„Chicken Feet Adobo“ („Chicken Feet Adobo“)

„Chicken Feet Adobo“ („Chicken Feet Adobo“)


Adobong Paa nang Manok (Vištienos pėdos Adobo) pasižymi nuostabia tekstūra ir sudėtingu skoniu. Tai skanus delikatesas užkandžiui ar pagrindiniam patiekalui su karštais garuose virtais ryžiais.

Kaip liežuvis lengua grybų padaže, kiaulienos kraujas dinuguan ir subproduktai goto, vištienos letenėlės, suprantama, yra įgytas skonis. Neabejotinai sunku graužti kojas. Nagai, nuospaudos, vaikščiojimas purvinais laukais…Ewww, tiesa?

Bet patikėkite manimi, kai įveiksite nerimo veiksnį, sutiksite, kad jie tikriausiai yra geriausia vištienos dalis. Tinkamai paruoštos ir iškeptos vištienos kojos yra pats skaniausias kąsnelis, kuris vaikščiojo po žemę! Jie nėra mėsingi, bet suteikia sudėtingą skonį ir gausu jums naudingos želatinos!

Atkreipkite dėmesį į ingredientus

vištienos letenėlės, actas, sojų padažas, vanduo, aliejus, imbieras, žalieji svogūnai, česnakai, svogūnai, pipirų žirneliai, lauro lapai, austrių padažas, druska dubenėliuose.vištienos letenėlės, actas, sojų padažas, vanduo, aliejus, imbieras, žalieji svogūnai, česnakai, svogūnai, pipirų žirneliai, lauro lapai, austrių padažas, druska dubenėliuose.

Šį receptą sudaro vištienos kojos ir klasikiniai adobo ingredientai, įskaitant sojos padažą, actą ir aromatines medžiagas, tokias kaip svogūnai, česnakai, pipirų žirneliai ir lauro lapai. Čili pipirai prideda šilumos, o austrių padažas suteikia saldumo ir pikantiškumo.

Imbieras ir žalieji svogūnai padeda sutramdyti žvėrienos skonį blanširavimo procese. Kepimui rinkitės neutralaus skonio ir aukštą dūmų kiekį turintį aliejų, pavyzdžiui, avokadų, dygminų, kukurūzų ar vynuogių sėklų.

Vištienos pėdų paruošimas

vištienos pėdų valymas druska.vištienos pėdų valymas druska.

JAV parduodamos vištienos letenėlės paprastai nuvalomos nuo kietos išorinės odos, todėl nereikia lupti. Vykdykite toliau pateiktus pasiruošimo veiksmus, kad pagerintumėte valgymo patirtį!

  • Nulupkite išorinę geltoną odelę, jei tokia yra, ir aštriu peiliu arba žirklėmis nukirpkite nagus. Patikrinkite minkštas pėdų pagalvėles ir peiliu nupjaukite visas tamsias, suragėjusias vietas.
  • Gerai nušveiskite akmens druska ir gerai nuplaukite.
  • Letenėles galima paruošti iš anksto ir šaldytuve gerai išsilaikys iki 6 mėnesių. Laikykite sandariame inde arba sandariame maišelyje, kad galėtumėte paruošti tokius receptus kaip Arroz Caldong Paa ng Manok arba Ampalaya su vištienos pėdomis.

Maisto gaminimo žingsniai

  1. Blanširavimas– šiuo žingsniu pašalinami nešvarumai ir vištienos kojos iš anksto iškepamos. Po to būtinai išmeskite vandenį.
  2. Gilus kepimas– Prieš pildami į karštą aliejų, nusausinkite kojas. Kepkite iki auksinės spalvos, kad padėtų išsipūsti.
  3. Mirkymas– Iškepus vištienos letenėles nedelsiant panardinkite į šaltą vandenį ir pamirkykite apie 1–2 valandas, kol jos išsipūs ir suminkštės.
  4. Troškinimas– Toliau kepkite kojas adobo stiliumi, kad įkvėptumėte skonio.

Kaip patiekti ir laikyti

vištienos pėdutės adobo ant baltos lėkštės su garuose ryžiais.vištienos pėdutės adobo ant baltos lėkštės su garuose ryžiais.
  • Mėgaukitės šiuo adobong paa nang manok kaip užkandį prie mėgstamų vakarėlių gėrimų arba kaip pagrindinį patiekalą su garuose virtais ryžiais.
  • Leiskite likučiams visiškai atvėsti ir supilkite į indą su sandariu dangteliu. Laikyti šaldytuve iki 3 dienų; atvėsęs padažas sustings dėl nuo kaulų esančios želatinos.
  • Pakaitinkite puode ant vidutinės-mažos ugnies arba mikrobangų krosnelėje kas 2–3 minutes, kol visiškai sušils.
adobong paa ng manok baltame dubenyje su plikytų ryžių lėkšte fone.adobong paa ng manok baltame dubenyje su plikytų ryžių lėkšte fone.