Sukiyaki Don • Tik viena kulinarijos knyga

Sukiyaki Don • Tik viena kulinarijos knyga


Sukiyaki Don yra jūsų mėgstamiausias japoniškas karštas puodas, pergalvotas kaip geriausias jautienos ryžių dubuo. Šis saldaus, sūraus ir pikantiško skonio donburis su tofu ir daržovėmis yra toks pat sotus ir skanus kaip ir tradicinis sukiyaki. Paruošta per 15 minučių!

Jei mėgstate garsųjį japonišką jautienos puodą Sukiyaki, jums patiks patiekti ant ryžių dubenėlio, kaip nurodyta šiandieniniame recepte, Sukiyaki Donas. Esu didelis patiekalų, kurie suteikia maksimalų skonį ir komfortą su minimaliomis pastangomis, gerbėjas, o šis saldus ir pikantiškas patiekalas puikiai tinka. Užtenka vos 15 minučių, kad šis maistingas ir sotus jautienos donburi būtų ant stalo!

Ieškote skanesnių ryžių dubenėlių patiekalų? Išbandykite mano Gyudon, Oyakodon ir Katsudon receptus!

Kas yra Sukiyaki Donas?

Sukiyaki donas (すき焼き丼) yra ryžių dubenėlio sukiyaki, klasikinio japoniško jautienos karšto puodo, perteikimas. Jame yra marmurinė, plonais griežinėliais pjaustyta jautiena, kuri kepama ant grotelių ir troškinama su daržovėmis, tofu ir grybais saldžiai pikantiškame padaže, patiekiama ant garuose virtų ryžių. Sukiyaki don su spalvingesniais ingredientais ir saldesnio skonio profiliu nei jo pusbrolis gyudon yra patvarus ir gardžiausiu būdu prabangus.

Kodėl man patinka šis receptas

  • Subalansuotas vieno dubenėlio patiekalas. Tai puikus garuose virtų ryžių, keptuvėje keptos jautienos, traškių daržovių, šitake grybų, švelnaus tofu ir saldaus umami padažo mišinys.
  • Greitai ir paprastai! Jį paruošti reikia tik 5 minučių, o virti – 10 minučių. Ypač įtemptą savaitės vakarą man patinka, kad šį patiekalą ant stalo galiu pateikti vos per 15 minučių.
  • Greitas valymas. Šiam patiekalui pagaminti reikia vos vienos keptuvės. Valymas negali būti lengvesnis!
  • Lengva pritaikyti. Baltymus ir daržoves galite pakeisti viskuo, ką turite šaldytuve, arba padaryti jį vegetarišku ar veganišku.
Didelis keraminis donburi ryžių dubuo, kuriame yra Sukiyaki Don, plonais griežinėliais pjaustyta jautiena, tofu ir daržovės, troškintas pikantiškame dashi sojų sultinyje ir patiekiamas ant garuose virtų ryžių.

Sukiyaki Don ingredientai

  • Plonai pjaustyta jautiena (gerai marmuruota)
  • Tokijas negi (naga negi arba ilgas žalias svogūnas)
  • Svogūnai
  • Šitake grybai
  • Vidutinio kietumo tofu
  • Napa kopūstai
  • Morkos
  • Virti japoniški trumpagrūdžiai ryžiai
  • Marinuotas raudonasis imbieras (beni shoga arba kizami beni shoga) – neprivaloma, papuošimui
  • Sukiyaki padažas:
    • Cukrus
    • Sake
    • Mirin
    • Aš esu gluosnis
    • Dashi

Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.

Pereikite prie recepto

Pakeitimai

  • Smulkiai pjaustyta jautiena – Rekomenduoju gerai marmuruotą griebtuvą arba ribeye, kuriuos galite įsigyti iš anksto supjaustytus Japonijos ar Azijos prekybos centruose. Jei nerandate, galite pjaustyti patys namuose; žiūrėkite mano pamoką Kaip plonai supjaustyti mėsą.
  • Šitake grybai – Galite naudoti enoki, maitake, shimeji ir (arba) austrių grybus. taip pat. Gamindamas klasikinį sukiyaki dažniausiai naudoju trijų skirtingų rūšių grybus, o mano šeimai patinka jų įvairovė!
  • Tokijas negi – Jei nerandate šio japoniško ilgo žalio svogūno, tiks keli žalieji svogūnai/svogūnai.
  • Sake ir mirin – Šie japoniški sandėliuko ingredientai troškinančiam skysčiui suteikia nuostabaus skonio. Jei norite nealkoholinio, galite juos pakeisti sultiniu (dashi) arba vandeniu.
Didelis keraminis donburi ryžių dubuo, kuriame yra Sukiyaki Don, plonais griežinėliais pjaustyta jautiena, tofu ir daržovės, troškintas pikantiškame dashi sojų sultinyje ir patiekiamas ant garuose virtų ryžių.

Kaip pasigaminti Sukiyaki Don

Pasiruošimas

1 veiksmas Paruoškite visus ingredientus. Iš anksto paruoškite karštus garintus ryžius. Norėdami naudoti šaldytus ryžius, prieš surinkdami donburi juos pašildykite. Daržoves ir tofu supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, o grybus supjaustykite.

Napa kopūsto pjaustymas.

Maisto gaminimas

2 veiksmas Jautienos griežinėlius apkepkite ant grotelių. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies greitai apkepkite mėsą iš vienos pusės, tada apverskite.

Kepkite sukiyaki jautieną ant grotelių.

3 veiksmas Sudėkite storas daržoves ir prieskonius. Apkepdami jautieną iš kitos pusės, sudėkite ir pakepinkite svogūną ir baltąją negio dalį. Sumaišykite su jautiena, tada sudėkite morkas ir storas baltas napa kopūsto dalis. Tada į keptuvę įpilkite cukraus, sake, mirin, sojos padažo ir daši.

Dashi pridėjimas prie sukiyaki.

4 veiksmas Sudėkite minkštas daržoves ir troškinkite. Švelniai įstumkite daržoves į sultinį. Sudėkite tofu, švelnius napa kopūsto lapus, šviesiai žalius negi ir grybus, sudėliodami juos į dalis. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždengę troškinkite.

Sukiyaki troškina keptuvėje

Surinkti

5 žingsnis – Sudėkite savo Sukiyaki Don ir patiekite! Paruoškite donburi dubenį su šiltais ryžiais. Padėkite tofu ant šono, tada sudėkite jautieną, grybus ir daržoves aplink dubenį. Mėgaukitės!

Didelis keraminis donburi ryžių dubuo, kuriame yra Sukiyaki Don, plonais griežinėliais pjaustyta jautiena, tofu ir daržovės, troškintas pikantiškame dashi sojų sultinyje ir patiekiamas ant garuose virtų ryžių.

Nami receptų patarimai

  • Neperkepkite jautienosypač jei jūsų mėsa nėra gerai marmurinė. Jūs nenorite kramtomos mėsos. Kai tik jautiena nebebus rausva, pradėkite dėti daržoves ir prieskonius. Jei naudojate gerai marmurinę mėsą, galite leisti jai troškintis šiek tiek ilgiau, kad mėsa įsisavintų padažo skonį.
  • Atskirkite minkštas ir kietas daržoves ir kepkite jas skirtingu laiku. Kad lapinės daržovės neperkeptų, įdėkite jas į keptuvę einant į pabaigą. Kita vertus, kietas, tirštas daržoves įdėsite anksčiau, kad joms užtektų laiko išvirti.
  • Palikite tofu nepaliestą, kol jis įkaista. Įdėję tofu į puodą troškintis, stenkitės jo neliesti, kol nebūsite pasiruošę dėti ryžių dubenį. Tofu gali sulūžti, jei jį judinsite arba sumaišysite ingredientus.
  • Paragaukite padažo ir sureguliuokite. Jei sumažės verdančio skysčio kiekis, padažas gali tapti sūrus. Jei taip atsitiks, užpilkite nedidelį kiekį dašio arba vandens, kad subalansuotumėte prieskonius. Kita vertus, jei norite drąsesnio skonio, galite įlašinti dar kelis lašus sukiyaki padažo.

Variacijos ir pritaikymai

  • Pakeiskite mėgstamas daržoves. Nors į šiandienos receptą įtraukiu daug standartinių sukiyaki daržovių, raginu naudoti savo mėgstamiausias. Kopūstai, chrizantemų žalumynai, špinatai, rėžiukai, bok choy ir pupelių daigai – tai tik keletas išmėginimų.
  • Sudėkite shirataki makaronus. Į tipišką sukiyaki don'ą dažnai pridedami shirataki makaronai, bet šiandien jį palikau, kad supaprastinčiau šį receptą. Tikiuosi, kad išmėginsite, jei turėsite galimybę – tai suteiks nuostabios putojančios tekstūros!
  • Pabarstykite plaktu kiaušiniu. Jei mėgstate kiaušinius kaip aš, nedvejodami papildykite savo donburi plaktu kiaušiniu arba Onsen Tamago, kad gautumėte papildomų baltymų ir prabangaus kremiškumo.
  • Naudokite keptą tofu (yaki tofu). Jei galite jį rasti, išbandykite yaki tofu. Standartiniame sukiyaki recepte naudoju šį ant grotelių keptą tvirtą tofu dėl šiek tiek suanglėjusio skonio. Jis yra kietesnis ir tankesnis nei įprastas kietas tofu ir gali atlaikyti ilgą kepimą nesutrupėjęs. Jis taip pat yra akytas ir gali lengvai sugerti sultinį ir padažus.
  • Padarykite jį be mėsos. Vegetariškam variantui galite naudoti mėsos alternatyvas arba tiesiog pridėti daugiau tofu ir mėsingų grybų, pavyzdžiui, austrių grybų.

Ką patiekti su Sukiyaki Don

Sukiyaki don yra viskas, ko reikia jūsų maistui viename dubenyje, todėl galėsite mėgautis tokiu, koks yra. Jei norite suteikti įvairovę ir daugiau maistinių medžiagų, štai mano paprasti pasiūlymai.

Laikymo ir pašildymo patarimai

Norėdami saugoti: Likučius galite laikyti sandariame inde ir laikyti šaldytuve iki 2–3 dienų.

Norėdami užšaldyti: Mėsos ir daržovių mišinį sandariame inde šaldiklyje galite laikyti iki mėnesio. Tofu blogai užšąla, todėl prieš užšaldant išimkite.

Norėdami pašildyti: Prieš pašildydami, per naktį atšildykite šaldytuve. Norėdami gauti geriausius rezultatus, likučius švelniai pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol sušils.

Dažnai užduodami klausimai

Nerandu plonais griežinėliais pjaustytos jautienos. Ką turėčiau daryti?

Japoniškiems receptams skirta plonais griežinėliais mėsa parduodama supakuota Japonijos ir kitose Azijos rinkose. Ieškokite plonais griežinėliais pjaustytos jautienos arba ribeye, skirto shabu shabu (popierinis) arba sukiyaki (šiek tiek storesnis). Jei neturite prieigos prie šių maisto prekių parduotuvių, peržiūrėkite ingredientų pastabą toliau pateiktoje recepto kortelėje.

Ar galiu naudoti minkštą tofu?

Deja, minkštas/šilkinis tofu šiam patiekalui per subtilus. Troškinamiems patiekalams, tokiems kaip sukiyaki, tofu turi būti pakankamai tvirtas, kad atlaikytų gaminimo procesą ir nesulūžtų. Štai kodėl aš rekomenduoju vidutinio kietumo tofu arba yaki tofu (ant grotelių keptas kietas tofu), jei galite jo rasti. Šios rūšys ne tik išlaiko formą, bet ir gerai sugeria kvapnius sultinius ir padažus.


Daugiau jautienos ryžių dubenėlių receptų

Didelis keraminis donburi ryžių dubuo, kuriame yra Sukiyaki Don, plonais griežinėliais pjaustyta jautiena, tofu ir daržovės, troškintas pikantiškame dashi sojų sultinyje ir patiekiamas ant garuose virtų ryžių.

Paruošimo laikas: 5 minučių

Virimo laikas: 10 minučių

Visas laikas: 15 minučių

Japoniškų ingredientų pakeitimas: Jei norite japoniškų pagardų ir ingredientų pakaitalų, spustelėkite čia.

Neleiskite ekranui užtemti

Iškepti Sukiyaki

  • Įkaitinkite didelę keptuvę (aš naudoju anglinio plieno keptuvę) ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai bus karšta, pridėkite 1 valgomasis šaukštas neutralaus aliejaus ir pasukite keptuvę, kad pasiskirstytų. Įdėkite mėsą į karštą aliejų, atskirdami atskiras riekeles kepimo lazdelėmis. Greitai apkepkite mėsą, kol apačia paruduos, tada apverskite gabalėlius, kad apskrustų kita pusė. Patarimas: Skrudinant jautiena išgauna puikų skonį.
  • Kol kepa kita pusė, pastumkite mėsą į vieną keptuvės pusę. Į tuščią pusę sudėkite svogūnus ir Tokyo negi ir pakepinkite, kad gautųsi daugiau skonio. Kai jie šiek tiek apskrus, sumaišykite juos su mėsa.

  • Į keptuvę sudėkite morkas ir storus, baltus napos kopūsto gabalėlius. Maišydami virti.

  • Dabar pridėkite 3 šaukštai sake, 3 šaukštai mirino, 3 šaukštai sojos padažoir 1 Vš cukraus.

  • Pridėti ½ puodelio dashi (japoniškos sriubos sultinio). Valgomomis lazdelėmis paspauskite daržoves, kad panardintumėte jas į virimo skystį.

  • Į keptuvę sudėkite švelnius napos kopūsto lapus ir šviesiai žalius negi lapus, išdėliodami juos į atskiras dalis. Įdėkite tofu gabalėlius į sultinį savo skyriuje. Sudėkite grybus. Uždenkite keptuvę, kad troškintumėte keletą minučių.

  • Patikrinkite, ar daržovės iškepusios. Jei ne, toliau troškinkite dar kelias minutes. Kai morkos ir napa kopūstai suminkštės, išjunkite ugnį.

Tarnauti

  • Patiekite virti japoniški trumpagrūdžiai ryžiai atskiruose dideliuose (donburi) dubenyse. Perkelkite sukiyaki ant ryžių ir, jei norite, apšlakstykite papildomu sukiyaki sultiniu. Papuoškite neprivaloma marinuotas raudonasis imbieras (beni shoga arba kizami beni shoga) ir patiekite iš karto.

Saugoti

  • Likusius sukiyaki ir ryžius laikykite atskirai sandariuose induose. Sukiyaki galite laikyti šaldytuve iki 2–3 dienų arba šaldiklyje iki mėnesio. Tofu gerai neužšąla, todėl prieš užšaldydami jį išimkite. Prieš pašildydami, per naktį atšildykite šaldytuve. Likusius produktus švelniai pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol sušils. Galite gaminti šviežius ryžius arba pašildyti šaldytus ryžius. Virtus ryžius geriausia laikyti šaldiklyje, kur jie gali išsilaikyti iki 1 mėnesio. Štai kaip laikyti virtus ryžius.

Autorius: Namiko Hirasawa Chen

Kursas: Pagrindinis patiekalas

Virtuvė: japonų

Raktažodis: jautiena, tofu, daržovės

©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -