Mai Tai receptai: „Trader Vic“ ir „Royal Hawaiian“.
Gerai pagamintas tiki kokteilis yra transportuojamas. Nesvarbu, kur būtumėte ar koks oras lauke, tokie gėrimai kaip „Mai Tai“ nukelia į nerūpestingą atogrąžų būseną. Dalis to gali būti dėl gausaus romo ir ryškių vaisių sulčių kiekio. Taip pat yra visi aksesuarai – mažas popierinis skėtis, tiki stiliaus lazdelė ir dekoratyviniai vaisių garnyrai. Tačiau tiki gėrimai taip pat turi intrigos.
Pavyzdžiui, naudojant Mai Tai romą ir sultis subalansuoja orgeat – saldus, migdolų aromatinis sirupas, kuris šiek tiek sutirština gėrimą ir suteikia jam intriguojančio neskaidrumo. Jei niekada neparagavote paties orgeat, nežinotumėte, kas buvo „slaptas“ „Mai Tai“ ingredientas.
Neseniai gaminu orgeat sirupą nuo nulio, paprastas receptas, kuris taip pat ilgai išsilaiko. Taip pat gerai užšąla. Vienos partijos užtenka daugeliui „Mai Tais“ raundų, taip pat norint papuošti labai paprastą migdolų pyragą. Daugelį metų aš praleidau orgeat iš savo Mai Tai, manydamas, kad jis pakankamai geras. Tačiau turint orgeatą, mano Mai Tai padėtis namuose yra aukščiausios klasės, puiki.
Kas išrado Mai Tai plius tiki kultūrą
Daug nuopelnų Viktorui J. Bergeronui, spalvingam „Trader Vic's“ savininkui Oklande, Kalifornijoje, gaminant „mai tai“. Bergeronas sakė, kad jį išrado 1944 m. Tačiau Donn Beach teigė, kad jis tai padarė pirmasis, 1933 m. Galbūt Beach gėrimas, kokteilis QB Cooler, padėjo pagrindą, ant kurio Bergeronas sukūrė vėlesnį Mai Tai, pavadintą Tahitian vardu. terminas maitaʻi reiškia „geras“ arba „puikus“. Abu kokteiliai turi panašius ingredientus. Tiek Bergeronas, tiek paplūdimys pradėjo kurti tiki barus ir restoranus.
Tiki kultūra yra kultūriškai problemiška, nes ji pagrįsta netikromis salų kultūros sampratomis. The New York Times Šiame straipsnyje glaustai ir teisingai aptariama jo istorija ir raida, neatsižvelgiant į šiaudinius namelius ir kičinį dekorą.
Bergeronas buvo geras miksologas, restorano savininkas ir rinkodaros specialistas. Jo Mai Tai yra tai, ką žmonės prisimena labiau. 1953 m. Bergeronas sukūrė atogrąžų salos Mai Tai versiją Royal Hawaiian ir Moana Surfrider viešbučiams Havajuose. Po metų jis per jį pasamdžiusią okeaninių lainerių kompaniją įpylė vaisių sulčių, kad pasaldintų atostogaujančią minią.
Kuo skiriasi žemyninė dalis ir salos mai tais?
Iš mano įprasto kokteilių maišytuvo ešerio atrodo paprasta. Havajų versijoje naudojamos vaisių sultys, daugiausia ananasų ir apelsinų sultys. Be to, yra papildoma tamsaus romo plaukiojimo priemonė, kuri suteiks papildomos maita'i nuotaikos. Žemyninėje versijoje yra laimo sultys.
Mano pirmasis Mai Tai buvo Royal Hawaiian restorane Laguna Beach, Kalifornijoje. Maniau, kad tai yra galutinė, kol vakarieniavau „Trader Vic's“ Beverli Hilse ir galiausiai Emeryville mieste, Kalifornijoje. Emeryville dekoras yra stulbinantis. Tačiau saulėlydis Royal Hawaiian bare Waikiki paplūdimyje yra įspūdingas. Žemiau Waikiki RH paplūdimys ir teritorija. Dešinėje nuotraukoje „Mai Tai Beach Bar“ yra kairėje viešbučio teritorijos pusėje. Buvome su draugais 2024 m.
Vaizdas iš RH Laguna Beach taip pat nėra blogas. RH Lagunoje nėra susijęs su Havajuose esančiu ir dabar savo meniu siūlo „Trader Vic“ ir „Royal Hawaiian“ versijas.
Spiritai ir sultys
Aš gaminau nuostabius „mai tais“ su šių prekių ženklų stipriaisiais gėrimais. Jei turite curacao ar Cointreau, naudokite jį. Kitu atveju trigubos sekundės įperkamos kainos veikia gerai, ypač jei tai tik išbandote pirmą kartą.
Vaisių sultys pašviesina ir atsveria romą ir saldųjį orgeat sirupą. Man patinka vaisiai, todėl mano širdis labiau mėgsta havajietiško stiliaus Mai Tai. Be to, gėrimas neturėtų būti labai saldus. Protingai rinkitės vaisių sultis.
- The apelsinai kurių paragavau Havajuose, man primena milžiniškus mandarinus, todėl žemiau esančiame recepte siūlau šviežias mandarinų sultis.
- Jei turite šviežių ananasų sultyspirmyn. Priešingu atveju konservuoti yra gerai!
- The laimo sultys visada turi būti šviežios (arba šaldytos/atšildytos sultys), kad nebūtų kartumo.
Didelės partijos maišymas
Vakarėliams ar grupiniams „mai tais“ iš anksto sumaišiau spiritą ir orgeat. Sukratykite juos pagal užsakymą. Vieno gėrimo iš tikrųjų pakanka 2 žmonėms. Pasidalykite savo patirtimi ir patarimais, kai gaminate šiuos gėrimų receptus!
Mai Tai – karališkasis Havajų stilius
Stiprus atogrąžų gėrimas, kuris puikiai pasitarnaus vienam žmogui, tačiau jį nesunkiai galite padalinti į dvi taures ir pasidalinti.
Porcijos: 1
Ingredientai
- 1 oz auksinis romas
- 1 oz tamsus romas, taip pat papildomai pasirenkamam plūduriui
- ½ oz triguba sek., oranžinis curacao arba cointreau
- ½ oz Orgeat sirupas (recepto nuorodas rasite pastaboje)
- 2 oz ananasų sultys, šviežios arba konservuotos
- 1 oz šviežių mandarinų arba apelsinų sulčių
- Garnyrai: ananaso skiltelė, kalkių pleištas
Instrukcijos
-
Pripildykite purtyklę iki pusės ledo. Supilkite spiritą, orgeat ir sultis. Uždarykite ir stipriai purtykite, kol labai atvės. Atidarykite purtyklę ir supilkite į ledo pripildytą stiklinę. Jei norite, įpilkite tamsaus romo. Papuoškite ananasais ir laimais. Išgerk!
Mai Tai – „Trader Vic“ stilius
Skanus, ryškus ir stiprus, gerkite šį Mai Tai lėtai arba pasidalinkite su draugu!
Porcijos: 1
Ingredientai
- 1 oz auksinis romas
- 1 oz tamsus romas, plius daugiau pasirenkamam plūduriui
- 1 oz šviežių laimo sulčių
- ½ oz Orgeat sirupas (recepto nuoroda pastabose)
- ½ oz trigubai sek., oranžinis curacao arba cointreau
- Garnyrai: mėtų šakelė, kalkių ratas
Instrukcijos
-
Pripildykite purtyklę iki pusės ledo. Supilkite visus skysčius (spiritus, sultis ir orgeat) – viską, išskyrus garnyrus. Uždarykite ir stipriai purtykite, kol labai atvės. Atidarykite purtyklę ir supilkite į ledo pripildytą stiklinę. Jei norite, įpilkite tamsaus romo. Papuoškite mėtomis ir citrinomis. Atsigerti.