Kabocha salotos • Tik viena kulinarijos knyga
Saldūs ir auksiniai japoniški moliūgai ryškiai šviečia pagal šį kreminių Kabocha salotų receptą su traškiais raudonaisiais svogūnais ir pikantiškomis kumpio juostelėmis. Šis gražus atšaldytas garnyras tikrai taps nauja klasika ant jūsų šeimos pietų stalo.
Vienas iš mano mėgstamiausių rudens ingredientų yra auksinės spalvos, saldaus skonio ir švelnios tekstūros kabocha. Tai nuostabu naudoti įvairiuose japoniškuose patiekaluose, kaip šis Kabocha salotos. Aš užaugau mėgaudamasi savo mamos skaniomis kabocha salotomis ir nekantrauju pasidalinti savo receptu, kad galėtumėte jas pagaminti ir tiems, kuriuos mėgstate!
Jei jums patinka kabocha skvošas, išbandykite mano japonišką troškintą Kabocha, Kabocha kiaulienos kepsnį ir japonišką skrudintą Kabocha skvošą!
Kas yra Kabocha?
Kabocha (かぼちゃ, 南瓜) yra mėgstamas japonų žieminis moliūgas, žinomas dėl savo išskirtinio saldumo – saldžiųjų bulvių ir sviestinio moliūgo hibridas su skrudintų kaštonų atspalviu. Tamsiai žalia išorinė odelė yra labai kieta, tačiau išvirus ji tampa valgoma. Jo minkštimas yra ryškiai oranžinis ir kreminis, o tekstūra yra puri ir švelni.
Kartais vadinamas kabocha skvošu arba japonišku moliūgu, šis ingredientas yra labai maistingas ir puikiai papildo jūsų racioną sezono metu. Šiomis dienomis JAV galite lengvai rasti kabočą – ūkininkų turgeliuose arba pagrindinėse bakalėjos parduotuvėse. Japonijos bakalėjos parduotuvėse iš tikrųjų yra kabocha ištisus metus!
Kodėl man patinka šis receptas
- Kabocha yra saldus kaip saldainis be jokio cukraus! Mūsų šeima mėgaujasi šia daržove įvairiais patiekalais ištisus metus, bet mes ypač mėgstame šias salotas, nes tai tarsi desertas salotų pavidalu.
- Keletas paprastų ingredientų. Šį patiekalą taip lengva paruošti naudojant tik saują kreminių ir traškių ingredientų bei paprastų prieskonių.
- Maistingas. Kabocha turi daug beta karotino, vitamino C, vitaminų B1 ir B2 ir kt. Tai tikrai geras dalykas!
- Draugiškas vegetarams. Praleiskite pjaustytą kumpį, kad šis būtų vegetariškas garnyras.
Kabocha salotų ingredientai
- Kabocha
- Raudonasis svogūnas
- Kumpis
- Japoniškas majonezas
- Kremo sūrio užtepėlė
- Druska
- Juodieji pipirai
Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.
Pereikite prie recepto
Pakeitimai
- Kumpis: Išbandykite šoninę, jei po ranka neturite kumpio. Tiesiog iškepkite šoninę iki traškumo, tada sutrupinkite arba supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Japoniškas majonezas: Jei nerandate japoniško majonezo, šiame recepte galite jį pakeisti amerikietišku majonezu.
- Kremo sūrio užtepėlė: Galite jį pakeisti creme fraiche, kad gautumėte panašų skonį ir kremiškumą.
- Kabocha: Ar turite virtos ar troškintos kabočos likučių? Išvirtą kabočą nusausinkite ir naudokite jį šiame patiekale! Jei norite naudoti kitų rūšių skvošas, prašau žr. toliau pateiktus DUK.
Kaip pasigaminti Kabocha salotas
Pasiruošimas
1 žingsnis – Supjaustykite kabochą ir nuimkite odą. Labai aštriu peiliu supjaustykite kabochą griežinėliais, tada dideliais kubeliais. Padėkite kiekvieną gabalėlį ant plokščios pusės ir peiliu nuskuskite žalią odą.
Maisto gaminimas
2 veiksmas – garinkite kabochą. Į garintuvo krepšelį puode su puodeliu vandens įpilkite kabocha vienu sluoksniu. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių. Jei medinis iešmas lengvai perveria kabočą, tai baigta virti.
Surinkti
3 veiksmas – sutrinkite kabochą ir įmaišykite svogūnus. Dubenyje arba grūstuve grubiai sutrinkite kabočą; palikite šiek tiek gabalėlių tekstūrai. Tada įmaišykite griežinėliais pjaustytus raudonuosius svogūnus.
4 žingsnis – pagardinkite salotas. Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Įpilkite japoniško majonezo ir grietinėlės sūrio užtepėlės ir išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Jei naudojate, dabar įmaišykite kumpio juosteles.
5 žingsnis – patiekite atšaldytą. Uždenkite salotas ir padėkite į šaldytuvą bent 1 val. Patiekite atšaldytą atskirose lėkštėse. Man patinka papuošti petražolių šakelėmis, kad būtų gaivus spalvų kontrastas.
Nami receptų patarimai
- Gaminkite atsargiai – Kabocha salotas paprasta pasigaminti iš kelių ingredientų, todėl kiekvienas elementas yra svarbus. Rekomenduoju rinktis šviežius ir kokybiškus ingredientus, puikiai garinti kabočą, kruopščiai pagardinti patiekalą. Nepamirškite patikrinti skonio!
- Kabochą įkaitinkite mikrobangų krosnelėje, kad būtų lengviau pjaustyti – Kabocha turi tikrai kietą odą. Norint jį atidaryti, reikia aštraus peilio ir stiprios jėgos, todėl būkite ypač atsargūs. Jei nesiryžtate pjaustyti, rekomenduoju pirmiausia 30 sekundžių pašildyti mikrobangų krosnelėje (1000 W), kad suminkštėtų. Tai įprasta namų virėjų Japonijoje naudojama technika, kuri gerai veikia.
- Nulupkite odą, kad atsirastų apelsino minkštimas – Žinau, tai gali atrodyti kaip daug darbo. Tačiau raginu skirti laiko tam, kad nuluptumėte tamsiai žalią odą. Už gražų pristatymą būsite apdovanoti ryškiu auksiniu patiekalu. Aš naudoju labai aštrų peilį, kad palengvinčiau šią užduotį.
- Garinkite kabochą vienu sluoksniu. Tai skatina tolygų gaminimą. Kabochos gabalėlius dedu ant visų garintuvo krepšelio paviršių, net ir tose, kurios išlenktos.
Variacijos ir pritaikymai
Nors kabocha salotos mano namuose bėgant metams išliko beveik tokios pačios, raginu jas pritaikyti pagal mėgstamus priedus, prieskonius ir žoleles. Kviečiu pasidalinti toliau pateiktuose komentaruose su mūsų skaitytojais, jei galėsite išbandyti bet kokius variantus!
- Sudėkite kitas traškias daržoves. Gali atrodyti keista lygiai sutrintą kabočą derinti su traškiais ingredientais. suprantu. Bet patikėk manimi, po kurio laiko pasidaro nuobodu valgyti minkštą maistą. Manau, kad traškios daržovės yra būtinos šiame kreminiame ir aksominiame patiekale, nes jos suteikia traškumą ir gaivų priešpriešą. Puikiai tinka ir plonais griežinėliais supjaustytas agurkas. Pabarstykite druska ir ištraukite drėgmę, kad tekstūra būtų traški!
- Naudokite sumažinto riebumo variantus. Galite sumažinti kreminio sūrio kiekį ir pakeisti jį graikišku jogurtu, kad būtų lengvesnis variantas.
- Išbandykite razinas. Tradicinėse japoniškose kabocha salotose yra razinų ir taip jas gamindavo mano mama. Tai papildomas saldus elementas, kuris taip pat yra maistingas!
- Veganiškos/vegetariškos versijos. Norėdami paruošti šį receptą, galite naudoti veganišką majonezą ir veganišką kreminį sūrį, o vietoj kumpio naudoti riešutus.
Ką patiekti su Kabocha salotomis
Šis universalus garnyras papildo įvairius patiekalus, nuo baltymų ir sumuštinių iki patiekalų mėgstamų patiekalų ir jaukių klasikų. Manau, kad jis puikiai tinka bet kokiai progai, įskaitant šventinį švedišką stalą!
- Rūkyta Miso sviesto kalakutienos krūtinėlė – Jei ieškote įkvėpimo šventiniam maistui, šis kalakutienos receptas yra tinkamas patiekti su kabocha salotomis.
- Karaage – Klasikinė japoniška kepta vištiena puikiai dera su kabocha salotomis bento dėžutėje.
- Naudokite jį kaip sumuštinių įdarą – Man patinka japoniški sumuštiniai, užpildyti likusiomis kabocha salotomis arba bulvių salotomis!
Laikymo patarimai
Norėdami saugoti: Likučius laikykite sandariame inde ir 2–3 dienas laikykite šaldytuve. Jei naudojate graikišką jogurtą kaip pakaitalą, suvalgykite jį anksčiau, nes jis išskiria skystį.
Norėdami užšaldyti: Kabocha salotas galite užšaldyti sandariame inde iki 3 savaičių. Per naktį atšildykite šaldytuve, tada mėgaukitės atšaldytu.
Dažnai užduodami klausimai
Nors šis patiekalas šaldytuve išsilaiko apie 2–3 dienas, galite jį užšaldyti ir 3 savaites, todėl puikiai tiks pagaminti iš anksto. Kai būsite pasiruošę patiekti, atšildykite per naktį šaldytuve, tada mėgaukitės atšaldytu.
Galite, bet nepamirškite dviejų dalykų: 1) Jie nėra tokie saldūs kaip kabocha. Taigi skonio požiūriu tai nebus tas pats. 2) Jie turi daugiau drėgmės nei krakmolinga kabocha. Todėl skrudinkite juos sausai, o ne garinkite. Tai neleis sugerti žymiai daugiau drėgmės ir susidoroti su šlapia mėsa.
Išbandžiau abu būdus, bet daug lengviau nulupti kietą žalią odelę, kai ji nevirta. Iškepus kabocha, minkštimas ir odelė tampa trapesnė ir puresnė, ištepa gražią oranžinę spalvą.
Daugiau Kabocha receptų
Jei mėgstate kabočą, mėgaukitės šiais nenugalimais kabočos desertų receptais.
Neleiskite ekranui užtemti
Salotoms surinkti
-
Grubiai sutrinkite kabochą grūstuvu, palikdami šiek tiek gabalėlių tekstūrai.
-
Sezonas su ¼ šaukštelio košerinės deimantų kristalų druskos ir ⅛ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
-
Į dubenį sudėkite raudonųjų svogūnų griežinėlius ir gerai išmaišykite.
-
Pridėti 2 šaukštai japoniško Kewpie majonezo ir 2 šaukštai grietinėlės sūrio. Kreminio sūrio užtepėlę matavau naudodama sausainių kaušelį. Sumaišykite su kabocha, kad sujungtumėte.
-
Sudėkite kumpio juosteles (nebūtina) ir išmaišykite.
-
Uždenkite salotas plastikine plėvele ir šaldykite šaldytuve bent vieną valandą. Kai būsite pasiruošę patiekti, rekomenduoju ant viršaus čia ir ten pridėti grietinėlės sūrio juosteles papuošimui.
©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.