Skanus, paprastas TOFU TOFU (BE to, ką reikia žinoti.)

Kepti tofu yra sveika ir malonu! Puikiai tinka bet kada nuo nedidelių pietų, užkandžių po treniruotės arba kaip lūpas dvelkiantį tofu dubenėlį ant ryžių vakarienei. Nepamirškite maisto ruošimo! Oi, maišant kepti tofu keičia žaidimą ir jį reikia įtraukti į savo darbų sąrašą.
Kas yra „Stir Fry Tofu“.
Maišant keptas tofu – tai patiekalas, gaminamas greitai kepant tofu karštoje keptuvėje arba wok kartu su daržovėmis ir prieskoniais. Jis yra universalus ir gali būti pritaikytas įvairiems skoniams ir ingredientams.
Paprasčiausiai, tai gali būti bet kokie jūsų mėgstami prieskoniai, tačiau lengvai pagardinant, pavyzdžiui, druska, pipirais, trupučiu sojos padažo ir šiek tiek medaus, iškeptą tofu galima paversti nuostabiu.

„Stir Fry Tofu“ privalumai:
- Sveikų baltymų šaltinis: Tofu yra daug baltymų, todėl jis yra puikus pasirinkimas vegetarams ir veganams.
- Mažai kalorijų: Tai mažai kaloringas maistas, padedantis išlaikyti svorį ir aprūpinantis būtinomis maistinėmis medžiagomis.
- Daug maistinių medžiagų: Tofu yra svarbių mineralų, tokių kaip kalcis, geležis ir magnis.
- Greita ir paprasta: Kepimas maišant yra greitas gaminimo būdas, todėl jis patogus esant įtemptam dienotvarkei.
- Universalus: Galite naudoti įvairius prieskonius ir daržoves pagal savo skonį.
- Palaiko širdies sveikatą: Tofu yra mažai sočiųjų riebalų ir be cholesterolio, o tai prisideda prie geresnės širdies sveikatos.
- Naudinga kaulų sveikatai: Kai kurie tofu yra praturtinti kalciu, kuris gali padėti sustiprinti kaulus.
Paruoškite tofu kepimui maišant



Geriausias būdas pasiekti tankesnę, mėsingesnę ir tvirtesnę tekstūrą, kuri puikiai dera su prieskoniais ir puikiai skani po kepimo, yra UŽŠALDYTAS, atšildytas tofu!
Viskas apie FROZEN TOFU
Užšaldytas ir atšildytas šaldytas tofu išgyvena dramatišką metamorfozę, todėl idėja tampa kempinėle mirkymui, traškumui ir formos išlaikymui.
Tai man nederamas dalykas!

Ingredientai
- 1 blokas iš anksto užšaldyto tofuatšildytas ir suspaustas (apie 14 uncijų)
- 2 šaukštai aukštos ugnies aliejaus (pvz., daržovių, avokadų arba sezamo aliejaus)
- 1 valgomasis šaukštas mažai natrio turinčio sojos padažo
- 1 šaukštelis medaus
- druskos – koreguoti pagal skonį
- juodieji pipirai paragauti
- kalendra arba laiškiniai svogūnai – garnyras
- sojakio padažas – pridėtinio skonio (nebūtina)
Įranga
- Nelipni keptuvė arba wok
- Maišymo dubuo
- Mentele arba žnyplėmis
- Popieriniai rankšluosčiai (tofu presavimui)
Instrukcijos
- Paruoškite tofu:
- Atšildykite ir paspauskite iš anksto užšaldytą tofu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Naudokite popierinius rankšluosčius arba švarų virtuvinį rankšluostį, kad nusausintumėte.
- Tofu supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais arba stačiakampiais.
- Padarykite padažą:
- Mažame dubenyje sumaišykite mažai natrio sojų padažą, medų. Atidėkite į šalį.
- Virkite tofu:
- Nelipnioje keptuvėje arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 1,5 šaukšto aliejaus.
- Sudėkite tofu kubelius vienu sluoksniu (jų nejudinkite!) ir kepkite 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos ir traškūs. Švelniai apverskite, kad nesulūžtų. Jei mentelė gali slysti po apačia, o šonas auksinis, ji paruošta apversti.
- Pridėti Padažą:
- Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Supilkite sojų padažo mišinį ant tofu ir išmeskite, kad tolygiai pasidengtų.
- Virkite dar 1–2 minutes, leiskite padažui šiek tiek sutirštėti ir aptepkite tofu.
- Pagardinkite druska ir pipirais. Tada papuoškite.
- Patiekite:
- Nedelsdami nukelkite nuo ugnies ir patiekite kaip užkandį, garnyrą arba baltymų priedą prie ryžių ar makaronų.
Pastabos
- Iš anksto užšaldyta tofu tekstūra: Šaldant tofu pasikeičia jo tekstūra, todėl jis tampa tvirtesnis ir puresnis. Tai puikiai tinka padažams sugerti.
- Paspaudus Tofu: Kuo daugiau vandens pašalinsite, tuo tofu bus traškesnis kepant.
- Nelipni keptuvė: Užtikrina, kad tofu kepant nesuliptų ir nesuplyštų.
- Net Maisto gaminimas: Kepkite tofu viename sluoksnyje, vengdami perpildymo.

Papildiniai ir variantai
- Česnakai: Padažo metu įdėkite 1–2 maltus gvazdikėlius, kad gautumėte papildomo skonio.
- Imbieras: Į padažą sutarkuokite šviežią imbierą (apie 1 šaukštelį), kad gautumėte šiltą ir sodrų skonį.
- Sezamo sėklos: Pabarstykite ant viršaus, kad suminkštėtų riešutai.
- Čili dribsniai: Įdėkite žiupsnelį padažo metu, kad gautumėte aštrų posūkį.
- Žalieji svogūnai: Susmulkinkite ir pabarstykite gatavą patiekalą, kad būtų šviežumo.
- Saldus ir aštrus: Į padažą įpilkite 1 arbatinį šaukštelį sriracha arba čili pastos, kad sušiltų.
- Traškesnis tofu: Prieš kepdami, įmeskite tofu kubelius į kukurūzų krakmolą, kad jie būtų ypač traškūs.
- Citrinų skonis: Į padažą įpilkite šlakelį žaliosios citrinos arba apelsinų sulčių, kad gautumėte aštrų profilį.
- Klevas Glazūruotas: Medų pakeiskite klevų sirupu, kad pasirinktumėte veganams tinkamą variantą.
- Miso sojų glajus: Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį miso pastos į padažą, kad padidintumėte umami stiprumą.
- Užpilas: galite tai gražiai derinti su gomos padažu arba azijietišku sojų padažu.
Šie koregavimai leidžia pritaikyti patiekalą pagal savo pageidavimus arba tai, ką turite po ranka!

- 1 blokelis iš anksto užšaldyto tofu atšildytas ir suspaustas (apie 14 uncijų)
- 2 a.š aukštos temperatūros aliejus pvz., daržovių, avokadų ar sezamo aliejaus
- 1 a.š mažai natrio sojos padažas
- 1 šaukštelis medus
- druskos koreguoti pagal skonį
- juodieji pipirai koreguoti pagal skonį
- kalendra arba laiškiniai svogūnai garnyras
- sojaki padažas pasirinktinai kaip papildomas padažas
Paruoškite tofu:
Atšildykite ir paspauskite iš anksto užšaldytą tofu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Naudokite popierinius rankšluosčius arba švarų virtuvinį rankšluostį, kad nusausintumėte.
1 blokas iš anksto užšaldyto tofu
Tofu supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais arba stačiakampiais.
Pagaminti padažą:
Mažame dubenyje sumaišykite mažai natrio sojų padažą, medų, druską ir pipirus. Atidėkite į šalį.
1 valgomasis šaukštas mažai natrio turinčio sojos padažo, 1 šaukštelis medaus
Virkite tofu:
Nelipnioje keptuvėje arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 1,5 šaukšto aliejaus.
2 šaukštai aukštos ugnies aliejaus
Sudėkite tofu kubelius vienu sluoksniu (jų nejudinkite!) ir kepkite 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos ir traškūs. Švelniai apverskite, kad nesulūžtų. Jei mentelė gali slysti po apačia, o šonas auksinis, ji paruošta apversti.
Pridėti padažą:
Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Supilkite sojų padažo mišinį ant tofu ir išmeskite, kad tolygiai pasidengtų.
- Virkite dar 1–2 minutes, leiskite padažui šiek tiek sutirštėti ir aptepkite tofu.Pagardinkite druska ir pipirais.Papuoškite kalendra arba laiškiniais svogūnais.
druskos, juodieji pipirai, kalendra arba laiškiniai svogūnai
Patiekti:
Nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami patiekite kaip užkandį, garnyrą arba baltymų priedą prie ryžių ar makaronų.