Dhaba Style Matar Paneer » Dassanos daržovių receptai

Dhaba Style Matar Paneer » Dassanos daržovių receptai

Vienas iš populiariausių „Paneer“ receptų ne tik tarp indų, bet ir visame pasaulyje yra „Matar Paneer“. Jį lengva pagaminti, tačiau jame gausu skonių ir baltymų turtingo indiško varškės sūrio ar panerio. Šiame įraše pasidalinau skaniu ir aštriu Dhaba Style Matar Paneer receptu, pagamintu iš žaliųjų žirnelių ir varškės, kuris paruošiamas per 30 minučių.

matar paneer dhaba stiliaus receptas

Apie šį receptą

Esminis Šiaurės Indijos patiekalas, matar paneer yra mėgstamas dėl sotaus paneer (indiško varškės) ir žaliųjų žirnelių (matar) derinio gausiai pagardintame pomidorų padaže.

Šis Dhaba Style Matar Paneer receptas atspindi pakelės užkandinių visoje Šiaurės Indijoje esmę, žinomą dėl savo tvirto skonio ir kaimiško žavesio.

Geriausia, kad šią versiją galima išplakti vos per 30 minučių, todėl ji puikiai tiks greitam ir sočiam patiekalui.

Būtų teisinga pasakyti, kad šis Dhaba Style Matar Paneer yra mėgstamiausias patiekalas namuose. Dažniausiai gaminu naminę versiją klasikinis Matar Paneer, ir čapati arba ryžiai kartu su juo.

Tačiau dhaba versija taip pat labai mėgstama, nes ji pagaminama gana greitai ir yra vienodai sotus patiekalas.

Šis greitas ir paprastas „Dhaba Style Matar Paneer“ receptas suteikia autentišką Šiaurės Indijos Dabos virtuvės skonį, todėl tai puikus pasirinkimas įtemptoms savaitės naktims arba kai norite nustebinti svečius skaniu, naminiu maistu.

Be to, paprastas receptas, kurį gaminau tik keptuvėje. Jei norite sutaupyti daugiau laiko, netgi galite naudoti greitpuodį.

Patiekite šį Dhaba Style Matar Paneer karštą su indiška duona, tokia kaip naan arba Tandoori Roti ar Paratha, arba derinkite su garuose virtais basmati ryžiais arba kmynų ryžiais, šafrano ryžiais arba Biryani ryžiais.

Tvirtas, aštrus padažas ir švelnus paneer kartu su žirnių saldumu sukuria skanų, jaudinantį patiekalą, kuris puikiai tiks bet kokiai progai.

Žingsnis po žingsnio vadovas

Kaip padaryti Dhaba stilių Matar Paneer

Padarykite Masala pastą

1. Į trintuvo indelį suberkite 1 arbatinį šaukštelį kmynų sėklų.

kmynų sėklų dedama į malūnėlio indelį. kmynų sėklų dedama į malūnėlio indelį.

2. Įdėkite ⅓ puodelio pjaustytų svogūnų.

susmulkintą svogūną suberiame į smulkintuvo indelį. susmulkintą svogūną suberiame į smulkintuvo indelį.

3. Tada įdėkite 1 susmulkintą žalią čili, 1 colio nuluptą ir susmulkintą imbierą ir 5 vidutinio dydžio susmulkintas česnako skilteles.

susmulkintą žalią čili, susmulkintą imbierą ir susmulkintą česnaką suberkite į trintuvo indelį. susmulkintą žalią čili, susmulkintą imbierą ir susmulkintą česnaką suberkite į trintuvo indelį.

4. Įdėkite 2 šaukštus susmulkintų kalendros lapelių.

susmulkintų kalendros lapelių suberiame į trintuvo indelį. susmulkintų kalendros lapelių suberiame į trintuvo indelį.

5. Įdėkite 1 puodelį pjaustytų pomidorų.

susmulkintų pomidorų dedama į smulkintuvo indelį. susmulkintų pomidorų dedama į smulkintuvo indelį.

6. Tada įdėkite 1 arbatinį šaukštelį kalendros sėklų, 1 colio cinamono lazdelę, 2 žalius kardamonus, 5 juoduosius pipirus ir 3 gvazdikėlius.

sveiki prieskoniai suberti į malūnėlio indelį. sveiki prieskoniai suberti į malūnėlio indelį.

7. Taip pat pridėkite 12 anakardžių.

Jūs netgi galite mirkyti anakardžius karštame vandenyje 20–30 minučių. Nupilkite visą vandenį ir įpilkite.

anakardžiai dedami į malūnėlio indelį. anakardžiai dedami į malūnėlio indelį.

8. Sutrinkite iki vientisos masės, nepridedant vandens.

Jei reikia, malant galite įpilti 2–3 šaukštus vandens.

Susmulkinkite ingredientus iki vientisos masės, nepridedant vandens. Susmulkinkite ingredientus iki vientisos masės, nepridedant vandens.

Saute Masala pasta

9. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus. Tada supilkite paruoštą masala pastą.

paruoštos masala pastos, įpilamos į karštą aliejų sunkioje keptuvėje. paruoštos masala pastos, įpilamos į karštą aliejų sunkioje keptuvėje.

10. Ant silpnos arba vidutinės ugnies pradėkite troškinti pastą.

troškinkite masala pastą, kad pagamintumėte dhaba stiliaus matar paneer. troškinkite masala pastą, kad pagamintumėte dhaba stiliaus matar paneer.

11. Troškinkite dažnai maišydami, kol pasta sutirštės ir pamatysite, kad iš tešlos šonų pasišalina aliejus.

troškinti masala pasta. troškinti masala pasta.

12. Taip pat pasikeis masala pastos spalva ir aiškiai matysite nuo pastos besiskiriantį aliejų.

troškinti masala pastą, kol pasikeis spalva, troškinti masala pastą, kol pasikeis spalva,

Sudėkite prieskonių miltelius

13. Tada įpilkite ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių.

ciberžolės miltelių įdėjimas į troškintą masala pastą. ciberžolės miltelių įdėjimas į troškintą masala pastą.

14. Tada įpilkite 1 arbatinį šaukštelį Kašmyro raudonojo čili miltelių arba deghi mirch.

Kašmyro raudonojo čili miltelių įdėjimas į troškintą masala pastą. Kašmyro raudonojo čili miltelių įdėjimas į troškintą masala pastą.

15. Prieskonių miltelius labai gerai išmaišykite su masala pasta.

gerai sumaišydami prieskonių miltelius su masala pasta. gerai sumaišydami prieskonių miltelius su masala pasta.

Pridėti matarą (žaliuosius žirnelius)

16. Įdėkite 1 puodelį žaliųjų žirnelių.

Galite naudoti šviežius arba šaldytus žaliuosius žirnelius.

žali žirneliai dedami į masala pastą. žali žirneliai dedami į masala pastą.

17. Žaliuosius žirnelius sumaišykite su masala pasta.

žali žirneliai sumaišyti su masala pasta. žali žirneliai sumaišyti su masala pasta.

18. Tada įpilkite 2–2¼ puodelių vandens arba pagal poreikį.

pridedant vandens į matar masala. pridedant vandens į matar masala.

19. Pagal poreikį pagardinkite druska. Labai gerai išmaišyti.

pridėti druskos į padažą. pridėti druskos į padažą.

Virkite Matarą

20. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite padažą ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies, kol žalieji žirneliai suminkštės ir iškeps.

Matar padažo virimas uždengtoje keptuvėje. virkite matar padažą uždengtoje keptuvėje.

21. Patikrinkite, kol kepa žalieji žirneliai ir, jei reikia, įpilkite dar vandens.

virimo matar padažas. virimo matar padažas.

22. Žaliųjų žirnelių iškepimą patikrinkite spausdami šaukštu. Jie turėtų būti lengvai sutrinti.

Žaliųjų žirnelių padažo patikrinimas. Žaliųjų žirnelių padažo patikrinimas.

23. Tada įpilkite ¼ arbatinio šaukštelio garam masala miltelių.

pridedant garam masala miltelių į matar padažą. pridedant garam masala miltelius į matar padažą.

24. Įdėkite ½ arbatinio šaukštelio susmulkintų džiovintų ožragės lapų (kasuri methi).

susmulkintų džiovintų ožragės lapų įmaišymas į matar padažą. susmulkintų džiovintų ožragės lapų įmaišymas į matar padažą.

Padarykite Dhaba Style Matar Paneer

25. Įdėkite 200–250 gramų kubeliais pjaustyto skydelio.

paneer kubeliais dedama į matar padažą. paneer kubeliais dedama į matar padažą.

26. Sumaišykite ir virkite minutę.

maisto gaminimas dhaba stiliaus matar paneer. maisto gaminimas dhaba stiliaus matar paneer.

27. Tada įpilkite 1 colio imbiero, susmulkinto.

pridedant imbiero juliennes į Dhaba stiliaus matar paneer. pridedant imbiero juliennes į Dhaba stiliaus matar paneer.

28. Įpilkite 3 šaukštus šviesios arba neriebios grietinėlės.

neriebus kremas, dedamas į dhaba stiliaus matar paneer. neriebus kremas, dedamas į dhaba stiliaus matar paneer.

29. Labai gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.

grietinėlė gerai išmaišoma. grietinėlė gerai išmaišoma.

30. Galiausiai įdėkite 3 šaukštus smulkintų kalendros lapelių. Vėl išmaišyti.

pridedant kapotų kalendros lapelių į virtą Dhaba stiliaus matar paneer. pridedant kapotų kalendros lapelių į virtą Dhaba stiliaus matar paneer.

31. Patiekite Dhaba Style Matar Paneer su chapati arba tandoori roti arba naan arba garuose virtais ryžiais arba Jeera Rice. Daugiau skanių žirnių receptų rasite šiame Žirnių receptų rinkinyje.

matar paneer dhaba stiliusmatar paneer dhaba stilius

Daugiau „Paneer“ receptų, kuriuos reikia išbandyti!

Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.

matar paneer receptas dhaba style, paneer mutter masala receptasmatar paneer receptas dhaba style, paneer mutter masala receptas

Dhaba Style Matar Paneer

Skanus ir aštrus Dhaba Style Matar Paneer su žaliaisiais žirneliais ir indiška varškės sūriu, tvirtame, kvapniame pomidorų, svogūnų, prieskonių, anakardžių, grietinėlės ir žolelių padaže. Receptas paruošiamas maždaug per 30 minučių ir bus sotus pietums ar vakarienei.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 20 minučių

Bendras laikas 30 minučių

Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti

Masala pastos gaminimas

  • Į trintuvo indelį suberkite kmynų sėklas, susmulkintus svogūnus, žalius čili, imbierą ir česnaką.

  • Sudėkite 2 šaukštus kapotų kalendros lapų ir pjaustytų pomidorų.

  • Tada įpilkite kalendros sėklų, cinamono, žaliųjų kardamonų, juodųjų pipirų ir gvazdikėlių.

  • Pridėti anakardžių. Jūs netgi galite mirkyti anakardžius karštame vandenyje 20–30 minučių. Nupilkite visą vandenį ir įpilkite.

  • Sutrinkite iki vientisos masės, nepridedant vandens. Jei reikia, malant galite įpilti apie 2–3 šaukštus vandens.

Gaminame dhaba stiliaus matar paneer

  • Sunkioje keptuvėje įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus. Tada supilkite maltą masala pastą.

  • Ant mažos arba vidutinės ugnies pradėkite troškinti pastą.

  • Troškinkite ir dažnai maišykite, kol pasta sutirštės ir pamatysite, kad aliejus palieka tešlos šonus.

  • Taip pat pasikeis masala spalva ir aiškiai matysite nuo pastos besiskiriantį aliejų.

  • Tada įpilkite ciberžolės miltelių, Kašmyro raudonųjų čili miltelių arba deghi mirch.

  • Prieskonių miltelius labai gerai išmaišykite su masala.

  • Sudėkite žaliuosius žirnelius. Galite naudoti šviežius arba šaldytus žaliuosius žirnelius. Žirnius sumaišykite su masala.

  • Tada įpilkite 2–2,25 puodelio vandens arba pridėkite pagal poreikį. Pagardinkite druska pagal poreikį. Labai gerai išmaišyti.

  • Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite matar padažą ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies, kol žirniai suminkštės ir suminkštės.

  • Patikrinkite, kada žirniai kepa ir, jei reikia, galite įpilti dar vandens.

  • Žirnių iškepimą patikrinkite spausdami šaukštu ir jie turėtų lengvai susitrinti.

  • Tada suberkite garam masala miltelius ir susmulkintą kasuri methi.

  • Įpilkite 200–250 gramų panelės (kubeliais). Išmaišykite ir virkite minutę.

  • Tada įpilkite suminkštinto imbiero ir šviesios grietinėlės arba neriebios grietinėlės.

  • Labai gerai išmaišyti. Išjunkite šilumą.

  • Tada galiausiai įdėkite 3 šaukštus kapotų kalendros lapelių. Vėl išmaišyti.

  • Patiekite Dhaba Style Matar Paneer su chapati, tandoori roti, naan, lachcha paratha, pudina paratha arba garuose virtais ryžiais arba jeera ryžiais.

  1. Kad skonis būtų ne toks aštrus, pridėkite ½ arbatinio šaukštelio kašmyro raudonųjų čili miltelių arba deghi mirch.
  2. Vietoj paneer galite naudoti tofu, kad sukurtumėte augalinę versiją.
  3. Jei norite tirštesnio padažo, galite įpilti mažiau vandens.
  4. Norėdami virti žaliuosius žirnelius su kario pagrindu greitpuodyje, įpilkite 1,5 puodelio vandens ir greitai virkite 2–3 švilpukus.

Mitybos faktai

Dhaba Style Matar Paneer

Kiekis vienai porcijai

Kalorijos 358 Kalorijos iš riebalų 261

% dienos vertė*

Riebalai 29g45 %

Sočiųjų riebalų 11g69 %

Polinesočiųjų riebalų 1 g

Mononesočiųjų riebalų 11g

Cholesterolis 45 mg15 %

Natrio 366 mg16 %

Kalis 313 mg9 %

Angliavandeniai 15g5 %

Skaidulos 4g17 %

Cukrus 4g4 %

Baltymai 11g22 %

Vitaminas A 892 TV18 %

Vitaminas B1 (tiaminas) 0,2 mg13 %

Vitaminas B2 (riboflavinas) 0,1 mg6 %

Vitaminas B3 (niacinas) 1 mg5 %

Vitaminas B6 0,2 mg10 %

Vitaminas B12 0,02 µg0 %

Vitaminas C 24 mg29 %

Vitaminas D 0,1 µg1 %

Vitaminas E 5 mg33 %

Vitaminas K 17 µg16 %

Kalcis 295 mg30 %

Vitaminas B9 (folio rūgštis) 34 µg9 %

Geležis 2 mg11 %

Magnis 43 mg11 %

Fosforas 101 mg10 %

Cinkas 1 mg7 %

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.

Šis Dhaba Style Matar Paneer iš archyvų, pirmą kartą paskelbtas 2017 m. birželio mėn., buvo atnaujintas ir pakartotinai paskelbtas 2024 m. birželio mėn.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -