Kaip sudeginti daržoves iki dūminio saldumo? 5 įrankiai, į kuriuos reikia atsižvelgti
Suanglėjusios daržovės gali stebuklingai įtikinti jų natūralų saldumą, padaryti jas minkštas ir (arba) suteikti lauko dūmų. Transformacija priklauso nuo pasirinktos daržovės, naudojamo įrankio ir metodo bei bendros virėjo paskirties.
Tokiems dalykams kaip pho aromatinės medžiagos, tokios kaip askaloniniai česnakai, svogūnai ar imbieras, tradiciškai buvo dedami ant metalinių grotelių ant anglies keptuvės. Tikslas buvo daugiausia pajuodinti jų odeles ir iš dalies paversti mėsingą vidų šiek tiek saldesnį, ne tokį atšiaurų, kad jie padidintų senamadišką jautienos pho arba vištienos pho puodą. Taip pat tinka baklažanų apdegimui ir rūkymui, pavyzdžiui, indiškam baigan bharta, arabiškam baba ghanoush ir vietnamietiškam ca tim nuong mo hanh (kepti baklažanai su laiškinių svogūnų aliejumi)
Bet kas nori paleisti anglis? Daugeliui šiuolaikinių virėjų tai per daug vargo. Jūs turite pasirinkimų. Šiame įraše apžvelgiami keli įrankiai ir būdai, kaip efektyviai sudeginti daržoves pagal jūsų receptus.
Pagrindinis, tiesioginis liepsnos kontaktas
Jei turite dujinę viryklę, dujinę kepsninę, šoninį dujinės kepsninės degiklį arba nešiojamąjį butano/propano degiklį, padėkite daržovę ant grotelių ant vidutinės ar vidutinės ugnies. Siekite, kad liepsnos būtų arti daržovės. (Matyt, veikia ir senamadiškas elektrinis ritės degiklis, tačiau jį naudojant reikia būti labai atsargiems. Dedate jį tiesiai ant ritinių!) Reguliariai pasukite jį, kad susidarytų pūslės ir sudegtų. Įsitikinkite, kad įjungtas išmetimo ventiliatorius. Baigę daržoves laikykite dubenyje, uždengę, 10 minučių garuose, kad atsilaisvintų odelė. Tada nulupkite.
- Privalumai: Nereikia specialaus įrankio. Stiprus dūmo skonis.
- Minusai: Grotelės neleidžia sudeginti daug iš karto arba mažų daržovių. Gaminimas gali pasidaryti iš rankų, o nuo daržovių nuvarvėti reikės išvalyti viryklę.
- Pirkti: Grill Boss propano/butano degiklis (12K BTU)
O kaip broileriai? Česnakai, svogūnai, imbieras ir askaloniniai česnakai puikiai suanglėja arti broilerių elemento. Paprikos ir baklažanai linkę virti iki itin minkštos ir išskiria daug skysčio po broileriu, nesukeldami pakankamai dūmų. Jei tau viskas gerai, pasukite broilerį.
Ketaus arba anglinio plieno keptuvė
Nėra tiesioginio šildymo galimybių? Elektrinėse arba indukcinėse viryklėse kai kurie virėjai numatytuosius nustatymus įkaitina ketaus arba anglinio plieno keptuvę iki itin karštos ir tada deda ant jos daržoves. Bus šiek tiek sudeginimo, bet jis labai subtilus ir švelnus.
- Privalumai: Puikiai išnaudoja ketaus arba anglinio plieno keptuvę.
- Minusai: Neduoda super dūminio skonio. Sudegimas užtrunka ilgiau nei esant tiesioginiam šilumos / tiesioginio liepsnos kontaktui.
- Pirkti: Anglies plieno keptuvės yra mano uogienė, nes jos greitai įkaista, yra palyginti lengvos ir tokios pat sunkiai veikiančios kaip ketaus. Prekių ženklai, kuriuos išbandžiau ir kurie man patinka, yra „Made In“ (ką naudojau aukščiau), „Mauviel“ ir „de Buyer“
Nedidelis, bet puikus roti grilis
Norite, kad daržovės būtų pastovios, kai degate ant tiesioginės ugnies? Išbandykite Pietų Azijos roti grilį. Jis skirtas kaitinti paplotėlius ar paplotėlius ant atviros liepsnos, bet gali daugiau!
- Privalumai: Kompaktiškos kepsninės yra nebrangios (apie 10 USD „Amazon“ ar mažiau Pietų Azijos bakalėjos parduotuvėje), o rankena yra patogi! Vienu metu galite kepti daugiau nei vieną daržovę.
- Minusai: Palyginti nedrąsus. Metalas yra pigus ir nėra skirtas labai įkaisti. Jokio karščio pūtimo.
- Pirkite: „Tabakh“ „Amazon“ arba pasitarkite su Indijos bakalėjos pardavėju
Greitai užsideganti daržovių kepimo keptuvė/krepšelis
Perforuotos keptuvės, skirtos daržovėms ir kitiems lengvai iškrentantiems maisto produktams kepti ant grotelių. fantastinis daržovėms anglinti ant dujinės arba indukcinės viryklės (gaila, kad neturiu įprastos elektrinės viryklės).
Keptuvės atrodo kaip keptuvės ir kartais parduodamos kaip „grotelių krepšeliai“. Iš esmės tai labai karštos pyrago keptuvės su skylutėmis apačioje. Naudokite juos ant vidutinės arba vidutinės ugnies, nes jie labai greitai įkaista. Jie man primena keptuves, naudojamas kaštonams kepti.
- Privalumai: Norėdami sudeginti, laikykite daug daržovių. Geras, greitas šilumos šaltinio poveikis, net esant indukcijai. Patvarus, kai pagamintas iš anglinio plieno arba ketaus (vengiu plono nerūdijančio plieno, kuris gali deformuotis). Kad strategiškai sudegintumėte, keistos formos daržoves galite dėti ant kraštelio arba centrinio guzo. Laikyti su kitomis keptuvėmis.
- Minusai: Skalbimas gali būti sunkus darbas dėl visų skylių. Karštis gali būti didelis, todėl ant viryklės gali nutekėti. Tačiau valymas yra minimalus.
- Pirkti: OXO Obsidian (iš anksto pagardintas anglinis plienas, štai ką naudojau aukščiau), Made In (storesnis anglinis plienas nei OXO), Lodge (ketaus, toks sunkesnis nei anglinis plienas; vengčiau skalbti Lodge's anglinio plieno keptuvės su daugybe plyšių)
Kozmatik turkų stebuklas
Pyrago lėkštę su žiaunomis primenanti turkiška keptuvė, populiariai parduodama pavadinimu Kozmatik, leidžia kepti vidutiniu greičiu. Jis gali jaustis nedrąsus, nes metalas yra plonas, tačiau sunkūs naudotojai sako, kad jis tarnaus daugelį metų. Tiesiog užtenka liepsnos kontakto, kad skleistų subtilius dūmus.
- Privalumai: Užtikrina kietą, tolygią liepsną ir šilumą, kad būtų subalansuoti dūmai ir anglis.
- Minusai: Plonas metalas. Forma ir dydis yra neįprasti, todėl jis lengvai neprisijungia prie kitų virtuvės daiktų. Daugelyje vietų sunku gauti šaltinį.
- Pirkti: 177 Milk Street, Ebay
Kuris įrankis yra geriausias?
Nustebau, kaip dūmai ir tolygiai apanglėjo daržovės ant skylėtos keptuvės tiek ant dujinės viryklės, tiek ant indukcinio degiklio. Jei norite nusipirkti įrankį, aš labai galvoju apie tai. Jis skirtas darbui lauke, todėl keptuvę galite neštis į lauką!
Ką gaminti su visomis apdegusiomis daržovėmis?
Kaip apie:
Kaip sudeginti daržoves iki dūminio tobulumo? Dalinkitės!