Paprasčiausias ir skaniausias teriyaki vištienos ryžių dubuo

Paprasčiausias ir skaniausias teriyaki vištienos ryžių dubuo


Patirkite puikų saldaus ir pikantiško mišinį su korėjiečių stiliaus teriyaki vištiena! Neįtikėtinai lengva paruošti, jis puikiai tinka įtemptoms savaitės naktims ar atlaidžiems savaitgaliams. Skaniai švelnus ir kupinas skonio, tai yra šeimos mėgstamiausia, kad visi pamėgs!

Teriyaki vištiena, patiekiama ant ryžių lovos su garuose pagamintais brokoliais.

Vienas iš pirmųjų receptų, kuriais pasidalinau šioje svetainėje, buvo mano korėjiečių stiliaus teriyaki vištiena. „Teriyaki“ vištiena ilgą laiką buvo mylimas patiekalas Korėjoje, puoselėjamas dėl patogaus saldžių ir pikantiškų skonių pusiausvyros.

Kai pirmą kartą pasidaliniau šiuo receptu, korėjietiško slyvų ekstraktas buvo visas įniršis namuose, todėl pridėjau jį dėl unikalios posūkio. Man patinka, kaip korėjietiškos virtuvės reinveksikai yra pažįstami patiekalai, o teriyaki vištiena nėra išimtis, o subtilūs patarimai suteikia jai savitą nuojautą. Vis dėlto pastaruoju metu aš vertinu pagerbimą užsienio įkvėptų receptų šaknyse. Turėdamas tai omenyje, aš atnaujinau savo teriyaki vištieną, kad ji puikiai subalansuotų savo klasikinius skonius su švelnia korėjiečių įtaka.

Supjaustyta teriyaki vištiena ant ryžių su lazdelėmis šone.Supjaustyta teriyaki vištiena ant ryžių su lazdelėmis šone.

Šis mėgstamiausias japonų kalba yra apie švelnią vištieną, padengtą blizgančiu, saldžiu ir išgelbėjimo padažu, pagamintu su sojos padažu, cukrumi, mirin ir sake. Asmeniškai manau, kad be kaulų, odos ant vištienos šlaunys geriausiai tinka šiam receptui. Virdami jie išlieka sultingi, o oda traškėja tik tiek, kad sugertų visą tą kvapnų padažą.

Nepaisant to, radus be kaulų, odos įkištos šlaunys gali būti sudėtinga-aš pats turėjau šiek tiek iššūkio! Jei negalite jų gauti, tiesiog naudokite tai, ką turite po ranka.

Nesvarbu, ar tai vakarienė sužavėti, ar greitas savaitės nakties taisymas, ši teriyaki vištiena yra garantuotas hitas. Jis gražiai poruojasi su ryžiais ir daržovėmis, kad būtų sveikas, pilnas valgis. Galiausiai, jei esate nusiteikę pakeisti daiktus, štai yra mažas patarimas – mano Teriyaki padažas nuostabiai su lašiša. Pabandykite ir atraskite visiškai naują mėgstamiausią!

Laikydami teriyaki vištienos gabaliuką su lazdelėmis virš lėkštės išdėstytos teriyaki vištienos.Laikydami teriyaki vištienos gabaliuką su lazdelėmis virš lėkštės išdėstytos teriyaki vištienos.

Teriyaki vištienos ingredientai

Pagrindinis

  • 500 g / 18 uncijos vištienos šlaunys, filė be kaulų
  • Puiki druska, pagal skonį
  • malti juodieji pipirai, paragauti
  • 1 šaukštelis virimo aliejaus
  • 2 šaukšteliai sezamo sėklos
  • 2 puodeliai virti ryžiai

Teriyaki padažas

  • 1/4 puodelio sojos padažo, įprastas (aš naudoju „Kikkoman“ prekės ženklą)
  • 4 šaukštai saldaus ryžių vynas (mirin)
  • 3 šaukštai virimo (ryžių vynas)
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 5G / 0,18 uncijos imbieras, plonai supjaustytas arba 1 šaukštelis malto imbiero
  • 15 g / 0,5 uncijos žalių svogūnų, balta dalis, susmulkinti

Daržovės (neprivaloma)

  • Morkos, garuos
  • brokolių žiedynai, lengvai garinami
  • Agurkas, plonai supjaustytas
  • avokadas, plonai supjaustytas
  • salotų mišinys

* 1 šaukštas = 15 ml

** Jei nerandate maisto gaminimo, pakeiskite jį saldaus ryžių vynu (mirin) ir sumažinkite rudąjį cukrų iki 1 šaukšto.

Kaip pasigaminti

1. Norėdami net virti, naudokite mėsos plaktuką ar konkursą, kad išlygintumėte vištienos šlaunies filė storią. Jei nepasiekiama, naudokite peilio užpakalinę dalį. Papuoškite vištieną sausą virtuviniu popieriumi, tada lengvai pagardinkite druska ir pipirais. Atidėti.

Išlenkta ir surinkta žalios vištienos šlaunų filė ant baltos plokštelės.Išlenkta ir surinkta žalios vištienos šlaunų filė ant baltos plokštelės.

2. Mažame puode sumaišykite teriyaki padažo ingredientus ir užvirkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kol cukrus ištirps. Išmeskite imbierą ir žalią svogūną, tada padėkite padažą.

Teriyaki padažas, verdantis puodą.Teriyaki padažas, verdantis puodą.

3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies, kol ji pradės šnibždėti. Įpilkite virimo aliejų ir tolygiai paskirstykite jį per keptuvės paviršių. Įdėkite vištieną į keptuvę ir virkite maždaug 3 minutes arba kol paruduos.

Apverskite vištieną, sumažinkite ugnį iki vidutinio ir silpnojo ir uždenkite dangčiu. Virkite toliau, kol vištiena bus padaryta maždaug 70% (maždaug 3 minutes). Šiame etape vištiena turėtų būti tvirta ir nepermatoma išorėje, bet centre šiek tiek rausva.

Vištienos šlaunų filė keptuvėje kepdami keptuvėje.Vištienos šlaunų filė keptuvėje kepdami keptuvėje.

4. Atidarykite dangtį ir perpilkite vištieną į lėkštę. Atsargiai nuvalykite bet kokį skysčio perteklių iš keptuvės.

Auksinės rudos keptuvės keptos vištienos šlaunų filė ant baltos plokštelės.Auksinės rudos keptuvės keptos vištienos šlaunų filė ant baltos plokštelės.

5. Grąžinkite vištieną į keptuvę ir supilkite ant jos teriyaki padažą, rezervuodami apie 1/4 puodelio. Tvirkite vištieną ant vidutinės ugnies maždaug 3 minutes, tada apverskite ją ir troškinkite dar 2 minutes arba tol, kol visiškai iškeps. Tirpdami, dažnai šaukštu šaukštu padažo virš vištienos, kad jis būtų blizgus.

Šaukštą teriyaki padažo ant vištienos keptuvėje.Šaukštą teriyaki padažo ant vištienos keptuvėje.

6. Kai vištiena bus visiškai paruošta, išimkite ją iš keptuvės ir atidėkite. Jei padažas dar nėra sutirštintas, padidinkite šilumą iki vidutinio aukšto ir troškinkite, kad sumažintumėte padažą, kuris turėtų užtrukti nuo 2 iki 4 minučių. Arba galite pridėti krakmolo srutą, kad galėtumėte greičiau sustorėti.

Kai padažas pasieks norimą konsistenciją, prieš patiekdami trumpai, grąžinkite vištieną į keptuvę, kad ją padengtumėte padaže.

Trintomis vištienos šlaunų filė į teriyaki padažą.Trintomis vištienos šlaunų filė į teriyaki padažą.

7. Vištieną perkelkite į pjaustymo lentą ir supjaustykite ją į kąsnio dydžio gabalus.

Supjaustytos vištienos šlaunų filė ant medinės pjaustymo lentos.Supjaustytos vištienos šlaunų filė ant medinės pjaustymo lentos.

8. Patiekite vištieną ant ryžių dubenėlio su pasirinktomis daržovėmis. Jei pageidaujate, ant dubenio užlenkite rezervuotą teriyaki padažą, tada papuoškite žaliuoju svogūnu ir sezamo sėklomis. Mėgaukitės!

Supjaustyta teriyaki vištiena, patiekiama ant ryžių lovos.Supjaustyta teriyaki vištiena, patiekiama ant ryžių lovos.

Daugiau vieno dubenio receptų, kuriuos reikia išbandyti

Trokšta greito ir patenkinančio vienos dubenėlių patiekalų? Šios skanios galimybės puikiai tinka užimtoms dienoms arba kai jums reikia patogaus, kvapnaus ištaisymo!

Supjaustyta teriyaki vištiena ant ryžių su lazdelėmis šone.Supjaustyta teriyaki vištiena ant ryžių su lazdelėmis šone.
  • Norėdami net virti, naudokite mėsos plaktuką ar konkursą, kad išlygintumėte vištienos šlaunies filė storią. Jei nepasiekiama, naudokite peilio užpakalinę dalį. Papuoškite vištieną sausą virtuviniu popieriumi, tada lengvai pagardinkite druska ir pipirais. Atidėti.

  • Į mažą puodą sumaišykite teriyaki padažo ingredientus ir užvirkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kol cukrus ištirps. Išmeskite imbierą ir žalią svogūną, tada padėkite padažą.

  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies, kol ji pradės šnibždėti. Įpilkite virimo aliejų ir tolygiai paskirstykite jį per keptuvės paviršių. Įdėkite vištieną į keptuvę ir virkite maždaug 3 minutes arba kol paruduos.Apverskite vištieną, sumažinkite ugnį iki vidutinio ir silpnojo ir uždenkite dangčiu. Virkite toliau, kol vištiena bus padaryta maždaug 70% (maždaug 3 minutes). Šiame etape vištiena turėtų būti tvirta ir nepermatoma išorėje, bet centre šiek tiek rausva.
  • Atidarykite dangtį ir perkelkite vištieną į lėkštę. Atsargiai nuvalykite bet kokį skysčio perteklių iš keptuvės.

  • Grąžinkite vištieną į keptuvę ir supilkite ant jos teriyaki padažą, rezervuodami apie 1/4 puodelio. Tvirkite vištieną ant vidutinės ugnies maždaug 3 minutes, tada apverskite ją ir troškinkite dar 2 minutes arba tol, kol visiškai iškeps. Tirpdami, dažnai šaukštu šaukštu padažo virš vištienos, kad jis būtų blizgus.

  • Kai vištiena bus visiškai iškepta, išimkite ją iš keptuvės ir atidėkite. Jei padažas dar nėra sutirštintas, padidinkite šilumą iki vidutinio aukšto ir troškinkite, kad sumažintumėte padažą, kuris turėtų užtrukti nuo 2 iki 4 minučių. Arba galite pridėti krakmolo srutą, kad galėtumėte greičiau sustorėti. Kai padažas pasieks norimą konsistenciją, prieš patiekdami trumpai, grąžinkite vištieną į keptuvę, kad ją padengtumėte padaže.
  • Vištieną perkelkite į pjaustymo lentą ir supjaustykite ją į kąsnio dydžio gabalus.

  • Patiekite vištieną ant ryžių dubenėlio su pasirinktomis daržovėmis. Jei pageidaujate, ant dubenio užlenkite rezervuotą teriyaki padažą, tada papuoškite žaliuoju svogūnu ir sezamo sėklomis. Mėgaukitės!

  • 1 šaukštas = 15 ml
  • Jei nerandate maisto gaminimo, pakeiskite jį saldžiu ryžių vynu (mirin) ir sumažinkite rudąjį cukrų iki 1 šaukšto.

Kalorijos: 890Kcal | Angliavandeniai: 61g | Baltymas: 49g | Riebumas: 45g | Sočiųjų riebalų: 12g | Polinesočiųjų riebalų: 10g | Mononesočiųjų riebalų: 19g | Trans riebalai: 0,2g | Cholesterolis: 245mg | Natris: 1820 mmg | Kalis: 693mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 12g | Vitaminas A: 270Iu | Vitaminas C: 2mg | Kalcis: 78mg | Geležis: 3mg

Parodyta informacija apie mitybą yra įvertinimas, kurį pateikė internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus dietologo patarimo pakaitalu.

Man patinka girdėti, kaip jūs ėjote su mano receptais! Įvertinkite šį receptą žemiau esančiu komentarą ir pažymėkite mane „Instagram“ @MyKoreAnkitchen.





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -