Atchara – Kawaling Pinoy


Atchara yra skanus būdas patobulinti savo maistą. Puikus aštraus ir šiek tiek saldaus skonio derinys, ši marinuota papaja yra būtinas pagardas! Patiekite su ant grotelių arba keptais patiekalais, kad subalansuotumėte sočius ir pikantiškus patiekalus su gaiviu skoniu.

Jei pastebėsite, daržovės ir acto padažas, kuris buvo papildytas mūsų escabeche lapu-lapu, yra pagrindiniai atcharos ingredientai. Taip yra todėl, kad atchara yra escabeche, patiekalo rūšis, kai mėsa, žuvis ar daržovės marinuojamos rūgštiniame mišinyje su actu kaip įprasta rūgštingiausia medžiaga.

Atkreipkite dėmesį į ingredientus

Norint sukurti tobulą marinuotą papają, naudojami kokybiški ir švieži ingredientai.

  • Žalioji papaja – susmulkintos neprinokusios papajos yra daržovių pagrindas
  • Morkos – susmulkinti ir keli žiedynai kaip dekoratyvinis elementas. Jie suteikia ryškių spalvų, papildomo traškumo ir saldumo.
  • Aromatas – česnakai ir svogūnai pagerina bendrą skonį; imbieras suteikia šilumos ir prieskonių; pipirų žirneliai, skirti drožimui
  • actas – dažniausiai distiliuoto baltojo acto, bet galite naudoti ir palmių actą. Kaip pagrindinis marinavimo ingredientas, jis suteikia aitrumo ir veikia kaip konservantas.
  • Cukrus– subalansuoja aštrius skonius su saldumu.
  • Papildomi ingredientai – raudonųjų paprikų ir razinų spalvos, skonio ir tekstūros.

Kaip pasigaminti marinuotą papają

su papajų marinuotais agurkais.su papajų marinuotais agurkais.

S

Raktas į geriausią atcharą yra tinkama rūgštumo ir saldumo pusiausvyra fermentuojančiose sultyse, ir manau, kad 1 ½ puodelio acto ir 1 puodelio cukraus santykis yra tobulas mano skoniui. Pridėjus prieskonių ir kelias dienas brandinus šaldytuve, šios spalvingos salotos gražiai suapvalina išskirtinius skonius.

  1. Paruoškite žaliąją papają – nulupkite, išimkite sėklas ir susmulkinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu. Susmulkinus pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms arba kol ištirps skystis. Išspauskite, kad pašalintumėte skysčio perteklių ir gerai nuplaukite.
  2. Paruoškite kitas daržoves ir aromatinius prieskoniuspavyzdžiui, morkos, paprikos, svogūnai ir česnakai. Supjaustykite vienodo dydžio griežinėliais, kad būtų tolygiai marinuoti.
  3. Sukurkite marinavimo sūrymą- cSumaišykite actą, cukrų ir druską puode ir kaitinkite mišinį, kol cukrus visiškai ištirps.
  4. Sumaišykite paruoštas daržoves ir marinavimo mišinį maišymo dubenyje, užtikrindami, kad daržovės būtų visiškai apsemtos.
  5. Laikyti sterilizuotus stiklinius indelius ir leiskite marinuotis šaldytuve vieną ar dvi dienas, kad skoniai susijungtų ir išsiskirtų.

Kaip patiekti ir laikyti

marinuotos papajos baltame dubenyje.marinuotos papajos baltame dubenyje.
  • Atchara yra esminis filipiniečių pagardas, tradiciškai patiekiamas kaip priedas prie keptos arba ant grotelių keptos mėsos ir jūros gėrybių, tokių kaip inihaw na pusit, kiaulienos ant grotelių kepta vištiena, kepta vištiena a la Max's restorane, derinantis sočius, pikantiškus patiekalus su ryškiu ir gaiviu skoniu.
  • Ssuplėšykite atcharą sandariame, sandariame inde šaldytuve, kad išsaugotumėte skonį ir išvengtumėte užteršimo. Tinkamai laikomas šaldytuve turėtų išsilaikyti iki 2 savaičių. Patikrinkite, ar marinuotose daržovėse nėra gedimo požymių, pvz., folijos kvapo, pelėsio augimo, spalvos ir tekstūros pasikeitimo, ir išmeskite, jei tokių yra.
  • Nerekomenduoju šaldyti, nes sušalusios ir atšilusios daržovės gali tapti purios.
atcharang papaja mūriniuose stiklainiuose.atcharang papaja mūriniuose stiklainiuose.

Atchara (atsara) yra pagardas, kurio norėtumėte prie visų valgių! Šią marinuotą papają lengva pagaminti ir ji skani su mėgstama ant grotelių kepta mėsa ar kepta žuvimi. Puikiai tinka ir dovanoti!

8 porcijos

Ingredientai

  • 1 didelis neprinokusios žaliosios papajos nulupti, išsėti sėklomis ir susmulkinti
  • druskos
  • 1 ½ puodeliai baltojo acto
  • 1 puodelis cukraus
  • 1 nykščio dydžio imbiero nulupti ir nulupti
  • 1 mažas svogūnas nulupti ir smulkiai supjaustyti
  • 4 gvazdikėliai česnako nulupti ir susmulkinti
  • 1 šaukštas pipirų žirneliai
  • ½ mažas raudonoji paprika pasėtas ir pasėtas
  • ½ mažas žaliųjų pipirų pasėtas ir pasėtas
  • 1 didelis morkų nulupti ir susmulkinti
  • ¼ puodelis razinų

Instrukcijos

  • Dubenyje sumaišykite susmulkintą papają ir apie 2 šaukštus druskos. Leiskite pastovėti maždaug 1 valandą arba tol, kol papajos pradės išskirti skystį. Papają sudėkite į marlę ir stipriai išspauskite, kad išsisklaidytų sultys.

  • Puode su padažu ant vidutinės ugnies sumaišykite actą, cukrų ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Užvirkite ir virkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3–5 minutes arba kol cukrus ir druska ištirps.

  • Sudėkite imbierą, svogūnus, česnaką ir pipirų žirnelius. Toliau kepkite apie 2–3 minutes.

  • Dubenyje sumaišykite papają, paprikas, morkas ir razinas. Įpilkite marinavimo tirpalo ir švelniai išmaišykite, kad susimaišytų.

  • Į sterilizuotą stiklainį supilkite atcharą ir uždarykite sandariu dangteliu. Prieš patiekdami laikykite šaldytuve 1–2 dienas, kad išsiskirtų skoniai.

Informacija apie mitybą

Kalorijos: 205kcal, Angliavandeniai: 49g, Baltymai: 1g, Riebalai: 0.4g, Sotieji riebalai: 0.1g, Polinesotieji riebalai: 0.1g, Mononesotieji riebalai: 0.1g, Natris: 18mg, Kalis: 279mg, Pluoštas: 3g, Cukrus: 40g, Vitaminas A: 2832TV, Vitaminas C: 54mg, Kalcis: 36mg, Geležis: 1mg





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -