„Spice Grinder“ pirkimo vadovas 2025

„Spice Grinder“ pirkimo vadovas 2025

Kodėl verta šlifuoti savo prieskonius, kai yra tiek daug išankstinių prieskonių, kuriuos patogiai galima įsigyti maisto prekių parduotuvėje, prieskonių parduotuvėse ir didelėse dėžutėse? Nes šviežiai antžeminiai prieskoniai yra be galo geresni, nei įsigyti išankstinių daiktų. Taip yra todėl, kad kai tik susmulkinate prieskonius, jie pradeda išleisti aliejų. Skonis ir aromatas pamažu išsisklaido kaip susprogdinta pagalvėlė su mažu nutekėjimu. Laikykite prieskonius ištisus ir sumalkite juos partijomis, kad paruoštumėte šviežius, paryškintus skonius.

Geri prieskoniai taip pat kainuoja daug ir yra vertingi! Jie kadaise buvo laikomi aukštai, nes jie buvo tokie reti. Viduramžių laikais žmonės naudojo pipirą nuomai, mokesčiai ir net krai. Pipirų kukurūzai buvo vertinga valiuta. Pirminė Christopherio Columbuso vyriausioji misija plaukiant į Aziją buvo įsigyti prieskonių Europai. Jis susidūrė su Chiles Amerikoje ir manė, kad rado pipirų, taigi painus vardo Čilės pipiras.

Taigi, jei jūs einate investuoti į gerus prieskonius, darykite viską, kad pradėtumėte nuo visų prieskonių ir patys susmulkintumėte! „Spice“ mišiniai. Nebent kažkas yra ypač ypatingas, galite pasigaminti savo vietinio stiliaus kario miltelių ar kinų penkių prieskonių miltelių. Susmulkinkite savo pipirų kukurūzus, kad gautumėte aštraus, aštraus saldaus šilumos pliūpsnius. Ant savo prekystalio, skirto virti, laikau stiklainį „neseniai maltų juodųjų pipirų“. Pipirų malūnėlis skirtas salotoms ar kitiems klestėjimams.

Bet ką naudoti norint efektyviai šlifuoti prieskonius? Jums reikia tam tikro įrankio. Šiame įraše siūlau savo mėgstamiausius tris grindų prieskonių variantus.

Kurį prieskonių malūnėlį turėtumėte nusipirkti ar naudoti?

Tai priklauso nuo to, kiek jūs šlifuojate, ir nuo to, kiek turite fizinės energijos. Kiekviena parinktis turi savo privalumų ir trūkumų. Aš naudoju kiekvieną iš šių-skiedinį ir pestle, ašmenų kavos malūnėlį ir prieskonių ir riešutų malūnėlį mano virtuvėje. Aš kurį laiką gyvenau su jais. Štai kodėl ir ką galite pasirinkti pagal savo poreikius.

Skiedinys ir pestle

Aš turiu marmurą, keramikos, medinius ir akmeninius skiedinius bei pesus. Žemiau yra tie, kuriuos dažniausiai naudojau, nes jie nėra per maži, nėra per sunkūs ir gerai atlieka darbą prieskoniams, marinatams, guacamole ir net pesto!

  • Argumentai: Granito skiedinys ir pestai yra prieinami ir ilgalaikiai. Didesnis aukščiau yra iš Tailando ir laikomas vidutinio dydžio. Tai yra maždaug 7 colių atstumu nuo krašto iki krašto. Pestle yra didelis ir sunkus, todėl jums nereikia per daug pastangų. Tai daro darbą jums. Aš naudoju „Big Pestle“ mažame granito skiedinyje, kad padaryčiau greitesnį prieskonių darbą. Aš naudoju granito skiedinį ir pestle mažų prieskonių partijoms ir pastos, kai nenoriu plauti papildomų indų ir (arba) noriu senamadiško, nejausto virimo. Kai naudojate skiedinį ir pestle, turite geriau stebėti ir kontroliuoti ingredientų transformaciją. Kario milteliai, kuriuos aš rankomis supjaustytais, turi keletą didelių lieknų bitų, kurių man reikėjo išsitraukti ir vertinti atskirai. Tai normalu. Tačiau tekstūriškai rezultatas buvo panašus į žemiau aptartą „Cuisinart“ malūnėlį.
  • Trūkumai: Granito skiedinys ir pestai gali būti sunkūs. Pasirinkite vieną, kurį galite lengvai pasiimti, ir judėkite aplink savo virtuvės prekystalį, nesikreipdami į save. Jūs su tuo gyvensite ilgą laiką. Visada naudokite granito skiedinį ant kažko, kad absorbuotumėte šoką. Man labiau patinka dvigubas ½ colio (1,25 cm) storio kamštienos trivadės sluoksnis. Aš žinau, kad mano stalviršis bus apsaugotas. Tradiciniai Azijos virėjai ant virtuvės grindų uždėjo didelius skiedinius ir glaudžiai dirba prie grindų. Jums to nereikia daryti.
  • Kaip nusipirkti: Mažas skiedinys (apie 1,5 puodelio | .4L talpos) yra naudingas mažiems darbams. Universalesnis yra vidutinio skiedinio (2 puodelio | .5L talpa). Pasiimkite skiedinį, kad patikrintumėte, ar lengvai pakelkite. Apsipirkite granito skiediniu ir pestlais Tailando, Kambodžos ir Vietnamo rinkose. Azijos virtuvės reikmenų parduotuvės, tokios kaip „MV Trading“, dažnai parduoda tailandietišką skiedinį ir pestles, kaip ir didesnė, aukščiau esančioje nuotraukoje. Aukščiau pateiktoje nuotraukoje mažesnis skiedinys buvo pirkinys internetu (pasirinkite poliruotą parinktį, kad išvengtumėte spalvos pasikeitimo). Tikėkitės sumokėti nuo 25 iki 40 USD, atsižvelgiant į dydį ir šaltinį.
  • PESTLE CHAM: Jei jau turite skiedinį, apgaukite ir nusipirkite didelį granito „pakaitinį“ granitą. Tai padarys stebuklus ant mažo ar vidutinio skiedinio. Mažasis balto marmuro pestle aukščiau esančioje nuotraukoje yra niūrus ir nėra labai efektyvus plakimui.

Kavos malūnėlis

Ilgus metus aš naudojau nebrangų „Blade“ kavos malūnėlį, skirtą šlifavimo prieskoniams ir skrudintam ryžiams. (Mes turime atskirą „Burr“ kavos malūnėlį kavos pupelėms.) Jis gerai veikia dėl daugelio priežasčių, tačiau turi trūkumų. Mano iš ciberžolės dažyta geltona spalva. Jei tai atsitiks jums, palikite dangtį lauke, kad Saulė balintų dėmę.

Argumentai: A Pagrindinis ašmenų kavos malūnėlis Kaip ir „Krups“ truks daugelį metų. Jis yra prieinamas ir mažas, todėl lieka ne keli. Tai greitai veikia, todėl kontroliuoja pulsą, arba gausite puikų šlifavimą greičiau, nei manote. Jei norite visą laiką smulkios šlifavimo, „Krups“, „CuisinArt“ ar „Black“ ir „Decker“ pagaminti šlifuokliai yra puikus pasirinkimas. Juoda ir denkeris yra kaip kavos ir prieskonių malūnėlis!
Trūkumai: Norėdami išvalyti interjerą, sumalkite 1 šaukštą žalių ryžių, tada valykite ir nušluostykite kamerą drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Tai nėra idealu, tačiau nenorite panardyti vieneto į vandenį. Jūs negalite padaryti labai didelių partijų. Tai triukšminga. Jei norite, kad būtų mažiau triukšmingas ir turi pašalinimo konteinerį, apsvarstykite „Krups“ „Silent Vortex“ modelį. Žemiau pateiktą vaizdo įrašą rasite apie naudojimo patarimus.
Kaip nusipirkti: Tikėkitės sumokėti nuo 20 iki 65 USD, atsižvelgiant į ramią lygį ir ašmenų dizainą. Krups (Basic), Amazon, Crate ir Barrel | Juodoji ir denio, „Amazon“, „Target“ | „Cuisinart“, „Amazon“, „Target“ | „Krups“ („Silent Blade +“ pašalinimo kamera), „Amazon“, „Home Depot“

Prieskonis ir riešutų malūnėlis

O kaip mašina, kuri prieskoniais yra priekyje ir centre? Daugiau nei metus aš naudoju „CuisinArt“ prieskonis ir riešutų malūnėlis. Man ši mašina labai patinka, nes tai, kas ji gamina, yra panašūs į prieskonius, kurie buvo rankomis supjaustyti. Be to, tai puikiai tinka daugybei prieskonių, tokių kaip šie Vietnamo kario milteliai.

Argumentai: „CuisinArt“ prieskonis ir riešutų malūnėlis yra gana rami, jame yra didelė kamera (laikykite iki 3 uncijų (90 g) medžiagos, ir tai daro šlifavimo, kuris labiausiai imituoja skiedinį ir pestle. Tai yra, kad prieskoniai turi tam tikrą rankų darbo kokybę, nors jūs galite išlaikyti mašiną, kad gautumėte miltelių tekstūrą. pailsėti.
Trūkumai: Jis yra šiek tiek didesnis nei „Blade Coffee Grinder“. Kai pritvirtini kamerą, ji jaučiasi neryški, bet ne. Ašmenys šiek tiek sukasi, bet taip yra, kad jis gali valdyti įvairių faktūrų ir formų ingredientus. Nemėginkite purtyti malūnėlio, nes dėl to medžiaga išeis iš kameros.
Kaip nusipirkti: „Cuisinart“, „Amazon“, „Home Depot“ Tikėkitės sumokėti apie 50 USD.

Jūsų patarimai, kaip šlifuoti prieskonius?

Ką jūs naudojate? Pasidalinkite savo žiniomis, kad visi galėtume pasimokyti vieni iš kitų!

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -