko rasti „Wakame“ jūros dumblių? Pabandykite plonai supjaustytus svogūnus, ridikėlius ar morkas, kad gautumėte tekstūros sluoksnį ir papildomų maistinių medžiagų.
Virimo žingsniai
- Rehidratas 5 minutes džiovino Wakame jūros dumblius vandenyje.
- Agurkus supjaustykite plonomis griežinėliais. Pabarstykite druską ir paskirstykite ją tolygiai. Atidėkite 5 minutes.
- Išpauskite skystį iš rehidratuoto Wakame jūros dumblių ir agurkų.
- Padarykite padažą. Įkaitinkite padažo ingredientus puode, kol cukrus ištirps.
- Sumaišykite gerai nusausintus jūros dumblius ir agurką, sezamo sėklas ir padažą ir sumaišykite juos visus kartu. Patiekite ir mėgaukitės!
3 virimo patarimai
- Pasirinkite japonų ar persų agurkus. Venkite amerikiečių agurkų, kuriuose yra didelių sėklų ir daugiau drėgmės. Jų oda taip pat yra vaškinė ir stora, o tai nėra idealu šioms salotoms.
- Dosniai druskos agurkai. Druska padeda iš agurkų ištraukti drėgmę, todėl po maišymo ji nepažeidžia salotų padažo. Tai užtikrina puikų salotų traškėjimą.
- Išpauskite skystį iš rehidratuoto Wakame jūros dumblių ir agurkų. Jei to nepadarysite, padažas bus praskiestas, o salotos – švelnaus skonio.
Ne vegetariški variacijos
Žemiau pateiktame recepte parodytas pagrindinis „Sunomono“ gaminimo būdas. Galite lengvai pakeisti reikalus ir padaryti salotų variantus, pridėdami:
- Krabų mėsa – Aš, deja, esu alergiškas krabams, todėl šiame recepte naudojau krabų mėsą. Čia turiu recepto variantą.
- Virintas aštuonkojis – Aš perku virtus aštuonkojus iš japonų maisto prekių parduotuvės. Jis parduodamas Sashimi skyriuje, o pakuotėje paprastai sakoma: „Aštuonkojinis sashimi“. Jums tereikia supjaustyti jį į labai plonas griežinėlius. Čia turiu recepto variantą.
- SHirasu (virti kūdikių ančiuviai) – Kūdikių ančiuviai dažniausiai naudojami Japonijoje, juose gausu kalcio. Jei gyvenate prie vandenyno ir turite prieigą prie ančiuvių, turėtumėte tai išbandyti!
- Antžeminis sezamo sėklos prie padažo – Aš čia turiu variantą, kurį aš naudojau spiralinius agurkus.
Mėgaukitės puikiu saldžiu ir rūgščiu balansu šiose skaniose agurkų salotose!
Ką patiekti su japoniškomis agurkų salotomis
- Pagrindinis: Miso menkė, kepta vištiena katsu, smaili jautiena ir tofu, teriyaki lašiša.
- Šonai: Špinatai Ohitashi, okra su imbiero sojos padažu, marinuotas pomidoras,
- Ryžiai: Japoniški grybų ryžiai, japoniški kukurūzų ryžiai, Takikomi Hijiki Gohan.
- Sriuba: Kabocha miso sriuba, tonjiru (kiauliena ir daržovių miso sriuba), šalta miso sriuba.
Jei norite patikrinti kitus japoniškų garnių patiekalų receptus, perskaitykite 15 lengvų japonų garnių receptų.
Norite sužinoti daugiau apie japonų maisto gaminimą? Prisiregistruokite mūsų laisvas Informacinis biuletenis, skirtas gauti maisto gaminimo patarimus ir receptų atnaujinimus! Ir palaikykite ryšį su manimi „Facebook“„Pinterest“„YouTube“ir „Instagram“.
Variacijoms (neprivaloma)
Neleiskite savo ekranui tamsėti
Padaryti padažą
Puodelyje sumaišykite 4 šaukštai ryžių acto (nepagrįstas)Ar 2 šaukštai cukrausAr ½ šaukštelio deimantinio kristalo košerinio druskosir ½ šaukštelio aš padažas. Kaip alternatyva, galite naudoti mikrobangų krosnelėje saugų dubenį ir pašildyti jį mikrobangų krosnelėje, kol cukrus ištirps.
- Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir gerai išplakite ingredientus. Kai cukrus visiškai ištirps, išimkite nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti. Patarimas: Jei sumažinsite cukraus kiekį (kurio aš nerekomenduoju), galite pastebėti, kad actas skonis yra per stiprus. Jei pridedant agurkus, jis vis dar yra per stiprus, šiame etape galite jį praskiesti su labai nedideliu kiekiu „Dashi“ (japoniškos sriubos atsargų), veganiškų dashi ar vandens.
Padaryti Sunomono
Mirkyti 1 šaukštas džiovintų „Wakame“ jūros dumblių Į dubenį vandens ir leiskite jam 5 minutes rehidratuoti.
Tuo tarpu nulupkite odą 2 japonų agurkai Pakaitomis, kad sukurtumėte dryžuotą modelį. Tada plonai supjaustykite agurkus į apvalumus.
Pabarstykite 1 šaukštelis deimantinio krištolo košerio druskos Ant agurko ir švelniai masažuokite jį. Atidėkite 5 minutes. Druska iš agurkų ištraukia drėgmę, todėl vėliau ji nepažeidžia padažo.
Naudokite savo ranką (-as), kad išspaustumėte skystį iš rehidratuoto „Wakame“ jūros dumblių, ir įpilkite į vidutinį dubenį.
Išspauskite skystį iš agurkų griežinėlių. Įtraukite juos į dubenį su „Wakame“.
Pridėti ½ šaukšto skrudintos baltos sezamo sėklos Ir užpilkite padažą ant viršaus.
Išmeskite viską sujungti kartu. Patiekite individualiuose dubenėliuose arba dideliame patiekimo dubenyje.
Padaryti variantus
- Krabų mėsa: Supjaustyti 4 kūriniai tikros arba imitacijos krabų mėsa į trečdalius išilgai. 7 žingsnyje įpilkite į agurko ir Wakame jūros dumblių mišinį. Virta aštuonkojis: Pjūvis 2 uncijos aštuonkojų sashimi (virtas aštuonkojis) plonai. Pridėkite 7 veiksmą. Virtos sūdytos kūdikio ančiuviai: Pridėti 2 šaukštai shirasu (virtos sūdytos kūdikio ančiuviai) 7 žingsnyje.
Saugoti
Laikykite hermetiškame inde ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų klasikinei versijai ir 2 dienas – jūros gėrybių variantams. Tačiau agurkas gali išlaisvinti daugiau drėgmės ir praskiesti padažą, todėl netrukus mėgaukitės juo!
Kalorijos: 39 Kcal · Angliavandeniai: 5 g · Baltymas: 3 g · Riebumas: 1 g · Sočiųjų riebalų: 1 g · Polinesočiųjų riebalų: 1 g · Mononesočiųjų riebalų: 1 g · Cholesterolis: 11 mg · Natris: 151 mg · Kalis: 106 mg · Pluoštas: 1 g · Cukrus: 4 g · Vitaminas A: 55 Iu · Vitaminas C: 2 mg · Kalcis: 30 mg · Geležis: 1 mg
© „JustoneCookbook.com“ turinys ir nuotraukos yra apsaugotos autorių teisėmis. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Visų receptų kopijavimas ir (arba) įklijavimas į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą yra griežtai draudžiama. Čia peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.
Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2012 m. Vasario 23 d. Jis buvo paskelbtas nauju vaizdo įrašu ir vaizdais bei naudingesne informacija 2023 m. Rugsėjo 22 d.