Dhaba Style Matar Paneer » Dassanos daržovių receptai
Vienas iš populiariausių „Paneer“ receptų ne tik tarp indų, bet ir visame pasaulyje yra „Matar Paneer“. Jį lengva pagaminti, tačiau jame gausu skonių ir baltymų turtingo indiško varškės sūrio ar panerio. Šiame įraše pasidalinau skaniu ir aštriu Dhaba Style Matar Paneer receptu, pagamintu iš žaliųjų žirnelių ir varškės, kuris paruošiamas per 30 minučių.
Apie šį receptą
Esminis Šiaurės Indijos patiekalas, matar paneer yra mėgstamas dėl sotaus paneer (indiško varškės) ir žaliųjų žirnelių (matar) derinio gausiai pagardintame pomidorų padaže.
Šis Dhaba Style Matar Paneer receptas atspindi pakelės užkandinių visoje Šiaurės Indijoje esmę, žinomą dėl savo tvirto skonio ir kaimiško žavesio.
Geriausia, kad šią versiją galima išplakti vos per 30 minučių, todėl ji puikiai tiks greitam ir sočiam patiekalui.
Būtų teisinga pasakyti, kad šis Dhaba Style Matar Paneer yra mėgstamiausias patiekalas namuose. Dažniausiai gaminu naminę versiją klasikinis Matar Paneer, ir čapati arba ryžiai kartu su juo.
Tačiau dhaba versija taip pat labai mėgstama, nes ji pagaminama gana greitai ir yra vienodai sotus patiekalas.
Šis greitas ir paprastas „Dhaba Style Matar Paneer“ receptas suteikia autentišką Šiaurės Indijos Dabos virtuvės skonį, todėl tai puikus pasirinkimas įtemptoms savaitės naktims arba kai norite nustebinti svečius skaniu, naminiu maistu.
Be to, paprastas receptas, kurį gaminau tik keptuvėje. Jei norite sutaupyti daugiau laiko, netgi galite naudoti greitpuodį.
Patiekite šį Dhaba Style Matar Paneer karštą su indiška duona, tokia kaip naan arba Tandoori Roti ar Paratha, arba derinkite su garuose virtais basmati ryžiais arba kmynų ryžiais, šafrano ryžiais arba Biryani ryžiais.
Tvirtas, aštrus padažas ir švelnus paneer kartu su žirnių saldumu sukuria skanų, jaudinantį patiekalą, kuris puikiai tiks bet kokiai progai.
Žingsnis po žingsnio vadovas
Kaip padaryti Dhaba stilių Matar Paneer
Padarykite Masala pastą
1. Į trintuvo indelį suberkite 1 arbatinį šaukštelį kmynų sėklų.
2. Įdėkite ⅓ puodelio pjaustytų svogūnų.
3. Tada įdėkite 1 susmulkintą žalią čili, 1 colio nuluptą ir susmulkintą imbierą ir 5 vidutinio dydžio susmulkintas česnako skilteles.
4. Įdėkite 2 šaukštus susmulkintų kalendros lapelių.
5. Įdėkite 1 puodelį pjaustytų pomidorų.
6. Tada įdėkite 1 arbatinį šaukštelį kalendros sėklų, 1 colio cinamono lazdelę, 2 žalius kardamonus, 5 juoduosius pipirus ir 3 gvazdikėlius.
7. Taip pat pridėkite 12 anakardžių.
Jūs netgi galite mirkyti anakardžius karštame vandenyje 20–30 minučių. Nupilkite visą vandenį ir įpilkite.
8. Sutrinkite iki vientisos masės, nepridedant vandens.
Jei reikia, malant galite įpilti 2–3 šaukštus vandens.
Saute Masala pasta
9. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus. Tada supilkite paruoštą masala pastą.
10. Ant silpnos arba vidutinės ugnies pradėkite troškinti pastą.
11. Troškinkite dažnai maišydami, kol pasta sutirštės ir pamatysite, kad iš tešlos šonų pasišalina aliejus.
12. Taip pat pasikeis masala pastos spalva ir aiškiai matysite nuo pastos besiskiriantį aliejų.
Sudėkite prieskonių miltelius
13. Tada įpilkite ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių.
14. Tada įpilkite 1 arbatinį šaukštelį Kašmyro raudonojo čili miltelių arba deghi mirch.
15. Prieskonių miltelius labai gerai išmaišykite su masala pasta.
Pridėti matarą (žaliuosius žirnelius)
16. Įdėkite 1 puodelį žaliųjų žirnelių.
Galite naudoti šviežius arba šaldytus žaliuosius žirnelius.
17. Žaliuosius žirnelius sumaišykite su masala pasta.
18. Tada įpilkite 2–2¼ puodelių vandens arba pagal poreikį.
19. Pagal poreikį pagardinkite druska. Labai gerai išmaišyti.
Virkite Matarą
20. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite padažą ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies, kol žalieji žirneliai suminkštės ir iškeps.
21. Patikrinkite, kol kepa žalieji žirneliai ir, jei reikia, įpilkite dar vandens.
22. Žaliųjų žirnelių iškepimą patikrinkite spausdami šaukštu. Jie turėtų būti lengvai sutrinti.
23. Tada įpilkite ¼ arbatinio šaukštelio garam masala miltelių.
24. Įdėkite ½ arbatinio šaukštelio susmulkintų džiovintų ožragės lapų (kasuri methi).
Padarykite Dhaba Style Matar Paneer
25. Įdėkite 200–250 gramų kubeliais pjaustyto skydelio.
26. Sumaišykite ir virkite minutę.
27. Tada įpilkite 1 colio imbiero, susmulkinto.
28. Įpilkite 3 šaukštus šviesios arba neriebios grietinėlės.
29. Labai gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
30. Galiausiai įdėkite 3 šaukštus smulkintų kalendros lapelių. Vėl išmaišyti.
31. Patiekite Dhaba Style Matar Paneer su chapati arba tandoori roti arba naan arba garuose virtais ryžiais arba Jeera Rice. Daugiau skanių žirnių receptų rasite šiame Žirnių receptų rinkinyje.
Daugiau „Paneer“ receptų, kuriuos reikia išbandyti!
Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.
Dhaba Style Matar Paneer
Skanus ir aštrus Dhaba Style Matar Paneer su žaliaisiais žirneliais ir indiška varškės sūriu, tvirtame, kvapniame pomidorų, svogūnų, prieskonių, anakardžių, grietinėlės ir žolelių padaže. Receptas paruošiamas maždaug per 30 minučių ir bus sotus pietums ar vakarienei.
Paruošimo laikas 10 minučių
Virimo laikas 20 minučių
Bendras laikas 30 minučių
Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti
Masala pastos gaminimas
Į trintuvo indelį suberkite kmynų sėklas, susmulkintus svogūnus, žalius čili, imbierą ir česnaką.
Sudėkite 2 šaukštus kapotų kalendros lapų ir pjaustytų pomidorų.
Tada įpilkite kalendros sėklų, cinamono, žaliųjų kardamonų, juodųjų pipirų ir gvazdikėlių.
Pridėti anakardžių. Jūs netgi galite mirkyti anakardžius karštame vandenyje 20–30 minučių. Nupilkite visą vandenį ir įpilkite.
Sutrinkite iki vientisos masės, nepridedant vandens. Jei reikia, malant galite įpilti apie 2–3 šaukštus vandens.
Gaminame dhaba stiliaus matar paneer
Sunkioje keptuvėje įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus. Tada supilkite maltą masala pastą.
Ant mažos arba vidutinės ugnies pradėkite troškinti pastą.
Troškinkite ir dažnai maišykite, kol pasta sutirštės ir pamatysite, kad aliejus palieka tešlos šonus.
Taip pat pasikeis masala spalva ir aiškiai matysite nuo pastos besiskiriantį aliejų.
Tada įpilkite ciberžolės miltelių, Kašmyro raudonųjų čili miltelių arba deghi mirch.
Prieskonių miltelius labai gerai išmaišykite su masala.
Sudėkite žaliuosius žirnelius. Galite naudoti šviežius arba šaldytus žaliuosius žirnelius. Žirnius sumaišykite su masala.
Tada įpilkite 2–2,25 puodelio vandens arba pridėkite pagal poreikį. Pagardinkite druska pagal poreikį. Labai gerai išmaišyti.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite matar padažą ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies, kol žirniai suminkštės ir suminkštės.
Patikrinkite, kada žirniai kepa ir, jei reikia, galite įpilti dar vandens.
Žirnių iškepimą patikrinkite spausdami šaukštu ir jie turėtų lengvai susitrinti.
Tada suberkite garam masala miltelius ir susmulkintą kasuri methi.
Įpilkite 200–250 gramų panelės (kubeliais). Išmaišykite ir virkite minutę.
Tada įpilkite suminkštinto imbiero ir šviesios grietinėlės arba neriebios grietinėlės.
Labai gerai išmaišyti. Išjunkite šilumą.
Tada galiausiai įdėkite 3 šaukštus kapotų kalendros lapelių. Vėl išmaišyti.
Patiekite Dhaba Style Matar Paneer su chapati, tandoori roti, naan, lachcha paratha, pudina paratha arba garuose virtais ryžiais arba jeera ryžiais.
- Kad skonis būtų ne toks aštrus, pridėkite ½ arbatinio šaukštelio kašmyro raudonųjų čili miltelių arba deghi mirch.
- Vietoj paneer galite naudoti tofu, kad sukurtumėte augalinę versiją.
- Jei norite tirštesnio padažo, galite įpilti mažiau vandens.
- Norėdami virti žaliuosius žirnelius su kario pagrindu greitpuodyje, įpilkite 1,5 puodelio vandens ir greitai virkite 2–3 švilpukus.
Mitybos faktai
Dhaba Style Matar Paneer
Kiekis vienai porcijai
Kalorijos 358 Kalorijos iš riebalų 261
% dienos vertė*
Riebalai 29g45 %
Sočiųjų riebalų 11g69 %
Polinesočiųjų riebalų 1 g
Mononesočiųjų riebalų 11g
Cholesterolis 45 mg15 %
Natrio 366 mg16 %
Kalis 313 mg9 %
Angliavandeniai 15g5 %
Skaidulos 4g17 %
Cukrus 4g4 %
Baltymai 11g22 %
Vitaminas A 892 TV18 %
Vitaminas B1 (tiaminas) 0,2 mg13 %
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0,1 mg6 %
Vitaminas B3 (niacinas) 1 mg5 %
Vitaminas B6 0,2 mg10 %
Vitaminas B12 0,02 µg0 %
Vitaminas C 24 mg29 %
Vitaminas D 0,1 µg1 %
Vitaminas E 5 mg33 %
Vitaminas K 17 µg16 %
Kalcis 295 mg30 %
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 34 µg9 %
Geležis 2 mg11 %
Magnis 43 mg11 %
Fosforas 101 mg10 %
Cinkas 1 mg7 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Šis Dhaba Style Matar Paneer iš archyvų, pirmą kartą paskelbtas 2017 m. birželio mėn., buvo atnaujintas ir pakartotinai paskelbtas 2024 m. birželio mėn.
Source link