Pasigaminkite savo Sambal Oelek čili pastą: paprastas vadovas

Pasigaminkite savo Sambal Oelek čili pastą: paprastas vadovas


Šis sambal oelek čili pastos receptas amžinai paįvairins jūsų valgymą. Dedamas į ant grotelių keptus ir keptus baltymus, ant makaronų ar ryžių ir su įvairiais azijietiškais patiekalais, sambal oelek suteikia daug prieskonių ir šilumos, tačiau papildo maistą. Įprastas pagardas prie stalo – sužinokite, kaip pasigaminti sambal oelek čili pastos kitam valgiui.

Išbandžiau visokius čili padažus, o sambal yra tas, be kurio negaliu apsieiti. Paprastai šaldytuve yra stiklainis, bet šiais laikais galiu lengvai pasigaminti namuose, negaunant iš parduotuvės kažko su konservantais.

Tai kvapnus, gaivus ir su raudonojo čili prieskoniu! man tai patinka.

Kas yra Sambal Oelek?

Sambal Oelek yra tradicinė Indonezijos čili pasta, gaminama iš paprastų, šviežių ingredientų: čili pipirų, druskos ir acto. Aitriųjų pipirų skonis yra labai ryškus ir grynas, skirtingai nuo kitų čili pastų, kurios yra virtos arba sumaišytos su daugybe kitų prieskonių.

Terminas „oelek“ reiškia grūstuvą ir grūstuvą tradiciškai naudojamas čili sutrinti į pastą, panašiai kaip gaminant Tailando raudonojo kario pastą.

Pietryčių Azijos virtuvėse ir namuose sambal oelek dažnai naudojamas kaip pagardas, marinatas ar maisto gaminimo ingredientas ir yra labai mėgstamas, nes amerikiečiai mėgsta savo kečupą.

Kodėl verta gaminti „Sambal Oelek“ namuose?

  • Pritaikoma šiluma: Kontroliuokite prieskonių lygį pasirinkdami mėgstamą čili pipiro rūšį, tačiau žinokite, kad sambalas vis tiek yra labai aštrus.
  • Švieži ingredientai: Jokių konservantų ar priedų.
  • Biudžetinis: Namų gamybos partija kainuoja tik dalį parduotuvėje pirktų versijų.
  • Universalus naudojimas: Puikiai tinka marinatams, keptoms bulvytėms, padažams ir kt.

Kodėl jums patiks Sambalas Oelekas

  1. Grynas ir paprastas: Jokių priedų, tik drąsus čili skonis.
  2. Daugiafunkcis: puikiai tinka bet kokiai virtuvei.
  3. Sveikas: Mažai kalorijų ir gausu kapsaicino, kuris skatina medžiagų apykaitą ir imuninę sveikatą.
raudonasis čili, skirtas sambal oelek pastai
sambal oelek gaminimas grūstuve

Ingredientai

  • 1 puodelis Čili pipirai: Naudokite raudonuosius čili pipirus, pavyzdžiui, Tailando čili. Priklausomai nuo pageidaujamo karščio lygio, galite jį sušvelninti Fresno raudonuoju čili arba pašalinti sėklas.
  • 3 arb Šiurkščia jūra Druska: sustiprina skonį ir veikia kaip konservantas.
  • 2 šaukštai baltos Actas: prideda rūgštingumo, kad išlaikytų pusiausvyrą ir pailgintų galiojimo laiką.
  • žiupsnelis cukraus (neprivaloma)
  • Pasirenkami priedai: Česnakai, žaliosios citrinos sultys arba askaloniniai česnakai suteikia sudėtingumo.

Įranga

  • Skiedinys ir grūstuvas: Tradiciniam požiūriui ir stambiai tekstūrai.
  • Virtuvės kombainas arba blenderis: Patogumui ir glotnesnei pastai.
  • Stiklinis indas: saugojimui.
  • Maistas Pirštinės: neprivaloma; Norėdami tvarkyti čili pipirus ir išvengti dirginimo.

Kaip pasigaminti Sambal Oelek čili pastą

Instrukcijos:

  1. Paruoškite pipirus:
    • Čili pipirus gerai nuplaukite ir nusausinkite.
    • Nuimkite stiebus ir, jei norite, išskobkite sėklas, kad pasta būtų švelnesnė.
  2. Sumaišykite arba sumalkite:
    • Tradicinis metodas: grūstuvu sumalkite čili su druska, kol susidarys stambi pasta.
    • Šiuolaikinis metodas: sumaišykite čili, druską ir actą virtuvės kombainu arba maišytuve, kol pasieksite norimą tekstūrą.
  3. Virkite (nebūtina):
    • Kad skonis būtų švelnesnis, prieš padėdami čili pastą pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus 5–7 minutes.
  4. Jar It:
    • Perkelkite pastą į stiklinius, sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite.
    • Laikyti šaldytuve iki 2 savaičių arba užšaldyti mažomis porcijomis, kad būtų ilgesnis galiojimo laikas.
raudonos tailandietiškos paukščių akies čili

Sambal Oelek vs. Česnakinis čili padažas

Nors Sambal Oelek ir česnakinis čili padažas yra populiarūs čili prieskoniai, jie skiriasi skoniu, tekstūra ir ingredientais:

Funkcija Sambalas Oelekas Česnakinis čili padažas
Baziniai ingredientai Čili pipirai, druska, actas Čili pipirai, česnakai, cukrus, actas
Tekstūra Grubus ir žalias Lygus ir švelnesnis
Skonio profilis Grynas čili skonis su aštriais atspalviais Saldus, pikantiškas ir česnakinis
Naudoja Universalus marinatams ir virimui Panardinimo padažas arba pagardas

Abu yra skanūs, bet Sambal Oelek šviečia, kai norisi tikro ir gryno čili punšo, o česnakinis čili padažas tinka patiekalams, kuriems reikia papildomo saldumo ir česnako.

Patarimai, kaip pritaikyti „Sambal Oelek“ receptą

  1. Šilumos lygis: Sumaišykite įvairias čili rūšis, kad sureguliuotumėte aštrumą.
  2. Česnakai: Įdėkite 1 skiltelę, kad susuktumėte česnako.
  3. Saldumas: Įdėkite pusę arbatinio šaukštelio cukraus, kad gautumėte šiek tiek saldaus aromato.
  4. Citrusiniai: Įpilkite laimo sulčių, kad gautumėte gaivų, aštrų skonį.

Kaip naudoti Sambal Oelek čili pastą

  • Marinatai: Sumaišykite su sojų padažu, medumi ir sezamo aliejumi, kad gautumėte aštrų glajų.
  • Keptuvės: Įpilkite šaukštą į mėgstamų daržovių ar makaronų troškinį.
  • Sriubos: Patobulinkite sultinį, pvz., ramen, pho, sinigang arba Tom Yum su čili.
  • Pagardinti: Patiekite prie ant grotelių keptos mėsos, vištienos iešmelių, koldūnų ar ryžių patiekalų.
  • Padažai: Sumaišykite su majonezu, jogurtu arba creme fraiche, jei norite aštriai pamirkyti.

Sandėliavimas ir galiojimo laikas

  • Šaldymas: Laikyti švariame, sandariame stikliniame inde šaldytuve iki 2 savaičių.
  • Sušalimas: Užšaldykite ledo kubelių formelėse, kad būtų lengviau porcijomis; trunka iki 6 mėnesių.
  • Sterilizacijos patarimas: Visada naudokite sterilizuotus stiklainius ir indus, kad išvengtumėte užteršimo.

Naminis gaminimas Sambal Oelek čili pastos receptas yra lengvas, naudingas, ekonomiškas ir pritaikomas. Mėgaukitės įtraukdami šį prieskonį į savo gyvenimą!

Praneškite man, kaip pasirodė jūsų Sambal Oelek! Dalinkitės ir pažymėkite @jackielikesrice ir prašome pasidalinti, prisegti, duoti žvaigždutes ir komentuoti žemiau esančioje recepto kortelėje. Ačiū už meilę!

mažas dubenėlis su sambal oelek čili pasta
  • 1 puodelis Čili pipirai: naudokite raudonuosius čili pipirus, pavyzdžiui, Tailando čili. Priklausomai nuo pageidaujamo karščio lygio, galite jį sušvelninti Fresno raudonuoju čili arba pašalinkite sėklas.
  • 3 šaukštelis Stambi jūros druska: pagerina skonį ir veikia kaip konservantas.
  • 2 a.š Baltasis actas: prideda rūgštingumo, kad išlaikytų pusiausvyrą ir pailgintų galiojimo laiką.
  • žiupsnelis cukraus neprivaloma

Paruoškite pipirus:

  • Čili pipirus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Nuimkite stiebus ir, jei norite, išskobkite sėklas, kad pasta būtų švelnesnė.

Sumaišykite arba sumalkite:

  • Tradicinis metodas: grūstuvu sumalkite čili su druska, kol susidarys stambi pasta.

    1 puodelis čili pipirų: naudokite raudonuosius čili pipirus, pavyzdžiui, Tailando čili pipirus. Galite jį sušvelninti Fresno raudonuoju čili, priklausomai nuo pageidaujamo karščio lygio, 3 šaukšteliai stambios jūros druskos: sustiprina skonį ir veikia kaip konservantas. 2 šaukštai baltojo acto: prideda rūgštingumo, kad subalansuotų ir pailgintų galiojimo laiką. žiupsnelis cukraus

  • Šiuolaikinis metodas: sumaišykite čili, druską ir actą virtuvės kombainu arba maišytuve, kol pasieksite norimą tekstūrą.

Neprivalomi priedai: česnakai, laimo sultys arba askaloniniai česnakai, kad būtų sudėtingiau.

Mitybos faktai

Sambal Oelek čili pasta

Kiekis vienai porcijai

% dienos vertė*

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -