Vietnamietiškas keptų kukurūzų receptas

Vietnamietiškas keptų kukurūzų receptas


Kukurūzai yra Naujojo pasaulio maistas, tačiau Vietname jie mėgstami. Namų kulinarai ir gatvės prekeiviai ruošia kukurūzų mėgstamus patiekalus, tokius kaip aksominė kukurūzų sriuba, ant grotelių kepti kukurūzų burbuolės, aptepti laiškinių svogūnų aliejumi, gaivus kukurūzų pienas ir saldi kukurūzų bei kokosų sriuba. Prieš daugelį metų Hošimino restorane ant šaligatvio, kur aš ir mano draugai maitinome alų ir užkandžiais, gatvės maisto pardavėjas sustojo tiesiai priešais restoraną ir pastatė savo vežimėlį gaminti bắp xào: troškintus kukurūzų branduolius su sviestu. , čili ir mažytės džiovintos krevetės.

Virėjas ir restorano savininkas neprieštaravo, kad gatvės pardavėjas papildė jų meniu. Jie buvo draugai. Klientai vienas po kito mojavo gatvės pardavėjui, norėdami nusipirkti porciją. Aš taip pat. Ką padarė kepti kukurūzai kaip skonis? Pagalvokite apie tai kaip apie vietnamiečių giminę skitai (Meksikietiškos kukurūzų salotos). Jis buvo šiltas, saldus, aštrus ir sūrus.

Vietnamietiškas bắp xào yra labai paprastas, o štai mano receptas iš Vietnamietiškas maistas bet kurią dieną. Saldžiųjų kukurūzų sezono metu šis užkandis mūsų namuose keičiasi. Patiekite kaip garnyrą, jei mėgstate, bet nepamirškite, kad tai puikus užkandis ir prie gėrimų!

Peršokti į:

Ingredientų patarimai

Šiame recepte naudojami tam tikri ingredientai, kurie imituoja ir sužadina skonį kepti kukurūzai paruošta Vietname. Priklausomai nuo jūsų pasirinkto ingrediento, gaunamas patiekalas gali būti veganiško/vegetariško, žuvies ar visavalgio skonio.

  • Dūminiam karščiui aš derinu šviežią čili su ispaniška rūkyta pimetono paprika, kuri parduodama prieskonių koridoriuje. Naudokite svaiginančią, kvapnią rūkytą papriką, kaip ši.
  • Kadangi džiovintų krevečių sunku rasti prekybos centruose, aš dirbu jūroje su japoniškais ar korėjietiškais skrudintais jūros dumbliais arba japoniškais furikakėryžių prieskonių mišinys, į kurį dažnai įeina džiovintas bonito.
  • Žuvies padažas, „Maggi“ prieskonių padažas arba „Bragg“ skystos aminorūgštys padidina „umami“ jausmą. Dažnai Vietname įpilama šiek tiek MSG, bet jūs galite naudoti kitą šaltinį pikantiškam gyliui. Neaišku dėl prieskonių vietnamiečių virtuvėje? Norėdami padėti, naudokite šį sukčiavimo lapą.

Ingredientų ir paruošimo patarimai

Laikykis. Prieš pasinerdami gaminti šį receptą, pateikiame keletą papildomų patarimų!

Nuo kiek kukurūzų burbuolių reikia pradėti? Įsigykite 3 vidutines arba 2 dideles kukurūzų varpas, kad gautumėte 2 puodelius grūdų, reikalingų vienai kukurūzų partijai. Be to, ruošiant kukurūzus saugiau ir ne taip nepatogu ausį padėti ant pjaustymo lentos ir nupjauti branduolius, o ne laikyti ausį vertikaliai. Bet jei norite, pakelkite jį tvirtesniu stiebo galu žemyn.

kukurūzai neišmesti

Aš neturiu šviežios čilės! Kai šviežia čili netinka, pakeiskite ¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų ir padidinkite rūkytos paprikos iki ½ arbatinio šaukštelio.

Man nepatinka čili karštis! Pakeiskite šviežią čili ¼ arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos, kad išlaikytumėte spalvą.

Vietnamietiški kukurūzai ant gatvės

Šis receptas paskelbtas gavus mano kulinarinės knygos leidimą, Vietnamietiškas maistas bet kurią dieną (2018 m., Ten Speed ​​Press).

Porcijos: 4

Ingredientai

  • 1 ½ šaukštai nesūdyto sviesto arba gryno kokosų aliejaus
  • 2 puodeliai švieži kukurūzų branduoliai
  • 1 išsėta ir susmulkinta šviežia čili pavyzdžiui, Fresno ar jalapeño
  • 2 ½ arbatinius šaukštelius žuvies padažas, arba 1 ½ arbatinio šaukštelio Bragg Liquid Aminos arba Maggi prieskonių padažo ir ¼ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos
  • Suapvalinta ¼ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1 žalias svogūnas baltos ir žalios dalys, plonai supjaustytos ir atskirtos žiedais
  • 1 ½ arbatinius šaukštelius furikakė; 3 gabalėliai korėjietiškų skrudintų jūros dumblių sutrupėjęs; arba ½ lakšto suši nori, paskrudinti ir sutrupinti

Instrukcijos

  • Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kukurūzus ir čili ir virkite apie 2 minutes, kol įkais. Įpilkite žuvies padažo ir rūkytos paprikos ir virkite, dažnai maišydami, 1–2 minutes ilgiau, kol kukurūzai iškeps ir įgaus aštrų bei pikantišką skonį. (Mano anglinio plieno keptuvėje, kai pora branduolių šokinėja ir iššoka, laikas judėti toliau.)

  • Nukelkite keptuvę nuo ugnies, suberkite žaliąjį svogūną ir maišykite, kol suminkštės. Leiskite atvėsti 3–5 minutes, tada perkelkite į dubenį ir ant viršaus uždėkite furikake.

  • Patiekite su šaukštais kiekvienam valgytojui, kad sumaišytumėte, išgriebtumėte ir valgytumėte.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -