Traškūs kimchi blynai (kimchi buchimgae) – lengvas, autentiškas korėjiečių receptas

Traškūs, pikantiški kimchi blynai su saldžiu ir aštraus sojos panardinimo padažu – puikiai subalansuotu, supakuotas su skoniu ir nenugalimai patenkinti. Šie „Quick Kimchi Buchimgae“ yra vienas iš mano mėgstamiausių būdų, kaip naudoti gerai fermentuojamą kimchi. Traškūs kraštai, švelnūs viduje ir kiekvienas įkandimas, sprogdinantis tik dešiniajam prieskonio ir zondo smūgiui. Jums tai patiks!
Kai šaldytuve turiu nemažą seną kimchi – žinote, stiprios, rūgščios rūšies – aš kreipiuosi į kimchi blynus. Tai toks įdomus ir patenkintas būdas jį panaudoti, nes aš galiu susikrauti tiek, kiek mano širdis. 🙂 ir geriausia dalis? Jie susilieja su tik kelios sandėliuko kabės.
Kas yra kimchi blynai?
Kimchi blynai, dar žinomi kaip kimchi buchimgae (김치부침개 김치부침개) arba kimchi jeon (김치전 김치전), yra pikantiški korėjietiški blynai, pagaminti iš miltų, pagardų ir daug kapotų kimchi. Jie yra traškūs aplink kraštus, minkšti centre ir supakuoti paryškintu, fermentuotame skonyje.
Šis patiekalas yra nepaprastai lengvas ir universalus – puikus kaip užkandis, garnyras ar lengvas patiekalas. Tai taip pat puikus būdas panaudoti seną rūgštyną kimchi (kuo aštresnis, tuo geriau!).
Kodėl jums patiks šis receptas
Štai kodėl šie kimchi blynai yra vienas iš mano receptų-ypač kai turiu stiprų, rūgštų kimchi. Jie yra greiti, patenkinti ir be galo pritaikomi.
- Greitas ir lengvas – paruoštas mažiau nei 30 minučių
- Tiesiog saujelė ingredientų
- Puikiai tinka naudoti pagyvenusius kimchi
- Traškus, aštrus ir giliai kvapnus
Receptų pastabos ir atnaujinimai
Tai atnaujinta mano originalaus „Kimchi“ blynų recepto versija, kuria pirmą kartą pasidaliniau 2014 m. Bėgant metams padariau keletą mažų patarimų, kad blynai taptų dar traškiesni ir kvapnesni.
Į senesnę versiją į tešlą įtraukiau kiaušinius, tačiau nuo to laiko juos pašalinau, kad blynai būtų ploni ir ypač traškūs. Kiaušiniai paprastai daro juos putliau – tai yra puiku kai kuriais patiekalais, bet ne tai, ko čia noriu.
Aš taip pat apsikeičiau paprastais miltais korėjietiško blynų mišinio (Buchimgaru). Dabar tai mano, kad jis yra patogus, jau pagardintas ir kiekvieną kartą duoda patikimai skanius rezultatus. Bet jei neturite blynų mišinio, jokių problemų. Tiesiog naudokite paprastus universalius miltus ir pridėkite:
- 1/8 šaukštelio druskos
- 1/8 šaukštelio česnako miltelių
- 1/8 šaukštelio svogūnų miltelių
Šis paprastas mišinys nebus toks pat skonis kaip mišinys, tačiau jis prideda gražią pikantišką pagrindą, gražiai tinka naminiams blynams.
Ko jums reikės (padaro 4)
- 1 puodelis „Buchimgaru“ (Korėjos blynų mišinys) arba paprasti universalūs miltai*
- 1 puodelis ledinio šalto vandens
- 1 puodelis gerai fermentuotas kimchi, supjaustytas į kąsnio dydžio gabalus
- 1 šaukštas kimchi skystis (sultys iš jūsų kimchi konteinerio)
- 1 šaukštelis Gochugaru (Korėjos čili dribsniai), smulkiai sumalami
- Kepimo aliejus – aš naudojau ryžių sėlenų aliejų
- Naminis korėjietiškas blynų panardinimo padažas, kad patiektų
* 1 šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
** Jei norite sužinoti daugiau apie šiame recepte naudojamus korėjiečių ingredientus, galite patikrinti mano korėjiečių virimo ingredientų sąrašą.
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite „Buchimgaru“ (Korėjos blynų mišinį) ir vandenį. Sumaišykite, kol tešla bus lygi ir be gabalėlių. Įpilkite pjaustytų kimchi, kimchi skysčio ir smulkiai sumaltų korėjiečių čili dribsnių. Gerai susimaišykite, kol viskas bus tolygiai sujungta.
2. Įkaitinkite keptuvę arba keptuvę ant vidutinės stiprios ugnies, kol ji bus karšta. Įpilkite didelio kiekio virimo aliejaus ir sukaskite, kad visas paviršius būtų tolygiai padengtas.
3. Nupirškite tešlą su krūva ir supilkite ją į keptuvę. Jei reikia, naudokite kopos užpakalinę dalį, kad švelniai paskirstytumėte ją į ploną apvalią blyną – maždaug mažos plokštelės dydžio (nuo 5 iki 6 colių pločio). Šis dydis padeda jam virti tolygiai, traškėti aplink kraštus ir palengvina daug lengviau.


4. Leiskite blynui virti ant vidutinės-stiprios ugnies 10–20 sekundžių, tik norėdami nustatyti dugną. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toliau kepkite, kol ji bus auksinė, traški iš išorės ir virti. Jei jūsų keptuvė kyla karšta arba blyna pradeda per greitai paruduoti, šiek tiek nuleiskite šilumą, kad nesudegintumėte. Įpilkite daugiau aliejaus, jei reikia, kad jis išliktų traškus ir užkirstų kelią prilipti.
5. Apverskite blyną, kai jis bus maždaug 70% paruoštas – kai dugnas yra auksinis, o viršutinė dalis pradeda nustatyti. Tai palengvina apverstą ir padeda išvengti jo lūžio. Po to, kai apversta, keletą kartų švelniai paspauskite mentele, kad paskatintumėte traškumą.
6. Kai abi pusės yra auksinės ir traškios, blyną perkelkite į pjaustymo lentą. Supjaustykite jį į kąsnio dydžio gabalus ir patiekite karštą. Nepamirškite nedidelio patiekalo iš korėjietiško blynų panardinimo padažo šone – tai tobulas poravimas!
Patarimai, kaip pasiekti tobulus rezultatus
✔️ CRESPS kraštai kiekvieną kartą
Norėdami gauti savo kimchi blynus, ypač traškias, įsitikinkite, kad keptuvė yra gerai įkaitinta prieš užpildami tešlą-tai yra raktas! Tai beveik kaip lengvai kepant. Aš taip pat mėgstu skleisti tešlą šiek tiek plonesnę, todėl ji tolygiai virsta ir gražiai pakyla aplink kraštus. Mano mėgstamiausia korėjietiško blyno dalis visada yra kraštai – dėl būtent šios priežasties. 🙂
✔️ Geriausias kimchi naudoti
Geriausias kimchi „Kimchi“ blynų kimchi yra gerai fermentuotas kimchi-tokio tipo, kuris yra aštrus, drąsus ir tik šiek tiek linksmas. Jei jūsų kimchi yra kelios savaitės ir turi tokį gilų, rūgščią aromatą, kai atidarote konteinerį, jis yra tobulas! Tas aštrumas iš tikrųjų šviečia, kai jis virtas, ir gražiai subalansuoja su traškiu, pikantišku blynu.
Jei jūsų kimchi vis dar yra gana šviežias ir švelnus, vis tiek galite juo naudotis – tiesiog pridėkite acto purslų, kad padidintumėte „Tang“ prieš naudodamiesi, kad šiek tiek pagilintumėte skonį.
Kaip laikyti
Prieš kaupdami, blynai visiškai atvėsti. Galite juos šaldyti hermetiškame inde 2–3 dienas arba užšaldyti iki 1 mėnesio. Norėdami užšaldyti, sluoksniuokite blynus su pergamento popieriumi tarp jų ir laikykite juos šaldiklyje saugiame inde ar maišelyje.
Kaip pakartotinai pašildyti
Geriausias būdas yra vėl juos kepti-tik šiek tiek aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie kaitinami ir traškūs išorėje. Tai atneša tekstūrą atgal!
Taip pat maždaug 4–6 minutes galite pakartotinai pašildyti kimchi blynus ore esančiame 180 ° C (350 ° F). Tai sugrąžina traškius kraštus, jų neišdžiūvant. Tiesiog stebėkite juos, kad jie neperduotų! Mikrobangų gamyba taip pat veikia, jei jums trūksta laiko, tačiau kraštai nebus tokie traškūs.
Kiti korėjietiški blynai, kuriems galite patikti
Jei jums patiko šie traškūs kimchi blynai, čia yra dar keli skanūs korėjiečių blynų receptai, kuriuos reikia išbandyti – kiekvienas su savo unikalia tekstūra ir skoniu!
Premijos patarimas
Turite papildomo rūgštynių kimchi šaldytuve? Peržiūrėkite mano, kaip valgyti kimchi vadovą, kad gautumėte dar skanesnius būdus, kaip juo mėgautis.


Vidutiniame dubenyje sumaišykite „Buchimgaru“ (Korėjos blynų mišinį) ir vandenį. Sumaišykite, kol tešla bus lygi ir be gabalėlių. Įpilkite pjaustytų kimchi, kimchi skysčio ir smulkiai sumaltų korėjiečių čili dribsnių. Gerai susimaišykite, kol viskas bus tolygiai sujungta.
Įkaitinkite keptuvę ar keptuvę ant vidutinės stiprios ugnies, kol ji bus karšta. Įpilkite didelio kiekio virimo aliejaus ir sukaskite, kad visas paviršius būtų tolygiai padengtas.
Nupirškite tešlą ir supilkite ją į keptuvę. Jei reikia, naudokite kopos užpakalinę dalį, kad švelniai paskirstytumėte ją į ploną apvalią blyną – maždaug mažos plokštelės dydžio (nuo 5 iki 6 colių pločio). Šis dydis padeda jam virti tolygiai, traškėti aplink kraštus ir palengvina daug lengviau.
Leiskite blynui virti ant vidutinės-stiprios ugnies 10–20 sekundžių, kad tik nustatytumėte dugną. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toliau kepkite, kol ji bus auksinė, traški iš išorės ir virti. Jei jūsų keptuvė kyla karšta arba blyna pradeda per greitai paruduoti, šiek tiek nuleiskite šilumą, kad nesudegintumėte. Įpilkite daugiau aliejaus, jei reikia, kad jis išliktų traškus ir užkirstų kelią prilipti.
Apverskite blyną, kai jis bus maždaug 70% paruoštas – kai dugnas yra auksinis, o viršutinė dalis pradeda nustatyti. Tai palengvina apverstą ir padeda išvengti jo lūžio. Po to, kai apversta, keletą kartų švelniai paspauskite mentele, kad paskatintumėte traškumą.
- Kai abi pusės yra auksinės ir traškios, blyną perkelkite į pjaustymo lentą. Supjaustykite jį į kąsnio dydžio gabalus ir patiekite karštą. Nepamirškite nedidelio patiekalo iš korėjietiško blynų panardinimo padažo šone – tai tobulas poravimas!
- 1 puodelis = 250 ml, 1 šaukštas = 15 ml
- Jei vietoj „Buchimgaru“ naudojate paprastus miltus, įpilkite į savo tešlą, kad padidintumėte skonį: 1/8 šaukštelio druskos, 1/8 šaukštelio česnako miltelių ir 1/8 šaukštelio svogūnų miltelių
Kalorijos: 119Kcal | Angliavandeniai: 25g | Baltymas: 4g | Riebumas: 1g | Sočiųjų riebalų: 0,1g | Polinesočiųjų riebalų: 0,2g | Mononesočiųjų riebalų: 0,1g | Natris: 155mg | Kalis: 87mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 0,4g | Vitaminas A: 175Iu | Vitaminas C: 0,003mg | Kalcis: 18mg | Geležis: 2mg
Parodyta informacija apie mitybą yra įvertinimas, kurį pateikė internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus dietologo patarimo pakaitalu.