Natūralių kakavos miltelių pranašumai

Natūralių kakavos miltelių pranašumai


Kakavos milteliai vadinami supermaistu ir buvo gerbiami šimtmečius. Pagaminta iš kakavos pupelių, nereikalauja daug apdorojimo, todėl išsaugomas jo gerumas ir natūrali nauda. Skirtingai nuo kakavos miltelių, kurių apdorojimo metu temperatūra yra aukštesnė, natūralūs kakavos milteliai turi daugiau maistinių medžiagų… ir todėl mes juos vadiname maistinių medžiagų galia! Štai kodėl natūralūs kakavos milteliai nusipelno vietos jūsų sandėliuke ir kaip jie gali būti naudojami gaminant maistą.

Kakavos miltelių privalumai

Natūralūs kakavos milteliai turi keletą įspūdingų privalumų sveikatai, todėl jie puikiai papildo jūsų mitybą.

  • Turtingas antioksidantų: Kakavos milteliai yra pripildyti flavonoidų, kurie yra galingi antioksidantai, kurie gali padėti neutralizuoti laisvuosius radikalus organizme ir taip sumažinti oksidacinį stresą bei uždegimą.
  • Širdies sveikata: Kakavoje esantys flavonoidai gali prisidėti prie širdies sveikatos gerinimo, nes gerina kraujotaką, mažina kraujospūdį ir širdies ligų riziką.
  • Pakelia nuotaiką: Kakavoje yra tokių junginių kaip feniletilaminas ir teobrominas, kurie gali pagerinti smegenų veiklą, pakelti nuotaiką ir skatinti laimės jausmą.
  • Daug skaidulų: Natūralūs kakavos milteliai yra geras maistinių skaidulų, kurios gali palaikyti virškinimą ir ilgiau jaustis sotumo, šaltinis, todėl yra naudingi svorio valdymui.
  • Maistinių medžiagų tankus: Kakavos milteliuose yra būtinų mineralų, tokių kaip magnis, geležis, kalis, kalcis ir cinkas, kurie yra svarbūs įvairioms kūno funkcijoms ir bendrai sveikatai.
  • Palaiko smegenų funkciją: Kai kurie tyrimai rodo, kad kakavoje esantys flavonoidai gali padėti pagerinti pažinimo funkciją ir apsaugoti smegenis nuo su amžiumi susijusio nuosmukio.
  • Gali padėti numesti svorio: Dėl didelio skaidulų kiekio ir gebėjimo pažaboti potraukį kakavos milteliai yra puikus priedas prie svorio metimo dietų.
  • Natūralios energijos stiprintuvas: Kakavos milteliai gali suteikti natūralų energijos užtaisą be su kofeinu susijusių virpesių, nes juose yra teobromino.

Natūralių kakavos miltelių pridėjimas prie savo receptų ne tik puikus skonis, bet ir suteikia daugybę naudos sveikatai!

Natūralių kakavos miltelių naudojimas kulinarijoje

Kakavos milteliai yra universalūs, todėl jie yra idealus ingredientas tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams. Štai keletas kūrybingų būdų, kaip jį panaudoti savo virtuvėje:

1. Smoothies ir kokteiliai

Įdėkite šaukštą kakavos miltelių į savo rytinį kokteilį, kad gautumėte skanų šokolado skonį be pridėtinio cukraus. Jis puikiai dera su vaisiais, tokiais kaip bananai, uogos ir net avokadas. Taip pat galite sumaišyti su augaliniu pienu, baltymų milteliais ir žiupsneliu cinamono, kad po treniruotės būtų maitinamasi kokteilį.

2. Kepiniai

Kakavos milteliai yra puikus ingredientas kepiniams. Naudokite jį vietoje kakavos miltelių, kad šokolado skonis būtų sodresnis ir intensyvesnis kepant pyragus, sausainius, pyragus ir bandeles. Natūralus kakavos kartumas gali subalansuoti kepinių saldumą, suteikdamas gilesnį skonio profilį.

3. Naminis šokoladas

Mėgstantiems eksperimentuoti, kakavos milteliai gali būti naudojami naminiam šokoladui gaminti. Sumaišykite jį su kokosų aliejumi, natūraliu saldikliu, pavyzdžiui, klevų sirupu, ir žiupsneliu druskos, kad sukurtumėte sveikus šokoladinius plyteles ar triufelius. Taip pat galite pridėti riešutų, sėklų ar džiovintų vaisių, kad gautumėte papildomos tekstūros ir skonio.

4. Karštas Šokoladas

Patobulinkite savo karšto šokolado moliūgų prieskonių latte naudodami kakavos miltelius, o ne parduotuvėje pirktus kakavos mišinius. Tiesiog įmaišykite kakavos miltelius į karštą pieną (pieninį arba augalinį), įpilkite saldiklio, pavyzdžiui, medaus ar agavos, ir vanilės ekstrakto arba cinamono. Rezultatas yra guodžiantis, maistingų medžiagų kupinas gėrimas be pridėtinio cukraus ir konservantų, randamų komercinėse versijose.

5. Energijos rutuliai ar batonėliai

Kakavos milteliai yra pagrindinis daugelio neapdorotų, nekeptų energetinių rutuliukų ar batonėlių ingredientas. Sumaišykite jį su datulėmis, riešutais, sėklomis, avižomis ir trupučiu riešutų sviesto, kad galėtumėte greitai ir sveikai užkąsti, kuris patenkins jūsų smaližius ir suteiks energijos. Tai puikiai tinka įtemptoms dienoms, treniruotėms ar vidurdienio užkandžiams.

6. Čili ir Char Siu padažas

Kakavos milteliai tinka ne tik saldiems patiekalams. Jis gali suteikti sodraus, žemiško gylio pikantiškiems receptams, pavyzdžiui, čili, molio padažui ar net char siu marinatui. Nedidelis kakavos kartumas papildo prieskonius, sukurdamas sudėtingą ir subalansuotą skonį. Į kitą puodą čili įberkite šaukštą, kad nustebintumėte.

7. Chia sėklų pudingas arba avižiniai dribsniai

Pabarstykite kakavos milteliais ant rytinio šamporado (Filipiniečių šokoladinių avižų), kad diena būtų šokoladinė. Galite maišyti su chia sėklų pudingu, riešutais ir vaisiais, pavyzdžiui, braškėmis ar avietėmis, kad gautumėte papildomo skonio ir maistinių medžiagų. Šis paprastas priedas paprastą avižų dubenį paverčia dekadentiškais, bet sveikais pusryčiais.

8. Šokoladiniai ledai be pieno arba Pudingai

Kakavos milteliai yra pagrindinis daugelio be pieno arba veganiškų šokoladinių ledų receptų ingredientas. Sumaišykite jį su šaldytais bananais, migdolų pienu ir pasirinktu saldikliu, kad gautumėte kreminį desertą be kaltės. Taip pat galite dėti į kokoso ar anakardžių pagrindu pagamintus ledus, kad gautumėte sodrų, aksominį šokolado skonį.

kakavos pupelės ir milteliai kakavos miltelių privalumai

Išbandykite šiuos receptus su kakava

Tofu šokoladinis pudingas

Tofu šokoladinis pudingas yra žalias ir veganiškas svajingas desertas, pasižymintis turtingu skoniu ir natūralių kakavos miltelių privalumais.

Peržiūrėkite šį receptą

kreminis veganiškas šokoladinis pudingas iš tofu
Veganiška moliūgų prieskonių latte

Padarykite tai mokos pojūtį ir įdėkite šiek tiek kakavos į garsiąją moliūgų prieskonių latę, pagamintą iš tikros moliūgų tyrės! Sveikesnis ir užkimštas jaukių skonių.

Peržiūrėkite šį receptą

veganiška moliūgų prieskonių latė
Braškių chia sėklų pudingas

Braškės ir šokoladas puikiai dera. Išbandykite kakavos pabarstymą ant šio rytinio skanėsto ar supermaisto užkandos kelyje.

Peržiūrėkite šį receptą

braškių chia sėklų pudingas stikliniame puodelyje
Beprotiškai geras bananų pudingo sūrio pyragas

Sužavėkite minią šiuo visų laikų mėgstamu bananų pudingo sūrio pyragu. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek kakavos miltelių, kad gautumėte kontrastingą skonį ir paryškintumėte šį neįtikėtiną deserto receptą.

Peržiūrėkite šį receptą

Žolės želė ledinio rudojo cukraus kava

Prie šio kreminio ir svajingo kavos skanumo pridėkite sveiką sukimąsi su trupučiu kakavos. Būtinai užsidirbk ir, jei gali, pasidalink! Tai puikus sekmadienio priešpiečių skanėstas atsipalaiduoti ir pasimėgauti.

Peržiūrėkite šį receptą

rudojo-cukraus-kavos-su-žolės-želė

Natūralūs kakavos milteliai pakels jūsų nuotaiką ir kūną. Pridedant prie desertų, kokteilių ir gėrimų, suteikiamas sveikas ir jaudinantis skonis be kaltės. Mėgaukitės!



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -