GERIAUSIAS VEGANiškas raudonojo tajų kario pastos receptas jūsų patiekalams patobulinti
Veganiška raudonojo tajų kario pasta yra pagrindinis tajų virtuvės ingredientas, sujungiantis drąsius čili, žolelių ir prieskonių skonį. Šis skoningas receptas sudaro daugelio mėgstamų tailandietiškų patiekalų, tokių kaip raudonasis karis, „Tom Yum“ ir net keptos bulvytės, stuburą. Ši raudona tajų kario pasta siūlo universalų ir harmoningą šilumos, gylio ir kvapo balansą, todėl ją būtina turėti kiekvienam, norinčiam tyrinėti Azijos virtuvės pasaulį. Nesustok čia! Ši veganiška raudonojo kario pasta puikiai tinka ruošiant kokosų pieno receptus ir dar daugiau.
Kas yra Vegan Red Thai Curry pasta?
Raudonoji tajų kario pasta arba Prikas Gaengas Phetas tajų kalba yra koncentruotas raudonųjų čili pipirų, česnako, galangalų, citrinžolės, kafyro laimo lapų ir kitų aromatinių žolelių bei prieskonių mišinys. Paprastai ji turi krevečių pastos, todėl VEGAN versijai viskas, kas atsitinka, yra praleisti paskutinį ingredientą.
- naudojamas kaip daugelio tailandietiškų patiekalų pagrindas, suteikiantis šilumos, sodrumo ir ryškių spalvų
- paprastai maišomas su kokosų pienu, kad būtų sukurti kvapnūs padažai, sriubos ir kariai
- Ypatingą spalvą suteikia džiovinti raudonieji čili pipirai, suteikiantys jam vidutinio aštrumo prieskonių lygį, palyginti su švelnesniu geltonuoju kariu arba intensyvesniu žaliu kariu.
- tradiciškai plakama grūstuve, tačiau šiuolaikinėse virtuvėse patogumo dėlei galima naudoti virtuvinius kombainus
Trumpa Tailando kario pastos istorija
- Ištakos: Tailandietiškos kario pastos evoliucionavo šimtmečius, paveiktos kaimyninių regionų, tokių kaip Indija ir Malaizija, kurių sudėtyje yra prekybininkų atvežtų prieskonių. Tačiau pagrindiniai ingredientai tebėra vietiniai Tailande.
- Regioniniai skirtumai: Pietų Tailande dažnai naudojamas daugiau kokosų pieno, o šiauriniai variantai gali būti aštresni ir ne tokie kreminiai. Raudonasis karis yra vienas žinomiausių, šalia žaliojo ir geltonojo kario.
- Šiuolaikinis naudojimas: Šiandien kario pastos gali būti gaminamos nuo nulio arba perkamos jau pagamintos. Net ir naudojant parduotuvėje įsigytas versijas, pridėjus šviežių ingredientų patiekalas gali pakylėti ir pasidaryti naminio skonio.
Ingredientai
Kadangi aš mėgstu veganišką raudonąjį karį… Manau, kad kelionė į Azijos rinką yra labai verta, norint ieškoti šių ingredientų, pagaminti partiją ir mėgautis veganiško Tailando raudonojo kario skoniu daugeliui būsimų porcijų. Nors raudonojo tajų kario pastos receptas gali skirtis priklausomai nuo regioninių pageidavimų, čia yra pagrindiniai veganiškos versijos ingredientai:
Aromatiniai
- 1/2 puodelio Džiovinti raudonieji čili pipirai: pastos širdis, suteikianti šilumos ir spalvos. Mirkykite šiltame vandenyje 10-15 minučių.
- 1/4 puodelio Citrinžolė: prideda citrusinį, kvapnų atspalvį. Naudokite tik švelnų baltą apatinį stiebelį. Smulkus faršas.
- 5-6 skiltelės česnako: Suteikia aštrumo ir šilumos.
- 2 šaukštai arba nykščio Galangal: Imbiero giminaitis. Jei negalite pasiekti šio ingrediento, naudokite imbierą.
- 1 Askaloninis česnakas: Saldus ir švelnus, suteikia pastai gylio.
- 1/2 šaukštelio kafyro lapelių: Sukapoti. Suteikia aštrų, aromatingą citrusų skonį. Jei negalite jų pasiekti, naudokite laimo žievelę.
Prieskoniai
- 1/2 arb Baltųjų pipirų žirneliai: Švelniam pipiriniam karščiui.
- 1/4 šaukštelio Kalendros sėklos: Skrudinta riešutų, žemiško skonio.
- 1/4 šaukštelio Kmynų sėklos: Suteikia gylio ir šiek tiek dūminio skonio.
- 1/4 šaukštelio Druska: sustiprina ir subalansuoja skonius.
Kiti Ingredientai
- 1/2 a.š Aliejus (daržovių arba kokosų): Kad pasta sklandžiai susijungtų.
Įranga
- Didelis Skiedinys ir grūstuvas: Tradicinis tailandietiškos kario pastos gaminimo būdas ir tai užtruks, taip pat rankų ištvermė.
- Virtuvės kombainas: greitesnis ir paprastesnis pasirinkimas. (Aš naudoju Breville panardinamojo maišytuvo rinkinį su mini virtuvės kombainu ir panardinamuoju rankiniu trintuvu. Veikia nuostabiai.)
- Mentele: Norėdami nubraukti procesoriaus arba maišytuvo šonus.
- Peilis ir pjaustymo lenta: Ingredientams paruošti.
Instrukcijos
- Paruoškite čili: Džiovintus raudonuosius čili pamirkykite šiltame vandenyje apie 15 minučių, kol suminkštės. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Skrudinkite prieskonius: Mažoje sausoje keptuvėje paskrudinkite kalendros sėklas, kmynų sėklas ir baltųjų pipirų žirnelius ant silpnos ir vidutinės ugnies, kol pasidarys kvapnus, maždaug 2–3 minutes. Leiskite atvėsti, tada prieskonių trintuvu arba grūstuve sumalkite į smulkius miltelius.
- Viską sumaišykite: Pirmiausia sumalkite citrinžolę ir česnaką. Tada virtuviniu kombainu sumaišykite išmirkytus čili pipirus ir visas kitas aromatines medžiagas bei prieskonius, kol susidarys vientisa, vientisa pasta. Tam gali prireikti 10–15 minučių plakimo rankomis arba kelių minučių virtuviniu kombainu.
- Parduotuvė: perkelkite pastą į sandarų stiklinį indą. Šaldytuve laikys iki 2 savaičių, o šaldiklyje – iki 3 mėnesių.
Pastabos ir patarimai
- Sureguliuokite prieskonių lygį: Panaudotų čili pipirų skaičius lems pastos karštį. Jei norite švelnesnės pastos, sumažinkite čili kiekį arba naudokite švelnesnes veisles, pavyzdžiui, Kašmyro čili.
- Šviežumas yra raktas: Geriausia veganiška raudonojo tailandietiško kario pasta gaunama iš šviežiausių ingredientų. Jei įmanoma, naudokite šviežiai skrudintus prieskonius ir šviežią citrinžolę, galangalų ir žaliųjų citrinų lapus, kad gautumėte optimalų skonį.
- Naudokite tai, ką turite: Jei nerandate galangalo, galite jį pakeisti imbieru, nors skonis nebus visiškai toks pat. Panašiai, jei kaffir liepų lapų nėra, galite naudoti laimo žievelę.
- Padarykite didelę partiją: Kario pasta labai gerai užšąla, todėl apsvarstykite galimybę pagaminti didesnę partiją ir užšaldyti mažomis porcijomis. Tai palengvina naudojimą, kai esate pasiruošę gaminti. Greitoms porcijoms paruošti naudokite silikoninį ledo kubelių padėklą.
Papildiniai ir variantai
- Įvairūs čili: Pabandykite eksperimentuoti su kitais džiovintais paprikomis, kad sureguliuotumėte karštį ir skonį. Norėdami gauti daugiau karščio, galite naudoti čili iš paukščio skrydžio arba švelnesnių veislių, jei norite mažiau aštrios pastos.
- Žolelių stiprinimas: Į pastą įpilkite šviežių tailandietiškų baziliko arba kalendros stiebelių, kad gautumėte gaivumo pliūpsnį.
- Riešutinis posūkis: Įdėkite šaukštą skrudintų žemės riešutų arba anakardžių, kad gautumėte papildomo sodrumo.
- Tradicinė versija: Jei nesate veganas, pridėkite krevečių pastos, kad gautumėte autentiškesnę raudonojo tailandietiško kario pastą.
Kaip naudoti ir tarnauti
Kaip naudoti šį raudonojo tajų kario pastos veganišką receptą lengva ir paprasta. Pirma, skaniau imti pastą ir ją patroškinti prieš įpilant sultinio ar kokosų pieno. Visada leiskite pastai išvirti, kad išsiskirtų skoniai.
Be to, šis neįtikėtinai universalus receptas gali būti naudojamas įvairiausiuose patiekaluose. Štai keletas populiarių būdų, kaip jį įtraukti į savo maistą:
- Tailando raudonasis karis: Sumaišykite pastą su kokosų pienu, daržovėmis ir pasirinktais baltymais (vištiena, krevetėmis, tofu), kad gautumėte klasikinį raudonąjį karį.
- Sriubos: Naudokite jį kaip pagrindą sriuboms, tokioms kaip Tom Yum arba Thai Coconut Soup, kad gautumėte papildomo skonio.
- Išmaišytos bulvytės: Į troškintas daržoves arba makaronus įpilkite šaukštą, kad gautumėte tailandietiško skonio.
- Marinatai: Sumaišykite pastą su kokosų pienu, sojos padažu ir laimo sultimis, kad gautumėte marinatą keptai mėsai ar jūros gėrybėms.
- Padažai: Įmaišykite jį į žemės riešutų padažus arba padažus, kad gautumėte aštrų posūkį.
Netradiciniai veganiškos raudonojo kario pastos panaudojimo būdai
Klausimai
Kiek aštri yra raudonojo tajų kario pasta?
Raudonosios tailandietiškos kario pastos karštis yra vidutiniškai aukštas (aštresnis, jei netoleruojate aštrumo). Prieskoniai daugiausia gaunami iš raudonųjų čili pipirų, tačiau galite reguliuoti čili kiekį, kad jis būtų švelnesnis arba aštresnis, atsižvelgiant į jūsų skonį.
Ar galiu naudoti parduotuvėje pirktą kario pastą?
absoliučiai! Parduotuvėje įsigyta pasta yra patogus pasirinkimas ir gali sutaupyti laiko. Tačiau patobulinus jį šviežiais ingredientais, tokiais kaip česnakai, citrinžolė ir žaliosios citrinos žievelė, gali būti, kad jis bus labiau naminis. Tai geriausia veganiška Tailando raudonojo kario pasta, kuri pranoksta bet kurį parduotuvėje įsigytą produktą.
Kiek laiko galioja naminė raudonojo tajų kario pasta?
Naminė kario pasta šaldytuve gali išsilaikyti iki 2 savaičių, o šaldiklyje – iki 3 mėnesių. Laikykite jį sandariame inde, kad jis būtų šviežias. Naudokite nedidelius ledo kubelių padėklus, kad juos būtų lengva užšaldyti ir dalyti porcijomis.
Ar „Red Thai Curry Paste“ be glitimo?
Šis receptas yra gf ir veganiškas.
Ar galiu pakeisti Red Thai Curry vegan pastą receptuose, kuriuose reikia kitų kario pastų?
Taip, galite jį pakeisti daugelyje receptų, nors skonio profilis skirsis. Žalioji kario pasta yra aštresnė ir labiau žolelių skonio, o geltona kario pasta yra švelnesnė ir ciberžolės pagrindu.
Mėgaukitės tailandietiško ir azijietiško maisto gaminimo nuotykiais su šia gyvybinga, universalia pasta ir padarykite savo patiekalus gyvybingesnius, aromatingesnius, spalvingesnius ir dvelkiančius lūpas!
- 1/2 puodelis Džiovinti raudonieji čili pipirai Mirkykite šiltame vandenyje 10-15 minučių.
- 1/4 puodelis Citrinžolė Naudokite tik švelnų baltą apatinį stiebelį. Smulkus faršas.
- 5-6 gvazdikėliai Česnakai
- 2 a.š Galangal Naudokite imbierą, jei negalite pasiekti šio ingrediento.
- 1 Askaloniniai česnakai
- 1/2 a.š Kafiro lapai Jei negalite jų pasiekti, naudokite laimo žievelę.
Prieskoniai
- 1/2 šaukštelis Baltųjų pipirų žirneliai
- 1/4 šaukštelis Kalendros sėklos
- 1/4 šaukštelis Kmynų sėklos
- 1/4 šaukštelis Druska
Kiti Ingredientai
- 1/2 a.š Aliejus daržovė arba kokosas: kad pasta sklandžiai susijungtų.
-
Paruoškite čili: džiovintus raudonuosius čili pamirkykite šiltame vandenyje apie 15 minučių, kol suminkštės. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
1/2 puodelio džiovintų raudonųjų čili pipirų
-
Paskrudinkite prieskonius: Nedidelėje sausoje keptuvėje paskrudinkite kalendros sėklas, kmynų sėklas ir baltųjų pipirų žirnelius ant silpnos ir vidutinės ugnies iki kvapo, maždaug 2–3 minutes. Leiskite atvėsti, tada prieskonių trintuvu arba grūstuve sumalkite į smulkius miltelius.
1/4 šaukštelio kalendros sėklų, 1/4 šaukštelio kmynų sėklų, 1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
-
Viską sumaišykite: pirmiausia sumalkite citrinžolę ir česnaką. Tada supilkite išmirkytus čili pipirus ir visus kitus aromatinius ingredientus bei prieskonius sumaišykite virtuviniu kombainu, kol susidarys vientisa, vientisa pasta. Tai gali užtrukti 10–15 minučių daužymo rankomis arba keletą minučių virtuviniu kombainu.
1/4 puodelio citrinžolės, 5-6 skiltelės česnako, 2 šaukštai Galangal, 1 askaloninis česnakas, 1/2 šaukštelio kafyro lapelių, 1/4 šaukštelio druskos, 1/2 šaukštelio aliejaus
-
Laikyti: perkelkite pastą į sandarų stiklinį indą. Šaldytuve laikys iki 2 savaičių, o šaldiklyje – iki 3 mėnesių.
Mitybos faktai
Tailando raudonojo kario pastos receptas VEGAN
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.