Geriausias UBE CHAMPORADO (kreminis Ube ryžių pudingas)

Geriausias UBE CHAMPORADO (kreminis Ube ryžių pudingas)

Šis ube champorado receptas yra geriausias, toks lengvas, kreminis ir šildantis sielą! Šiame filipiniečių ube ryžių pudinge pasijauskite vanilės natomis žemišku ube, kartu su garintu pienu ir kokoso užuominomis. Saldūs ryžiai išvirti iki tobulumo, todėl šis receptas be glitimo tinka pusryčiams, užkandžiams arba kaip šiltas, jaukus desertas.

Kas yra Ube Champorado?

„Champorado“ tradiciškai yra filipiniečių saldi šokoladinė ryžių košė, kuria mėgaujamasi kaip pusryčių užkandis, užkandis ar desertas. Pridėjus ube, tai dar vienas mėgstamas klasikinio šamporado variantas.

filipiniečių šamporadas

Tai tradicinis filipiniečių šamporado. Tai šokoladas, užpildytas daugybe išgarinto pieno, užpilto ant viršaus, su sūria džiovinta žuvimi kaip paskutinis akcentas.

Ube champorado išima šokoladą ir pakeičia jį ube. Džiovinta žuvis yra neprivaloma.

Pagaminta iš lipnių ryžių, kakavos ir cukraus, suteikia kreminį, sodrų ir malonų skonį, kuris puikiai dera su pienu ar pikantiškais priedais, pavyzdžiui, sūdyta žuvimi! Jei dar nebandėte…nemeskite, nes sūrus puikiai dera su saldžiu! Kartais tai tiesiog negerai, jei ant viršaus nėra sūdytos žuvies nostalgijos.

Šiais laikais galima rasti ube champorado yra labai populiarus! Ube ekstraktas arba ube halaya pakeičia šokoladą ir suteikia vanilinio, žemiško ir skanaus ube posūkio šiame ikoniškame filipiniečių patiekale!

Fresh ube negalima įsigyti valstijose. Ube (šaldytų) arba miltelių galite rasti daugiau filipiniečių maisto parduotuvių.

Champorado istorija

Šamporado ištakos siekia Ispanijos kolonizaciją Filipinuose. Įkvėpti meksikietiško champurrado, šokoladinio ato, filipiniečiai patiekalą pritaikė naudodami vietinius lipnius ryžius.

Laikui bėgant šamporado filipiniečių namų ūkyje tapo jaudinančiu maistu, dažnai siejamu su lietingais rytais ar jaukiomis popietėmis.

Nepaisant savo kilmės, champorado yra toks esminis filipinietis. Jis atstovauja filipiniečių kultūrai ir yra labai žinomas iki šių dienų, nes yra unikalus filipiniečių receptas, kuriame yra daug širdies ir pasididžiavimo.

Kokius ryžius naudoti Champorado

lipnūs-saldūs-ryžiai-biko

Geriausi ryžiai Ube champorado yra lipnūs ryžiai (malagkit), kuris sukuria tirštą, kreminę tekstūrą, kuri apibūdina patiekalą. Tačiau, jei jų nėra, suši ryžiai (trumpagrūdžiai ryžiai) arba jazminų ir lipnių ryžių mišinys gali būti pakeisti.

Žmonėms, neturintiems glitimo, lipnūs ryžiai yra BE GLITIMO. Taip!

Koks yra Ube Champorado skonis?

  • Kreminio, saldaus kokoso ir pieno skonio.
  • Ube skleidžia žemišką vanilę ir aromatines natas.
  • Įkandimas panašus į plieninį avižinį dribsnį. Minkštas ir švelnus, bet niekada minkštas.
  • Išgarinto pieno pridėjimas ant viršaus suteikia nostalgišką, salyklišką ir sodrų pieno skonį, kad šamporadas būtų plonesnis ir pridėtų daugiau kvapiųjų medžiagų.

Ingredientai

  • 1 puodelis lipnių ryžių – prieš gaminant pamirkykite 15 minučių
  • 2 1/2 stiklinės vandens
  • 1/2 puodelio ube halaya – Taip pat galite naudoti ube ekstraktą, iš anksto užšaldytą, atšildytą ube arba ube miltelius
  • 1/4 stiklinės cukraus (koreguokite daugiau, kad skonis būtų saldesnis)
  • Žiupsnelis druskos
  • 1/2 puodelio išgarinto pieno
  • 1/2 puodelio įprasto kokoso pieno
  • Neprivaloma: Sūdyta džiovinta žuvis (tuyo) arba bananų griežinėliais

Įranga

  • Vidutinio dydžio puodas
  • Plakti
  • Medinis šaukštas
  • Matavimo puodeliai ir šaukštai
  • Dubenys serviravimui

Instrukcijos

  1. Paruoškite ryžius
    Ryžius nuplaukite ir pamirkykite 15 minučių ir nusausinkite vandenį. Tada vidutinio dydžio puode sumaišykite lipnius ryžius, kokosų pieną ir vandenį. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kad ryžiai nepriliptų prie dugno.
  2. Virkite ryžius
    Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir leiskite ryžiams virti 15 minučių, kol suminkštės.
  3. Pridėkite Ube
    Palaipsniui įmaišykite ube į puodą su ryžiais, užtikrindami, kad jis gerai susimaišytų. Geriausiam maišymui naudokite šluotelę. Virkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai suminkštės (ne per minkšti, bet kaip tik).
  4. Pasaldinkite ir pagardinkite
    Suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Paragaukite ir reguliuokite saldumą pagal pageidavimą. Gerai išmaišykite, kol visiškai susimaišys.
  5. Patiekite šiltai
    Supilkite ube champorado į dubenėlius ir gausiai apšlakstykite išgarintu pienu. Mėgaukitės vienu arba su sūdyta džiovinta žuvimi, kad gautumėte unikalų skonių kontrastą.

Pastabos

  • Kad ube ryžių pudingo skonis būtų sodresnis, naudokite daugiau kokosų pieno kaip skysto pagrindo dalį.
  • Sureguliuokite tirštumą virimo metu įpildami daugiau vandens arba pieno.
  • Norėdami gauti autentišką ube champorado skonį, vietoj ube ekstrakto naudokite natūralų filipiniečių ube halaya arba tikrą ube. Tada ant viršaus uždėkite sūdytos džiovintos žuvies.

Papildiniai ir variantai

„Ube“ ryžių pudingas yra labai įvairus – nuo ​​patiekimo temperatūros iki priedų, su kuriais galite dirbti kūrybiškai.

  • Žemės riešutų sviestas: Įmaišykite šaukštą, kad gautumėte riešutų.
  • Vaisių užpilai: Sudėkite pjaustytus bananus, braškes arba mangus.
  • Aštrus smūgis: Pabarstykite žiupsnelį kajeno pipirų.
  • Sūris: Susmulkinkite šiek tiek sūraus sūrio, kad gautumėte filipinietiško stiliaus kontrastą.
  • Baltas Šokolado traškučiai: Išlydykite baltojo šokolado drožles į košę, kad gautumėte papildomą dekadanso sluoksnį.
  • Kokoso drožlės: Suteikite daugiau salos skonio kokosu, kuris puikiai dera su ube.
ube ryžių pudingas

Kaip tarnauti

  • Ube Champorado geriausia patiekti šiltą su gausiu pasirinkto pieno (pvz., išgarinto pieno) šlakeliu.
  • Tradiciniam derinimui mėgaukitės su sūdyta džiovinta žuvimi (tuyo), kuri suteikia pikantišką priešpriešą saldžiai košei.
  • Arba jis gali būti patiekiamas kaip desertas su kaušeliu ube, vanilės ar buko (kokoso) ledų.
  • Taip pat galite patiekti ube ryžių pudingą šaltą, su priedais ir pridėti šiek tiek pieno, kad būtų pudingo konsistencija.

Dažni klausimai

Ar galiu vietoj lipnių ryžių naudoti įprastus ryžius?
Ne, nes jis nepasieks tos pačios kreminės tekstūros. Įprastų ir lipnių ryžių maišymas gali būti kompromisas, tačiau tikram ube ryžių pudingui reikia lipnių ryžių.

Ar galiu padaryti champorado veganą?
absoliučiai! Naudokite augalinį pieną, pavyzdžiui, kokosų, migdolų ar avižų pieną, ir įsitikinkite, kad jūsų ube halaya (jei naudojate) yra be pieno produktų.

Kiek laiko galioja ube champorado?
Likučius laikykite stikliniame, sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Pakaitinkite su šlakeliu vandens ar pieno, kad atkurtumėte kreminės konsistencijos.

Kuo skiriasi champorado ir champurrado?
Champurrado, meksikietiškas champorado įkvėpimo šaltinis, yra storesnis, o vietoj ryžių naudojama masa harina (kukurūzų tešla), suteikiant išskirtinį skonį.

Ar galiu užšaldyti ube champorado?
Taip, ube ryžių pudingą galima užšaldyti iki 1 mėnesio. Atšildykite per naktį šaldytuve ir pašildykite ant viryklės su papildomu skysčiu, gerai išmaišykite, kad ingredientai išsilygintų.

Mėgaukitės šiluma ir saldumu jaukiame ube šamporado dubenyje!

Ar gaminote šį receptą? Prašome pasidalinti, patikti, duoti žvaigždutes žemiau arba sukurti Pinterest smeigtuką pagal šį receptą. Ačiū už meilę!

ube ryžių pudingas
  • 1 puodelis lipnūs ryžiai – prieš gamindami pamirkykite 15 minučių
  • 2 ½ puodeliai vandens
  • ½ puodelis ietis halaya Taip pat galite naudoti ube ekstraktą, iš anksto užšaldytą, atšildytą ube arba ube miltelius
  • ¼ puodelis cukraus koreguokite daugiau, kad skonis būtų saldesnis
  • Suspauskite druskos
  • ½ puodelis išgarintas pienas
  • ½ puodelis įprastas kokosų pienas
  • Nebūtina: sūdyta džiovinta žuvis sausas

Paruoškite ryžius

  • Ryžius nuplaukite ir pamirkykite 15 minučių ir nusausinkite vandenį. Tada vidutinio dydžio puode sumaišykite lipnius ryžius, kokosų pieną ir vandenį. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kad ryžiai nepriliptų prie dugno.

    1 puodelis lipnių ryžių – prieš gamindami pamirkykite 15 minučių, 2½ stiklinės vandens, ½ puodelio įprasto kokosų pieno

Virkite ryžius

  • Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir leiskite ryžiams virti 15 minučių, kol suminkštės.

Pridėkite Ube

  • Palaipsniui įmaišykite ube į puodą su ryžiais, užtikrindami, kad jis gerai susimaišytų. Geriausiam maišymui naudokite šluotelę. Virkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai suminkštės (ne per minkšti, bet kaip tik).

    ½ puodelio ube halaya

Pasaldinkite ir pagardinkite

  • Suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Paragaukite ir reguliuokite saldumą pagal pageidavimą. Gerai išmaišykite, kol visiškai susimaišys.

    ¼ puodelio cukraus, Žiupsnelis druskos

Patiekite šiltai

  • Supilkite ube champorado į dubenėlius ir gausiai apšlakstykite išgarintu pienu. Mėgaukitės vienu arba su sūdyta džiovinta žuvimi, kad gautumėte unikalų skonių kontrastą.

    ½ stiklinės išgarinto pieno, Nebūtina: sūdyta džiovinta žuvis

  • Kad ube ryžių pudingo skonis būtų sodresnis, naudokite daugiau kokosų pieno kaip skysto pagrindo dalį.
  • Champorado paprastai yra saldus, pridėkite daugiau ar mažiau cukraus pagal savo skonį.
  • Sureguliuokite tirštumą virimo metu įpildami daugiau vandens arba pieno.
  • Norėdami gauti autentišką ube champorado skonį, vietoj ube ekstrakto naudokite natūralų filipiniečių ube halaya arba tikrą ube. Tada ant viršaus uždėkite sūdytos džiovintos žuvies.

Mitybos faktai

Kreminis Ube Champorado (Ube ryžių pudingas)

Kiekis vienai porcijai

% dienos vertė*

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -