Kuo skiriasi? • Tik viena kulinarijos knyga
Šiame straipsnyje mes ištirsime du populiarius japoniškus makaronus – Sobą ir Udoną – ir aptarsime, kaip jie gaminami, jų skonio skirtumai ir geriausi būdai jais mėgautis.
Tiek Soba, tiek Udonas yra ikoniški japonų makaronai su giliomis kultūrinėmis šaknimis. Nors jie gali būti paruošti panašiai, jų faktūros ir skoniai jas išskiria.
Jei kada nors susimąstėte, ar pasirinkti „Soba“ ar „Udon“ kitam patiekalui, šis vadovas apžvelgs jūsų pagrindinius skirtumus ir geriausius būdus, kaip mėgautis kiekvienu.
Kas yra „Soba“ makaronai?
„Soba“ makaronai („Soba“ makaronai ar „Soba“ makaronai) yra Ploni, subtilūs makaronai, pagaminti iš grikių miltų, arba grikių ir kviečių miltų mišinys.
Taip pat verta paminėti, kad japonų kalba „Soba“ (そば) yra platus makaronų terminas. Tokie patiekalai kaip „Yakisoba“ (japoniškai kepti makaronai) arba „Okinawa Soba“ naudoja įvairių rūšių makaronus, o ne grikius. Tačiau daugeliu atvejų „SOBA“ reiškia būtent ant grikių pagrindu pagamintų makaronų.
Japonijoje žmonės mėgaujasi „Soba“ makaronais, atšaldytais su panardintu padažu, arba patiekiami karšto „Dashi“ sriubos sultinyje, pagamintu iš kombu ir bonito dribsnių. Abu preparatai yra populiarūs ištisus metus.
„Soba“ makaronų charakteristikos
- Plonas ir subtilusdar tvirtas, kad išlaikytų savo formą.
- Šiek tiek trumpesnis nei spagečiaipalengvinant juos lengvai.
- Tvirta su šiek tiek grūdėta tekstūraDėl grikių miltų.
- Žemiško ir riešuto skoniosiūlo turtingą, išskirtinį skonį.
Geriausi būdai mėgautis SOBA
Norėdami visiškai įvertinti aukštos kokybės SOBA, venkite jo peržengti drąsiais prieskoniais, padažais ar padažais. Vietoj to, tegul subtilios riešutų grikių natos užliptų į sceną. „Soba“ gražiai poros su lengvais sultiniais, paprastais tvarsliava ir švieži garnyrai, pavyzdžiui, žali svogūnai ir susmulkinti nori.
Paprastumas yra labai svarbus norint mėgautis SOBA makaronais. Šis principas atsispindi šiose „Soba“ makaronų salotose ir tradicinėse Toshikoshi Soba, patiekiamos Japonijos Naujųjų metų išvakarėse.
SOBA makaronai: sveikas pasirinkimas jūsų dietai
SOBA makaronai yra ne tik skanūs, bet ir supakuoti su maistinėmis medžiagomis, palaikančiomis subalansuotą dietą:
- Gausu baltymų ir skaidulų – padeda išlaikyti pilną ir palaiko virškinimą.
- Didelėje būtiniausių aminorūgščių -Puikus augalų baltymų šaltinis.
- Maistinių medžiagų tankiai – Griegių miltai aprūpinti Vitaminas B, geležis ir sudėtingi angliavandeniai nuolatinei energijai.
- Gaivus ir atkuriantis – Lengvas, tačiau patenkinantis, puikiai tinka maitinančiam patiekalui.
- Energijos stiprinimas -Idealiai tinka palaikyti ištvermę ir bendrą gerovę.
Kadangi grikiai yra a Grūdai be glitimoTai puiki alternatyva tiems, kurie negali vartoti kviečių. Atkreipkite dėmesį, kad SOBA makaronai, prieinami už Japonijos ribų, dažniausiai gaminami iš grikių ir kviečių miltų mišinio, kad padidintų elastingumą ir tekstūrą. Jei esate netoleruojantis glitimo, būtinai patikrinkite ingredientų sąrašą ir ieškokite 100% grikių makaronų, žinomų kaip Juwari Soba (100% SOBA makaronai).
Kur nusipirkti „Soba“ makaronų?
SOBA makaronai paprastai parduodami džiovinti. Japonijos ar Azijos maisto prekių parduotuvėse šaldytuvuose taip pat galite rasti šviežią „Soba“ ir šaldytą SOBA šaldiklio skyriuose.
Mes rekomenduojame Shinshu Inaka Soba Jei galite jį rasti savo vietinėje japonų maisto prekių parduotuvėje. Arba galite gauti ir įprastų prekės ženklų, tokių kaip „Hime Soba“ makaronaiNėra ekologiško ekologiškoarba „Eden Foods Soba“ (100% grikių ir be glitimo).
Kas yra udono makaronai?
Udon makaronai yra Pagaminti iš kviečių miltų, vandens ir druskos, jie yra vertinami atsižvelgiant į jų storą, blizgančią tekstūrą ir kreminę baltą išvaizdą. Su minkštu, tačiau maloniai kramtomu įkandimu jie suteikia patenkinamą pagrindą įvairiems patiekalams.
Daugelis japonų „Udon“ laiko patogų pasirinkimą, nes švelni, raminanti tekstūra leidžia lengvai virškinti.
Udono makaronų charakteristikos
- Minkštas, bet patenkinamai kramtomas – Siūlo nuoširdų, jaukų kąsnį.
- Švelnus skonis su pavasariška, minkšta tekstūra – Puikiai tinka absorbuoti sultinius ir padažus.
- Neįtikėtinai universalus -Gerai veikia karštos sriubos, maišant ar atšaldytus patiekalus.
- Atšokęs ir gaivus – Ypač pastebimas, kai rankų darbo ar šviežiai paruošti.
Geriausi būdai mėgautis Udonu
Dėl jų neutralaus skonio „Udon“ makaronai lengvai sugeria paryškintus padažus ir pagardus, kartu su įvairiais padažais.
Kai kurie populiarūs „Udon“ patiekalai yra „Curry Udon“, kur storieji makaronai priglunda prie pikantiško prieskonių kario padažo arba Mentaiko udon, pasižymintis sodriu, kreminiu padažu, užpiltu aštriu sūdytu menkių roe.
Storos udono tekstūra ir nuoširdus pobūdis taip pat daro jį puikiu pasirinkimu, tokiomis kaip „Yaki Udon“ ir „Hot Pot“ patiekalai, tokie kaip „Nabeyaki Udon“. Kagavos prefektūroje, žinomoje kaip „Udono karalystė“, jūs netgi rasite Udono keptą traškių makaronų užkandžių.
Kur nusipirkti „Udon“ makaronų?
„Udon“ makaronai yra džiovinami, švieži arba užšaldyti. Jų galite rasti japonų ir daugelyje Azijos maisto prekių parduotuvių, taip pat pasirinkti pagrindinius Amerikos prekybos centrus. Nors džiovinti makaronai yra patogus pasirinkimas, švieži ar užšaldyti makaronai siūlo geriausią tekstūrą.
Mes rekomenduojame užšaldyti Sanuki Udonkurį galima rasti Japonijos prekybos centrų šaldiklio skyriuje ir kai kuriuose Azijos maisto prekių parduotuvėsees.
Norite išbandyti savo jėgas kurdami savo makaronus? Išbandykite „Nami“ rankų darbo udono makaronus.
Klasikiniai „Soba“ ir „Udon“ patiekalai Japonijoje
Japonijos makaronų parduotuvės niekada neriboja kūrybingų būdų, kaip aptarnauti SOBA ir Udon makaronus. Nors abu makaronai gali būti paruošti skirtingais stiliais, taip pat yra reprezentatyvių patiekalų, kuriuose Soba ir Udon mėgaujasi panašiais būdais.
Čia yra tik keli klasikiniai „Soba“ ir „Udon“ patiekalai, kurie mėgavosi kartomis:
1. Zaru Soba ir Zaru Udon (šalta)
Šie gaivinantys šaltų makaronų patiekalai vasarą yra Japonijoje! Jiems labiausiai patinka kvapnus Tsuyu panardinkite padažą ir užpildykite susmulkintu Nori ir susmulkintais lazdelėmis.
2. Ar tu dėvi ir Kake Udon (karšta)
Ar tu dėvi ir U UDON patiekiami karštai paprastoje makaronų sriuboje su sultiniu, pagamintu iš „Dashi“, sojos padažo ir mirin. Paprastai jie yra plonai supjaustytų žalių svogūnų, o kartais – gabalas Kamaboko (žuvies pyragas), tempura, daržovės ar kiaušinis.
Šis minimalistinis preparatas pabrėžia makaronų ir sultinio tekstūrą ir skonį.
3. Tanuki Soba ir Tanuki Udon (šalta arba karšta)
Tanuki Soba arba Tanuki Udonas viršuje yra vadinami traškūs tempura bitai apkalbos ir gali mėgautis karštu ar šaltu.
4. Kitsune Soba ir Kitsune Udon (karšta)
„Kitsune Soba“ ir Kitsune Udon Funkcija karštų ar šaltų makaronų, kurių viršuje yra plonas kepto tofu lapas, žinomas kaip nusikaltimas arba Neatsargus.
Nesvarbu, ar jums labiau patinka lengvas, riešutas „Soba“ makaronų skonis, ar storas, kramtomas Udono tekstūra, apie šiuos mylimus japoniškus makaronus galima sužinoti tiek daug.
Jei jums patinka makaronai, perskaitykite savo vadovą apie japoniškus makaronus ir skanius receptus ir ištirkite geriausius mūsų autentiškus japoniškus „Udon“ makaronų receptus.
Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2018 m. Rugpjūčio 3 d. Ir paskelbtas su nauju, įžvalgesniu turiniu 2025 m. Balandžio 1 d.