Orgeat, laimės receptas

Kiekvienas, kuris mėgsta migdolus, turėtų mėgautis orgeat. Gerai pagamintas, jis pagauna riešuto esmę, kvapą ir subtilų saldumą. Kai prastai pagamintas, skonis kaip saldintas migdolų pienas. Žmonės man sakė, kad galite pagaminti orgeat virdami komercinį migdolų pieną, tačiau jame gali būti dervų ir kitų ingredientų. Už tą pačią kainą, bet šiek tiek daugiau pastangų, galite padaryti sensacingą orgetą.
Šis receptas kilęs iš Sean Hoard ir Daniel Shoemaker ir buvo paskelbtas Barmeno sandėliukas Jimas Meehanas ir Bartas Sasso. Nemaniau, kad skonis bus toks sensacingas, kaip žadėta knygoje. Skrudintų migdolų gėrybės su subtiliu gėlių aromatu, suspenduotu pieniškame, šviesiai karameliškai atrodančiame saldžiame skystyje. Buvau skeptiškai nusiteikęs ir džiaugiausi, kad man buvo įrodyta, kad klydau. Galite pagaminti sensacingą orgetą iš penkių (5) ingredientų.
Kas yra orgeat?
Daugelis šiuolaikinių žmonių žino, kad orgeat yra tiki baras, kurį būtina įsigyti atogrąžų kokteiliams, tačiau tai senovinis dalykas, kilęs iš lotynų kalbos, susijęs su „orge“ (pranc. miežiai) ir laisvai susijęs su horchata. Yra daug pakartojimų, kai kurie iš jų patiekiami atšaldyti per vestuves Tunise ir Libijoje, simbolizuojantys tyrumą ir švenčiant džiaugsmingą progą. Kai kurios versijos gaminamos su karčiais migdolais, o kitose yra prieskonių, tokių kaip cinamonas ir gvazdikėliai. Soumada, kuria mėgavosi Kipre ir kai kuriose Graikijos dalyse, kilusi iš romėnų laikų. Žmonės Kretoje augina ir valgo daug riešutų, o Soumada – „laimės gėrimas“ – pirmenybę teikia šviežiems Kretos migdolams.
Orgeat naudojimas
Naudokite orgeat kokteiliams, tokiems kaip palangė Spritz arba Mai Tai. Patiekite paprastą ant uolų. Tikriausiai tinka ant blynų ir vaflių.
Kai gaminate šį receptą, NEIŠmeskite maltų migdolų kietųjų daleliųkaip nurodo receptas. Naudojome kepant itin paprastą blenderinį migdolų pyragą. Aš užtepiau orgeat ant torto, kad gaučiau papildomą migdolų skonį. Kietąsias medžiagas galima dėti į avižinius dribsnius, o ne riešutus, arba į kokteilį. Kietosios medžiagos taip pat užšąla kaip svajonė!

Patarimai dėl sudedamųjų dalių ir įrangos
Migdolai — kokios? Receptas reikalauja žalių pjaustytų migdolų. Kai neturite, naudokite supjaustytus blanširuotus migdolus. Radau tik skrudintus pjaustytus migdolus ir sugalvojau sprendimą, aprašytą toliau pateiktame recepte.
Apelsinų žiedų (gėlių) vanduo skiriasi stiprumu. Mokesčiai yra subtilūs ir turėsite panaudoti trigubą sumą. Cortas yra daug stipresnis, todėl laikykitės recepto kiekio.

Sumažinti receptą? Mažas orgeatas yra ilgas. Sunaudojau 8 uncijų (222 g) maišelį Trader Joe's griežinėliais pjaustytų migdolų ir gavau apie 2 ¾ puodelių. Sudėjau į 2 stiklainius, vieną užšaldžiau. Kokteilių gamybai namuose to užtenka, todėl redagavau originalius receptų kiekius, kad atitiktų jūsų (ir mano) poreikius. Žemiau pateikti kiekiai yra tiesiog 75 procentai pradinių sumų, paskelbtų labai informatyvioje ir įkvepiančioje knygoje, Barmeno sandėliukas.
Kas yra riešutų pieno maišelis? Tai itin smulkus tinklinis maišelis, naudojamas riešutų pienui gaminti. Aš jį taip pat naudojau šviežiam sojų pienui. Tai labai patogu ir lengvai valoma. Manasis (apačioje prie tinklinio sietelio) yra gana didelis, todėl galiu įdėti daug ir gerai išspausti. Jis man puikiai tarnavo daugelį metų.

Orgeat
Ingredientai
- 8 oz (222 g) pjaustytų migdolų (žr. patarimą aukščiau, jei naudojate iš anksto skrudintus migdolus ir (arba) supjaustytus migdolus)
- 20 oz (2 ½ puodelio) šalto filtruoto vandens
- 420 g (geri 2 puodeliai) granuliuoto cukraus
- ⅛ šaukštelis smulkios jūros druskos
- nuo 3 iki 4 lašai apelsinų žiedų vandens, pageidautina Cortas prekės ženklas
Instrukcijos
- Vadovaukitės toliau pateiktomis iliustruotomis knygos instrukcijomis, kad paskrudintumėte, mirkytumėte, sumalkite, filtruokite ir pasaldinkite skrudintą migdolų pieną, kad sukurtumėte neįtikėtiną orgetą. Kai naudojate žalius griežinėliais pjaustytus migdolus, kepkite juos 350 F temperatūroje 7–8 minutes, įpusėjus maišyti. (Jei migdolai jau paskrudę, pašildykite juos didelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies, kad atsigaivintumėte, keletą minučių maišydami, kol jie taps šilti ir kvapnūs.Nekompostuokite likusių maltų migdolų dalelių. Pasilikite juos kepimui ar kitiems patiekalams (žr. aukščiau esančius patarimus).
Pastabos

