Saldus ir rūgštus padažas – Kawaling Pinoy
Ieškote universalaus filipiniečių padažo? Daugiau neieškokite! Išbandykite tai Saldus ir rūgštus padažas receptas kaip padažas keptiems pavasario suktinukams arba saldžiarūgščių patiekalų pagrindas. Tai puikus saldaus ir aštraus skonių derinys, kuris patiktų visiems.
Saldžiarūgštis padažas yra vienas iš daugelio Kinijos įtakų mūsų vietinėje virtuvėje. Tai populiarus azijietiškas pagardas, plačiai naudojamas Filipinų virtuvėje. Gaminant jis paprastai sumaišomas su kitais ingredientais, kad būtų drėgmės ir skonio, pavyzdžiui, saldžiarūgščiosios kiaulienos patiekaluose, arba naudojamas kaip padažas su traškiais keptais maisto produktais, tokiais kaip Lumpia Shanghai.
Jį pagaminti nesunku, o tobulinti tereikia rasti tinkamą pusiausvyrą tarp saldiklių, tokių kaip cukrus ar medus, ir rūgštaus skysčio, pavyzdžiui, acto ar vaisių sulčių. Mano variante man patinka pridėti maltų paprikų, kad gautumėte papildomos spalvos ir tekstūros.
Ingredientų pastabos
- Ananasų sultys– prideda vaisių, saldaus skonio ir šiek tiek rūgštumo
- ryžių actas– suteikia padažui aštrumo. Jei keičiate stipresnio skonio rūšimis, pvz., distiliuotu baltuoju arba palmių actu, recepte padidinkite cukraus kiekį
- Kečupas– dėl būdingos raudonos spalvos ir pomidorų skonio
- Rudasis cukrus– prideda saldumo
- Druska– sustiprina skonį ir subalansuoja saldumą
- Kukurūzų krakmolas– naudojamas padažui tirštinti ir suteikia aksominės konsistencijos
- Aliejus– paprikoms kepti
- Paprikos– suteikia spalvą ir tekstūrą
Instrukcijos
- Sujungti ananasų sultys, actas, kečupas, cukrus ir druska mažame dubenyje. Maišykite, kol cukrus ir druska ištirps. Įpilkite kukurūzų krakmolo ir maišykite, kol gerai išsisklaidys.
- Pasūdykite paprikas puode, kol suminkštės.
- Įpilkite skysto mišinio ir virkite, intensyviai plakdami, kad nesusidarytų gumuliukų.
- Virkite kol padažas sutirštės, reguliariai plakant.
Maisto gaminimo patarimas
Padažą padarykite šiek tiek puresnį nei pageidaujama galutinė konsistencija, nes vėsdamas jis ir toliau tirštės.
Dažnai užduodami klausimai
Kaip sutirštinti saldžiarūgštį padažą be kukurūzų krakmolo?
Kukurūzų krakmolą taip pat galite pakeisti universaliais miltais, ryžių miltais, šaknų milteliais arba krakmolu, pavyzdžiui, bulvių ir tapijokos.
Aptarnavimo pasiūlymai
Laikymo instrukcijos
- Supilkite saldžiarūgštį padažą į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių arba užšaldykite iki 3 mėnesių.
- Pakaitinkite puode ant vidutinės ugnies iki 165 F. Jei reikia, įpilkite vandens arba ananasų sulčių, kad sušvelnintumėte konsistenciją.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!
Ieškote universalaus filipiniečių padažo? Daugiau neieškokite! Išbandykite šį saldžiarūgščio padažo receptą kaip padažą keptiems pavasario suktinukams arba saldžiarūgščių patiekalų pagrindą. Tai puikus saldaus ir aštraus skonių derinys, kuris patiktų visiems.
Kursas: Pagardinti
porcijos
Ingredientai
- 1 puodelis ananasų sultys
- ½ puodelis ryžių actas
- ¼ puodelis kečupas
- ½ puodelis rudojo cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštas aliejus
- ½ maža žalia paprika pasėtas ir sumaltas
Instrukcijos
-
Mažame dubenyje sumaišykite ananasų sultis, actą, kempingą, cukrų ir druską. Maišykite, kol cukrus ir druska ištirps. Įpilkite kukurūzų krakmolo ir maišykite, kol gerai išsisklaidys.
-
Puode su padažu ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Suberkite paprikas ir kepkite, reguliariai maišydami, kol suminkštės.
-
Įpilkite skysto mišinio ir reguliariai plakdami užvirinkite. Toliau kepkite, reguliariai plakdami, maždaug 2–3 minutes arba tol, kol padažas sutirštės.
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 99kcal, Angliavandeniai: 21g, Baltymai: 0.3g, Riebalai: 2g, Sotieji riebalai: 0.1g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 1g, Transriebalai: 0,01g, Natris: 364mg, Kalis: 91mg, Pluoštas: 0.2g, Cukrus: 18g, Vitaminas A: 67TV, Vitaminas C: 9mg, Kalcis: 18mg, Geležis: 0.3mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.