10 minučių valgymas – paprasta miso sriuba • Tik viena kulinarinė knyga
Išmokite pagaminti autentišką, lengvą miso sriubą per 10 minučių su vienu puodu! Pritaikykite šį pagrindinį receptą naudodami tai, ką turite sandėliuke ar šaldytuve, kad pietų ar vakarienės patiekalas būtų guodžiantis.
Išmokti tinkamai virti miso sriubą yra pagrindinis visų japonų namų virėjų įgūdis. Norėdami gauti išsamų miso sriubos vadovą, rekomenduoju perskaityti mano išsamų Miso sriuba paštu. Tai vienas iš svarbiausių receptų, kuriais pasidalinau „Just One Cookbook“.
Jei jums patinka miso skonis, tada išbandykite mano „Miso Ramen“, „Miso Salmon“ ir „Miso Glazed Baklažanų“!
Kodėl šis receptas veikia
Šis receptas sukurtas specialiai kolegijos studentams arba visiems, turintiems elektrinį puodą. Vadovaudamiesi toliau pateiktais keturiais pagrindiniais punktais, galite paruošti puikų dubenį miso sriubos kai tik trokšti ko nors paguodžiančio.
- Naudokite dashi paketą: Greičiausias būdas paruošti miso sriubą yra naudoti dashi pakelį. Dashi miltelių nerekomenduoju, nes daugelyje yra MSG arba druskos. Taip pat nenaudokite daržovių ar vištienos sultinio ar vandens. Dashi paketą galite gauti „Amazon“..
- Neperkepkite tofu: Tofu yra pagrindinis šios klasikinės miso sriubos ingredientas. Norite, kad skonis ir tekstūra būtų tinkami. Kadangi tofu galima valgyti tiesiai iš pakuotės, jo virti nereikia; tik švelniai pašildykite. Per didelis kepimas pakeis jo tekstūrą, padarys jį kietą ir paveiks jo skonį.
- Įdėkite miso prieš patiekiant: Miso sriuba kvapniausia patiekiama šviežia, todėl miso pastos įpilkite prieš pat patiekiant. Kadangi verdant miso sugadina jo skonį, pašildykite sultinį (be miso), kol jis suksis, tada įmaišykite miso pastą ir patiekite.
- Neleiskite miso sriubai virti: Ruošdami miso sriubą pakaitinkite iki labai karštos, suberkite miso ir patiekite iš karto. Jei kaitinamabūkite šalia ir išjunkite ugnį, kai tik sriuba pradės virti. Verdant sriubą jos skonis bus rūgštus.
Išbandę šį naminį receptą, niekada neatsigręžsite atgal. Jo skonis daug geresnis nei restoranuose!
Ingredientai Miso sriubai
- Vanduo
- Dashi paketas
- Minkštas/šilkinis tofu
- Miso — Miso kokybė labai skiriasi. Mano mėgstamiausias „miso“ prekės ženklas yra „Hikari Miso“, o jų produktų galite rasti Azijos / Japonijos prekybos centruose arba „Amazon“.
- Džiovinti wakame jūros dumbliai
- Žaliasis svogūnas / laiškinis svogūnas garnyrui
Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.
Pereikite prie recepto
Pakeitimai
- Dashi paketas: Kaip jau minėjau, naudojant dashi paketą yra patogiausias dashi gaminimo būdas, iš kurio gaunamas daug skanesnis sriubos sultinys nei iš dashi miltelių. Tačiau jei negalite gauti pakelio, galite naudoti miltelius arba pagaminti daši nuo nulio, o tai užtrunka apie 20 minučių.
Kaip pasigaminti Miso sriubą
Pasiruošimas
1 žingsnis – Paruoškite ingredientus. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, o tofu supjaustykite mažais kubeliais.
2 žingsnis – Padarykite dashi. Į puodą įpilkite vandens ir dashi pakelį. Uždenkite ir užvirkite. Kai užvirs, leiskite užvirti 2-3 minutes, kelis kartus pakratydami. Baigę išmeskite paketą. Jei naudojate dashi miltelius, suberkite miltelius į verdantį vandenį. Dabar dashi yra paruoštas naudoti.
Virkite
3 žingsnis – Paruoškite miso sriubą. Sudėkite tofu ir wakame jūros dumblius. Tofu tereikia sušilti.
4 veiksmas – pridėkite miso pastos. Leiskite miso gabalėliui visiškai ištirpti kaušelyje. Nevirkite miso sriubos.
5 žingsnis – patiekite. Sudėkite žalius svogūnus ir patiekite.
Nami receptų patarimai
- Tofu supjaustykite 1 cm (apie ½ colio) kubeliais. Šis dydis idealiai tinka miso sriubai. Jei naudojate nedidelę pjaustymo lentą, daug lengviau perkelti tofu į puodą.
- Kaip bendra taisyklė, vienas valgomasis šaukštas (18 g) miso pastos užtenka vienas dubenėlis miso sriubos (kuriame telpa 200 ml dašio). Kai kurios miso pastos gali būti sūresnės nei kitos, todėl pradėkite nuo mažiau; o paragavus visada galite pridėti daugiau.
- Leiskite miso gabalėliui visiškai ištirpti kaušelyje arba miso sietelyje – niekada nedėkite jo tiesiai į sriubą! Niekas nenori sriuboje rasti sūraus miso gabalėlio!
Variacijos ir pritaikymai
Tikriausiai esate susipažinę su klasikine tofu ir wakame miso sriuba; tačiau taip yra lengvai pritaikoma!
- Naudokite sezoninius produktus. Tai japoniškas būdas, kai ingredientai yra patys švieži. Štai keletas pavyzdžių:
Ką patiekti su Miso sriuba
- Kaip greitas valgis – Miso sriuba puikiai tinka prie keptų ryžių, ryžių dubenėlių ir makaronų patiekalų!
- Kaip an ichiju sansai valgio – Japoniškam patiekalui „Viena sriuba trys patiekalai“ patiekiau miso sriubą su garuose virtais ryžiais, natto (fermentuotos sojos pupelės), 3 ingredientų tamagoyaki (japoniškas omletas) ir šukučių garnyras iš japoniškos bakalėjos parduotuvės. Visi mano stalo reikmenys yra iš mano parduotuvės „JOC Goods“.!
Laikymo ir pašildymo patarimai
Geriausia miso sriubą suvartoti iš karto, nes laikui bėgant ji praras savo aromatą ir skonį. Tačiau jei turite likučių, pateikiame nurodymus, kaip juos laikyti.
Norėdami saugoti: Kai miso sriuba atvėsinama iki kambario temperatūros, laikykite ją sandariame inde ir nedelsdami šaldykite iki 2 dienų.
Norėdami užšaldyti: Nerekomenduoju šaldyti miso sriubos, nes skonis greitai pablogėja. Bet tu gali užšaldyti iki 1-2 savaičių. Jei tai padarysite, išimkite tofu, nes sušalus pasikeičia jo tekstūra.
Norėdami pašildyti: Norėdami gauti geriausius rezultatus, užvirinkite sriubą (190°F/88°C) ir NIEKADA nevirkite. Verdant miso sriuba praras skonį ir aromatą. Taip pat neperkepkite tofu, nes pasikeis jo tekstūra ir skonis.
Dažnai užduodami klausimai
Dashi arba japoniškos sriubos sultinys yra daugelio japoniškų patiekalų, įskaitant miso sriubą, pagrindas. Turiu išsamų dashi vadovą, kurį galbūt norėsite patikrinti.
Dashi paprastai gaminamas iš kombu (jūros dumblių) ir katsuobushi (bonito dribsnių), o pagaminti nuo nulio užtrunka mažiau nei 20 minučių. Tačiau patogiausias, greičiausias ir lengviausias būdas, neprarandantis autentiško skonio, yra naudoti a dashi paketas.
Dashi pakelis užpildytas umami turtingais ingredientais, o metodas panašus į arbatos ruošimą. Jūs tiesiog pamerkite dashi pakelį vandenyje kelias minutes, ir jūsų sriubos sultinys bus paruoštas naudoti.
Niekada nenaudokite vištienos ar daržovių sultinio miso sriubai. Dashi yra subtilaus skonio ir pilnas umami, kuris yra pagrindinis ingredientas gaminant autentišką miso sriubą.
Rekomenduoju Kayanoya prekės ženklas, kurį galite įsigyti vietinėse Japonijos rinkose arba „Amazon“..
Kadangi dashi paketėliuose arba dashi milteliuose yra žuvies, Vegan Dashi turėsite gaminti nuo nulio. Arba nusipirkite „Shimaya“ prekės ženklo kombu dashi milteliai „Amazon“, kuri yra draugiška veganams.
Rekomenduočiau pradėti nuo baltojo miso, kuris yra šiek tiek saldaus, švelnaus, švelnaus skonio. Tada išbandykite skirtingus tipus. Raudonasis miso yra ryškaus skonio, kurį mėgstu derinti su baltymais ir pikantiškesniais ingredientais.
Daugiau 10 minučių paprastų receptų
Norėdami išmokti gaminti paprasti, greiti ir prieinami patiekalai naudojant universalų elektrinį puodąperžiūrėkite keletą mūsų 10 minučių trukmės koledžo patiekalų serijų:
Neleiskite ekranui užtemti
Saugoti
-
Visą miso sriubą geriausia suvartoti iš karto, nes laikui bėgant ji praras savo aromatą ir skonį. Leiskite sriubai atvėsti iki kambario temperatūros ir tada laikykite sandariame inde iki 2 dienų šaldytuve. Miso sriubą galite užšaldyti iki 2 savaičių, tačiau išimkite tofu, nes užšaldžius pasikeičia jo tekstūra. Pakaitinkite puode ant vidutinės ugnies, kol tik įkais, bet neužvirinkite. Aukštoje temperatūroje Miso praranda maistines medžiagas, skonį ir aromatą.
Kalorijos: 59 kcal · Angliavandeniai: 5 g · Baltymai: 4 g · Riebalai: 2 g · Sotieji riebalai: 0.3 g · Polinesotieji riebalai: 1 g · Mononesotieji riebalai: 0.4 g · Natris: 478 mg · Kalis: 153 mg · Pluoštas: 1 g · Cukrus: 2 g · Vitaminas A: 79 TV · Vitaminas C: 1 mg · Kalcis: 34 mg · Geležis: 1 mg
©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.