Naminiai žuvies rutuliukai su aštriu žuvies kamuoliukų padažu

Naminiai žuvies rutuliukai su aštriu žuvies kamuoliukų padažu


Naminiai žuvies rutuliukai gaminti taip pat smagu, kaip valgyti! Minkšti ir putlūs, jie populiarūs kaip gatvės maistas su aštriu žuvies rutuliukų padažu, bet tokie pat skanūs sriubose ar keptose bulvytėse.

Žuvies kukuliai yra populiarus gatvės maistas Filipinuose ir taip įsišaknijęs į mūsų maisto kultūrą, kad kiekvienas filipinietis tikrai turi savo vaikystės prisiminimus.

Tradiciškai juos mobiliuose mediniuose vežimėliuose parduoda gatvės prekeiviai, kurie važinėja po miestą. Rutuliukai kepami karštame aliejuje, kol pagels ir taps auksinės spalvos, susmeigiami ant medinių pagaliukų, o po to pamerkiami į įvairius padažus – nuo ​​saldaus iki aštraus iki saldžiarūgščio.

Deja, norint patenkinti didėjančias gamybos sąnaudas ir išlaikyti palyginti pigias kainas, minkšti, mėsingi žuvies kukuliai, kuriuos mielai prisimenu iš savo jaunystės, dabar yra ne kas kita, kaip plokšti diskai, pripildyti oro. Jie daugiausia pagaminti iš krakmolo užpildų ir beveik neturi žuvies mėsos. Laimei, juos nesunku pasigaminti; šaldytuve turėsite didelę partiją, kad atsigautumėte!

Atkreipkite dėmesį į ingredientus

žuvies filė, cukrus, druska, vanduo, aliejus, kukurūzų krakmolas.žuvies filė, cukrus, druska, vanduo, aliejus, kukurūzų krakmolas.
  • Žuvis – Recepte naudojamas pollockas, tačiau turėtų tikti ir bet kokios mėsingos rūšys, pvz., skumbrės, apvalios nuoviros ar tilapijos. Atminkite, kad galutinio produkto kokybė priklauso nuo to, ar naudojama kuo šviežesnė žuvis. Jums reikės 1 svaro žuvies mėsos, maždaug 1,5–2 svarų visos žuvies su galva ir kaulais.
  • Kukurūzų krakmolas ir vanduo– Veikia kaip rišiklis ir padeda formuoti tekstūrą
  • Prieskoniai– cukraus ir druskos skonių balansui
  • Aliejus– rinkitės neutralaus skonio ir aukšto dūmingumo tašką, tinkamą kepti giliai, pavyzdžiui, avokadų, vynuogių kauliukų, dygminų ar kukurūzų aliejus.

Naminis žuvies rutuliukų procesas

žuvies rutuliukų gamyba.žuvies rutuliukų gamyba.
  1. Virtuviniu kombainu sutrinkite žuvies mėsą į tirštą tyrę. Arba naudokite peilio nugarą, kad mėsa būtų reikiama konsistencija.
  2. Minkštos, elastingos žuvies rutuliukų tekstūros gudrybė yra išlaisvinti mioziną nuolat maišant, plakant ir plakant žuvies pastą, kol ji iš lipnios ir grūdėtos virsta lygia ir blizgia. Pakelkite žuvies tešlą iš dubens ir kelis kartus trinktelėkite atgal į dubenį, kol ji taps lygi, blizga ir pradės trauktis nuo dubens šonų. Tai užtruks apie 100 pakartojimų. Arba perkelkite žuvies tešlą į stovimą maišytuvą ir plakite naudodami mentelės priedą 10–11 minučių arba tol, kol ji atsitrauks nuo dubens.
  3. Tradicinis žuvies rutuliukų formavimo būdas yra išspausti žuvies tešlą tarp nykščio ir smiliaus išlenkimo ir šaukštu sugriebti rutuliukus į puodą su verdančiu vandeniu, kad baigtumėte virti. Lengvesnis būdas yra žuvies pastą padalinti šaukštais ir tarp delnų susukti į rutuliukus. Užvirinkite puodą su vandeniu ir švelniai įmeskite į žuvies rutuliukus, kol jie pakils į viršų. Naudodami kiaurasamtį ištraukite juos iš vandens ir išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo skardos, kad atvėstų. Tada galite perkelti juos į daugkartinius maišelius, kad galėtumėte naudoti ateityje, arba iš karto panaudoti sriuboms ar mėgstamiems receptams.
  4. Kepkite žuvies rutuliukus iki auksinės spalvos. Kepimo metu jie šiek tiek išsipūs, bet nuėmus nuo ugnies išsipūs.

Dėl arbatpinigių

Šį receptą galite naudoti kaip bet kokių jums patinkančių jūros gėrybių rutuliukų pagrindą. Dėl įvairovės dalį žuvies pakeiskite krevetėmis, šukutėmis ar krabų mėsa.

Aptarnavimo pasiūlymai

panardinant žuvienės vėrinukus į indelį specialaus žuvienės padažo.panardinant žuvienės vėrinukus į indelį specialaus žuvienės padažo.

Nors jie puikiai papildo sriubas ir makaronus, pavyzdžiui, pancit canton, geriausias būdas mėgautis šiais jūros gėrybių rutuliais, mano nuomone, yra kepti ir auksiniai. Šis naminis receptas yra toks įdomus, kaip susukti savo žuvies mišinį į ratus ir stebėti, kaip jos plaukia ir pučiasi šnypščiame aliejuje.

Norėdami mėgautis gatvės stiliaus maistu savo virtuvėje, sudėkite juos ant medinių pagaliukų ir pamerkite į specialius padažus. Tiesiog kažkas apie dosnų šio saldaus, lipnaus ir aštraus skysto aukso kvapą daro mūsų mėgstamą skanėstą dvigubai skanų!

Manongo aštrus žuvies kamuoliukų padažas

specialaus manogo padažo ingredientai.ingredientai specialiam manog padažui.

Šis specialus Manong padažas gali būti padvigubintas arba patrigubinamas ir naudojamas kaip kvek-kwek, kikiam ir kalmarų rutuliukų padažas.

  • 2 puodeliai vandens
  • ⅓ puodelio sojos padažo
  • 1 galva česnako, nulupta ir susmulkinta
  • 3 askaloniniai česnakai, nulupti ir smulkiai pjaustyti
  • 4 Tailandietiški čili pipirai, su stiebais ir smulkiai pjaustyti
  • 1 puodelis rudojo cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio pipirų
  1. Puode sumaišykite vandenį, sojų padažą, česnaką, askaloninius česnakus, čili pipirą, rudąjį cukrų, miltus, kukurūzų krakmolą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol gerai susimaišys ir taps vientisa.
  2. Reguliariai maišydami užvirinkite 3–5 minutes arba kol sutirštės. Vėsdamas padažas sutirštės.

Laikymo instrukcijos

Pagal receptą išvirkite rutuliukus verdančiame vandenyje ir gerai nusausinkite. Išdėliokite juos vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir užšaldykite, kol sutvirtės. Perkelkite į sandarų maišelį arba sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 6 mėnesių. Kai bus paruošta patiekti, apkepkite juos giliai.

kepti žuvies rutuliukai, iškepti bambukinėse lazdelėse ant dubenėlio su žuvies rutuliukų padažu.kepti žuvies rutuliukai, iškepti bambukinėse lazdelėse ant dubenėlio su žuvies rutuliukų padažu.