Lengvas korėjietiškas BBQ PADAŽAS Receptas, kuris pakeičia žaidimą!
Lengvas korėjietiškas BBQ padažas yra natūraliai pikantiškas ir saldus, burnoje tirpstančio skonio, puikiai tinka marinuoti, troškinti, panardinti, dusinti ir gėrėtis! Šis naminis korėjietiškas BBQ padažas pakelia jūsų ant grotelių keptą mėsą į visiškai naują lygį, jau nekalbant apie tai, kad recepte naudojami vaisiai yra natūralus minkštiklis, kuris padarys jūsų ant grotelių keptą mėsą skaniai minkštą! Naudodami paprastus prieinamus sandėliuko kuokštelius, štai paprastas, bet skanus ir greitas receptas, kaip namuose pasigaminti korėjietiško BBQ padažo!
Kas yra korėjietiškas BBQ padažas
Korėjietiškas BBQ padažas yra klasikinis, pikantiškas ir natūraliai saldintas pagardas, naudojamas mėsai marinuoti arba kaip padažas korėjiečių virtuvėje. Patiekalai, tokie kaip bulgogi, korėjietiški kepsniai arba kaip garnyras prie ant grotelių keptos mėsos, visi yra pagardinti šiuo drąsiu, įkyriu, lūpas dvelkiančiu padažu.
Jo unikalus skonis atsiranda dėl sudedamųjų dalių, tokių kaip sojos padažas, ryžių vynas, ir kriaušių bei Fuji obuolių mišinio, suteikiančio išskirtinį lengvo korėjietiško BBQ padažo skonį.
Vaisių naudojimas kaip mėsos minkštiklis, saldiklis ir skonio stipriklis korėjietiškame padaže yra ne tik autentiškas, bet ir simbolizuoja meilę ir išradingumą korėjietiškuose receptuose, kuriuose naudojami tikri, sveiki ingredientai.
Kodėl korėjietiškas BBQ padažas yra geras:
- Konkurso ypatybės: Tai turi būti vienas geriausių minkštos mėsos metodų! Sojų padažas ir vaisių fermentai iš kriaušių ir obuolių padeda suminkštinti mėsą ir užtikrina sultingą tekstūrą. Tai tikrai yra padažo „paslaptis“! Vaisių fermentai skaido mėsoje esančius baltymus, užtikrindami skonį ir tinkamą tekstūrą skaniems BBQ.
- Skonio balansas: Sujungia sūrus, saldžias ir pipirines natas, kad būtų dinamiškas skonis. Korėjietiškame BBQ padaže esantys vaisiai suteikia jam ypatingą ir išskirtinį K-BBQ skonį.
- Universalumas: Veikia su įvairiais baltymais, tokiais kaip jautiena, kiauliena, vištiena ir netgi tinka žuviai, daržovėms ar tofui.
- Karamelizacija: Padaže esantis cukrus kepant ant grotelių sukuria gražią glazūrą ir dūminį gylį.
- Kultūros apeliacija: Namų ruošimui suteikia autentiško korėjietiško BBQ skonio.
Greitas ir paprastas korėjietiškas BBQ padažas yra gardūs vartai į Korėjos skonių tyrinėjimą! Visada gaminu papildomai pagal šį natūralų receptą!
Ingredientai
- 1 Fuji obuolys – ar panaši saldžiųjų raudonųjų obuolių veislė
- 1 kriaušė – Azijietiška kriaušė arba saldi kriaušių atmaina; prinokęs
- 1/2 puodelio ir 2 valg – LOW SODIUM sojos padažas
- 1 1/2 šaukštelio ryžių virimo vynas – Šaoksingo vynas
- 5 šaukštai vandens
- 1 1/2 šaukštelio rudojo cukraus
- 1/2 stiklinės geltonojo svogūno
- 3 skiltelės česnako
- 1 žalias svogūnas – balta ir žalia dalis
- Juodieji pipirai – žiupsnelis; paragauti
- Kukurūzų krakmolo srutos – PASIRENKAMA; 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo sumaišykite su vandeniu, kol ištirps. Įpilkite verdant, kad padažas būtų tirštesnis.
Įranga
- Virtuvės kombainas – smulkus pjaustymas ir ingredientų sumaišymas
- Didelio galingumo blenderis – sukuria itin glotnesnę konsistenciją
- Pjovimo lenta
- Peilis
- Puodas su padažu
- Maišymo šaukštas
- Stiklinis indas – saugojimui
Instrukcijos
- Kriaušes ir obuolius nulupkite ir išimkite šerdis. Vaisius, geltonąjį svogūną, žaliąjį svogūną ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais.
- Susmulkintus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą. Įpilkite vandens ir sojos padažo. Ištrinkite iki vientisos masės. Mišinys bus grūdėtas, bet kiek galite išlyginkite.
- Įkaitinkite padažo puodą ant silpnos ir vidutinės ugnies ir supilkite mišinį. Supilkite ryžių vyną ir rudąjį cukrų. Virkite ant silpnos ugnies dešimt minučių. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų. Įdėkite pipirų. Toliau maišykite ir troškinkite. Verdant įpilkite kukurūzų krakmolo srutos, kad padažas sutirštėtų, jei norite.
- Padažą nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
- Supilkite atvėsintą padažą į didelės galios trintuvą ir plakite, kol padažas taps vientisas.
- Parduotuvė: Supilkite padažą į švarų stiklainį arba sandarų indą. Jis gali būti laikomas šaldytuve iki dviejų savaičių, todėl skoniai gražiai susimaišys.
Pastabos
- Naudokite šviežius ir prinokusius vaisius. Būtinai visiškai nulupkite vaisius ir išimkite šerdį.
- Troškinkite, bet neužvirinkite mišinio.
- Naudokite mažai natrio turintį sojos padažą, kitaip receptas bus labai sūrus.
- Paragaukite ir pritaikykite pagal pageidavimus.
- Jei norite, kad padažas būtų ypač glotnus, pabaigoje padažą galite perkošti per vielinio tinklo sietelį.
Papildiniai ir variantai
Korėjietiškas BBQ padažas yra labai universalus, jį galite tinkinti naudodami įvairius priedus, kad sukurtumėte unikalius skonio profilius arba tiktų konkretiems patiekalams. Štai keletas bendrų ir kūrybingų variantų:
- Vaisių tyrės: Vietoj nesmulkintų vaisių galite jį sklandžiau ir lengviau padaryti su kriaušių ar obuolių tyre (tradicinė korėjietiškuose marinuose). Kaip minėta, tai puikiai tinka švelninimui.
- Ananasų sultys atogrąžų posūkiui ir papildomam įdegiui. Tai taip pat dar vienas minkštiklis. Nepridėkite per daug!
- Prieskoniai: Įdėkite gochugaru (korėjietiškų čili dribsnių), kad švelniai kaitintumėte. Įdėkite imbiero.
Konkrečių patiekalų sudedamųjų dalių variantai
- Rūkytesnis skonis: Įdėkite rūkytą papriką.
- Kremiškumas: Sumaišykite su majonezu BBQ padažui.
- Riešutų skonis: Įpilkite žemės riešutų sviesto arba migdolų sviesto sintezės patiekalams.
- Sintezijos: Sriracha prideda prieskonių arba hoisin padažo, kad būtų gilesnis.
Švieži priedai prieš patiekiant
- Supjaustyti žali svogūnai dėl šviežumo.
- Skrudintos sezamo sėklos suteikia papildomo riešutiškumo.
- Sezamo aliejus
- Aštrus čili, čili aliejus arba čili padažas.
Aptarnavimo pasiūlymai
Korėjietiškas BBQ padažas naudojamas įvairiais būdais. Štai populiarūs ir skanūs padažo naudojimo būdai:
- marinuoti mėsą; Marinuojant padažo nereikia permaišyti
- apkepkite mėsą, kol ji yra ant grotelių; ant grotelių kepti iešmai
- kaip mirkomas padažas arba garnyro padažas su banchan ir kitomis šeimos vakarienėmis
- ryžių arba bulgogi, arba lašišos dubenėlių užpilas
Mėgaukitės korėjietiško BBQ padažo skoniu ir pridėkite jaudulio namuose prie įvairių patiekalų.
Ar gaminote šį receptą? Prašome komentuoti, dalintis, prisegti arba pridėti žvaigždutes prie toliau pateikto recepto. Ačiū!
- 1 Fuji Apple arba panaši saldžiųjų raudonųjų obuolių veislė; prinokęs; didelio dydžio
- 1 Kriaušė Azijietiška kriaušė arba saldi kriaušių veislė; prinokęs; didelio dydžio
- 147 ml LOW SODIUM sojos padažas tai yra apie ½ puodelio plius 2 šaukštai
- 1 ½ a.š Ryžių virimo vynas Shaoxing vynas
- 5 a.š vandens
- 1 ½ a.š rudojo cukraus
- ½ puodelis geltonasis svogūnas
- 3 gvazdikėliai česnako
- 1 žalias svogūnas balta ir žalia dalis; susmulkinti
- Juodieji pipirai žiupsnelis; paragauti
- Kukurūzų krakmolo srutos PASIRENKAMA; 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo sumaišykite su vandeniu, kol ištirps. Įpilkite verdant, kad padažas būtų tirštesnis.
-
Kriaušes ir obuolius nulupkite ir išimkite šerdis. Vaisius, geltonąjį svogūną, žaliąjį svogūną ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais.
1 Fuji obuolys, 1 kriaušė, ½ puodelio geltonojo svogūno, 3 skiltelės česnako, 1 žalias svogūnas
-
Susmulkintus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą. Įpilkite vandens ir sojos padažo. Ištrinkite iki vientisos masės. Mišinys bus grūdėtas, bet kiek galite išlyginkite.
5 šaukštai vandens, 147 ml LOW SODIUM sojos padažas
-
Įkaitinkite padažo puodą ant silpnos ir vidutinės ugnies ir supilkite mišinį. Supilkite ryžių vyną ir rudąjį cukrų. Virkite ant silpnos ugnies dešimt minučių. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų. Įdėkite pipirų. Toliau maišykite ir troškinkite. Verdant įpilkite kukurūzų krakmolo srutos, kad padažas sutirštėtų, jei norite.
1½ šaukšto ryžių virimo vyno, 1 ½ šaukštelio rudojo cukraus, Juodieji pipirai, Kukurūzų krakmolo srutos
-
Padažą nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
-
Supilkite atvėsintą padažą į didelės galios trintuvą ir plakite, kol padažas taps vientisas.
-
Laikyti: supilkite padažą į švarų stiklainį arba sandarų indą. Jis gali būti laikomas šaldytuve iki dviejų savaičių, todėl skoniai gražiai susimaišys.
Troškinkite, bet neužvirinkite mišinio.
Naudokite mažai natrio turintį sojos padažą, kitaip receptas bus labai sūrus.
Paragaukite ir pritaikykite pagal pageidavimus.
Jei norite, kad padažas būtų ypač glotnus, pabaigoje padažą galite perkošti per vielinio tinklo sietelį.