GERIAUSIOS Sotanghon sriubos veganiškas stilius! (stiklinių makaronų sriuba)

Šis filipiniečių sotanghon sriubos receptas nustebins jus, nes jis yra veganiškas, toks sveikas ir uogienės kupinas skonio! Tradicinė versija yra vištienos sotanghon sriuba, tačiau tai yra populiarus ir guodžiantis stiklinių makaronų receptas… pyragas tinka pirmadieniais be mėsos! Nesvarbu, ar esate veganas filipinietis, ar tik dirbate ne visą darbo dieną, norėsite išbandyti šį nuostabų būdą, kaip pasigaminti sotanghoną su tofu sriuba ir užpildyti jūsų pilvą bei sielą, kad galėtumėte paguosti maistą.
Kas yra Sotanghon sriuba?
Sotanghon sriuba yra stiklinių makaronų receptas, kurį žino beveik visi filipiniečių namų ūkiai ir kuriuos gamina bet kada, nes amerikiečiams tai taip pat įprasta kaip vištienos sriuba.
Nuostabus „Sotanghon“ sriubos bruožas yra tas, kad jos skonis yra visiems pažįstamas, nes ją taip paprasta pagaminti, o pagrindas yra morkų, salierų ir svogūnų „mirepoix“, kaip ir turėtų būti bet kuri gera sriuba.
Stikliniai makaronai (taip pat vadinami celofaniniais makaronais) šiame sriubos recepte vadinami sotanghon makaronais ir jų negalima painioti su vermišeliais, kurie taip nėra. Tai skaidrūs, putlūs ir tobuli kramtomi ilgi makaronai, pagaminti iš mung pupelių krakmolo. Be riebalų ir be glitimo, tai muzika mano ausims!!
Ši guodžianti sriuba yra nepaprastai skani, pagaminta iš tikrai veganiškų ingredientų ir pridėta kepto tofu, kad būtų gausu baltymų. Tradicinėje versijoje yra sultinys, pagamintas iš vištienos arba kiaulienos.
Filipiniečiai mėgsta sotanghon sriubą, nes ji yra lengva, tačiau labai patenkinta ir šildo lietingą dieną. Išbandykite šį sotanghoną su tofu ir jums tikrai patiks!
Pagalvokite apie pakylėtą sriubą sielai…

Sotanghon sriubos istorija
Sotanghon sriuba kilusi iš Kinijos, nes sotanghon makaronai yra panašūs į kiniškus „tang hoon” arba stiklinius makaronus (taip pat vadinamus celofaniniais makaronais), pagamintus iš mung pupelių krakmolo.
Bėgant metams patiekalas buvo pritaikytas Filipinų virtuvei, įtraukiant vietinius skonius ir ingredientus.
Kodėl tai Gera?
- Veganiška Sotanghon sriuba yra labai guodžianti, suteikianti šilumos ir mitybos.
- Tai pilnavertis veganiškas filipiniečių patiekalas su daržovėmis, baltymais, mažai riebalų, be glitimo ir turintis vitaminų.
- Stikliniai makaronai lengvi, bet sotūs.
- Sriuba yra universali ir gali būti lengvai derinama su įvairiomis daržovėmis ir baltymais.
- Vieno puodo receptas
Tai maistingas pasirinkimas veganiškam maistui, nes jame yra sveikų ingredientų, tokių kaip sotanghonas su tofu ir grybais, todėl jame gausu augalinių baltymų, skaidulų ir pagrindinių maistinių medžiagų.




Ingredientai
- 8oz arba 200 g sotanghon makaronų (stikliniai makaronai)
- 8 uncijos tvirto tofu – iš anksto užšaldytas tofu, atšildytas, supjaustytas kubeliais ir traškus
- 1 stiklinė šitake grybų – griežinėliais
- 1 mažas baltas svogūnas – kubeliais
- 3 lauro lapai
- 3 skiltelės česnako – malta
- 1 puodelis morkų – julienuotas
- 1 puodelis salierų – supjaustyti
- 1 puodelis Napa kopūsto arba bok choy – plonai supjaustyti
- 5 puodeliai daržovių sultinio
- 2 puodeliai vandens
- 2 siūlai šafrano (dažymui) – tradicinėse versijose naudojamas anato aliejus, jei galite jį pasiekti. Manau, kad šafranas turi mažiau alergenų ir jį lengva rasti daugelyje bakalėjos prekių.
- 2 šaukštai avokadų aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas Daržovių sultinys – (nebūtina) skoniui sustiprinti; Mano mėgstamiausias yra „geriau nei sultinio prekės ženklas“ tai viskas veganiška.
Garnyrai

- Susmulkinti žalieji svogūnai
- 3 skiltelės česnako – susmulkinti ir kepti garnyrui
- Citrinos arba kalamansio griežinėliai patiekimui
Įranga
- Vidutinio dydžio puodas arba olandiška orkaitė – visada naudoju emaliuotą ketaus olandišką orkaitę, nes jos turi geriausią tolygų kaitinimą.
- Keptuvėje (tofui, jei kepama)
- Smulkaus tinklelio sietelis (skirtas traškiems česnakams pašalinti)
- Medinis maišymo šaukštas arba mentele
- Kaušas
- Pjaustymo lenta ir peilis
Instrukcijos
Sotanghon sriubą pasigaminti nesunku, ypač jei iš pradžių paruošiate visus ingredientus.
- Pirma, paruoškite savo ingredientus. Kai turėsite savo vietą, viskas bus daug lengviau ir sklandžiai naudojant šį vieno puodo receptą.
- Įkaitinkite puodą ir įpilkite aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberkite garnyrui skirtą smulkintą česnaką ir pakepinkite. Kai jis taps beveik rudas, nuimkite sieteliu ir atidėkite. Česnako gabaliukai paruduos ir taps traškūs, kad būtų skanus garnyras. Įsitikinkite, kad aliejus nėra per karštas, kitaip česnakas sudegs.
- Tada į tą patį aliejų puode sudėkite likusį susmulkintą česnaką ir baltuosius svogūnus. Įdėkite lauro lapą ir maišykite iki kvapo.
- Įdėkite morkas, salierą ir griežinėliais pjaustytus grybus. Pabarstykite žiupsneliu druskos. Troškinkite, kol daržovės pagels.
- Dabar supilkite daržovių sultinį, vandenį ir daržovių sultinį.
- Įsitikinkite, kad jūsų liepsna yra vidutinė ir niekada nevirkite arba nevirkite sultinio. Sultinys turi būti kuo šilčiausias be jokio troškinimo.
- Paragaukite ir įberkite daugiau druskos bei pipirų pagal savo skonį. Įdėkite mažus šafrano siūlus. Leiskite skoniams susijungti 10 minučių.
- Toliau sudėkite makaronus. Įmerkite juos į sultinį ir palikite, kol pradės minkštėti. Švelniai juos sumaišykite. Kai makaronai bus minkšti, bet purūs ir vienodos tekstūros, jūsų sriuba bus paruošta rinkti.
Surinkti
- Į dubenį įdėkite labai plonais griežinėliais pjaustytą kopūstą.
- Ant kopūstų užpilkite karštą sriubą.
- Ant viršaus uždėkite tofu.
- Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų žaliųjų svogūnų ir traškiai kepto česnako priedus. Ant šono uždėkite citriną arba kalamansį. Patiekite ir mėgaukitės savo veganiška sotanghon sriuba, stiklinių makaronų receptu!

Pastabos

- Vietoj to naudojamas šafranas Annatto (atsuete) milteliai: Annatto prideda ryškiai oranžinės raudonos spalvos, būdingos filipiniečių sotanghon sriubai. Jei neturite anatto, galite jo praleisti; tai neturės įtakos skoniui. Be to, kai kurie žmonės yra alergiški anatui. Įsitikinkite, kad naudojate tik keletą šafrano siūlų, nes kitaip skonis pasikeis.
- Tofu paruošimas: Lengvai kepant tofu keptuvėje suteikiama traški tekstūra, o konsistencijai geriausiai tinka iš anksto užšaldytas tofu. Taip pat galite naudoti paprastą tofu.

Buljonas yra labai populiarus tradiciniame vištienos sotanghon recepte, tačiau yra daug veganiškų alternatyvų, kurios yra natūralios ir aukštos kokybės bei puikaus skonio. Šis prekės ženklas Better than Bouillon yra mano pasirinkimas.
Papildiniai ir variantai
- Daržovių priedai: Galite lengvai pridėti daugiau daržovių, pavyzdžiui, paprikų, sniego žirnių ar špinatų, kad gautumėte daugiau maistinių medžiagų ir spalvos.
- Veganiškas žuvies padažas: Nors ir neprivaloma, šis ingredientas imituoja umami skonį tradiciniame žuvies padaže, nenaudojant jokių gyvūninės kilmės produktų. Tradicinėje vištienos sotanghon sriuboje yra žuvies padažo.
- Aštrus variantas: Įdėkite šaukštą čili česnakinio padažo arba smulkintų šviežių čili pipirų, jei norite aštresnio varianto.
- Baltymų parinktys: Pakeiskite sotanghoną tofu su tempeh arba seitan, kad gautumėte kitokią tekstūrą.
- Citrinžolė: Kad skonis būtų ryškesnis, aromatingesnis, troškindami česnaką ir svogūnus įdėkite 1–2 citrinžolės stiebus.
- Imbieras: Tai dar vienas energingas sultinio priedas.

Kaip tarnauti
Patiekite šią veganišką filipiniečių sotanghon sriubą dideliame dubenyje, su šaukštu ir šakute kaip filipinietiška, jei norite. Ant viršaus išspauskite citrinos ir mėgaukitės!

Dažni klausimai
Ar galiu iš anksto paruošti šią sriubą?
Taip! Galite paruošti sultinį, daržoves ir tofu iš anksto, bet geriausia virti ir suberti makaronus prieš pat patiekiant, kad jie netaptų per minkšti. Sultiniui laikyti naudokite mūrinį indelį.
Ar galiu užšaldyti sotanghon sriubą?
Ne, sotanghon makaronai blogai užšąla ir atšildyti bus purūs. Sriubos sultinys ir daržovės gerai užšąla.
Kaip laikyti likučius?
Sriubą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Pašildykite puode ant vidutinės ugnies arba mikrobangų krosnelėje, prireikus įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio, kad praskiestumėte.
Ar galiu naudoti bihon sotanghon sriubai?
Ne. Bihon makaronai yra ryžių makaronai, o ne stikliniai makaronai. Šių makaronų tekstūra ir skonis kitokios nei manoma, ypač sotanghon sriuba arba dėl ko tai būtų stiklinių makaronų receptas.


1 vidutinio dydžio puodas arba olandiška orkaitė
1 keptuvė maišant tofu, jei kepti
1 smulkaus tinklelio sietelis traškiems česnakams pašalinti
1 medinis maišymo šaukštas arba mentele
1 kaušas
1 Pjaustymo lenta ir peilis
- 8 oz arba 200 g sotanghon makaronų stikliniai makaronai
- 8 oz kietas tofu iš anksto užšaldytas tofu atšildytas, supjaustytas kubeliais ir traškus
- 1 puodelis šitake grybai supjaustyti
- 1 mažas baltas svogūnas kubeliais
- 3 lauro lapai
- 3 gvazdikėliai česnako malta
- 1 puodelis morkos julienned
- 1 puodelis salierų supjaustyti
- 1 puodelis Napa kopūstas arba bok choy supjaustyti plonai
- 5 puodeliai daržovių sultinio
- 2 puodeliai vandens
- 2 šafrano siūlai dažymui – tradicinėse versijose naudojamas anato aliejus, jei galite jo prieiti. Manau, kad šafranas turi mažiau alergenų ir jį lengva rasti daugelyje bakalėjos prekių.
- 2 a.š avokadų aliejus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 a.š Daržovių sultinys neprivaloma, norint pagerinti skonį; Mano mėgstamiausias yra „geriau nei sultinio prekės ženklas“, kuris yra veganiškas.
Garnyrai
- Susmulkinti žalieji svogūnai
- 3 gvazdikėliai traškus česnakas sumalti ir pakepinti garnyrui
- Citrinos arba kalamansio griežinėliai
Pirma, paruoškite savo ingredientus. Kai turėsite savo vietą, viskas bus daug lengviau ir sklandžiai naudojant šį vieno puodo receptą.
Įkaitinkite puodą ir įpilkite aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberkite garnyrui skirtą smulkintą česnaką ir pakepinkite. Kai jis taps beveik rudas, nuimkite sieteliu ir atidėkite. Česnako gabaliukai paruduos ir taps traškūs, kad būtų skanus garnyras. Įsitikinkite, kad aliejus nėra per karštas, kitaip česnakas sudegs.
3 skiltelės traškios česnako, 2 šaukštai avokadų aliejaus
Tada į tą patį aliejų puode sudėkite likusį susmulkintą česnaką ir baltuosius svogūnus. Įdėkite lauro lapą ir maišykite, kol pasidarys kvapnus.
1 mažas baltas svogūnas, 3 lauro lapai
Įdėkite morkas, salierą ir griežinėliais pjaustytus grybus. Pabarstykite žiupsneliu druskos. Troškinkite, kol daržovės pagels.
1 stiklinės morkų, 1 stiklinės salierų, 1 puodelis šitake grybų
Dabar supilkite daržovių sultinį, vandenį ir daržovių sultinį.
5 stiklinės daržovių sultinio, 2 puodeliai vandens, 1 valgomasis šaukštas daržovių sultinio
Įsitikinkite, kad jūsų liepsna yra vidutinė ir niekada nevirkite arba nevirkite sultinio. Sultinys turi būti kuo šilčiausias be jokio troškinimo.
Paragaukite ir įberkite daugiau druskos bei pipirų pagal savo skonį. Įdėkite mažus šafrano siūlus. Leiskite skoniams susijungti 10 minučių.
Druska ir pipirai pagal skonį, 2 siūlai šafrano
Toliau sudėkite makaronus. Įmerkite juos į sultinį ir palikite, kol pradės minkštėti. Švelniai juos sumaišykite. Kai makaronai bus minkšti, bet purūs ir vienodos tekstūros, jūsų sriuba bus paruošta rinkti.
8 uncijos arba 200 g sotanghon makaronų
Surinkti
Į dubenį įdėkite labai plonais griežinėliais pjaustytą kopūstą.
1 puodelis Napa kopūsto arba bok choy
Ant kopūstų užpilkite karštą sriubą. Ant viršaus uždėkite tofu.
8 uncijos tvirto tofu
Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų žaliųjų svogūnų ir traškiai kepto česnako priedus. Ant šono uždėkite citriną arba kalamansį. Patiekite ir mėgaukitės savo veganiška sotanghon sriuba, stiklinių makaronų receptu!
3 skiltelės česnako, Susmulkintų žaliųjų svogūnų, Citrinos arba kalamansio griežinėliai
Mitybos faktai
Veganų Sotanghon sriubos receptas (stiklinių makaronų sriuba)
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.