Moliūgų sūrio pyragas su graikiniais riešutais – kūrybinė kulinarija
Moliūgų pyragas ne tavo dalykas? Išbandykite šį moliūgų sūrio pyragą su graikiniais riešutais. Papildytas sodriu karameliniu padažu, moliūgų desertui suteiks naują prasmę!
Ar esate pasiruošę Padėkos dienai? NE? Aš taip pat. Kaip visada prieš atostogas kyla toks audringas šėlsmas, kai manau, kad esu planuotoja? Laimei, turėjau šį moliūgų sūrio pyragą su graikiniais riešutais.
Aš, laikydamasis požiūrio „Ak, baik su moliūgu rugpjūtį“, pagaliau esu pasiruošęs patekti į laivą. Su tikru moliūgu. Jei jums patinka konservuoti moliūgai, rinkitės, bet jei kada nors turėsite laiko ir galimybių, pabandykite naudoti apelsinų moliūgų… tai nuostabu!
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Prieš kelerius metus atradau pačią nuostabiausią moliūgų veislę, pavadintą Pelenė, ir jie yra dvigubi laimėtojai. Puikios išvaizdos, todėl jie šiek tiek sėdi priekyje papuošti, bet taip pat yra geriausio skonio, kokį tik esu turėjęs. Manau, daug geriau nei labiau žinomi „Sugar Pumpkins“, kuriuos pavaizdavau.
Ar kada nors nuskynėte šviežio moliūgo derliaus savo rudens moliūgų poreikiams? Didžiąją savo gyvenimo dalį aš tiesiog nusipirkau moliūgą, su vaikais jį išdrožiau, o paskui supyliau.
Kadangi mūsų drožybos moliūgų metai baigėsi, dabar perku kepimo moliūgus papuošimui, o po Helovino atnešu, kad pagaminčiau moliūgų tyrę. Šiuo atveju tai truko metus… šio moliūgų sūrio pyrago tyrė buvo užšaldyta pernai! Vis dėlto tai lengva, o rezultatai nuostabūs.
Jei esate taip linkę naudoti savo moliūgą, tai lengva. Išvalykite moliūgą nuo visų sėklų ir siūlų, įtrinkite augaliniu aliejumi ir kepkite 350 laipsnių temperatūroje, kol minkštimą galėsite lengvai persmeigti šakute. Nubraukite moliūgo minkštimą nuo išorinio lukšto ir sutrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu.
Man patinka šiek tiek troškinti ant viryklės, kad išvirti vandens, bet tai galima padaryti ir po to, kai jie atšildomi. „My FoodSaver“ yra mano čempionas, kai jie išvirti; Į kiekvieną įdėjau 15 uncijų; tiek pat, kiek yra skardinėse. Taip lengva ir taip gera; pabandyk!
Tai buvo tikrai lengvas desertas. Turėjau keletą imbiero gabalėlių (kodėl pluta atrodo tokia ruda) sandėliuke ir moliūgų šaldiklyje, todėl šis derinys mane prakalbo. Graikinių riešutų įdėjau į plutą taip pat ant pyrago viršaus; Pavadinau jį „Moliūgų sūrio pyragas su graikiniais riešutais“, todėl maniau, kad geriau pristatysiu.
Jei norite, pakeiskite pekano riešutus, bet pirmiausia juos paskrudinkite. Riešutai skrudinti įgauna kitokį skonį ir aš juos mėgstu labiau. Aš taip pat gaminau burbono karamelės padažą pagal šį sūdytos karamelės padažo receptą.
Dėl burbono skonio karameliniame padaže dalį grietinėlės pakeičiau burbonu; paragauti. Išgėriau ketvirtadalį puodelio ir mums patiko, bet naudokite 2–4 valgomuosius šaukštus, kad išgautumėte malonų skonį, nepadaugindami jo gėrimu.
Turiu keletą kitų moliūgų desertų, kuriais taip pat galite mėgautis, taip pat saujelę skanių kokteilių ir vieną nuostabų makaronų patiekalą iš moliūgo. Mėgaukitės!
Daugiau moliūgų… pagrindinis patiekalas, desertai ir kokteiliai!
Pagrindinis patiekalas
Kokteiliai
Desertai
PIN IT! „Moliūgų sūrio pyragas su graikiniais riešutais”
Moliūgų sūrio pyragas su graikiniais riešutais
Moliūgų sūrio pyragas su graikiniais riešutais – sotus ir skanus desertas, dėl kurio įprastas moliūgų pyragas atrodo nuobodus… Tai ekstravagantiška ir verta šventės!
Dėl Gingersnap Crust
- 1 ½ puodeliai imbierinių sausainių
- 6 šaukštai lydyto sviesto
- ¾ puodelis smulkiai pjaustytų graikinių riešutų
- 6 šaukštai cukraus
Užpildymui
- 24 uncijų 3 pakelių kreminio sūrio; kambario temperatūros
- 1 ¾ puodeliai rudojo cukraus
- 4 kiaušiniai
- 15 uncijų moliūgas švieži arba konservuoti
- 2 šaukštai. burbonas
- ¼ puodelis miltų
- 2 arbatinius šaukštelius moliūgų pyrago prieskonis
Garnyrui:
- 1 puodelis skrudintas graikinis riešutas arba pekano gabalėlių
- Grietinėlės plakimas
Padaryti plutą
-
Sumaišykite visus ingredientus dubenyje arba kombainu. Sumuškite į 9 colių spyruoklinę keptuvę; apimantis tiek apačią, tiek apie 1 colio šonus.
-
Kepkite 375 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.
Sūrio pyragui gaminti
-
įkaitinkite orkaitę iki 325 laipsnių (arba sumažinkite, jei kepate plutą ir sūrio pyragą iš eilės).
-
Kreminį sūrį ir rudąjį cukrų sudėkite į maišytuvo dubenį ir plakite iki šviesios ir purios masės.
-
Po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol susimaišys; pridėti moliūgų ir burbono ir plakti, kad sumaišytumėte.
-
Sumaišykite miltus ir moliūgų pyrago prieskonius ir išplakite. Sudėkite į įdarą ir švelniai plakite iki vientisos masės.
-
Supilkite įdarą į atvėsusią plutą. Neperpildykite; palikite maždaug 1/2–3/4 vietos viršuje. Turėjau šiek tiek papildomo įdaro, todėl tiesiog iškepiau jį keptuvėje „bandymui“.
-
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 valandą 15 minučių arba kol ji atrodys sustingusi ir į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas išeis šlapias, bet švarus.
-
Išjunkite šilumą, pralaužkite orkaitės dureles maždaug 4 ar 5 coliais. Palikite sūrio pyragą orkaitėje atidarytomis durelėmis dar 30 minučių. Tai turėtų padėti išvengti įtrūkimų, bet su šiuo desertu tai tikrai nėra problema, nes viršus padengtas skrudintais graikiniais riešutais, plakta grietinėle ir karamele. Kokie įtrūkimai?
-
Išimkite iš orkaitės, kad visiškai atvėstų. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą, kol bus galima patiekti.
-
Viršų užpilkite skrudintais graikiniais riešutais, o viršų uždėkite plakta grietinėle.
-
Plaktą grietinėlę aptepkite karameliniu padažu – sūdytu, burbonu ar kitu!
Mitybos faktai
Moliūgų sūrio pyragas su graikiniais riešutais
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.