Kaip pasigaminti TRAŠKIŲ česnako gabalėlių, kad pagerintumėte priedus

Kaip pasigaminti TRAŠKIŲ česnako gabalėlių, kad pagerintumėte priedus


Maži, aukso spalvos kepti traškūs česnako gabaliukai pagyvins bet kokią sriubą, ryžius, mėsą ar veganišką patiekalą. Dėl tekstūros, malonaus traškumo ir įstrigo skonio šis traškių česnakų receptas yra pagrindinis daugelio Azijos virtuvių patiekalas, todėl pamatysite, kaip paprasta ir pakeisti gyvenimą. Pagaminti traškų česnako užpilą yra labai paprasta… pradėkime!

Tobulai auksinis yra raktas į traškų česnaką, kuris yra kvapnus, nesudegęs ir turi tobulą traškią tekstūrą.

Kas yra traškus česnakas

Traškūs česnakai yra maisto gaminimo ingredientas, gaunamas kepant susmulkintą arba supjaustytą česnaką, kol jis tampa auksinės rudos spalvos ir traškus.

Ši technika sustiprina natūralų česnako skonį ir suteikia traškią tekstūrą, kuri gali pakelti įvairius patiekalus.

Traškūs česnakai, dažnai naudojami kaip garnyras, suteikia puikų, pikantišką traškumą kitiems paprastiems patiekalams. Procesas yra paprastas, o gauti traškūs gabaliukai tikrai prideda šiek tiek „wow“ faktoriaus nuo ryžių ir makaronų iki net suplakant juos su skrudintais žemės riešutais ar anakardžiais!

veganiškos sotanghon sriubos receptas
Ant veganiškų stiklinių makaronų sriubos, vadinamos sotanghon sriuba, traškus česnakas suteikia daug natūralaus ir sveiko skonio.

Kaip naudoti traškius česnako gabaliukus

Traškus česnakas yra lūpas dvelkiantis ir universalus ingredientas, kuris gali paįvairinti daugelį patiekalų savo drąsiu skoniu ir traškia tekstūra. Štai keli būdai, kaip galite jį naudoti:

1. Užpilas sriuboms ir salotoms

  • Pabarstykite traškų česnaką ant sriubų (pvz., ramen, pho ar daržovių sriubų) arba salotų, kad pridėtumėte traškų, pikantišką elementą.

2. Papuoškite bulvytes

  • Pakepę daržoves ar baltymus, pvz., tofu ar vištieną, ant patiekalo pabarstykite traškų česnaką, kad gautumėte daugiau skonio ir tekstūros.

3. Pagerinkite ryžius ir makaronus

  • Į keptus ryžius, makaronų patiekalus arba paprastus garuose virtus ryžius pridėkite traškių česnakų, kad pagerintumėte skonį.

4. Sumuštiniuose arba vyniotiniuose

  • Pabarstykite traškius česnakus į įvyniojimus, tacos ar sumuštinius, kad gautumėte papildomo traškumo ir skonio.

5. Ant keptų daržovių

  • Išmeskite traškų česnaką ant skrudintų daržovių, tokių kaip brokoliai, žiediniai kopūstai ar briuselio kopūstai, prieš pat patiekdami.

6. Padažuose ir padažuose

  • Sumaišykite traškius česnakus į padažus (pvz., humusą ar gvakamolę) arba padažus (pvz., sojų padažus), kad gautumėte traškumo ir skonio.

7. Ant picos ar paplotėlių

  • Traškų česnaką naudokite kaip picos, paplotėlių arba brusketos užpilą umami.

Tai gali būti puikus būdas išlyginti tiek kasdienius, tiek specialius patiekalus!

Traškūs česnakai ant Arroz Caldo yra būtini! Tai pakelia vištienos ir imbiero sriubą į visiškai naują patogaus maisto ir pikantiško skonio lygį.

Ingredientai

  • 1 česnako galva (arba daugiau, priklausomai nuo jūsų poreikių)
  • ½ puodelio neutralaus aliejaus – pavyzdžiui, avokadų, daržovių, rapsų
  • Žiupsnelis druskos (nebūtina)

Įranga

  • keptuvė
  • mažas vielos tinklelis
  • skimeris
  • serviravimo dubuo arba ramekinas

Instrukcijos

  1. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką: Atskirkite česnako skilteles nuo svogūnėlio, nulupkite jas spausdami plokščia peilio dalimi ir smulkiai sumalkite. Vienodiems griežinimams galite naudoti peilį arba mandoliną. Norėdami pagreitinti ir sutaupyti laiko, galite naudoti mini virtuvinį kombainą.
  2. Šildykite aliejų: Nedideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės-mažos ugnies. Aliejus neturi būti per karštas, todėl būtinai stebėkite, kad liepsna būtų ne didesnė nei vidutinė.
  3. Apkepkite česnaką: Kai aliejus įkaista, į karštą aliejų suberkite susmulkintą česnaką. Retkarčiais pamaišykite, kad česnakai iškeptų tolygiai. Stebėkite česnaką, nes jis labai greitai iš auksinės spalvos taps sudegęs. Kai tik pamatysite, kad jis tampa ŠVIESI AUKSO, turite teisingai pašalinti česnaką.
  4. Išimkite ir nusausinkite: Kai česnakas taps šviesiai aukso rudos spalvos, išimkite jį iš aliejaus naudodami skimerią ir įdėkite į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus. Kelias sekundes švelniai pakratykite, kad pašalintumėte aliejų. Padėkite česnako gabalėlius popieriniu rankšluosčiu, kad aliejaus perteklius susigertų.
  5. Sezonas: Jei norite, dar šiltą traškų česnaką pabarstykite žiupsneliu druskos.
  6. Kietas: Leiskite česnakui visiškai atvėsti. Vėsdamas jis taps dar traškesnis.
  7. Parduotuvė: Laikyti sandariame inde kambario temperatūroje 2-3 savaites.
padaryti traškų česnaką

Pastabos

  • Valdykite šilumą: Įsitikinkite, kad aliejus nėra per karštas, kitaip česnakas sudegs. Vidutiniškai žema ugnis leidžia česnakams tolygiai iškepti ir tapti traškiais be anglies. Nejudinkite česnako iš pradžių, kitaip jis prilips prie keptuvės. Leiskite jam sėdėti ir pajudinkite, kai pradės kvepėti ir keisti spalvą.
  • Naudokite pakankamai aliejaus: česnakai turi gerai iškepti, todėl naudokite tiek aliejaus, kad apsemtų česnaką.
  • Vienodos skiltelės: Stenkitės, kad česnako skiltelės būtų kuo vienodesnės, kad iškeptumėte tolygiai.
  • Naudokite šviežią česnaką: Švieži česnakai yra geriausias pasirinkimas norint pasiekti tobulą traškią tekstūrą. Nenaudokite iš anksto susmulkinto česnako stiklainiuose, kurie yra per drėgni, kad taptų traškūs.
  • Stebėkite Atidžiai: Česnakai nuo aukso gali tapti sudegę per kelias sekundestodėl nukelkite nuo ugnies, kai tik taps auksinės spalvos.

Papildiniai ir variantai

  • Žolelių traškūs česnakai: Aliejuje pakepinkite keletą šakelių šviežių žolelių, pvz., rozmarinų ar čiobrelių, kartu su česnaku, kad gautumėte papildomo skonio.
  • Čili česnakai: Kepdami įdėkite džiovintų raudonųjų pipirų dribsnių arba šviežių čili pipirų griežinėlių, kad gautumėte aštrų variantą.
  • Česnakų aliejus: Išėmę česnaką, galite išsaugoti aliejų kepimui arba laistyti ant patiekalų, tokių kaip salotos, sriubos ar keptos bulvytės.
  • Česnako traškučiai: Česnaką supjaustykite šiek tiek storesniais gabalėliais, jei norite didesnių česnako drožlių, kurios suteikia ryškesnę tekstūrą.
  • Prieskoniai: Įmaišykite traškų česnaką su trupučiu maltų juodųjų pipirų, rūkyta paprika ar net maistinių mielių, kad gautumėte kitokį skonį.
Kas nors česnakuose keptų ryžių? Taip lengva! Išlyginkite ryžius su keptais česnako gabalėliais, kad gautumėte lūpas dvelkiantį garnyrą.

Dažni klausimai

Kodėl mano česnakas yra kartaus?

Sudegęs česnakas bus kartaus, todėl pašalinkite jį, kai tik taps šviesiai auksinės rudos spalvos. Be to, jei perkaitinsite aliejų, aliejus bus kartaus. Nenaudokite alyvuogių aliejaus. Norėdami gauti geresnių rezultatų, naudokite aukštai temperatūrai atsparų aliejų.

Ar galiu naudoti alyvuogių aliejų?

Ne, nes alyvuogių aliejus turi žemesnę dūmų temperatūrą nei neutralūs aliejai, tokie kaip augalinis ar avokadų aliejus. Skonis bus kartaus ir pridegęs. Naudokite aukštai temperatūrai atsparius aliejus.

Kaip laikyti traškius česnakus?

Traškius česnakus laikykite sandariame inde kambario temperatūroje. Įsitikinkite, kad tai visiškai prieš sandėliavimą atvėsinkite ir visiškai išdžiovinkite, kad neužmirktų.

Ar galiu naudoti virtuvinį kombainą česnakui pjaustyti?

Taip, jei turite virtuvės kombainą, česnako pjaustymas gali būti greitesnis ir vienodesnis. Tai man labiau patinka gaminti traškius česnako gabaliukus.

traškus česnakas
  • keptuvė

  • mažas vielos tinklelis

  • serviravimo dubuo arba ramekinas

  • 1 česnako galvutė ar daugiau, priklausomai nuo jūsų poreikių
  • ½ puodelis neutralus aliejus pavyzdžiui, avokadas, daržovės, rapsai
  • Suspauskite druskos neprivaloma
  • Nulupkite ir sumalkite česnaką: atskirkite česnako skilteles nuo svogūnėlio, nulupkite jas spausdami plokščia peilio dalimi ir smulkiai sumalkite. Vienodiems griežinimams galite naudoti peilį arba mandoliną. Norėdami pagreitinti ir sutaupyti laiko, galite naudoti mini virtuvinį kombainą.

    1 česnako galva

  • Įkaitinkite aliejų: Nedideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės-mažos ugnies. Aliejus neturi būti per karštas, todėl būtinai stebėkite, kad liepsna būtų ne didesnė nei vidutinė.

    ½ puodelio neutralaus aliejaus

  • Kepkite česnaką: kai aliejus įkais, į karštą aliejų suberkite susmulkintą česnaką. Retkarčiais pamaišykite, kad česnakai iškeptų tolygiai. Stebėkite česnaką, nes jis labai greitai iš auksinės spalvos taps sudegęs. Kai tik pamatysite, kad jis tampa ŠVIESI AUKSO, turite teisingai pašalinti česnaką.

  • Išimkite ir nusausinkite: kai česnakas taps šviesiai auksinės rudos spalvos, nusausinkite jį iš aliejaus ir įdėkite į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus. Kelias sekundes švelniai pakratykite, kad pašalintumėte aliejų. Popieriniu rankšluosčiu uždėkite česnako gabalėlius, kad aliejaus perteklius susigertų.

  • Sezonas: kol dar šiltas, jei norite, pabarstykite traškų česnaką su žiupsneliu druskos.

    Žiupsnelis druskos

  • Atvėsinkite: leiskite česnakui visiškai atvėsti. Vėsdamas jis taps dar traškesnis.

  • Laikyti: Laikyti sandariame inde kambario temperatūroje 2-3 savaites.

Mityba yra tik apytikslė ir skirsis priklausomai nuo naudojamų metodų. RLF nėra mitybos specialistas.

Mitybos faktai

Keptų traškių česnakų receptas

Kiekis vienai porcijai

% dienos vertė*

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -