Bhindi Fry » Dassanos daržovių receptai

Štai paprastas receptas, pagamintas iš okra, kurį galite derinti kaip skanų garnyrą su indiškais papločiais, dal-ryžiais arba sambar ryžiais namuose. Tai lengvai paruošiamas prieskoniais pagardintas Šiaurės Indijos arba Pandžabijos stiliaus Bhindi Fry receptas, kuris taip pat yra be glitimo ir yra veganiškas. Naudodamiesi tik įprastais prieskoniais, svogūnais, pomidorais ir žaliaisiais čili pipirais bei okra, galite greitai paruošti šį paprastą, bet puikų patiekalą.
Apie „Bhindi Fry“ receptą
Kai žiūrite į šio recepto pavadinimą, atrodo, kad okra ankštys arba kiti ingredientai yra kepti. Tačiau šiuo atveju taip nėra. Okra yra troškinama su likusiais ingredientais, o ne gruzdinta arba negiliai kepta.
Žodis „kepti” indų kalboje paprastai reiškia troškinimo būdą, taigi ir šio recepto pavadinimą; kur „bhindi“ reiškia „Okra“, o „Fry“ reiškia troškintą masala pagrindą.
Jei ieškote tikro kepto bhindi varianto, kuriame okra ankštys būtų tikrai keptos, peržiūrėkite šį itin skanų traškios Kurkuri Bhindi receptą.
Energingose Šiaurės Indijos virtuvėse, kur prieskoniai ir skoniai meistriškai įpinami į kasdienius patiekalus, „Bhindi Fry“ pasirodo kaip mėgstamas patiekalas, kuris paprastą okra paverčia skoningu malonumu.
Šis receptas yra mylimas kaip garnyras su chapatis arba su dal mano namuose. Sabzi yra sausas receptas, kurio pagrindą sudaro svogūnai, pomidorai ir įprasti prieskoniai. „Bhindi fry“ taip pat yra geras „tiffin box“ pietums su „roti“.
Įkaitintoje keptuvėje aliejus šniokščia su plonais griežinėliais supjaustytais svogūnais, kurie tampa auksiniai ir karamelizuojami, o jų saldumas sukuria gražų „Bhindi Fry“ pagrindą. Tada pridedami kiti ingredientai kartu su okra ir prieskoniais.
Tradicinių Šiaurės Indijos prieskonių, tokių kaip ciberžolės milteliai, raudonieji čili milteliai, kalendros milteliai, kmynų milteliai ir garam masala milteliai, mišinys subalansuoja patiekalo skonius.
Kai bhindi bulvytės tampa traškios, pridedama paskutinis džiovintų mango miltelių (amchur) ir susmulkintų džiovintų ožragės lapų (kasuri methi) pojūtis, suteikiant patiekalui aštraus ryškumo ir žemiškų natų.
Yra skirtumas tarp šio „Bhindi Fry“ ir „Bhindi Masala“ gaminių. Čia viską kepate vienoje keptuvėje. Šiek tiek karamelizuotas svogūnų skonis ir pomidorų aštrumas puikiai dera su keliais auksinės spalvos okra gabaliukais ir traškus.
Taškai, kuriuos reikia prisiminti gaminant bhindi
Jei okra labai gerai nuplaunate ir nusausinate, bhindi negausite gleivingo ar puraus. Prieš pjaustant, ant okra neturėtų būti drėgmės.
Jei išskalautos okros ankštys nebus kruopščiai išdžiovintos, gausite purų ir lipnų okros preparatą.
Rūgštūs šio recepto ingredientai, tokie kaip pomidorai ir džiovintų mangų milteliai, taip pat sumažina plonumą.
Karštas patiekiamas „Bhindi Fry“ yra universalus patiekalas, kuris puikiai dera su šiltais roti, minkštais chapati, phulka ar puriais ryžiais arba kaip kvapnus bet kurio indiško patiekalo priedas.
Kiekvienas kąsnelis yra harmoningas tekstūrų ir prieskonių mišinys, užfiksuojantis Šiaurės Indijos virtuvės esmę savo pikantiškoje šlovėje.
Žingsnis po žingsnio vadovas
Kaip pasigaminti Bhindi Fry
Pasiruošimas
1. 250 gramų okra (bhindi) nuplaukite vandenyje. Tada nusausinkite juos virtuviniu rankšluosčiu arba tiesiog leiskite natūraliai išdžiūti ant lėkštės.

2. Nupjaukite kiekvieno bhindi vainikėlį ir pagrindo galiuką. Tada vertikaliai supjaustykite juos, kaip parodyta paveikslėlyje žemiau. Pjaustyti griežinėliai gali būti nuo 0,25 iki 0,5 cm storio.

3. Supjaustykite 1 vidutinį svogūną, 1 didelį pomidorą ir 2 žalius čili.

Saute Aromatiniai
4. Seklioje storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus. Sudėkite supjaustytus svogūnus.

5. Troškinkite, kol svogūnai pradės šviesiai auksuoti.

6. Dabar įdėkite 1 arbatinį šaukštelį imbiero-česnako pastos ir supjaustykite žalią čili.

7. Troškinkite, kol išnyks žalias imbiero-česnako aromatas.

Pakepinti pomidorus
8. Dabar sudėkite pjaustytus pomidorus.

9. Išmaišykite ir gerai išmaišykite.

10. Įpilkite ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio raudonojo čili miltelių, ½ arbatinio šaukštelio kalendros miltelių ir ½ arbatinio šaukštelio kmynų miltelių.

11. Prieskonius sumaišykite su svogūnų-pomidorų mišiniu. Troškinkite, kol pomidorai taps minkšti ir pamatysite, kad iš šonų bėga aliejus.

Padarykite Bhindi Fry
12. Dabar pridėkite supjaustytą okra.

13. Pagardinkite druska.

14. Išmaišykite ir labai gerai išmaišykite.

15. Uždenkite keptuvę sandariu dangčiu ir kepkite „Bhindi Fry“ ant mažos ugnies.

16. Virkite ant silpnos ugnies, kol smulkinta okra suminkštės ir suminkštės.
Turėsite tikrinti kas 4–5 minutes, kad okra nebūtų per daug parudavusi ar sudegusi. Kaskart maišykite, kai tikrinate patiekalą.
Jei okra pradeda per daug ruduoti, apšlakstykite maždaug 1–1,5 šaukšto vandens. Išmaišykite, uždenkite ir toliau kepkite „Bhindi Fry“ ant silpnos ugnies.

17. Čia po pirmųjų 5 minučių įdėjau ½ arbatinio šaukštelio džiovintų mangų miltelių (amchur miltelių). Tiesiog todėl, kad pamiršau jį pridėti anksčiau. Išmaišykite ir labai gerai išmaišykite.

18. Baigę įpilkite ¼ arbatinio šaukštelio garam masala miltelių ir ½ arbatinio šaukštelio susmulkintų džiovintų ožragės lapų (kasuri methi). Labai gerai išmaišyti.

19. Galiausiai įdėkite 2 šaukštus kapotų kalendros lapelių. Išmaišykite ir išmaišykite.

20. Patiekite Bhindi Fry karštą arba šiltą su chapati arba kaip garnyrą su dal-ryžiais.

Daugiau bhindi receptų, kuriuos reikia išbandyti!
Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.

Bhindi Fry
Tai lengvai paruošiamas prieskoniais pagardintas Šiaurės Indijos arba Pandžabijos stiliaus bhindi keptuvės receptas. Naudodamiesi tik įprastais prieskoniais, svogūnais, pomidorais ir žaliaisiais čili pipirais bei okra, galite greitai paruošti šį paprastą, bet puikų patiekalą. Receptas taip pat yra veganiškas ir be glitimo.
Paruošimo laikas 15 minučių
Virimo laikas 15 minučių
Bendras laikas 30 minučių
Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti
Pasiruošimas
Bhindi (okra ankštis) nuplaukite vandenyje. Tada nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu arba tiesiog leiskite natūraliai išdžiūti lėkštėje.
Nupjaukite kiekvieno bhindi karūnėlę ir pagrindinį galiuką. Tada vertikaliai supjaustykite juos 0,25–0,5 cm pločio griežinėliais.
Taip pat supjaustykite 1 vidutinį svogūną. Susmulkinkite 1 vidutinį arba didelį pomidorą ir supjaustykite 2 žalius čili. Imbierą ir česnaką sutrinkite grūstuve.
Bhindi kepimas
Įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus storu dugnu seklioje keptuvėje arba keptuvėje. Sudėkite supjaustytus svogūnus.
Troškinkite juos, kol pradės šviesiai auksuoti.
Dabar įpilkite imbiero-česnako pastos ir žaliųjų čili.
Troškinkite, kol imbiero-česnako neapdorotas aromatas išnyks.
Dabar sudėkite pjaustytus pomidorus. Išmaišykite ir gerai išmaišykite.
Įpilkite ciberžolės miltelių, raudonųjų čili miltelių, kalendros miltelių, kmynų miltelių ir sausų mango miltelių.
Maltus prieskonius sumaišykite su likusiu svogūnų-pomidorų masala pagrindu. Troškinkite šį mišinį, kol pomidorai taps minkšti ir pamatysite, kad iš šonų bėga aliejus.
Dabar pridėkite susmulkintą bhindi / okra. Pagardinkite druska. Išmaišykite ir labai gerai išmaišykite.
Uždenkite keptuvę sandariu dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies.
Po 4–5 minučių patikrinkite kelis kartus. Kepkite bhindi ant silpnos ugnies, kol bhindi suminkštės.
Turėsite tikrinti kas 4–5 minutes, kad bhindi per daug neparuduotų ar nesudegtų. Išmaišykite kiekvieną kartą, kai tikrinate bhindi.
Jei bhindi per daug paruduos arba apdegs, apšlakstykite 1–1,5 šaukšto vandens. Išmaišykite, uždenkite ir toliau kepkite bhindi sabzi.
Kai bhindi mailius suminkštės ir suminkštės, suberkite garam masala miltelius ir kasuri methi (sausus ožragės lapus), susmulkintus. Išmaišykite ir gerai išmaišykite.
Galiausiai suberkite smulkintus kalendros lapelius. Vėl išmaišyti.
Patiekite Bhindi Fry karštą arba šiltą su chapati arba kaip garnyrą su dal-ryžiais.
- Prieskonių kiekį galite padidinti arba sumažinti pagal savo skonį.
- Receptas gali būti padidintas, kad būtų daugiau porcijų.
- Įsitikinkite, kad okra ankštys yra žalios, šviežios ir švelnios.
Mitybos faktai
Bhindi Fry
Kiekis vienai porcijai
Kalorijos 179 Kalorijos iš riebalų 126
% dienos vertė*
Riebalai 14g22 %
Sočiųjų riebalų 1g6 %
Polinesočiųjų riebalų 1 g
Mononesočiųjų riebalų 12g
Natrio 500 mg22 %
Kalis 353 mg10 %
Angliavandeniai 12g4 %
Skaidulos 5g21 %
Cukrus 4g4 %
Baltymai 2g4 %
Vitaminas A 876 TV18 %
Vitaminas B1 (tiaminas) 0,2 mg13 %
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0,1 mg6 %
Vitaminas B3 (niacinas) 1 mg5 %
Vitaminas B6 0,2 mg10 %
Vitaminas C 28 mg34 %
Vitaminas E 6 mg40 %
Vitaminas K 30 µg29 %
Kalcis 82 mg8 %
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 57 µg14 %
Geležis 1 mg6 %
Magnis 55 mg14 %
Fosforas 66 mg7 %
Cinkas 1 mg7 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Šis Bhindi Fry iš archyvo, pirmą kartą paskelbtas 2015 m. liepos mėn., buvo atnaujintas ir pakartotinai paskelbtas 2024 m. birželio mėn.
Source link