Muscovado cukraus padažo receptas | Rice Life Foodie

Muscovado cukraus padažo receptas | Rice Life Foodie


Muscovado cukraus padažas – tai į karamelę panašus skanus, sodrus užpilas su giliomis melasos natomis, puikiai tinkantis aplieti tokius desertus kaip suman malagkit (lipnūs filipiniečių ryžių pyragaičiai), ledus, pyragus, blynus ir net į šiltus gėrimus ar ledinio pieno arbatą. Muscovado cukrus, išlaikantis savo natūralią melasą, suteikia šiam karameliniam padažui papildomo skonio ir suteikia šiek tiek žemiško ir sudėtingo saldumo.

muskovado cukraus

Kas yra Muscovado Sugar?

  • Nerafinuotas cukranendrių cukrus: Muscovado cukrus yra nerafinuotas cukrus, pagamintas iš cukranendrių sulčių, kuriame išlaikomas didelis natūralios melasos kiekis. Tai suteikia drėgną, lipnią tekstūrą ir tamsiai rudą spalvą.
  • Išskirtinio skonio profilis: Jis turi gilų, sudėtingą skonį su iriso, karamelės natomis ir šiek tiek žemišku sodrumu dėl melasos kiekio, todėl jis yra unikalus, palyginti su rafinuotu baltuoju ir ruduoju cukrumi.
  • Minimalus apdorojimas: Muscovado yra minimaliai apdorojamas, tai reiškia, kad jis nėra labai rafinuotas ar chemiškai apdorotas. Taip išsaugoma daugiau natūralių mineralų, tokių kaip kalcis, magnis, kalis ir geležis.

Istorija ir kilmė

  • Cukranendrių auginimo šaknys: Muscovado cukrus kilęs iš regionų, kur cukranendrės buvo auginamos šimtmečius, ypač Karibuose, Filipinuose ir kai kuriose Pietų Azijos dalyse, kur cukranendrių sultys tradiciškai buvo verdamos nerafinuotam cukrui gaminti.
  • Kolonijinė įtaka: Prekybai cukrumi didelę įtaką padarė kolonializmas, ypač XVII–XVIII a. Muscovado buvo viena iš pirmųjų cukraus rūšių, eksportuojamų iš atogrąžų regionų į Europą, vertinama dėl sodraus skonio ir saldumo.
  • Gamyba Filipinuose ir Karibuose: Šiandien muskovado kokybe ypač garsėja Filipinuose, Mauricijuje ir Karibų jūros regione, kur vis dar naudojami tradiciniai gamybos metodai.

Naudojimas kulinarijoje

  • Kepimas: Muscovado dažnai naudojamas kepant pagal receptus, kuriems naudinga jo drėgna tekstūra ir gilus skonis, pavyzdžiui, sausainiams, meduoliais, vaisių pyragaičiams ir pyragaičiams.
  • Pikantiški patiekalai: Gali sudėlioti pikantiškus padažus, marinatus ir glazūras, ypač ant grotelių keptų padažų, kario ir troškinių.
  • Saldūs priedai ir padažai: Muscovado puikiai tinka karameliniams padažams, irisui ir sodriam kremui, nes gerai tirpsta ir suteikia saldumynams nepakartojamo skonio gylio.
  • Karšti gėrimai: Jis dažnai naudojamas kaip kavos, arbatos ir karšto šokolado saldiklis, kur suteikia subtilų melasos skonį, kuris papildo šiuos gėrimus.
  • Sveikesnis pakaitalas: Muscovado kartais gali būti naudojamas kaip sveikesnis rafinuoto cukraus pakaitalas dėl jame esančių mineralų, nors juo vis tiek reikėtų mėgautis saikingai.

Dėl sodraus ir sudėtingo Muscovado cukraus skonio jis tapo mėgstamiausiu tarp kepėjų ir virėjų, suteikiant gilumo tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams visame pasaulyje.

sumanas lipnus su šarmu su karameliniu padažu
Paprasta Muscovado padažas ant sumano, Filipinų lipnus ryžių pyragas.

Ingredientai

  • 1 puodelis Muscovado cukraus (supakuota)
  • ½ puodelio kondensuoto pieno (pašalinkite veganišką arba paprastą versiją ir naudokite 1/2 puodelio vandens)
  • 3 šaukštai nesūdyto sviesto – supjaustykite mažais gabalėliais (pašalinkite veganišką ar paprastą variantą)
  • žiupsnelis druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (neprivaloma)

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite cukrų: Į vidutinį puodą ant silpnos ir vidutinės ugnies suberkite muskovado cukrų ir leiskite jam pradėti tirpti. Retkarčiais pamaišykite, kad jis tolygiai išsilydytų, tačiau būkite atsargūs ir per daug nemaišykite, kad nesusikristalizuotų.
  2. Pridėti sviestą: Kai cukrus beveik ištirps ir pradės burbuliuoti, po vieną sudėkite sviesto gabalėlius, maišydami, kad susimaišytų. Mišinys pradės burbuliuoti, todėl būkite atsargūs.
  3. Supilkite kondensuotą pieną: maišydami palaipsniui supilkite kondensuotą pieną. Būkite atsargūs, nes mišinys gali stipriai burbuliuoti. Toliau maišykite, kol jis gerai susimaišys ir bus lygus.
  4. Troškinkite ir sutirštinkite: Leiskite padažui virti 2-3 minutes, kad šiek tiek sutirštėtų. Padažas vėsdamas ir toliau tirštės, todėl nepervirkite.
  5. Įpilkite vanilės ir druskos: Jei naudojate, įmaišykite vanilės ekstraktą ir druską. Tai pagerins skonį ir išryškins karamelės sodrumą.
  6. Atvėsinkite ir patiekite: Nukelkite nuo ugnies ir leiskite muscovado padažui atvėsti kelias minutes. Supilkite į karščiui atsparų stiklainį ar indą. Vėsdamas padažas sutirštės.

Sandėliavimas

Muscovado karamelinį padažą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 savaičių. Prieš patiekdami pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant kaitlentės ant mažos ugnies, nes atvėsęs jis sukietės.

Patarimai

  • Temperatūra: Būtinai nesudeginkite cukraus mišinio, kai liepsna yra žema ir vidutinė. Retkarčiais pamaišykite, bet ne per daug, kad nesusidarytų cukraus kristalai.
  • Nuoseklumas: Jei norite tirštesnio padažo, troškinkite jį šiek tiek ilgiau. Kad padažas būtų plonesnis, įpilkite šiek tiek daugiau kondensuoto pieno arba vandens, kol pasieksite norimą konsistenciją.
  • Sūdyta karamelė: Sureguliuokite druskos kiekį pagal savo skonį, kad sukurtumėte nuostabią sūdytos karamelės versiją.

Šis muscovado karamelinis padažas puikiai tinka desertams suteikti sodrumo, primenančio irisą. Mėgaukitės!

muscovado padažas sumanui
  • 1 puodelis muskovado cukraus supakuotas
  • ¼ puodelis kondensuoto pieno pašalinkite veganišką arba paprastą versiją ir naudokite 1/4 puodelio vandens
  • 3 šaukštai nesūdyto sviesto supjaustyti mažais gabalėliais; pašalinti už veganišką arba paprastą versiją
  • žiupsnelis druskos
  • ½ šaukštelis vanilės ekstraktas neprivaloma
  • Įkaitinkite cukrų: vidutiniame puode ant silpnos ir vidutinės ugnies suberkite muskovado cukrų ir leiskite jam pradėti tirpti. Retkarčiais pamaišykite, kad jis tolygiai išsilydytų, tačiau būkite atsargūs ir per daug nemaišykite, kad nesusikristalizuotų.

    1 puodelis Muscovado cukraus

  • Įdėkite sviestą: Kai cukrus beveik ištirps ir burbuliuos, po vieną sudėkite sviesto gabalėlius, maišydami, kad susimaišytų. Mišinys pradės burbuliuoti, todėl būkite atsargūs.

    3 šaukštai nesūdyto sviesto

  • Supilkite kondensuotą pieną: maišydami palaipsniui supilkite kondensuotą pieną. Būkite atsargūs, nes mišinys gali burbuliuoti. Toliau maišykite, kol jis gerai susimaišys ir bus lygus.

    ¼ puodelio kondensuoto pieno

  • Troškinkite ir sutirštinkite: leiskite padažui virti ant silpnos ir vidutinės ugnies 2–3 minutes, kad šiek tiek sutirštėtų. Padažas vėsdamas ir toliau tirštės, todėl nepervirkite.

  • Įpilkite vanilės ir druskos: Jei naudojate, įmaišykite vanilės ekstraktą ir druską. Tai pagerins skonį ir išryškins karamelės sodrumą.

    žiupsnelis druskos, ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

  • Atvėsinkite ir patiekite: nukelkite nuo ugnies ir kelias minutes leiskite muscovado padažui atvėsti. Supilkite į karščiui atsparų indą ar indą. Vėsdamas padažas sutirštės.

Receptai, kuriuos reikia išbandyti su Muscovado padažu

Klasikinis lipnus Suman receptas (Filipino lipnus ryžių pyragas su banano lapais) (Suman sa Lihiya)

Tai ideali filipiniečių užkandžių klasika. Natūralūs, sveiki ingredientai ir be glitimo, veganiškas, švelniai saldus lipnių ryžių desertas su kokosų pienu ir gėlių banano lapų natomis. Jokio šarminio vandens!

Peržiūrėkite šį receptą

lipnus sumanas su muskovado cukraus padažu
Banana Lumpia su rudojo cukraus glaistu

Taip pat žinomas kaip filipiniečių turonas, šis traškus, saldus, be galo skanus desertinis pavasario vyniotinis lengvai ir greitai pagaminamas tik iš trijų ingredientų!

Peržiūrėkite šį receptą

Saldus ir lipnus bananų lumpia.
Kreminės Hokaido pieno arbatos receptas

Šis paprastas Hokaido pieno arbatos receptas yra itin kreminė ir garsi japoniška pieno arbata, kuri yra tikrai puikus stiprios juodosios arbatos, sočiųjų Hokaido pieno miltelių ir rudojo cukraus gėrimas.

Peržiūrėkite šį receptą

ledo šalta Hokaido pieno arbata su boba
Lengvas Biko receptas su Latik

Biko yra vienas geriausių kakaninų, Filipinų lipnių ryžių pyragų desertų su ruduoju cukrumi ir kokosų pienu. Surinkite ir mėgaukitės!

Peržiūrėkite šį receptą

Filipiniečių-lengvas-biko-receptas-lipnus-ryžių-tortas-su-latiku
Avokado sago

Avocado sago yra filipiniečių avokadų desertas, kreminis ir skanus. Jei kada nors valgėte avokadą su kondensuotu pienu, šis receptas yra puikus! Saldus kokosų pienas, tapijokos perlai ir daug susmulkinto ledo sujungia šį avokado malonumą.

Peržiūrėkite šį receptą

stiklinė avokadų desertinio gėrimo su tapijoka



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -