„Chicken Feet Adobo“ („Chicken Feet Adobo“)

Adobong Paa nang Manok (Vištienos pėdos Adobo) pasižymi nuostabia tekstūra ir sudėtingu skoniu. Tai skanus delikatesas užkandžiui ar pagrindiniam patiekalui su karštais garuose virtais ryžiais.
Kaip liežuvis lengua grybų padaže, kiaulienos kraujas dinuguan ir subproduktai goto, vištienos letenėlės, suprantama, yra įgytas skonis. Neabejotinai sunku graužti kojas. Nagai, nuospaudos, vaikščiojimas purvinais laukais…Ewww, tiesa?
Bet patikėkite manimi, kai įveiksite nerimo veiksnį, sutiksite, kad jie tikriausiai yra geriausia vištienos dalis. Tinkamai paruoštos ir iškeptos vištienos kojos yra pats skaniausias kąsnelis, kuris vaikščiojo po žemę! Jie nėra mėsingi, bet suteikia sudėtingą skonį ir gausu jums naudingos želatinos!
Atkreipkite dėmesį į ingredientus


Šį receptą sudaro vištienos kojos ir klasikiniai adobo ingredientai, įskaitant sojos padažą, actą ir aromatines medžiagas, tokias kaip svogūnai, česnakai, pipirų žirneliai ir lauro lapai. Čili pipirai prideda šilumos, o austrių padažas suteikia saldumo ir pikantiškumo.
Imbieras ir žalieji svogūnai padeda sutramdyti žvėrienos skonį blanširavimo procese. Kepimui rinkitės neutralaus skonio ir aukštą dūmų kiekį turintį aliejų, pavyzdžiui, avokadų, dygminų, kukurūzų ar vynuogių sėklų.
Vištienos pėdų paruošimas


JAV parduodamos vištienos letenėlės paprastai nuvalomos nuo kietos išorinės odos, todėl nereikia lupti. Vykdykite toliau pateiktus pasiruošimo veiksmus, kad pagerintumėte valgymo patirtį!
- Nulupkite išorinę geltoną odelę, jei tokia yra, ir aštriu peiliu arba žirklėmis nukirpkite nagus. Patikrinkite minkštas pėdų pagalvėles ir peiliu nupjaukite visas tamsias, suragėjusias vietas.
- Gerai nušveiskite akmens druska ir gerai nuplaukite.
- Letenėles galima paruošti iš anksto ir šaldytuve gerai išsilaikys iki 6 mėnesių. Laikykite sandariame inde arba sandariame maišelyje, kad galėtumėte paruošti tokius receptus kaip Arroz Caldong Paa ng Manok arba Ampalaya su vištienos pėdomis.
Maisto gaminimo žingsniai


- Blanširavimas– šiuo žingsniu pašalinami nešvarumai ir vištienos kojos iš anksto iškepamos. Po to būtinai išmeskite vandenį.
- Gilus kepimas– Prieš pildami į karštą aliejų, nusausinkite kojas. Kepkite iki auksinės spalvos, kad padėtų išsipūsti.
- Mirkymas– Iškepus vištienos letenėles nedelsiant panardinkite į šaltą vandenį ir pamirkykite apie 1–2 valandas, kol jos išsipūs ir suminkštės.
- Troškinimas– Toliau kepkite kojas adobo stiliumi, kad įkvėptumėte skonio.
Kaip patiekti ir laikyti


- Mėgaukitės šiuo adobong paa nang manok kaip užkandį prie mėgstamų vakarėlių gėrimų arba kaip pagrindinį patiekalą su garuose virtais ryžiais.
- Leiskite likučiams visiškai atvėsti ir supilkite į indą su sandariu dangteliu. Laikyti šaldytuve iki 3 dienų; atvėsęs padažas sustings dėl nuo kaulų esančios želatinos.
- Pakaitinkite puode ant vidutinės-mažos ugnies arba mikrobangų krosnelėje kas 2–3 minutes, kol visiškai sušils.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!


„Chicken Feet Adobo“ („Chicken Feet Adobo“)
Vištienos pėdutės Adodo pasižymi nuostabia tekstūra ir sudėtingu skoniu. Šis populiarus Azijos gatvės maistas yra skanus kaip užkandis arba kaip pagrindinis patiekalas su garintais ryžiais.
Kursas: Užkandis, pagrindinis užkandis
Porcijos
Ingredientai
- 3 svarų vištienos pėdos
- vandens
- 4 griežinėliais imbiero
- 2 koteliai žali svogūnai, surišti
- aliejus
- ½ puodelis acto
- ¼ puodelis Aš esu gluosnis
- 1 svogūnas, nuluptas ir susmulkintas
- 1 galva česnako, nulupto ir susmulkinto
- 2 lauro lapai
- ½ šaukštelis pipirų žirneliai, susmulkinti
- 2 Tailandietiški čili pipirai, malti
- 2 šaukštai austrių padažas
- druskos pagal skonį
Instrukcijos
Nupjaukite viščiukų pėdutes ir visas tamsias, suragėjusias vietas. Nušveiskite akmens druska, nuplaukite ir gerai nusausinkite.
Dideliame puode sumaišykite vištienos kojeles, pakankamai vandens, kad apsemtų, imbiero griežinėlius ir žaliųjų svogūnų stiebus. Virkite apie 7–10 minučių, nugriebdami ant viršaus plūduriuojančias nuosėdas. Išimkite iš puodo ir nusausinkite.
Giliame puode arba wok įkaitinkite apie 3 colius aliejaus. Atsargiai sudėkite vištienos kojas ir kepkite apie 3–4 minutes arba kol švelniai apskrus.
Išimkite iš aliejaus ir mirkykite lediniame vandenyje apie 1 valandą arba kol oda susiraukšlės. Gerai nusausinkite.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite apie 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.
Įpilkite vištienos pėdų, acto, sojos padažo, 1 puodelio vandens, pipirų žirnelių, lauro lapų ir čili pipirų. Virkite neuždengę ir nemaišydami apie 2–3 minutes.
Sumažinkite ugnį, uždenkite ir toliau kepkite apie 50–60 minučių arba tol, kol vištienos kojos suminkštės ir sumažės skysčio. Įpilkite daugiau vandens po ½ puodelio, jei padažas išdžiūsta prieš mėsą.
Įpilkite austrių padažo ir pagal skonį pagardinkite druska. Išmaišykite, kad susimaišytų ir virkite dar 1–2 minutes. Patiekite karštą.
Pastabos
- Tailandietiškus čili pipirus galite pakeisti 1 arbatiniu šaukšteliu čili česnako padažo.
- Atvėsęs padažas sustings dėl nuo kaulų esančios želatinos.
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 816kcal, Angliavandeniai: 8g, Baltymai: 70g, Riebalai: 53g, Sotieji riebalai: 14g, Cholesterolis: 286mg, Natris: 1919 mmg, Kalis: 235mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 2g, Vitaminas A: 340TV, Vitaminas C: 4mg, Kalcis: 332mg, Geležis: 4mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.