LYCHEE ledinė arbata – gaivus, tropinis malonumas!
Tai Ličių ledinė arbata Receptas yra gaivus, subtiliai saldus ir jaudinantis su šviežiais ličių vaisiais, plaukiojančiais aukštoje stiklinėje ledinės, užplikytos arbatos. Ličių arbata greitai taps viena iš jūsų mėgstamiausių ir pakankamai gera, kad galėtumėte pasipuikuoti per kitą puodą ar susibūrimą. Šis gėrimas, trykštantis saldžiu, gėlių ličių skoniu, subalansuotas su žemiškomis juodosios arbatos natomis, patiekiamas ant ledo, šis gėrimas puikiai tinka bet kuriuo metu ar dieną.
Kas yra ličių ledinė arbata?
Ličių ledinė arbata yra atšaldyta arbata, užpilta ličių vaisių sultimis ir visais ličių vaisiais. Skonis yra subtiliai saldus, gėlių ir spinduliuoja raminančius atogrąžų ličių skonius su žadinančiu juodosios arba pasirinktos arbatos žemiškumu.
Unikalus ličių skonis puikiai dera su įvairiomis arbatomis, todėl ličių ledinė arbata yra gaivi ir šiek tiek egzotiška alternatyva įprastai ledinei arbatai. Be to, tai tarsi skanėstas be jokių priedų ar per daug cukraus, todėl yra sveikesnis ir naudingesnis.
Ličių arbata yra aromatinga, o ledo kubelių, šaltos arbatos ir minkštų ličių vaisių tekstūra puikiai užpildo kiekvieną jūsų troškimą ko nors lengvo ir tropinio atsisėsti.
Ličių ledinės arbatos pranašumai
- Hidratacija: Ši gaivi ledinė arbata yra puikus būdas išlaikyti hidrataciją, ypač karštu oru.
- Turtingas antioksidantų: Juodojoje arbatoje ir ličiuose gausu antioksidantų, kurie gali padėti kovoti su oksidaciniu stresu ir pagerinti bendrą sveikatą.
- Natūralus saldumas: Ličių vaisių ir sirupo naudojimas suteikia arbatai natūralaus saldumo, todėl sumažėja pridėtinio cukraus poreikis.
Kas yra ličių vaisius
- Kilmė: Ličiai, taip pat žinomi kaip Litchi chinensis, yra atogrąžų vaisiai, kilę iš Kinijos Guangdongo ir Fudziano provincijų ir auginami daugiau nei 2000 metų.
- Skonio profilis: Tai unikalus saldus ir gėlių skonis, dažnai apibūdinamas kaip vynuogių, kriaušių ir arbūzo derinys, todėl jis puikiai papildo įvairius patiekalus.
- Išvaizda: Vaisiai yra apvalūs arba ovalūs, su nelygia, raudona arba rausva oda, kuri nulupus tampa permatoma balta, atskleidžia sultingą minkštimą ir vieną sėklą.
- Mitybos nauda: Ličyje yra mažai kalorijų ir daug vitamino C, antioksidantų ir skaidulų, todėl jie turi įvairių naudos sveikatai, įskaitant geresnį imunitetą ir virškinimą.
- Kulinarinis naudojimas: Galima mėgautis šviežiu, naudoti desertams, salotoms, gėrimams ir pikantiškiems patiekalams ruošti arba konservuoti sirupe arba konservuoti ištisus metus.
Ličiai galite nusipirkti šviežių arba konservuotų. Pagal šį receptą man labiau patinka konservuoti su konservuotomis ličių sultimis, kad būtų greita ir paprasta.
Ličių ledinės arbatos ingredientai
Štai ko jums reikės norint paruošti šią skanią arbatą:
- 3 juodos arbatos pakeliai (arba žalioji arbata, kad skonis būtų lengvesnis)
- 1 skardinė ličio vaisius (sirupe arba sultyse)
- 4 puodeliai vandens
- Ledo kubeliai
- Šviežių mėtų lapelių – garnyras
- papildomai Ličių vaisiai (garnyrui)
- 2-3 šaukštai paprasto sirupo (nebūtina, priklausomai nuo saldumo pasirinkimo) – praleiskite, jei norite mažiau saldaus varianto
Įranga
- Vidutinio dydžio puodas – arba ledinės arbatos virimo aparatas
- Koštuvas arba sietelis
- Stiklinis ąsotis
- Maišantis šaukštas
- Stiklinės ir ilgi šaukštai patiekimui
Instrukcijos
- Užvirinkite juodos ledinės arbatos ir pasigaminkite jos stiprumo. Leiskite atvėsti.
- Į ąsotį įpilkite arbatos ir visą skardinę ličių su ličių sultimis. Išimkite dalį sulčių, kad būtų mažiau saldumo. Taip pat galite paimti keletą ličių ir juos sumaišyti ir įdėti į arbatą kaip ličių minkštimą.
- Gerai išmaišykite.
- Patiekite arbatą su vaisiais didelėse taurėse ir įpilkite daug ledo. Norėdami padidinti efektą, užpiltą arbatą suplakite su ledu, kad viršus putotų.
- Papuoškite mėtomis. Mėgaukitės savo ličių ledine arbata su ilgu šaukštu ant šono ir valgykite ličių vaisius.
Pastabos
- Naudokite šviežią ličių skardinę. Ličiai sirupe turės pridėtinio cukraus. Jei norite mažiau saldaus, naudokite mažiau sulčių sirupo iš skardinės.
- Jei norite kąsnio dydžio, ličius galite supjaustyti.
- Sumaišius kai kuriuos ličius, gausite daugiau tekstūros ir ličių skonio.
- Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite šviežiai paruoštą arbatą.
Pridėti priedų ir variantų
- Žaliosios arba jazminų arbatos pasirinkimas: Jei norite lengvesnio, subtilesnio skonio, pakeiskite juodąją arbatą į žaliąją arba jazminų arbatą. Subtilios žolinės žaliosios arbatos arba gėlių jazminų natos gražiai dera su ličių gėlių saldumu.
- Putojanti ličių ledinė arbata: Jei mėgstate burbuliukus, šį gėrimą galite padaryti putojantį, prieš pat patiekdami įpylę šlakelį sodos arba gazuoto vandens. Tai suteikia linksmumo ir papildomos žvalumo.
- Ličių citrinų ledinė arbata: Į arbatą įlašinkite šviežių citrinų sulčių, kad gautumėte aštrų citrusinių vaisių skonį, kuris subalansuoja ličio saldumą.
- Kreminė ličių ledinė arbata: Įpilkite šiek tiek augalinio pieno arba grietinėlės, kad gautumėte kreminės pieno arbatos versiją.
- Tapijokos tekstūros pojūtis: Pridėjus tapijokos perlų, tai tampa smagiu skanėstu.
Kaip patiekti ličių ledinę arbatą
- Ličių ledinę arbatą patiekite aukštose stiklinėse, pripildytose ledo, papuoštą keliais ličių vaisiais ir šviežiomis mėtomis.
- Išbandykite puodą ant ledo su dideliu ledo kibiru, kad svečiai galėtų pasigaminti patys. Į šoną įdėkite papildomų vaisių priedų.
- Norėdami gauti papildomos nuojautos, ant stiklinės krašto pridėkite daugkartinio naudojimo šiaudelį arba citrinos griežinėlį.
Klausimai
Koks ličių skonis?
Ličiai yra subtilaus, saldaus skonio su gėlių ir šiek tiek citrusinėmis natomis. Kai kurie jį apibūdina kaip vynuogių, arbūzo ir rožių mišinį, todėl jis puikiai tinka prie arbatos.
Ar galiu naudoti šviežius ličius, o ne konservuotus?
Taip, galima naudoti šviežius ličius, jei jų sezonas. Prieš maišydami ličius tiesiog nulupkite ir pašalinkite sėklas. Gali tekti pridėti šiek tiek cukraus arba sirupo pakaitalo, nes švieži ličiai nėra su sirupu, kaip konservuota versija.
Ar galiu paruošti šią arbatą iš anksto?
absoliučiai! Galite pagaminti didelę arbatos partiją ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami būtinai gerai išmaišykite ir prieš pat gerdami įdėkite ledo kubelių, kad jis neatvėstų.
Ar ličių ledinėje arbatoje yra kofeino?
Taip, kadangi šiame recepte naudojama juodoji arbata, joje yra kofeino. Tačiau jei jums labiau patinka versija be kofeino, juodąją arbatą galite pakeisti žolelių arbata be kofeino, pavyzdžiui, rooibos.
Ar galiu naudoti cukraus pakaitalą?
Taip, jei ieškote mažesnio cukraus kiekio varianto, drąsiai naudokite cukraus pakaitalą, pvz., steviją arba vienuolių vaisių saldiklį. Sureguliuokite kiekį pagal skonį, atsižvelgdami į savo saldumo skonį.
Mėgaukitės šiuo paprastu, bet egzotišku ličių ledinės arbatos receptu namuose ir kiekviename gurkšnyje mėgaukitės gardžiu gėlių ličio ir gaivios ledinės arbatos deriniu!
- 3 juodosios arbatos maišeliai arba žalioji arbata lengvesniam skoniui
- 1 gali ličių vaisiai sirupe arba sultyse
- 4 puodeliai vandens
- Ledo kubeliai
- Šviežių mėtų lapelių garnyras
- papildomi ličių vaisiai garnyrui; neprivaloma
- 2-3 šaukštai paprastas sirupas pasirinktinai, priklausomai nuo saldumo pasirinkimo – atsisakykite, jei norite mažiau saldaus varianto
-
Užvirinkite juodos ledinės arbatos ir pasigaminkite jos stiprumo. Leiskite atvėsti.
3 juodosios arbatos pakeliai, 4 puodeliai vandens
-
Į ąsotį įpilkite arbatos ir visą skardinę ličių su ličių sultimis. Išimkite dalį sulčių, kad būtų mažiau saldumo. Taip pat galite paimti keletą ličių ir juos sumaišyti ir įdėti į arbatą kaip ličių minkštimą.
1 skardinė ličio vaisius
-
Gerai išmaišykite.
-
Patiekite arbatą su vaisiais didelėse taurėse ir įpilkite daug ledo. Norėdami padidinti efektą, užpiltą arbatą suplakite su ledu, kad viršus putotų.
Ledo kubeliai, 2-3 šaukštai paprasto sirupo
-
Papuoškite mėtomis. Mėgaukitės savo ličių ledine arbata su ilgu šaukštu ant šono ir valgykite ličių vaisius.
Šviežių mėtų lapelių, papildomi ličių vaisiai
Mitybos faktai
Ličių ledinės arbatos receptas
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.