„Matcha“ baskų sūrio pyrago receptas | „Rice Life Foodie“

Šis „Matcha“ baskų sūrio pyrago receptas sujungia kaimišką baskų sūrio pyrago stilių, pasižymintį skrudintu viršutiniu sluoksniu, su žemišku japoniškų „Matcha“ miltelių skoniu. Derinys suteikia jums desertą, kuriame pilna matcha skonio, visai ne per daug saldus, šiek tiek paruduotas (bet nesudegęs) ir visada kalbant apie vakarėlį. Jis turi parašo karamelizuotą viršutinę dalį su į purus panašiu centru, o vandens vonios nereikia. Baskų matcha sūrio pyragas yra lengvas, kremas ir nepamirštamas.

Kodėl „Matcha“ baskų sūrio pyrage?
Iš San Sebastiáno, Ispanijos, baskų sūrio pyragas yra unikalus, nes jis praleidžia vandens vonią, kepa esant didelei šilumai, yra netobulos išvaizdos su „sudegus“ dugnu, šonais ir viršuje, ir apima savo parašą, paruduotą išvaizdą ir minkštą centrą.
- Pridedant „Matcha“ prie baskų sūrio pyrago, subalansuokite pasaldinto grietinėlės sūrio susiliejimą giliu, žemišku užrašu.
- Skirtingai nuo tradicinių saldžių desertų, ši versija yra Elegantiškas, lengvai saldus ir lygus– modernus kaimiškos klasikos posūkis.
- Nors tradicinis baskų sūrio pyragas yra paprastesnis (ir kartais patiekiamas šiltas ar kambario temperatūra), šis „Matcha“ sudegintas baskų sūrio pyrago receptas yra sureguliuotas, kad būtų galima susipažinti su klasikiniu skoniu ir kremine sūrio pyrago tekstūra, išsaugojant parašo karamelizuotą viršutinę ir giliai rudos spalvos kraštus.
Nereikia antpilnių, kremų, uogų ar drizų … „Matcha“ kalba šioje labai šauniai, žemiškoje baskų įkvėpto sūrio pyrago ir, be abejo, pateikia pareiškimą bet kokiam dideliam susibūrimui, vakarėliui ar puodui.

Ingredientai
„Matcha“ kremas
- 4 šaukštai maisto kokybės matcha milteliai
- 2 šaukšteliai vanilės ekstraktas
- Žiupsnelis druskos
- 3 šaukštai baltojo cukraus
- ¼ puodelio karšto vandens
Už sūrio pyragą
- 1 ¼ puodelio baltojo cukraus
- 4 blokai (kiekvienas po 8 uncijos) Filadelfijos kremo sūris, kambario temperatūra (pageidaujamas prekės ženklas)
- 3 šaukštai grietinės arba graikiško jogurto – kambario temperatūra
- 4 vidutiniai kiaušiniai – kambario temperatūra
- 4 šaukštai Sunkus plakimo kremas – kambario temperatūra
- 2 šaukštai universalių miltų
Įranga
- 9 ″ spyruoklinės formos keptuvė
- Pergamento popierius
- 3 Maišymo dubenys (2 maži, 1 dideli)
- Elektrinis plakimas ar kiaušinių plakikliai
- Vielos tinklo filtras arba miltų sifteris
- Matuojant puodelius ir šaukštus
Instrukcijos
Padarykite „matcha“ kremą
- Mažame dubenyje išplakite kartu matcha miltelius, vanilę, druską, cukrų ir karštą vandenį.
- Sumaišykite iki lygaus ir be vienkartinio. Atidėti.
Paruoškite sūrio pyrago pagrindą
- Dideliame maišymo dubenyje plakite grietinėlės sūrio su cukrumi, kol kreminė (neperduokite).
- Įpilkite paruošto „Matcha“ kremo ir grietinės. Sumaišykite, kol bus visiškai įtraukta.
Išplakite kiaušinių mišinį
- Atskirame dubenyje plakite kiaušinius ir sunkią grietinėlę iki vientisos masės.
- Išsijokite miltus su vielos filtru, plakdami, kol visiškai įterps.
Sumaišykite ir sulankstykite
- Švelniai sulenkite kiaušinių mišinį į grietinėlės sūrio mišinį.
- Sulenkite rankomis – nebūkite per daug. Tešla turėtų būti šilkinė ir lygi. Kelis kartus bakstelėkite dubenį, kad ištrauktumėte oro burbuliukus.
Paruoškite keptuvę
- Įkaitinkite orkaitę 415 ° F..
- Iš eilės 9 ″ spyruoklinės formos keptuvėje Susmulkintas pergamento popierius ir naudokite 2 jo sluoksnius (dvigubai daugiau ir nelygios kaimiškos išvaizdos).
- Supilkite sūrio pyrago tešlą. Kelis kartus bakstelėkite keptuvę, kad atlaisvintumėte bet kokius burbuliukus.
Kepkite sūrio pyragą
- Kepkite 415 ° F 30 minučių.
- Sumažinkite šilumą iki 325 ° F ir kepkite 10 minučių.
- Dar kartą sumažinkite iki 250 ° F ir kepkite 10 minučių.
- Išjunkite orkaitę ir palikite sūrio pyragą viduje 15 minučių.
- Šiek tiek nulaužkite krosnies duris ir leiskite sėdėti kitam 15 minučių.
Kietas ir nustatytas
- Išimkite iš krosnies (sūrio pyragas turėtų būti šiek tiek jigry per vidurį) ir bent valandą atvėsinkite ant prekystalio. Laikykite jį pavasario formos keptuvėje.
- Bent jau šaldyti 6 valandos (pageidaujama per naktį) Prieš patiekiant, bet tai yra neprivaloma! Galite patiekti jį tokioje temperatūroje, kuri jums labiau patinka, kai tik jis atvės (tačiau rekomenduojama vėsinti ir nustatyti iš šaldytuvo). Nuimkite spyruoklinę keptuvę, nulupkite pergamento popieriaus šonus, supjaustykite ir mėgaukitės.


Pastabos ir patarimai
- Parašas paruduotas viršus Neturėtų atrodyti sudegęs, nepaisant to, kad kartais vadinama „Matcha“ sudegintu baskų sūrio pyragu – tai karamelizacija, o ne apkabinimas. Aš žinau, kad kai kurie receptai rodo ypač sudegusį ar paruduotą viršutinę dalį, tačiau net Ispanijoje baskų sūrio pyragas yra gražiai skrudintas, bet niekada neperduotas.
- Būkite tikri, kad ingredientai yra kambario temperatūra ir nėra atšaldomi.
- Tekstūra yra panaši į putėsius centre su kaimišku, šiek tiek tvirtesniu kraštu.
- „Matcha“ kokybė yra svarbi kulinarijos klasės matcha Kepimui.
- Būtinai naudokite pergamento popierių ir dvigubai linijuokite.
- Įtrūkimai ir burbuliukai gali įvykti, ir tai neturės įtakos skoniui. Tokio tipo sūrio pyragai yra netobulos išvaizdos ir turi daug charakterio.
Variacijos (laikykitės paprastų)
- Papildoma kreminė: Baskų sūrio pyragas turi centrą, kuris yra labiau panašus į žąlpą, arba nenustatytas kaip tradiciniai sūrio pyragaičiai. Jei norite šiek tiek labiau šokinėti, paskutinį kepimo laiką galite sutrumpinti penkiomis minutėmis.

Patiekite, saugokite ir padarykite į priekį
Patiekite „Matcha“ baskų sūrio pyragą, atšaldytą arba kambario temperatūroje, supjaustytą į kaimiškus pleištus. Paprastas papildomų „matcha“ miltelių dulkinimas arba lengvai pasaldinto „Matcha“ plaktos grietinėlės lukštas daro jį dar ypatingesnį, nors jis yra labiau klasikinis ir žavesnis.
Laikykite likusius sandariai uždengtus arba į hermetišką stiklinį indą šaldytuve iki 4 dienų. Sūrio pyragas taip pat gražiai užšąla – pergalijimo ir plastikinės plėvelės griežinėlius, tada iki 2 mėnesių laikykite hermetiškame inde. Atšildymas per naktį šaldytuve prieš mėgaudamiesi.
Šis sūrio pyragas yra puikus desertas. Tiesą sakant, kitą dieną jis skonis dar geresnis, kai skoniai nusistovės, o tekstūra tampa ypač kreminė. Kepkite jį prieš 1–2 dienas iš anksto, vėsinkite ir patiekite, kai būsite pasiruošę be šurmulio, bet rodomam patiekalui.
Tai „Matcha“ baskų sūrio pyragas Ar viskas, kas jums patinka apie sūrio pyragą, bet lengvesnis, žemiškesnis ir daug įsimintinesnis. Nereikalaujant vandens vonios ir kaimiškas pristatymas, tai yra taip paprasta, kaip ir įspūdinga.

„Matcha“ kremas
- 4 kasas Maisto kokybės matcha milteliai
- 2 TSP Vanilės ekstraktas
- Žiupsnelis iš druskos
- 3 kasas Baltasis cukrus
- ¼ puodelis Karštas vanduo
Už sūrio pyragą
- 1 ¼ puodelis Baltasis cukrus
- 32 oz Filadelfijos kremo sūris 4 blokai po 8 uncijos, kambario temperatūra
- 3 kasas grietinė ar graikiškas jogurtas kambario temperatūra
- 4 Vidutiniai kiaušiniai kambario temperatūra
- 4 kasas Sunkus plakimo kremas kambario temperatūra
- 2 kasas universalūs miltai
Padarykite „matcha“ kremą
- Mažame dubenyje išplakite kartu matcha miltelius, vanilę, druską, cukrų ir karštą vandenį.Sumaišykite iki lygaus ir be vienkartinio. Atidėti.
4 šaukštai maisto kokybės matcha milteliai, 2 šaukšteliai vanilės ekstraktas, Žiupsnelis druskos, 3 šaukštai baltojo cukraus, ¼ puodelio karšto vandens
Paruoškite sūrio pyrago pagrindą
Išplakite kiaušinių mišinį
Atskirame dubenyje plakite kiaušinius ir sunkią grietinėlę iki vientisos masės.
4 vidutiniai kiaušiniai, 4 šaukštai sunkios plakimo kremo
Išsijokite miltus su vielos filtru, plakdami, kol visiškai įterps.
2 šaukštai universalių miltų
Sumaišykite ir sulankstykite
- Švelniai sulenkite kiaušinių mišinį į grietinėlės sūrio mišinį.Sulenkite rankomis – nebūkite per daug. Tešla turėtų būti šilkinė ir lygi. Kelis kartus bakstelėkite dubenį, kad ištrauktumėte oro burbuliukus.
Paruoškite keptuvę
Įkaitinkite orkaitę iki 415 ° F.
- Iš eilės 9 „spyruoklinės formos keptuvėje su supjaustytu pergamento popieriumi ir naudokite 2 jo sluoksnius (dvigubai daugiau ir nelygios kaimiškos išvaizdos).Supilkite sūrio pyrago tešlą. Kelis kartus bakstelėkite keptuvę, kad atlaisvintumėte bet kokius burbuliukus.
Kepkite sūrio pyragą
Kepkite 415 ° F temperatūroje 30 minučių.
Sumažinkite šilumą iki 325 ° F ir kepkite 10 minučių.
Dar kartą sumažinkite iki 250 ° F ir kepkite 10 minučių.
Išjunkite orkaitę ir palikite sūrio pyragą 15 minučių.
Šiek tiek nulaužkite krosnies duris ir leiskite sėdėti dar 15 minučių.
Kietas ir nustatytas
- Išimkite iš krosnies (sūrio pyragas turėtų būti šiek tiek jigry per vidurį) ir bent valandą atvėsinkite ant prekystalio. Laikykite jį pavasario formos keptuvėje.Prieš patiekdami šaldykite mažiausiai 6 valandas (pageidaujama per naktį), tačiau tai yra neprivaloma! Galite patiekti jį tokioje temperatūroje, kuri jums labiau patinka, kai tik jis atvės (tačiau rekomenduojama vėsinti ir nustatyti iš šaldytuvo). Nuimkite spyruoklinę keptuvę, nulupkite pergamento popieriaus šonus, supjaustykite ir mėgaukitės.
- Parašas paruduotas viršus neturėtų atrodyti sudegęs – tai karamelizacija, o ne apkabinimas. Aš žinau, kad kai kurie receptai rodo ypač sudegusį ar paruduotą viršutinę dalį, tačiau net Ispanijoje baskų sūrio pyragas yra gražiai skrudintas, bet niekada neperduotas.
- Būkite tikri, kad ingredientai yra kambario temperatūra ir nėra atšaldomi.
- Tekstūra yra panaši į putas (net šiek tiek jightly) centre su kaimišku, šiek tiek tvirtesniu kraštu.
- „Matcha“ kokybė-naudokite kulinarijos klasės „Matcha“ kepimui.
- Būtinai naudokite pergamento popierių ir dvigubai linijuokite.
- Įtrūkimai ir burbuliukai gali įvykti, ir tai neturės įtakos skoniui. Tokio tipo sūrio pyragai yra netobulos išvaizdos ir turi daug charakterio.
Mitybos faktai
„Matcha“ baskų sūrio pyragas
Suma už porciją
% Dienos vertė*
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.