GERIAUSIAS braškių ledų sumuštinis
Šis braškių ledų sumuštinis bus vienas mėgstamiausių desertų, rankoje laikomų skanėstų ir naujas būdas patobulinti ledų valgymo būdą! Pūkuota azijietiška duona pripildyta tikrų braškių vaisių ir braškių ledų, kad pagamintumėte šį mėgstamą skanėstą kelyje. Kaip pasigaminti braškių ledų sumuštinį geriau, nei kada nors manėte… ir leiskite man parodyti jums kelią.
Kas yra braškių ledų sumuštinis?
Man sumuštinis su braškiniais ledais iš tikrųjų yra… sumuštinis su ledais. Ledai. duona. tai viskas! Taip buvo, kai buvau vaikas, ir taip yra, kai paprašai sumuštinio su ledais daugelyje Azijos šalių.
Anksčiau buvo lengva suvynioti ledus į duoną, atvėsti ir mėgautis skanėstu. Tai buvo dalis azijiečių išradingumo ir būdų kūrybiškai panaudoti vietinius išteklius.
Tai tarsi Singapūro ledų loti (dar vadinami ledų dėdėmis) arba atrodo kaip japoniškas vaisių sando. Universalumas yra daug, bet idėja yra lygiai tokia pati. Ledai iš geriausios azijietiškos duonos, kurią galite rasti, yra puikūs!
Taip paprasta ir tikrai taip gera, kad tai patinka suaugusiems ir vaikams. „Wow“ veiksnys yra todėl, kad šis skanėstas gali keliauti kartu su jumis, nes yra paprastas, guodžiantis ir gražus desertas.
Pagrindiniai braškių ledų sumuštinio ingredientai turi būti tobula duona ir po ranka turėti šviežių, prinokusių ir skanių braškių, kad jis būtų geriausias.
Kokią duoną naudoti azijietiškam sumuštiniui su ledais?
Duona, dar kartą pabrėžsiu, yra tokia svarbi. Ji turi būti puri ir minkšta, todėl japoniška arba korėjietiška balta duona ir purus filipiniečių pandesalas yra visiškai nugalėtojai! Tai tobuliausias duonos pasirinkimas vaisių sumuštiniui su ledais.
Bet kokios kitos duonos naudoti tiesiog netiks. Komercinė amerikietiška duona yra grūdėtesnės tekstūros, tankesnė, kaip ir kvietinė duona. Laikykitės geriausios azijietiškos duonos, kurią galite rasti, ir būsite pusiaukelėje iki visiško deserto lygio.
Kodėl azijietiška duona yra geriausia sumuštiniui su ledais?
Azijietiška duona yra puikiai puri dėl tokių metodų kaip tangzhong metodas, kai dalis miltų ir vandens (arba pieno) virinama į pastą prieš dedant juos į tešlą. Šis metodas padeda tešlai išlaikyti daugiau drėgmės, todėl gaunama minkšta, erdvi tekstūra, kuri ilgiau išlieka šviežia.
Be to, azijietiškoje duonoje dažnai yra tokių ingredientų kaip pienas, sviestas ir kiaušiniai, kurie prisideda prie jų sodrios, švelnios trupinės.
Šios technologijos kartu su tiksliais duonos gaminimo būdais sukuria pagalvės tekstūrą, kuri apibūdina azijietiško stiliaus duoną.
Ingredientai
- Azijietiška balta duona – pavyzdžiui, japoniška ar korėjietiška, puri, balta sumuštinių duona.
- Braškių ledai
- Šviežios braškės
Įranga
- Pjovimo lenta
- Peilis
- Mentele
Instrukcijos
- Nupjaukite duonos plutą.
- Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir sluoksniuokite ant duonos riekelių.
- Padėkite ledus, kuriuos norite valgyti, ant pjaustymo lentos. Mentele paspauskite jį plokščiau ir taip pat nupjaukite šonus, kad ledai būtų kvadrato formos.
- Paimkite mentelę ir pakiškite po ledais, o ledus padėkite ant duonos riekės. Ant viršaus uždėkite kitą duonos riekę.
- Sumuštinį su braškiniais ledais perpjaukite per pusę ir mėgaukitės!
Pastabos
- Jei ledai suminkštėja, sumuštinį su ledais galite įdėti į šaldiklį, kad būtų daugiau tvirtumo.
- Geriausiam braškių ledų sumuštiniui naudokite šviežias braškes.
- Įsitikinkite, kad duona yra ypač šviežia, ir tiesiog laikykitės azijietiškos duonos, kad gautumėte klasikinesnio stiliaus ledų sumuštinį.
Papildiniai ir variantai
Yra daug būdų, kaip paaukštinti braškių ledų sumuštinį arba pritaikyti jį pagal savo skonį. Štai keletas skanių priedų ir variantų idėjų:
Priedai
- Daugiau vaisių: Įdėkite bananų arba pasirinktų vaisių sluoksnius.
- Pabarstukai: Pamerkite supjaustytą braškių ledų sumuštinį į pabarstukus, kad gautumėte skonį, tekstūrą ir smagiau!
- Šokolado traškučiai: Tarp ledų ir braškių sluoksnių pabarstykite nedidelių šokolado drožlių, kad skaniai traškėtų.
- Riešutai: Smulkinti migdolai, graikiniai riešutai arba pistacijos gali suteikti malonios tekstūros ir skonio kontrasto.
- Plakta grietinėlė: Įdėję šaukštelį plaktos grietinėlės, kad gautumėte papildomo kremiškumo, desertas taps dar malonesnis.
- Mėtų lapai: Šviežios mėtos gali suteikti gaivaus skonio, kuris puikiai dera su braškėmis ir ledais.
Variacijos
- Įvairių skonių ledai: Nors braškių ledai yra skanūs, galite eksperimentuoti su kitais skoniais, tokiais kaip vanilė, pandan, buko ar kokoso, raudonųjų pupelių, kavos ar matcha, kad gautumėte unikalų posūkį.
- Gurmaniškos duonos: Pabandykite naudoti aromatizuotą arba amatininkų duoną, pvz., matcha duoną, šokoladinę duoną ar net korėjietišką brioche. Dar siūlau naudoti azijietišką duoną.
Nedvejodami būkite kūrybingi ir derinkite skirtingus ingredientus, kad sukurtumėte tobulą braškių ledų sumuštinį!
Kaip patiekti braškių ledų sumuštinį
Ledų metas gali būti bet kada! Tai puikus desertas kelyje, todėl pasigaminkite jį, įvyniokite į pergamentinį popierių ir viskas!
-
pjaustymo lenta
-
aštrus peilis
-
mentele
- 2 gabalus Azijietiška balta duona pavyzdžiui, japoniška ar korėjietiška puri, balta sumuštinių duona.
- ¾ puodelis Braškių ledai
- ½ puodelis Šviežios braškės
-
Nupjaukite duonos plutą.
2 gabalėliai azijietiškos baltos duonos
-
Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir sluoksniuokite ant duonos riekelių.
½ puodelio šviežių braškių
-
Padėkite ledus, kuriuos norite valgyti, ant pjaustymo lentos. Mentele paspauskite jį plokščiau ir taip pat nupjaukite šonus, kad ledai būtų kvadrato formos.
¾ puodelio braškių ledų
-
Paimkite mentelę ir pakiškite po ledais, o ledus padėkite ant duonos riekės. Ant viršaus uždėkite kitą duonos riekę.
-
Sumuštinį su braškiniais ledais perpjaukite per pusę ir mėgaukitės!
Geriausiam braškių ledų sumuštiniui naudokite šviežias braškes.
Įsitikinkite, kad duona yra ypač šviežia, ir tiesiog laikykitės azijietiškos duonos, kad gautumėte klasikinesnio stiliaus ledų sumuštinį.
Mitybos faktai
Braškių ledų sumuštinių receptas
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.