Skanus veganiškas Kimchi sriubos receptas (Kimchi Jjigae)

Skanus veganiškas Kimchi sriubos receptas (Kimchi Jjigae)


Veganiška Kimchi sriuba yra kvapnus, aštrus ir guodžiantis korėjietiškas patiekalas, kuriame gausu aštraus kimchi, minkšto tofu ir pikantiško sultinio. Šis augalinės kilmės variantas yra toks pat patenkintas kaip ir tradicinis, tačiau su paprastais, naudingais ingredientais, kuriais gali mėgautis visi. Nepamirškite ryžių ir būsite pasiruošę!

Kas yra Kimchi sriuba / Kimchi Jjigae (Kimchi Jjigae)

Kimchi Jjigae (김치찌개) yra tradicinė korėjietiška sriuba, gaminama iš fermentuoto kimchi. Kimchi… yra šou žvaigždė!

Tai labai skanus ir nuoširdus patiekalas, turintis aštrų, aštrų ir pikantišką skonį. Nors daugelyje versijų yra kiaulienos, mėsos ar jūros gėrybių, ši versija yra augalinės kilmės.

Ši sriuba dažniausiai mėgaujasi Korėjos namų ūkiuose ir visada puikiai tinka naudoti kimchi, ypač laikui bėgant, kai ji turi ypač sodrų skonį.

Charakteristikos

  • Kimchi: Pagrindinis ingredientas, dažniausiai napa kopūstų kimchi, suteikia sriubai būdingą aštrų, aštrų skonį.
  • Sultinys: Pagaminta iš vandens arba sultinio, dažnai papildyta tokiais ingredientais kaip sojos padažas, gochujang (korėjietiška čili pasta) ir gochugaru (korėjietiški čili dribsniai).
  • Tofu ir daržovės: Paprastai apima tofu, grybus, svogūnus ir lapines daržoves, pvz., napa kopūstus.
  • Prieskoniai: Skoniams subalansuoti naudojamas česnakas, sezamo aliejus, kartais cukrus.

Skonio profilis

  • Aštrus: Kimchi
  • Tangy: Kimchi sultys
  • Pikantiškas: Augalinis sultinys ir prieskoniai

Ingredientai

  • 1 puodelis veganiško kimchi su kimchi sultimis (Patikrinkite etiketę, kad įsitikintumėte, jog jame nėra žuvies padažo) – atskirkite sultis nuo kimchi
  • 1 blokas minkšto tofunusausinti ir supjaustyti
  • 1 valgomasis šaukštas sezamo aliejaus
  • 2 skiltelės česnakomalta
  • 1 mažas svogūnasplonais griežinėliais
  • 1 puodelis napa kopūsto – susmulkinti
  • 4 puodeliai daržovių sultinio
  • 1 arbatinis šaukštelis gochugaru (neprivaloma, papildomai šilumai)
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sojos padažo
  • 2 žali svogūnaigriežinėliais (garnyrui)
  • enoki grybai (garnyrui)

Instrukcijos

  1. Paruoškite ingredientus: Kimchi supjaustykite mažesniais gabalėliais ir atskirkite nuo kimchi sulčių. Nusausinkite ir paspauskite tofu, kad pašalintumėte vandens perteklių. Kai jis bus paruoštas, supjaustykite tofu ir atidėkite.
  2. Pakepinkite aromatines medžiagas: Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite sezamų aliejų. Sudėkite susmulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą svogūną, kepkite, kol svogūnas taps minkštas ir skaidrus.
  3. Sudėkite kimchi ir kopūstus: Įmaišykite veganišką kimchi. Dar 3-4 minutes patroškinkite, kad daržovės suminkštėtų ir įsigertų skoniai.
  4. Sukurkite sultinį: Supilkite daržovių sultinį, kimchi sultis, tada supilkite gochugaru (jei naudojate), sojos padažą ir cukrų. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susimaišytų, ir užvirkite sriubą.
  5. Troškinti: Sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 10-15 minučių. Tai leidžia skoniams susijungti.
  6. Sureguliuokite prieskonius: Paragaukite sriubos ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.
  7. Pridėti tofu: Verdančią sriubą užpilkite minkštais tofu griežinėliais ir troškinkite dar 3 minutes, kol tofu visiškai įkais.
  8. Patiekti: Papuoškite veganišką kimchi sriubą su laiškiniais svogūnais ir enoki grybais. Patiekite su ryžių šonu ir mėgaukitės!
kimchi baltame keraminiame dubenyje

Pastabos

  • Prieš pildami skysčius į sriubos receptą, būtinai atskirkite kimchi nuo sulčių, kad būtų galima pakepinti lapus.
  • Jei jums patinka itin aštri sriuba, nedvejodami įdėkite daugiau gochugaru!
  • Šį patiekalą galima pagaminti iš anksto; skoniai tik gerės, kuo ilgiau stovės.

Papildiniai ir variantai

  • Daržovės: Nedvejodami dėkite įvairių sezoninių daržovių, tokių kaip grybai (šitake arba mygtukai), morkos, cukinijos ar špinatai, kad gautumėte papildomos mitybos ir skonio.
  • Baltymai: Įtraukite papildomų baltymų šaltinių, tokių kaip tempeh arba seitan, kad gautumėte sodresnę sriubą.
  • Makaronai: Įdėkite virtų ryžių makaronų, ramen arba udono makaronų, kad patiekalas būtų sotesnis.
  • Prieskoniai: Eksperimentuokite su prieskoniais, tokiais kaip ciberžolė ar imbieras, kad gautumėte papildomos naudos sveikatai ir skonį.
  • Garnyrai: Pabarstykite sezamo sėklomis, šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, kalendra ar bazilikais, arba šlakeliu čili aliejaus, jei visais atžvilgiais mėgstate papildomų prieskonių.
  • Sultinio variantai: Naudokite grybų sultinį, kad gautumėte žemišką skonį, arba net miso sultinį, kad padidintumėte umami.

Šie variantai leidžia pritaikyti veganišką kimchi sriubą pagal savo skonį, išlaikant skanią ir sotesnę!

Ši veganiška kimchi sriuba yra maloni sriuba, kurioje ryškūs Korėjos skoniai derinami su augaliniu posūkiu. Pateikimas karštame puode (korėjietiško molio puode) suteikia dar daugiau pakilumo šiaip paprastam receptui. Būkite tikri, kad jei mėgstate aštrų ir aštrų skonį, tuomet verta išbandyti veganišką Kimchi sriubą.

veganiška kimchi sriuba
  • 1 puodelis veganiškas kimchi su kimchi sultimis Patikrinkite etiketę, kad įsitikintumėte, jog jame nėra žuvies padažo – atskirkite sultis nuo kimchi
  • 1 blokuoti minkštą tofu nusausinti ir supjaustyti
  • 1 šaukštas sezamo aliejus
  • 2 gvazdikėliai česnako malta
  • 1 mažas svogūnas plonais griežinėliais
  • 1 puodelis napa kopūstai – susmulkinti
  • 4 puodeliai daržovių sultinio
  • 1 šaukštelis gochugaru pasirinktinai, papildomai šilumai
  • ½ šaukštelis cukraus
  • ½ šaukštelis Aš esu gluosnis
  • 2 žalieji svogūnai griežinėliais (garnyrui)
  • enoki grybai garnyrui
  • druskos ir pipirų paragauti
  • Paruoškite ingredientus: Kimchi supjaustykite mažesniais gabalėliais ir atskirkite nuo kimchi sulčių. Nusausinkite ir paspauskite tofu, kad pašalintumėte vandens perteklių. Kai jis bus paruoštas, supjaustykite tofu ir atidėkite.

    1 puodelis veganiško kimchi su kimchi sultimis

  • Pakepinkite aromatines medžiagas: dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite sezamų aliejų. Sudėkite susmulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą svogūną, kepkite, kol svogūnas taps minkštas ir skaidrus.

    1 valgomasis šaukštas sezamo aliejaus, 2 skiltelės česnako, 1 mažas svogūnas

  • Įdėkite kimchi ir kopūstus: įmaišykite veganišką kimchi. Dar 3-4 minutes patroškinkite, kad daržovės suminkštėtų ir įsigertų skoniai.

    1 stiklinė napa kopūsto – susmulkinta

  • Paruoškite sultinį: supilkite daržovių sultinį, kimchi sultis, tada supilkite gochugaru (jei naudojate), sojos padažą ir cukrų. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susimaišytų, ir užvirkite sriubą.

    4 stiklinės daržovių sultinio, 1 arbatinis šaukštelis gochugaru, ½ arbatinio šaukštelio cukraus, ½ arbatinio šaukštelio sojos padažo

  • Troškinti: sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 10-15 minučių. Tai leidžia skoniams susijungti.

  • Pakoreguokite prieskonius: paragaukite sriubos ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

    druskos ir pipirų

  • Įpilkite tofu: ant verdančios sriubos užpilkite minkštų tofu griežinėlių ir troškinkite dar 3 minutes, kol tofu visiškai įkais.

    1 blokas minkšto tofu

  • Patiekite: veganišką kimchi sriubą papuoškite laiškiniais svogūnais ir enoki grybais. Patiekite su ryžių šonu ir mėgaukitės!

    2 žali svogūnai, enoki grybai

  • Skoniui suteikti galite pridėti veganiško sultinio, miso pastos arba čili aliejaus.
  • Ruošdami ingredientus būtinai atskirkite kimchi nuo kimchi sulčių.
  • Patiekite vamzdžius karštus.

Mitybos faktai

Veganiška Kimchi sriuba – Kimchi Jjigae (Kimchi Jjigae)

Kiekis vienai porcijai

% dienos vertė*

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -