Vištiena citrininiame imbiero padaže
Šį receptą sugalvojau pati ir vadinu jį ayam jeruk jahe, arba vištiena citrininiame imbiero padaže. Šis patiekalas yra labai šviežias, o mėsa labai minkšta dėl citrinos sulčių. Ryškiai geltoną spalvą lemia šaukštelis tumerikos, o žalios šakelės – didelis kiekis krapų. Aš naudoju vištienos šlauneles, nes jos daug skanesnės nei vištienos filė. Viskas susidėlioja dėl kremo fraiche.
Šios vištienos citrininiame imbiero padaže užtenka 4 žmonės ir pasiruošę 40 minučių.
Ingredientai
- 800 gramų vištienos šlaunelių
- 2 citrinos (arba laimai)
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 indelis crème fraîche light
Prieskoniai
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbiero miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis tumeric miltelių
- sauja šviežių krapų
- 1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustyto stiebo imbiero
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir pakepinkite keptuvėje aliejuje.
- Vištienos šlauneles supjaustykite dideliais gabalėliais (pavyzdžiui, ketvirčiais).
- Keptuvėje trumpai apkepkite šlaunis.
- Įpilkite imbiero ir ciberžolės miltelių, stiebo imbiero ir 1 citrinos (arba laimo) sulčių ir įpilkite vandens, kol vištiena vos vos apsems.
- Po maždaug 10 minučių įmaišykite crème fraiche.
- Leiskite tai troškintis ant silpnos ugnies, kol vištiena iškeps (apie 20 minučių).
- Prieš patiekdami suberkite krapų šakeles (ir pridėkite jų daug) ir keletą citrinos griežinėlių. Neleiskite, kad griežinėliai kurį laiką pribrinktų prie padažo, nes patiekalas taps karti.
Ši vištiena citrininiame imbiero padaže yra labai paprasta ir itin skani. Valgome su bulvėmis ir kai kuriomis daržovėmis, bet labai gerai dera, pavyzdžiui, su ryžiais ir šviežiu sambal math. Puikiai tiks vasaros dienai ir smagiai Velykoms!