Geriausias saldžiųjų bulvių blynų receptas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℉. Kai įkaista, į orkaitę įdėkite kepimo skardą su aušinimo grotelėmis. Taip reikia, kad blynai būtų šilti, kol verdate tešlą. Praleiskite šį veiksmą, jei žmonės valgys blynus ruošdami.
Dideliame dubenyje išsijokite 2 puodelius miltų, 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių, ½ arbatinio šaukštelio druskos, 1 arbatinį šaukštelį cinamono ir ½ arbatinio šaukštelio muskato riešuto. Išsijojus lengvai išplakti, kol viskas tolygiai susimaišys.
Atskirame vidutiniame dubenyje suplakite 1 puodelį saldžiųjų bulvių tyrės (arba 1 puodelį saldžiųjų bulvių košės), 1–½ puodelio pasukų, 2 kiaušinius, 1 arbatinį šaukštelį vanilės, 2 šaukštus klevų sirupo ir 2 šaukštus lydyto sviesto, kol gerai susimaišys.
Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol tik susimaišys, o miltai bus tik sudrėkinti ir neliks miltų kišenių. Nepermaišykite. Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite iki ¼ puodelio pasukų po 1 valgomąjį šaukštą vienu metu.
Tešlą atidėkite į šalį ir įkaitinkite didelę nelipnią keptuvę arba groteles iki vidutinės ugnies ir sutepkite lydytu sviestu.
Kai keptuvė įkaista, blynų tešlą dėkite ant įkaitintos keptuvės, naudodami ¼ puodelio tešlos vienam blynui. Kepkite, kol blynų paviršiuje susidarys burbuliukai, o kraštai išdžius. Blynus apverskite ir kepkite 1-2 minutes, prieš išimdami iš keptuvės. Nesusigundykite nustumti blynų, kai jie baigia virti.
Kai blynai bus paruošti, perkelkite juos į kepimo skardą orkaitėje, kad orkaitėje būtų šilta iki patiekimo. Pakartokite procesą su likusia tešla.
Patiekite su sviestu, klevų sirupu ir (arba) riešutais pagal pageidavimą.