Mapo Tofu (Mabo Dofu) (Vaizdo įrašas) Mapo Tofu • Tiesiog viena kulinarinė knyga

Mapo Tofu (Mabo Dofu) (Vaizdo įrašas) Mapo Tofu • Tiesiog


Japoniško stiliaus Mapo Tofu (Mabo Dofu) yra pilnas skonio, bet daug mažiau aštrus nei originalus Sičuano patiekalas. Net vaikai gali mėgautis šiuo visai šeimai maltos kiaulienos ir šilkinio tofu receptu, kuris paruošiamas vos per 30 minučių! {Pritaikomas vegetaras/veganiškas}

Patogus ir pilnas umami, japoniško stiliaus Mapo Tofu (麻婆豆腐) yra vienas mėgstamiausių mano šeimos patiekalų! Jį pagaminti taip paprasta, todėl man patinka gaminti šį patiekalą įtemptą savaitės vakarą, kai turiu tik 30 minučių. Išmokysiu jus pasigaminti šį skanų receptą ir patiekti jį ryžių dubenėliu ant purių garuose virtų ryžių arba kaip pagrindinį patiekalą vakarienės rinkinyje.

Jei jums patinka japonų pritaikymas kinų virtuvėje vadinamas Chuka ryori, išbandykite mano Gyoza, Tan Tan Men ir Japoniškų keptų ryžių receptus!

Kas yra Mapo Tofu?

Skambino rankas dofu (麻婆豆腐,マーボー豆腐) japonų kalba, mapo tofu 1970-aisiais išpopuliarino kinų ir japonų virtuvės šefas Chen Kenmin (陳建民) per savo kinų restoraną Shisen Hanten. Ten jis pritaikė šį patiekalą, kad tiktų švelnesniam japoniškam skoniui, ypač iš padažo neįtraukdamas ugningai raudono čili ir Sičuano pipirų. Chef Chen dėka rasite daug kiniško stiliaus patiekalų, tokių kaip mapo tofu, Ebi Chili (čili krevetės エビチリ) ir jautiena bei paprika. (chin-jao ro-sususmulkinta kiauliena su žaliaisiais pipirais) Japonijos naminio maisto gaminimo repertuare.

Dubuo, kuriame yra mapo tofu virš garintų ryžių.

Kodėl man patinka šis receptas

  • Puikiai tinka savaitės vakarienei – Šis receptas paruošiamas vos per 30 minučių. Tai išsigelbėjimas, kai noriu gauti maistingų ir jaukių patiekalų ant stalo, bet neturiu daug laiko.
  • Nuoširdžiai ir sveikai! Man patinka, kad jis skanus, sveikas ir kupinas baltymų. Tai patiekalas, kuriuo jaučiuosi gerai maitindamas savo šeimą.
  • Tinka šeimai – Lengvas karštis / prieskonių lygis reiškia, kad net vaikai gali mėgautis šio patiekalo valgymu. Gaminau jį savo vaikams nuo pat mažens ir jiems tai patinka iki šiol!
  • Lengvai pritaikoma – Padarykite ją mažiau ar daugiau aštraus, pakeiskite maltą mėsą arba padarykite ją vegetarišką/veganišką. Žemiau pasiūlysiu, kaip pritaikyti šį patiekalą pagal savo poreikius.
„Ichiju sansai“ patiekalą sudaro garuose virti ryžiai, miso sriuba ir mapo tofu.

Mapo Tofu ingredientai

Japoniško stiliaus mapo tofu yra labai lengvas patiekalas. Tai buvo vienas iš pirmųjų receptų, kuriuos mano sūnus išmoko gaminti per vasaros atostogas, būdamas paauglys, o dabar jis gamina jį pats koledže!

  • Minkštas/šilkinis tofu (kinugoshi dofu)
  • Malta kiauliena
  • Česnakai
  • Imbieras
  • Žalieji svogūnai/svogūnai
  • Neutrali alyva
  • Padažas:
    • Dubandziangas (aštrus arba neaštrus pupelių pasta) – Šis fermentuotas prieskonis suteikia autentiško ir gilaus pikantiškumo. Be jo patiekalo skonis nebus toks pat.
    • Austrių padažas
    • Miso – unikalus japoniško stiliaus mapo tofu
    • Aš esu gluosnis
    • Mirinas – unikalus japoniško stiliaus mapo tofu
    • Skrudinto sezamo aliejaus
    • Bulvių krakmolas arba kukurūzų krakmolas
    • Vanduo
  • Japoniškas sansho pipiras (neprivaloma, patiekimui)

Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.

Pereikite prie recepto

Pakeitimai

  • Šilkinis tofu: Labai rekomenduoju naudoti minkštą / šilkinį tofu, nes jis suteikia patiekalui lygią ir kreminę tekstūrą. Tačiau galite naudoti vidutinį tofu, jei tokį turite. Prieš pradėdami virti, nusausinkite tofu 15–30 minučių.
  • Doubanjiang: Aš asmeniškai naudoju Taivano prekių ženklus Lian How (岡山) arba Ming De (明徳), kurių šilumos lygis yra švelnesnis. Jei nerandate šių prekių ženklų, kai kurie žmonės rekomenduoja naudoti gochujang (aštrus korėjietiškas čili pasta) arba doenjang (neaštrus korėjietiškas sojų pupelių pasta). Anksčiau jų nebandžiau, bet tai pakeis skonio profilį. Jei norite aštraus Sichuan Doubanjiang, patikrinkite „Amazon“. ar kitose internetinėse Azijos rinkose. Taip pat galite naudoti doubanjiang be glitimo už GF.
Doubanjiang aštrių pupelių pasta
Taivano Lian How (岡山) prekės ženklas doubanjiang: aštrus variantas (kairėje) ir neaštrus (dešinėje).
Dubenys su mapo tofu virš garintų ryžių.

Kaip pasigaminti Mapo Tofu

Pasiruošimas

1 žingsnis – Ppakartokite ingredientus prieš pradedi gaminti. Šis patiekalas greitai paruošiamas! Primygtinai rekomenduoju iš anksto išmatuoti ir sumaišyti padažo ingredientus bei supjaustyti aromatines medžiagas ir tofu taigi viskas paruošta.

Maisto gaminimas

2 veiksmas – maišydami pakepinkite česnaką ir imbierą. Į įkaitintą wok keptuvę sudėkite česnaką ir imbierą į karštą aliejų ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus.

Wok keptuvėje pakepinkite aromatines medžiagas.

3 žingsnis – pakepinkite maltą kiaulieną. Įdėkite maltą mėsą į wok keptuvę ir supjaustykite gabalėlius medine mentele. Kepkite mėsą, kol ji nebebus rausva.

Kepkite mėsą, kol ji nebebus rausva.

4 veiksmas – supilkite padažo mišinį ir užvirinkite. Virkite ir maišykite, kol padažas pradės burbuliuoti ir sutirštės.

Supilkite padažą į maltą mėsą.

5 veiksmas – pridėkite tofu ir žalius svogūnus. Aptepkite tofu padažu, kol susimaišys skoniai. Tada sudėkite žalius svogūnus.

Į mapo tofu įpilkite tofu ir žaliųjų svogūnų.

6 žingsnis – patiekite. Mapo tofu galite patiekti ant atskirų patiekalų kaip sudėtinio patiekalo dalį arba mėgautis juo donburi stiliumi, kaip aš darau šaukštu ant didelio dubenėlio garuose virtų ryžių.

„Ichiju sansai“ patiekalą sudaro garuose virti ryžiai, miso sriuba ir mapo tofu.

Nami receptų patarimai

  • Iš anksto nusausinkite tofu apie 15 minučių – Tai neleidžia tofui išleisti drėgmės į padažą ir jo atskiesti. Jei esate kaip aš, jums patiks pikantiškas padažas, kuris yra tirštas ir sodrus kartu su purių ir garuojančių karštų ryžių pagrindu!
  • Supjaustykite ir paruoškite ingredientus prieš gamindami – Šis patiekalas ruošiamas greitai, o keptuvę reikia nuolat stebėti, kad ingredientai nesudegtų. Labai rekomenduoju iš anksto paruošti visus ingredientus, nes pradėjus gaminti nėra laiko atsitraukti nuo viryklės. Paruoštus ingredientus išdėlioju prie viryklės, kad galėčiau juos greitai sudėti į keptuvę.
  • Išmatuokite ir sumaišykite padažo ingredientus iš anksto mažame dubenėlyje. Padažo mišinį laikau šalia ir pasiruošęs įpilti į keptuvę kaip tik reikiamu momentu.
  • Saugokitės, kad nesudegintumėte česnako ir imbiero kepant maišant. Nesinori padažui suteikti deginto kartaus skonio.
  • Atsargiai išmaišykite tofu – Tofu gali lengvai sulūžti ir tapti purus. Sukratykite keptuvę, kad tofu pasidengtų padažu, sumažindami mentelės veikimą.

Variacijos ir pritaikymai

Šį mapo tofu receptą lengva pritaikyti pagal jūsų pageidavimus ir poreikius. Štai keletas mano pasiūlymų, kaip paįvairinti šį skanų patiekalą.

  • Pakeiskite maltą mėsą. Japonijoje mes visada naudojame maltą kiaulieną. Tačiau galite naudoti maltą kalakutieną, maltą vištieną arba maltą jautieną.
  • Padarykite tai vegetariškai / veganiškai. Vietoj mėsos naudokite smulkiai pjaustytus šviežius arba džiovintus (rehidratuotus) šitake grybus. Naudokite vegetarišką stir-fry padažą vietoje austrių padažo.
  • Sureguliuokite šilumos lygį. Pridėkite daugiau ar mažiau doubanjiang, naudokite taivanietišką neaštrų variantą arba padidinkite šilumą keliais arbatiniais šaukšteliais ar daugiau ugningai raudono Sičuano dubandziango! Jei norite sumažinti karštį, rekomenduoju naudoti 1½ šaukšto neaštrų Doubanjiang ir 1 valgomasis šaukštas aštraus la Doubanjiang. Jei mėgstate kiek aštriau, apšlakstykite la-yu (japoniško čili aliejumi).
  • „Kolegijos valgio“ versija. Mano sūnus gamino šį 10 minučių valgio – Mapo Tofu receptą elektriniame puode savo bendrabučio virtuvėje, ir jo draugams tai patiko! Tai super greita ir lengva pagaminti.
„Ichiju sansai“ patiekalą sudaro garuose virti ryžiai, miso sriuba ir mapo tofu.

Ką patiekti su Mapo Tofu

  • Kaip ryžių dubenėlis – Jei patiekiate jį donburi stiliaus (mapo tofu ant ryžių), siūlau pridėti naminės miso sriubos ir paprasto daržovių garnyro, pavyzdžiui, japoniškų agurkų salotų, kad būtų visavertis patiekalas.
  • Kaip pagrindinis tradicinis patiekalas ichiju sansai valgis – Japoniško stiliaus „Viena sriuba, trys patiekalai“ patiekite ryžius ir mapo tofu atskiruose patiekaluose, tada įdėkite miso sriubą, du garnyrus ir nedidelį patiekalą japoniškų marinuotų agurkų.

Laikymo ir pašildymo patarimai

Norėdami saugoti: Kai mapo tofu atvės iki kambario temperatūros, likučius laikykite stikliniame hermetiškame inde šaldytuve iki 3 dienų. Nerekomenduoju šio patiekalo šaldyti, nes užšaldęs tofu keičia savo tekstūrą.

Norėdami pašildyti: Švelniai pašildykite puode ant vidutinės-mažos ugnies, kol visiškai įkais.

Dažnai užduodami klausimai

Kaip nusausinti tofu?

Apvyniokite popierinį rankšluostį aplink šilkinį tofu ir padėkite ant lėkštės ar padėklo, kad nutekėtų drėgmė maždaug 15 minučių. Elkitės švelniai, nes šilkinis tofu yra labai trapus. Nespauskite tofu, nes jis lengvai subyrės.


Daugiau Chuka Ryori receptų

Jei jums patinka šis Mapo Tofu, jums patiks šie kiti nenugalimai japoniško stiliaus kinų receptai.

Dubuo, kuriame yra mapo tofu virš garintų ryžių.

Paruošimo laikas: 10 minučių

Virimo laikas: 15 minučių

Visas laikas: 25 minučių

Japoniškų ingredientų pakeitimas: Jei norite japoniškų pagardų ir ingredientų pakaitalų, spustelėkite čia.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Surinkite visus ingredientus. Čia aš naudoju neaštrų derinį Doubanjiang (tamsiai rudos spalvos) ir aštrus la Doubanjiang (skaisčiai raudona spalva).

  • Sumaišykite padažo ingredientus. Į nedidelį dubenį įpilkite 2½ šaukštelio Doubanjiang (aštrūs čili pupelių pasta), 1 valgomasis šaukštas austrių padažo, 1 valgomasis šaukštas miso, ½ šaukštelio sojos padažo, 2 šaukštai mirino, 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus, 1 šaukštelis bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmoloir 4 šaukštai vandens. Gerai išmaišykite kartu su šluotele.

  • Smulkiai sumalti 2 skiltelės česnako (Aš naudoju česnako spaudą). Imbiero odelę plonai nulupkite aštriu peiliu arba nubraukite šaukštu.
  • Imbierą supjaustykite plonais griežinėliais, tada plonomis julienne juostelėmis. Susmulkinkite juosteles ir išmatuokite 1 šaukštas imbiero.

  • Supjaustykite 2 žalieji svogūnai / laiškiniai svogūnai skersai į plonus apskritimus. Patiekdami šiek tiek atidėkite papuošimui.

  • Nusausinkite 14 uncijų minkšto / šilkinio tofu (kinugoshi dofu) ir supjaustykite ¾ colių (2 cm) kubeliais.

Iškepti Mapo Tofu

  • Įkaitinkite wok arba didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Pridėti 1 valgomasis šaukštas neutralaus aliejaus į karštą keptuvę. Tada į karštą aliejų sudėkite česnaką ir imbierą.

  • Pakepinkite aromatines medžiagas, kol jos taps kvapios, taip, kad nesudegtų. Tada pridėkite ½ svaro maltos kiaulienos prie wok.

  • Kepkite kiaulieną, supjaustydami gabalėlius mentele arba mediniu šaukštu, kol mėsa nebebus rausva.

  • Paskutinį kartą išmaišykite padažo mišinį, tada įdėkite į wok keptuvę. Kruopščiai išmaišykite, kol padažas užvirs.

  • Įpilkite tofu ir švelniai aptepkite padažu. Dažnai maišykite, netrindami tofu, kol jis įkaista.

  • Sudėkite didžiąją dalį žaliųjų svogūnų, dalį pasilikdami papuošimui. Prieš nukeldami keptuvę nuo ugnies, išmaišykite, kad įsimaišytų.

Kalorijos: 263 kcal · Angliavandeniai: 9 g · Baltymai: 17 g · Riebalai: 17 g · Sotieji riebalai: 5 g · Polinesotieji riebalai: 3 g · Mononesotieji riebalai: 6 g · Cholesterolis: 41 mg · Natris: 845 mg · Kalis: 395 mg · Pluoštas: 1 g · Cukrus: 4 g · Vitaminas A: 180 TV · Vitaminas C: 2 mg · Kalcis: 55 mg · Geležis: 3 mg

Autorius: Namiko Hirasawa Chen

Kursas: Pagrindinis patiekalas

Virtuvė: japonų

Raktažodis: kiauliena, tofu

©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.

Redaktoriaus pastaba: Įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2011 m. sausio 29 d. Vaizdo įrašas buvo pridėtas prie įrašo 2016 m. gegužės 6 d. Įrašas buvo atnaujintas naujais vaizdais 2024 m. vasario 4 d., o 2024 m. gruodžio 3 d.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -