Kaip pasigaminti saldžių raudonų pupelių pastos – šilkinių ir be šurmulio receptas

Saldi raudonos pupelių pasta (PAT Anggeum) yra šilkinė, saldi ir riešutinė. Tai klasikinis korėjiečių ryžių pyragų, bandelių ir daugelio kitų Azijos desertų įdaras. Šis lengvas receptas pupeles susimaišo į lygią pastą be sijojimo, taupant laiką, vis tiek suteikdami jums tą aksominį, ištirpdami burnos tekstūroje.

Nuo tada, kai buvau maža, aš mylėjau saldžią raudonų pupelių pastą. Tai vienas iš tų skonių, kuris akimirksniu mane sugrąžina į vaikų užkandžius ir šeimos šventes.
Kas yra saldžios raudonos pupelių pastos?
Saldi raudonos pupelių pasta, vadinama Pat-Anggeum (팥앙금) korėjiečių kalba, yra lygi, saldinta pasta, pagaminta iš adzuki pupelių. Tai klasikinis daugelio korėjiečių ryžių pyragų, bandelių ir pyragų įdaras, taip pat pamatysite jį japonų desertuose, kur jis žinomas kaip Anko.
Japoniškos raudonos pupelių pastos yra keliomis faktūromis, pradedant nuo stambaus Tsubuano iki šilkinio lygaus Koshiano. Korėjos desertai paprastai naudoja sklandų stilių, nors kartais taip pat naudojamos stambios versijos, o Japonijoje įprastos išsamios tekstūros klasifikacijos yra mažiau pabrėžiamos.
Kodėl šis receptas
Aš visada mėgau „Sweet Red Bean“ pastą, ypač ypač švelnią rūšį su nuline pupelių oda. Daugelis receptų pasiūlys jums stumti pupeles per sietą, kad nuimtų odą, tačiau tas žingsnis užtrunka ilgai ir yra toks darbo reikalavimas, kad ji nusidėvės jūsų ranką!
Mano versija visiškai praleidžia sietą. Žinoma, jūs vis tiek galite tai padaryti, jei tikrai norite, bet manau, kad tai beveik nereikalinga. Nes pupeles maišome, kol jos visiškai lygios. Tai trunka tik apie 3–4 minutes, o jūs galų gale su šilkine, aksomine raudonos pupelių pasta, paruošta visiems mėgstamiems korėjiečių desertams. Be šurmulio ir be galo skanu. Nemanau, kad būsite nusivylę!


Ingredientai
- 120 g (4,2 uncijos) raudonos pupelės (Adzuki pupelės, PAT, 팥)
- 4 puodeliai (1 l) vanduo, padalintas
- 2 šaukštai tamsiai rudojo cukraus
- 3 šaukštai baltojo cukraus
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 šaukštai Korėjos ryžių sirupo arba auksinio sirupo (abu rekomenduojami) arba lengvas kukurūzų sirupas


Kaip pasigaminti lygi raudonos pupelių pastą
1. Paruoškite pupeles
Kelis kartus nuplaukite raudonas pupeles šaltame vandenyje, tada įdėkite jas į dubenį ir uždenkite pakankamai šilto vandens, kad visiškai panardintumėte. Mirkykite apie 12 valandų arba per naktį.


2. Pirmasis virkite
Nusausinkite mirkytas pupeles ir sudėkite jas į puodą su maždaug 2 puodeliais (500 ml) gėlo vandens. Užvirkite pupeles, tada troškinkite 2–3 minutes ir nusausinkite. Šis greitas blanchas padeda pašalinti žemišką skonį iš pupelių ir paverčia galutinės pastos skonio švaresnį.


3. Antras virimas
Grąžinkite pupeles į puodą 2 puodeliais (500 ml) gėlo vandens. Užvirkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite. Kai pupelės minkština, vėl sumažinkite šilumą iki vidutinio ir žemo ir toliau gaminkite, kol jos visiškai suminkštės, maždaug 30–40 minučių.


4. Sumaišykite pupeles
Kai pupelės bus virtos, nusausinkite jas, bet rezervuokite apie 1/3 puodelio (80 ml) virimo vandens. Pupeles perkelkite į trintuvą, įpilkite rezervuoto vandens ir sumaišykite iki vientisos ir aksominės. Šiuo metu neturėtumėte pastebėti jokių pupelių odos ar tekstūros.


5. Pasaldinkite ir sutirštinkite
Supilkite sumaišytas pupeles atgal į švarų puodą. Įpilkite cukraus, druskos ir ryžių sirupo arba auksinio sirupo. Virkite ant vidutinės iki vidutinio ir silpnos ugnies, nuolat maišydami, kad nesukeltų prilipimo, kol pastas sutirštės, maždaug 10 minučių. Sureguliuokite virimo laiką, atsižvelgiant į jūsų pageidaujamą konsistenciją. Naudojant kaip užpildymą korėjiečių ryžių pyragai, pasta turėtų būti stora, tačiau lankstaus, kad galėtų išlaikyti savo formą. Tai turėtų atrodyti kaip minkštos bulvių košės, kai paruoštos.


6. Baigti
Prieš naudodamiesi mėgstamais korėjiečių desertais, raudonųjų pupelių pasta šiek tiek atvėsta. Nors šilta, jis minkštas ir šilkinis; Kai jis atvės, jis sustiprins šiek tiek daugiau.


Virimo patarimai
Mirkymas: Pupeles pamirkykite per naktį, kad jos virtų tolygiau ir per mažiau laiko. Suplanuokite iš anksto, jei galite.
Pirmasis virkite: Tas greitas blanšo ir kanalizacijos žingsnis tikrai padeda atsikratyti žemiško ar šiek tiek kartaus skonio, kurį gali turėti raudonos pupelės. Tai mažas žingsnis, tačiau daro didelę įtaką galutiniam skoniui.
Grožumas: Raudonos pupelės turėtų būti pakankamai švelnios, kad prieš maišant, kad būtų galima lengvai sutrinti tarp pirštų. Jei centre jie jaučia grūdėtus ar sausus, virkite šiek tiek ilgiau.
Maišymo patarimas: Pradėkite maišyti su rezervuotu virimo vandeniu ir pridėkite daugiau purslų, jei pasta atrodo per tiršta. Tikslas yra šilkinis, šaukštelis konsistencijos.
Saldikliai: Kai kuriuose korėjietiškuose receptuose naudojamas lengvas kukurūzų sirupas, nes jis suteikia „Paste“ blizgančią apdailą ir padeda išvengti jos išdžiūti. Bet man labiau patinka korėjiečių ryžių sirupas ar auksinis sirupas. Jie prideda turtingesnį, į karameles panašų skonį, kuris gražiai suporuotas su raudonomis pupelėmis.
Sandėliavimo patarimai
Sukelkite pastą hermetiškame inde šaldytuve. Tai gerai išlaiko maždaug 4–5 dienas, tačiau, jei norite geriausio skonio ir tekstūros, mėgaukitės juo per pirmąsias 2–3 dienas. Norėdami ilgiau laikyti, įdėkite pastą į šaldiklio saugų indą. Tai išliks iki 2 mėnesių. Prieš naudojimą atšildykite šaldytuve.
Kaip naudoti saldžių raudonų pupelių pastą
Žemiau yra keletas populiariausių korėjiečių desertų, kuriuose naudojama saldžiųjų raudonųjų pupelių pasta. Tikiuosi, kad išbandysite vieną (ar viską) iš jų ir pamatysite, kokia universali ir skani ši pasta.
- Korėjos nuskustas ledas (Patbingsu) – pūkuotas nusiskuto ledas, kuriame yra vaisių, raudonos pupelės ir kondensuotas pienas. Galutinis vasaros gydymas.
- Korėjos graikinių riešutų pyragaičiai (Hodugwaja) – minkšti maži pyragaičiai, užpildyti saldžiomis raudonomis pupelių pasta ir graikiniais riešutais. Riešuta, jauki ir nenugalima.
- Raudonos pupelės mochi (chapsaltteok) – kramtomi ryžių pyragai, įdaryti šilkinėmis raudonomis pupelių pasta. Saldus, atšokęs ir toks patenkintas.
- Žuvų formos pyragaičiai (Bungeoppang) – traškūs, auksiniai pyragaičiai, užpildyti saldžių raudonųjų pupelių pasta. Smagus gatvės užkandis, kurio norėsite daugiau.


Paruoškite pupeles Kelis kartus nuplaukite raudonas pupeles šaltame vandenyje, tada įdėkite jas į dubenį ir uždenkite pakankamai šilto vandens, kad visiškai panardintumėte. Mirkykite apie 12 valandų arba per naktį.
Pirmasis virkite Nusausinkite mirkytas pupeles ir sudėkite jas į puodą su maždaug 2 puodeliais (500 ml) gėlo vandens. Užvirkite pupeles, tada troškinkite 2–3 minutes ir nusausinkite. Šis greitas blanchas padeda pašalinti žemišką skonį iš pupelių ir paverčia galutinės pastos skonio švaresnį.
Antras virimas Grąžinkite pupeles į puodą 2 puodeliais (500 ml) gėlo vandens. Užvirkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite. Kai pupelės minkština, vėl sumažinkite šilumą iki vidutinio ir žemo ir toliau gaminkite, kol jos visiškai suminkštės, maždaug 30–40 minučių.
Sumaišykite pupeles Kai pupelės bus virtos, nusausinkite jas, bet rezervuokite apie 1/3 puodelio (80 ml) virimo vandens. Pupeles perkelkite į trintuvą, įpilkite rezervuoto vandens ir sumaišykite iki vientisos ir aksominės. Šiuo metu neturėtumėte pastebėti jokių pupelių odos ar tekstūros.
Pasaldinkite ir sutirštinkite Supilkite sumaišytas pupeles atgal į švarų puodą. Įpilkite cukraus, druskos ir ryžių sirupo arba auksinio sirupo. Virkite ant vidutinės iki vidutinio ir silpnos ugnies, nuolat maišydami, kad nesukeltų prilipimo, kol pastas sutirštės, maždaug 10 minučių. Sureguliuokite virimo laiką, atsižvelgiant į jūsų pageidaujamą konsistenciją. Naudojant kaip užpildymą korėjiečių ryžių pyragai, pasta turėtų būti stora, tačiau lankstaus, kad galėtų išlaikyti savo formą. Tai turėtų atrodyti kaip minkštos bulvių košės, kai paruoštos.
Baigti Prieš naudodamiesi mėgstamais korėjiečių desertais, raudonųjų pupelių pasta šiek tiek atvėsta. Nors šilta, jis minkštas ir šilkinis; Kai jis atvės, jis sustiprins šiek tiek daugiau.
Sukelkite pastą hermetiškame inde šaldytuve. Tai gerai išlaiko maždaug 4–5 dienas, tačiau, jei norite geriausio skonio ir tekstūros, mėgaukitės juo per pirmąsias 2–3 dienas. Norėdami ilgiau laikyti, įdėkite pastą į šaldiklio saugų indą. Tai išliks iki 2 mėnesių. Prieš naudojimą atšildykite šaldytuve.
Kalorijos: 492Kcal | Angliavandeniai: 118g | Baltymas: 11g | Riebumas: 1g | Sočiųjų riebalų: 0,1g | Polinesočiųjų riebalų: 0,3g | Mononesočiųjų riebalų: 0,1g | Natris: 1249mg | Kalis: 516mg | Pluoštas: 9g | Cukrus: 85g | Vitaminas C: 1mg | Kalcis: 111mg | Geležis: 4mg
Parodyta informacija apie mitybą yra įvertinimas, kurį pateikė internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus dietologo patarimo pakaitalu.