Naminiai žuvies rutuliukai su aštriu žuvies kamuoliukų padažu

Naminiai žuvies rutuliukai gaminti taip pat smagu, kaip valgyti! Minkšti ir putlūs, jie populiarūs kaip gatvės maistas su aštriu žuvies rutuliukų padažu, bet tokie pat skanūs sriubose ar keptose bulvytėse.
Žuvies kukuliai yra populiarus gatvės maistas Filipinuose ir taip įsišaknijęs į mūsų maisto kultūrą, kad kiekvienas filipinietis tikrai turi savo vaikystės prisiminimus.
Tradiciškai juos mobiliuose mediniuose vežimėliuose parduoda gatvės prekeiviai, kurie važinėja po miestą. Rutuliukai kepami karštame aliejuje, kol pagels ir taps auksinės spalvos, susmeigiami ant medinių pagaliukų, o po to pamerkiami į įvairius padažus – nuo saldaus iki aštraus iki saldžiarūgščio.
Deja, norint patenkinti didėjančias gamybos sąnaudas ir išlaikyti palyginti pigias kainas, minkšti, mėsingi žuvies kukuliai, kuriuos mielai prisimenu iš savo jaunystės, dabar yra ne kas kita, kaip plokšti diskai, pripildyti oro. Jie daugiausia pagaminti iš krakmolo užpildų ir beveik neturi žuvies mėsos. Laimei, juos nesunku pasigaminti; šaldytuve turėsite didelę partiją, kad atsigautumėte!
Atkreipkite dėmesį į ingredientus


- Žuvis – Recepte naudojamas pollockas, tačiau turėtų tikti ir bet kokios mėsingos rūšys, pvz., skumbrės, apvalios nuoviros ar tilapijos. Atminkite, kad galutinio produkto kokybė priklauso nuo to, ar naudojama kuo šviežesnė žuvis. Jums reikės 1 svaro žuvies mėsos, maždaug 1,5–2 svarų visos žuvies su galva ir kaulais.
- Kukurūzų krakmolas ir vanduo– Veikia kaip rišiklis ir padeda formuoti tekstūrą
- Prieskoniai– cukraus ir druskos skonių balansui
- Aliejus– rinkitės neutralaus skonio ir aukšto dūmingumo tašką, tinkamą kepti giliai, pavyzdžiui, avokadų, vynuogių kauliukų, dygminų ar kukurūzų aliejus.
Naminis žuvies rutuliukų procesas


- Virtuviniu kombainu sutrinkite žuvies mėsą į tirštą tyrę. Arba naudokite peilio nugarą, kad mėsa būtų reikiama konsistencija.
- Minkštos, elastingos žuvies rutuliukų tekstūros gudrybė yra išlaisvinti mioziną nuolat maišant, plakant ir plakant žuvies pastą, kol ji iš lipnios ir grūdėtos virsta lygia ir blizgia. Pakelkite žuvies tešlą iš dubens ir kelis kartus trinktelėkite atgal į dubenį, kol ji taps lygi, blizga ir pradės trauktis nuo dubens šonų. Tai užtruks apie 100 pakartojimų. Arba perkelkite žuvies tešlą į stovimą maišytuvą ir plakite naudodami mentelės priedą 10–11 minučių arba tol, kol ji atsitrauks nuo dubens.
- Tradicinis žuvies rutuliukų formavimo būdas yra išspausti žuvies tešlą tarp nykščio ir smiliaus išlenkimo ir šaukštu sugriebti rutuliukus į puodą su verdančiu vandeniu, kad baigtumėte virti. Lengvesnis būdas yra žuvies pastą padalinti šaukštais ir tarp delnų susukti į rutuliukus. Užvirinkite puodą su vandeniu ir švelniai įmeskite į žuvies rutuliukus, kol jie pakils į viršų. Naudodami kiaurasamtį ištraukite juos iš vandens ir išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo skardos, kad atvėstų. Tada galite perkelti juos į daugkartinius maišelius, kad galėtumėte naudoti ateityje, arba iš karto panaudoti sriuboms ar mėgstamiems receptams.
- Kepkite žuvies rutuliukus iki auksinės spalvos. Kepimo metu jie šiek tiek išsipūs, bet nuėmus nuo ugnies išsipūs.
Dėl arbatpinigių
Šį receptą galite naudoti kaip bet kokių jums patinkančių jūros gėrybių rutuliukų pagrindą. Dėl įvairovės dalį žuvies pakeiskite krevetėmis, šukutėmis ar krabų mėsa.
Aptarnavimo pasiūlymai


Nors jie puikiai papildo sriubas ir makaronus, pavyzdžiui, pancit canton, geriausias būdas mėgautis šiais jūros gėrybių rutuliais, mano nuomone, yra kepti ir auksiniai. Šis naminis receptas yra toks įdomus, kaip susukti savo žuvies mišinį į ratus ir stebėti, kaip jos plaukia ir pučiasi šnypščiame aliejuje.
Norėdami mėgautis gatvės stiliaus maistu savo virtuvėje, sudėkite juos ant medinių pagaliukų ir pamerkite į specialius padažus. Tiesiog kažkas apie dosnų šio saldaus, lipnaus ir aštraus skysto aukso kvapą daro mūsų mėgstamą skanėstą dvigubai skanų!
Manongo aštrus žuvies kamuoliukų padažas


Šis specialus Manong padažas gali būti padvigubintas arba patrigubinamas ir naudojamas kaip kvek-kwek, kikiam ir kalmarų rutuliukų padažas.
- 2 puodeliai vandens
- ⅓ puodelio sojos padažo
- 1 galva česnako, nulupta ir susmulkinta
- 3 askaloniniai česnakai, nulupti ir smulkiai pjaustyti
- 4 Tailandietiški čili pipirai, su stiebais ir smulkiai pjaustyti
- 1 puodelis rudojo cukraus
- 1 valgomasis šaukštas miltų
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- ½ arbatinio šaukštelio pipirų
- Puode sumaišykite vandenį, sojų padažą, česnaką, askaloninius česnakus, čili pipirą, rudąjį cukrų, miltus, kukurūzų krakmolą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol gerai susimaišys ir taps vientisa.
- Reguliariai maišydami užvirinkite 3–5 minutes arba kol sutirštės. Vėsdamas padažas sutirštės.
Laikymo instrukcijos
Pagal receptą išvirkite rutuliukus verdančiame vandenyje ir gerai nusausinkite. Išdėliokite juos vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir užšaldykite, kol sutvirtės. Perkelkite į sandarų maišelį arba sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 6 mėnesių. Kai bus paruošta patiekti, apkepkite juos giliai.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!


Naminiai žuvies rutuliukai su aštriu žuvies kamuoliukų padažu
Naminiai žuvies rutuliukai yra smagus ir skanus skanėstas. Skanu kaip gatvės maistas su saldžiais ir aštriais padažais arba dedamas į sriubas ir makaronų keptuves.
Kursas: Užkandis
Porcijos
Ingredientai
Dėl žuvies kamuoliukų
- 1 svaras žuvies mėsos
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 2 arbatinius šaukštelius druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- ¼ puodelis šaltas vanduo
- rapsų aliejus
Saldaus ir aštraus žuvies kamuoliukų padažui
- 2 puodeliai vandens
- ⅓ puodelis Aš esu gluosnis
- 1 galva česnako, nulupto ir susmulkinto
- 3 askaloniniai česnakai, nulupti ir smulkiai pjaustyti
- 4 Tailandietiški čili pipirai, susmulkinti ir supjaustyti
- 1 puodelis rudojo cukraus
- 1 šaukštas miltų
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštelis druskos
- ½ šaukštelis pipirų
Instrukcijos
Virtuvės kombainu sutrinkite minkštimą iki tirštos pastos. Arba žuvies mėsą sutrinkite peilio galine dalimi, kol ji taps tiršta.
Dubenyje sumaišykite žuvies pastą, druską, cukrų, kukurūzų krakmolą ir vandenį.
Rankomis maišykite mišinį, kol gerai susimaišys, tada suformuokite didelį rutulį. Pakelkite iš dubens ir tada pliaukštelėkite atgal į dubenį. Pakartokite maždaug 10–15 minučių arba tol, kol žuvies pasta taps lygi, blizgi ir pradės trauktis nuo dubens šono.
Arba perkelkite žuvies tešlą į stovo maišytuvo dubenį ir plakite naudodami mentelės priedą maždaug 10–15 minučių arba tol, kol ji pradės trauktis nuo dubens šono.
Naudodami šaukštą, padalinkite žuvies pastą ir susukite tarp delnų rutuliukus.
Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite apie 4 litrus vandens. Švelniai įmeskite žuvies rutuliukus į verdantį vandenį ir virkite apie 1–2 minutes arba tol, kol jie pradės plaukti ant viršaus.
Naudodami kiaurasamtį išimkite iš žuvies rutuliukų iš vandens ir leiskite atvėsti.
Plačioje keptuvėje įkaitinkite apie 2 colius aliejaus. Sudėkite žuvies rutuliukus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol taps auksinės spalvos ir išsipūs. Nuimkite nuo ugnies ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
Patiekite su saldžiu ir aštriu žuvies rutuliukų padažu.
Saldaus ir aštraus žuvies kamuoliukų padažui
Puode sumaišykite vandenį, sojų padažą, česnaką, askaloninius česnakus, čili pipirus, rudąjį cukrų, miltus, kukurūzų krakmolą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol gerai susimaišys ir taps lygi.
Reguliariai maišydami užvirinkite maždaug 3–5 minutes arba kol sutirštės. Vėsdamas padažas sutirštės.
Pastabos
Informacija apie maistingumą yra 3 žuvies rutuliukai vienai porcijai be padažo.
Vaizdo įrašas


Informacija apie mitybą
Kalorijos: 112kcal, Angliavandeniai: 5g, Baltymai: 20g, Riebalai: 1g, Sotieji riebalai: 1g, Cholesterolis: 49mg, Natris: 1225 mmg, Kalis: 468mg, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 45TV, Vitaminas C: 1mg, Kalcis: 18mg, Geležis: 1mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitų internetinių skaičiuoklių.