Sičuano aštrus kopūstas maišant (Bao chao bai cai)

Sičuano aštrus kopūstas maišant (Bao chao bai cai)


Kiekvienam virėjui reikia lengvai, 15 minučių daržovių pusių užpakalinėje kišenėje. Aš turiu daugybę kopūstų-salotų, sriubos garnyrų ir maišymo. Šis kinų kopūstas tiesiog įžengė į mano gyvenimą Betty Liu kulinarijos knygoje, Kinijos būdaskurį 2024 m. Išleido Voracious/Little Brown.

Betty daugiausia dėmesio skiria pagrindinėms kinų kulinarinėms vertėms, nubrėždamas nuo tradicinių receptų iki šiuolaikinių rifų. Šis ypatingas Sičuano kopūstų maišymas yra labai paprastas, tačiau jums reikia tam tikrų Azijos ingredientų savo sandėliuke, kurį turėtumėte turėti! Receptas yra greitai kartu, todėl turite būti organizuotas. Tai skanu ir aš čia turiu keletą patarimų, kai jūs pats einate per judesius.

Kopūstų pasirinkimai ir paruošimo patarimai

Betty sako, kad naudoti „Napa“ ar įprastus žaliuosius kopūstus. Napa yra vandeningesnė, tačiau turi nuostabų saldų švelnumą. Atsižvelgiant į tai, įsitikinkite, kad gerai išdžiovinsite kopūstus.

Ji protingai ragina kopūstų gabalus atskirti į storesnius ir plonesnius gabalėlius, nes jie taip pat gamina maistą skirtingais greičiais. Skamba nerimti? Ne. Tai geras maisto gaminimas. Kopūstai nevirs netolygiai.

Čilės ir prieskonių rodyklės

Sičuane naudojama daugybė čili rūšių, ir aš nežinojau, kuri Betty pirmenybę teikė. Aš turėjau dviejų rūšių Sičuano pipirų, auginamų „Radical Farms“, Azijos paveldo ūkininkavimo problemoje Šiaurės Kalifornijoje. Jie skiriasi priklausomai nuo karščio. Tokio patiekalo, kaip šis Sičuano kopūstų maišymas, taškas yra patiekalo skanus vaisių vaisius. Tai nėra karštas patiekalas, kaip pažymi Betty. Taigi, aš panaudojau vieną iš kiekvienos Čilės.

Ar neturite Sichuano čili po ranka? Tu ne vienas! Naudokite džiovintą meksikietišką puya (vidutiniškai karštą) arba arbol (karšta). Aš paėmiau laisvę sėti ir pjaustyti čili į mažus gabalus, kad jie būtų skrudinami tolygiai, nes Sičuano pipirų kukurūzai ir žvaigždės anyžius.

Originaliame recepte buvo pareikalauta „1 žvaigždės anyžiaus“, kurį aš išverčiau į 1 tašką „Žvaigždžių anyžių“. Jei jums patinka jo skonis, pridėkite daugiau. Laikas WOK nėra ilgas, todėl neišspręsite tiek daug skonio. (Žibintu, aš suburdyčiau kažką panašaus į visą gvazdiką.)

Tačiau turi ant rankų Sičuano pipirų. Tai yra „Sichuan“ patiekalas, todėl gera turėti parašo prieskonį. (Jei reikia, patikrinkite „Sichuan Peppercorn“ pirkimo vadovą)

Juodasis actas – kas tai?

Kinijos juodas actas yra daugelyje kokteilių. Tai dažnai rašoma su dūminiu tangu. Tai, ką turiu iš Sičuano ir esu amžiaus 10 metų. Tai stora ir skanu. Kiekvieną kartą, kai naudoju 10 metų actą, mano patiekalai skonis yra stulbinantis. Šis „Baoning“ actas yra importuotas ir parduodamas „Mala Market“, kuris, tikiuosi, niekada jo neišbėgs!

Dar neturi Sičuano acto? Pakeiskite 2: 1 balzamiko ir sidro ar ryžių acto!

Baoning Sichuan actas

Sičuano aštrus kopūstas maišant kepti vaizdo patarimus

Kai kurie patarimai iš mano virtuvės, todėl jūs žinote, ko tikėtis. Išmaišę kopūstus, galite nuplauti WOK ir kepti kai kuriuos kiaušinius, kad turėtumėte baltymų. Patiekite daržoves ir kiaušinius su ryžiais, kad būtų galima papasakoti paprastą patiekalą.

Daug daugiau yra Betty knygoje. Gauti Kinijos būdaspavadinta viena geriausių „New York Times“ kulinarijos knygų 2024 m.!

aštrūs kopūstai maišant

Sičuano aštrus kopūstas maišant kepti

Padarykite šį patiekalą, vadinamą „Bao Chao Bai Cai“ mandarinų kalba, su NAPA arba įprastais žaliaisiais kopūstais. Jūs negalite suklysti. Šis receptas buvo šiek tiek pritaikytas iš Betty Liu („Voracious“, 2024 m.) Versijos, kurią Kinijos būdas paskelbė.

Ingredientai

  • 450 g (1 svaro) napa arba žalieji kopūstai (1 labai maža galva)
  • 2 džiovintų raudonųjų Sičuano čili (Žr. Aukščiau pateiktą pakaitalą)
  • Suapvalintos ¼ šaukštelio raudonos Sičuano pipirų kukurūzų, švelniai susmulkintas
  • 2 taškų žvaigždė Anyžius (Žr. Aukščiau pateiktą pakaitalą)
  • ¼ TSP Puiki jūros druska
  • 1 arba 2 žiupsnelis baltųjų pipirų
  • 1 TSP kukurūzų krakmolas
  • 1 Kasas granuliuotas cukrus
  • 1 Kasas Įprastas aš padažas
  • 1 Kasas Juodojo acto (Žr. Aukščiau pateiktą patarimą)
  • 3 česnako skiltelės, supjaustytas
  • 2 Kasas rapsų ar kitos neutralios aliejų

Instrukcijos

  • Paruoškite kopūstą: Apkirpkite galą, tada atskirkite kopūstų lapus. Suteikite jiems kruopščiai nuplauti, tada supjaustykite į 1 ½ colio gabalus, laikydami storus „StorMier“ dugno gabalus atskirai.

  • Paruoškite aromatinių ir prieskonių padažą: Stiebas ir pasodinkite čili, tada nugrimzkite arba suplėšykite į mažus gabalėlius, maždaug nuo ½ iki ¾ colio. Įdėkite į mažą indą su pipirų ir žvaigždės anyžiais.

  • Nedideliame dubenyje sumaišykite druską, pipirus, krakmolą, cukrų ir sojos padažą, maišydami, kad ištirpintumėte krakmolą ir cukrų. Įpilkite acto. Prie viryklės nustatykite kopūstus, aromatinius, prieskonių padažą ir česnaką.

  • Maišymo laikas: Kai kontaktuojant, kaitinkite aukštį, kol lašas vandens išgaruos. Susukite aliejuje, kad gerai apsemtų, tada įmeskite čili, Sičuano pipirų kukurūzus ir žvaigždės anyžių. Greitai maišykite, kol skrudins ir pradės juodinti ir char.

  • Nulupkite ugnį iki vidutinės, įpilkite česnako ir išmaišykite ir išmeskite, kol kvepiate nuo 15 iki 30 sekundžių. Įpilkite kopūstų stiebų, išmaišykite, kad sujungtumėte, ir maišykite kepdami, kol kopūstai pradės minkšti, 1 minutę. Įpilkite šilumos iki aukštos, tada įmeskite į likusius plonesnius kopūstų gabalus. Maišykite, sulankstykite ir apverskite, kol tik suvyniota, 30–60 sekundžių.

  • Supilkite pusę padažo aplink keptuvės perimetrą, išmaišykite, kad susimaišytumėte, pakartokite su likusiu padažu. Greitai išmaišykite kepti, kad padaže būtų šiek tiek sutirštėjęs, 1 minutę. Išdėkite į lėkštę ir nedelsdami valgykite!



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -