Saldus ir rūgštus padažas – Kawaling Pinoy

Saldus ir rūgštus padažas – Kawaling Pinoy


Ieškote universalaus filipiniečių padažo? Daugiau neieškokite! Išbandykite tai Saldus ir rūgštus padažas receptas kaip padažas keptiems pavasario suktinukams arba saldžiarūgščių patiekalų pagrindas. Tai puikus saldaus ir aštraus skonių derinys, kuris patiktų visiems.

Saldžiarūgštis padažas yra vienas iš daugelio Kinijos įtakų mūsų vietinėje virtuvėje. Tai populiarus azijietiškas pagardas, plačiai naudojamas Filipinų virtuvėje. Gaminant jis paprastai sumaišomas su kitais ingredientais, kad būtų drėgmės ir skonio, pavyzdžiui, saldžiarūgščiosios kiaulienos patiekaluose, arba naudojamas kaip padažas su traškiais keptais maisto produktais, tokiais kaip Lumpia Shanghai.

Jį pagaminti nesunku, o tobulinti tereikia rasti tinkamą pusiausvyrą tarp saldiklių, tokių kaip cukrus ar medus, ir rūgštaus skysčio, pavyzdžiui, acto ar vaisių sulčių. Mano variante man patinka pridėti maltų paprikų, kad gautumėte papildomos spalvos ir tekstūros.

Ingredientų pastabos

kečupas, ananasų sultys, kapotos paprikos, rudasis cukrus, druska, aliejus, ryžių actas, druska dubenėliuose.kečupas, ananasų sultys, kapotos paprikos, rudasis cukrus, druska, aliejus, ryžių actas, druska dubenėliuose.
  • Ananasų sultys– prideda vaisių, saldaus skonio ir šiek tiek rūgštumo
  • ryžių actas– suteikia padažui aštrumo. Jei keičiate stipresnio skonio rūšimis, pvz., distiliuotu baltuoju arba palmių actu, recepte padidinkite cukraus kiekį
  • Kečupas– dėl būdingos raudonos spalvos ir pomidorų skonio
  • Rudasis cukrus– prideda saldumo
  • Druska– sustiprina skonį ir subalansuoja saldumą
  • Kukurūzų krakmolas– naudojamas padažui tirštinti ir suteikia aksominės konsistencijos
  • Aliejus– paprikoms kepti
  • Paprikos– suteikia spalvą ir tekstūrą

Instrukcijos

keptuvėje gaminant saldžiarūgštį padažą.keptuvėje gaminant saldžiarūgštį padažą.
  1. Sujungti ananasų sultys, actas, kečupas, cukrus ir druska mažame dubenyje. Maišykite, kol cukrus ir druska ištirps. Įpilkite kukurūzų krakmolo ir maišykite, kol gerai išsisklaidys.
  2. Pasūdykite paprikas puode, kol suminkštės.
  3. Įpilkite skysto mišinio ir virkite, intensyviai plakdami, kad nesusidarytų gumuliukų.
  4. Virkite kol padažas sutirštės, reguliariai plakant.

Maisto gaminimo patarimas

Padažą padarykite šiek tiek puresnį nei pageidaujama galutinė konsistencija, nes vėsdamas jis ir toliau tirštės.

Dažnai užduodami klausimai

Kaip sutirštinti saldžiarūgštį padažą be kukurūzų krakmolo?

Kukurūzų krakmolą taip pat galite pakeisti universaliais miltais, ryžių miltais, šaknų milteliais arba krakmolu, pavyzdžiui, bulvių ir tapijokos.

Aptarnavimo pasiūlymai

tiekiant saldžiarūgštį padažą mediniu šaukštu iš stiklainio.tiekiant saldžiarūgštį padažą mediniu šaukštu iš stiklainio.

Laikymo instrukcijos

  • Supilkite saldžiarūgštį padažą į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių arba užšaldykite iki 3 mėnesių.
  • Pakaitinkite puode ant vidutinės ugnies iki 165 F. Jei reikia, įpilkite vandens arba ananasų sulčių, kad sušvelnintumėte konsistenciją.
Saldus ir rūgštus padažas stikliniame indelyje su kepta lumpia fone.Saldus ir rūgštus padažas stikliniame indelyje su kepta lumpia fone.

Ieškote universalaus filipiniečių padažo? Daugiau neieškokite! Išbandykite šį saldžiarūgščio padažo receptą kaip padažą keptiems pavasario suktinukams arba saldžiarūgščių patiekalų pagrindą. Tai puikus saldaus ir aštraus skonių derinys, kuris patiktų visiems.

8 porcijos

Ingredientai

  • 1 puodelis ananasų sultys
  • ½ puodelis ryžių actas
  • ¼ puodelis kečupas
  • ½ puodelis rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštas aliejus
  • ½ maža žalia paprika pasėtas ir sumaltas

Instrukcijos

  • Mažame dubenyje sumaišykite ananasų sultis, actą, kempingą, cukrų ir druską. Maišykite, kol cukrus ir druska ištirps. Įpilkite kukurūzų krakmolo ir maišykite, kol gerai išsisklaidys.

  • Puode su padažu ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Suberkite paprikas ir kepkite, reguliariai maišydami, kol suminkštės.

  • Įpilkite skysto mišinio ir reguliariai plakdami užvirinkite. Toliau kepkite, reguliariai plakdami, maždaug 2–3 minutes arba tol, kol padažas sutirštės.

Informacija apie mitybą

Kalorijos: 99kcal, Angliavandeniai: 21g, Baltymai: 0.3g, Riebalai: 2g, Sotieji riebalai: 0.1g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 1g, Transriebalai: 0,01g, Natris: 364mg, Kalis: 91mg, Pluoštas: 0.2g, Cukrus: 18g, Vitaminas A: 67TV, Vitaminas C: 9mg, Kalcis: 18mg, Geležis: 0.3mg





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -