Troškinti šitakė grybai (Fukumeni) Troškinti šitakė grybai • Tik viena kulinarinė knyga

Troškinti šitakė grybai (Fukumeni) Troškinti šitakė grybai • Tik viena


Mano lengvi troškinti šitake grybai (Fukumeni) yra virti ir mirkomi pagardintame sultinyje, kad sugertų skanius pikantiškus ir saldžius skonius. Lūžtantis umami, tai paprastas paruošiamas garnyras ir sussveiki vyniotinių įdaras, kuris kitą dieną dar skanesnis.

Kai kuriuos skaniausius japonų virtuvės patiekalus pagaminti stebėtinai paprasta. Tai tikrai tiesa Troškinti šitake grybaireceptas, kuriuo dalinuosi šiandien. Parengta naudojant japonų kalbą fukumeni Gaminimo būdas – du kartus umami, kurių pagrindiniai ingredientai yra džiovinti šitake grybai ir dashi (japoniškos sriubos sultinys). Aš jums parodysiu, kaip lengva tai padaryti!

Jei trokštate daugiau šitake grybų receptų, tada išbandykite mano japoniškus ryžius su grybais, Miso sviestinius grybus folijoje ir šiltas grybų salotas su sezamo padažu!

Kas yra Fukumeni?

Fukumeni (taip pat ir virtą fukume-ni) yra japoniška maisto gaminimo technika, kai mes lėtai troškiname sočius vegetariškus ingredientus gausiame lengvai pagardintame dashi sultinyje ir paliekame, kad jis vėsdamas įsigertų pikantiškai saldžiai. Kitą dieną jis dar skanesnis, nes šaldytuve mirksta skaniame sultinyje. Tai idealus būdas suteikti skonį tiek džiovintiems, tiek šviežiems ingredientams, tokiems kaip daržovės, grybai ir (džiovintas ir keptas) tofu.

Kodėl man patinka šis receptas

  • Taip lengva paruošti – Tiesiog 20 minučių troškinkite rehidratuotą šitake 5 ingredientų sultinyje, tada leiskite jam mirkti, kai jis atvėsta. Tai taip paprasta!
  • Suteikia papildomos umami po mirkymo – Man patinka, kiek pikantiško ir saldaus skonio sugeria šitake grybai.
  • Skonis dar geresnis nei kitą dieną – Skonis gerėja, kuo ilgiau grybai mirksi sultinyje. Šaldytuve jis išsilaiko keletą dienų, todėl paruošiu iš anksto, kad patiekčiau per savaitę.
  • Tai lankstus ir patogus patiekalas – Galite patiekti atšaldytą, šiltą arba kambario temperatūros. Tai skanus garnyras, makaronų užpilas arba storų sušių suktinukų įdaras.
Apvalus raudonas dubuo su troškintais šitakės grybais (Fukumeni), papuoštais žaliais lapeliais.

Ingredientai troškintiems šitake grybams

  • Džiovinti šitake grybai
  • Dashi (japoniškos sriubos sultinys)
  • Sake
  • Mirin
  • Aš esu gluosnis
  • Cukrus

Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.

Pereikite prie recepto

Pakeitimai

  • Dashi: Aš naudoju standartinį japonų sriubos sultinį, kurį galite gaminti nuo nulio pagal mano „Awase Dashi“ receptą. Patogumo dėlei aš dažnai naudoju „Dashi“ paketą, kuris yra beveik toks pat geras! Norėdami pasirinkti veganišką / vegetarišką alternatyvą, galite naudoti Vegan Dashi arba Kombu Dashi. Aš paprastai savo receptuose nenaudoju greitai paruošiamų dashi miltelių (arba veganiškų kombu dashi miltelių), bet galite juos naudoti žiupsneliu.
  • Sake ir mirin: Tai yra du pagrindiniai sandėliuko elementai, kuriuos labai rekomenduoju japoniškam maistui gaminti. Jei nerandate sake, galite naudoti vandenį. Jei nerandate mirino, kiekvieną 1 šaukštą mirino galite pakeisti 1 šaukštu vandens ir 1 šaukšteliu cukraus. Skonis nebus toks pat, bet artimas.
  • Aš esu gluosnis: Jei reikia, naudokite tamari sojų padažą be glitimo.
Apvalus raudonas dubuo su troškintais šitakės grybais (Fukumeni), papuoštais žaliais lapeliais.

Kaip pasigaminti troškintus šitake grybus

Pasiruošimas

1 žingsnis – Džiovintus šitake grybus rehidratuokite. Pamerkite juos į dubenį su vandeniu 30 minučių.

Rehidratuokite džiovintus šitake grybus

2 veiksmas – plonai supjaustykite grybų kepures. Kai šitake suminkštės ir suminkštės, išspauskite vandenį. Nupjaukite ir išmeskite stiebus, tada supjaustykite dangtelius plonais griežinėliais.

Supjaustykite grybų kepures.

Maisto gaminimas

3 veiksmas – sudėkite visus ingredientus į puodą. Į puodą sudėkite supjaustytus grybus, daši, sake, miriną, cukrų ir sojos padažą. Išmaišykite ir užvirinkite ant vidutinės-mažos ugnies.

Suberkite prieskonius ir virkite.

4 veiksmas – troškinkite, kol sumažės skysčio. Sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių arba tol, kol užteks sultinio, kad apsemtų grybus.

5 veiksmas – šitake atvėsinkite pagardintame sultinyje. Grybus pamirkykite šiltus, kad geriau įsisavintumėte skonį. Atvėsus, jis paruoštas patiekti.

Išvirusius grybus pamirkykite šiltame virimo sultinyje.

Nami receptų patarimai

  • Džiovintą šitake panardinkite sunkiu daiktu – Ant viršaus dedu nedidelį dubenėlį, kad jie liktų po vandeniu. Jei jų neapsunkinsite, grybai plūduriuos paviršiuje ir nerehidratuos.
  • Troškinkite, kol sumažės skysčio – Taip sukoncentruojamas pikantiškas ir saldus sultinys, kad būtų sustiprintas prieskonis.
  • Išvirusius grybus atvėsinkite pagardintame sultinyje – Šiltas šitake geriau įsisavins sultinio skonį.
Apvalus raudonas dubuo su troškintais šitakės grybais (Fukumeni), papuoštais žaliais lapeliais.

Fukumeni variacijos

Žemiau yra keletas mano mėgstamiausių būdų, kaip naudoti fukumeni techniką, norint įlieti skanaus skonio į įvairius japoniškus ingredientus. Raginu išbandyti kitus variantus

  • Troškino Koyadofu. Šis liofilizuoto tofu (Koya tofu) receptas yra puikus klasikinio fukumeni patiekalo pavyzdys.
  • Troškintas keptas tofu ir žalumynai. Mėgaukitės šviežiu skoniu abortas (japoniškas gruzdintas tofu) ir jūsų pasirinktas žalumynas, pavyzdžiui, špinatai, bok choy, kopūstai, napa kopūstai arba komatsuna (japoniškų garstyčių špinatai).
  • Baklažanai Agebitashi. Šiame variante japoniškus baklažanus pirmiausia kepame iki traškumo. Tada šiltas, išvirtas baklažanas išmirkęs lengvai sugeria skanų sultinį.

Naudojimo būdai Troškinti šitake grybai

Šie pagardinti grybai skanūs patiekiami atšaldyti, šilti arba kambario temperatūros! Štai keletas būdų, kaip man patinka juos naudoti.

  • kaip garnyras – Troškintas šitake yra toks patogus, kai jums reikia dar vieno patiekalo, kad užbaigtumėte valgį, nesvarbu, ar patiekiate kasdienius pietus, ar sudėtinę Ichiju Sansai vakarienę.
  • Suši vyniotinyje – Naudokite jį kaip Futomaki ir Ehomaki įdarą.
  • Ant išsibarsčiusių sušių – Tai nuostabus užpilas, kurį galima išbarstyti ant Chirashi Sushi (taip pat vadinamas chirashizushi).
  • Ant dashi pagamintų makaronų – Tai puikus veganiškas mėsos pakaitalas ant japoniškų šaltų Somen makaronų, karštos somen sriubos, Hiyashi Chuka, udon ir soba.
  • in bento – Tai puikus priedas prie bento dėžutės pietų. Tiesiog prieš pakuodami būtinai išspauskite skysčio perteklių.
Apvalus raudonas dubuo su troškintais šitakės grybais (Fukumeni), papuoštais žaliais lapeliais.

Laikymo patarimai

Norėdami saugoti: Likučius perkelkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve 4–5 dienas arba šaldiklyje iki mėnesio. Norėdami patiekti, atšildykite per naktį šaldytuve. Galite mėgautis atšaldytu, kambario temperatūros arba šiltu.

Norėdami pašildyti: Kad patiektumėte šiltą, užvirkite puode.

Dažnai užduodami klausimai

Ar šiame recepte galiu naudoti šviežius šitake grybus?

Taip, tu gali! Švieži šitake grybai yra puikus pasirinkimas, jei esate žiupsnelis. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad jie nesuteiks to paties drąsaus, umami turtingo skonio, kokį patiekalui suteikia džiovinti šitake grybai.

Kokius kitus ingredientus galiu naudoti šiame recepte?

Geriausiai veikia sotūs augalinės kilmės ingredientai. Įprasti ingredientai, gaminant maistą naudojant fukumeni metodą, yra tokios daržovės kaip daikonas, morkos, lotoso šaknys, taro, varnalėšos šaknys, kabocha moliūgai, baklažanai; grybai; ir sojos produktai, tokie kaip gruzdinti tofu maišeliai (aburaage) ir liofilizuotas tofu (Koya tofu).


Daugiau troškintų receptų

Jei jums patinka šis troškintų šitake grybų receptas, jums patiks šie kiti nenugalimai troškintų receptai.

Apvalus raudonas dubuo su troškintais šitakės grybais (Fukumeni), papuoštais žaliais lapeliais.

Paruošimo laikas: 5 minučių

Virimo laikas: 20 minučių

Visas laikas: 25 minučių

Japoniškų ingredientų pakeitimas: Jei norite japoniškų pagardų ir ingredientų pakaitalų, spustelėkite čia.

Neleiskite ekranui užtemti

Grybams paruošti

  • Norėdami rehidratuoti šitake, pridėkite 6 džiovinti šitake grybai ir apie 1 puodelį vandens į dubenį ir leiskite mirkti 30 minučių. Ant viršaus uždėkite mažesnį dubenį, kad grybai apsemtų.

  • Kai šitake suminkštės ir suminkštės, išimkite juos iš mirkymo skysčio ir švelniai išspauskite. Nupjaukite ir išmeskite stiebus. Tada grybų kepures supjaustykite labai plonais griežinėliais ir išspauskite likusį skystį.

Virti

  • Supjaustytą šitake sudėkite į puodą. Pridėti 1 puodelis dashi (japoniškos sriubos sultinio), 1 valgomasis šaukštas sakeir 1 valgomasis šaukštas mirino.

  • Pridėti 1 Vš sojos padažo ir 1 Vš cukraus ir viską sumaišyti.

  • Virkite ant vidutinės-mažos ugnies, tada sumažinkite ugnį iki mažos ugnies ir virkite, kol skystis sumažės ir beveik išnyks, maždaug 20 minučių. Sultinio palikite tiek, kad apsemtų grybus. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite grybams visiškai atvėsti verdančiame sultinyje kad įsisavintų daugiau skonio.

Tarnauti ir laikyti

  • Dabar jis paruoštas patiekti kambario temperatūroje, šiltas arba atšaldytas. Norėdami atvėsinti, supilkite grybus ir sultinį į sandarų indą ir laikykite šaldytuve 4–5 dienas. Skonis pagerės, kuo ilgiau grybai mirks pagardintame sultinyje. Taip pat galite užšaldyti iki 1 mėnesio. Kai būsite pasiruošę patiekti, atitirpinkite šaldytuve per naktį. Kad patiektumėte šiltą, užvirkite puode.

Autorius: Namiko Hirasawa Chen

Kursas: Garnyras

Virtuvė: japonų

Raktažodis: džiovintas šitake grybas

©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -