Shavige Uppittu receptas (ryžių vermišeliai Upma)

Šis „Shavige Uppittu“ receptas yra skanus „upma“ variantas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra ryžių vermišeliai arba ryžių semiya arba akki shavige. Pagrindinis pusryčių patiekalas iš Karnatakos virtuvės, kadangi gaminamas su ryžių sevai, dar vadinamas Rice Vermicelli Upma. Receptas paprastas ir nesudėtingas, jame nėra daug ingredientų, todėl paruošiamas skanus, sotus ir guodžiantis pusryčių patiekalas. Šį „upma“ variantą galite padaryti vietoje įprastos „upma“, pagamintos su rava arba suji.

Apie Shavige'ą Uppittu
Upma ir Poha yra akivaizdus patiekalų pasirinkimas pusryčiams ar priešpiečių užkandžiams namuose, nes jie paruošiami greitai ir neužima daug laiko.
Energingame Karnatakos kulinariniame gobelene „Shavige Uppittu Recipe“ išsiskiria kaip mėgstamas patiekalas, kuriame subtili ryžių vermišelių tekstūra derinama su aromatinių prieskonių, kokosų ir žolelių gausa, sukuriant visavertį ir kvapnų patiekalą jūsų dienai pradėti.
Žodis Shavige reiškia vermišelius, o Uppittu kanadų kalba reiškia upma. Vermišeliai gali būti pagaminti iš kviečių, ryžių arba sorų. Paprastai šiam uppittu ruošti naudoju ryžių vermišelius.
Norėdami pradėti šį Shavige Uppittu receptą, ryžių vermišeliai gerai išvirti vandenyje, todėl atsiranda skonių simfonija.
Keptuvėje viliojantis garstyčių sėklų, žaliųjų čili pipirų, imbiero, svogūnų, kario lapelių ir anakardžių mišinys troškina karštame aliejuje, suteikdamas kvapnų pagrindą, kuris sudaro šio patiekalo pagrindą.
Paskutinį gaivumo pojūtį suteikia smulkintų kalendros lapelių, tarkuoto šviežio kokoso ir citrinos išspaudimo garnyras, suteikiantis spalvos pliūpsnio, saldumo ir rūgštumo užuominą, kuris dera su pikantiškomis šio Shavige Uppittu recepto natomis.
Kartais aš taip pat gaminu šį Shavige Uppittu receptą su kai kuriomis daržovėmis. Kai trūksta laiko, daržovių nededu.
Tačiau, kad jis būtų sveikesnis, galite pridėti tarkuotų daržovių, pavyzdžiui, morkų, prancūziškų pupelių ar paprikų. Taip pat galite pridėti garuose virtų žaliųjų žirnelių.
Jei norite patys gaminti ryžių vermišelius, peržiūrėkite mano „Idiyappam“ receptą, kuriame išsamiai aprašomas visas ryžių vermišelių gamybos procesas nuo nulio.
Kai pagaminsite šiuos naminius ryžių vermišelius, tereikia juos sumaišyti su grūdintais arba troškintais ingredientais.
Netgi norėčiau, kad išbandytumėte keletą kitų maistingų pusryčių variantų, tokių kaip Avižos Upma, Tomato Upma ir Vermicelli Upma.
Karštas ir garuojantis „Shavige Uppittu Recipe“ yra turtingo Karnatakos kulinarinio paveldo šventė, kviečianti mėgautis kiekvienu šaukštu jos sotaus gėrio ir aromatingų skonių, todėl tai yra puiki bet kurios dienos pradžia.
Skanus pusryčių patiekalas, kuris puikiai dera su karštu chai ar kava. Taip pat galite patiekti su kokosiniu čatniu.
Žingsnis po žingsnio vadovas
Kaip pasigaminti Shavige'as Uppittu
Virkite ryžių vermišelius (Akki Shavige)
1. Ant stiprios ugnies keptuvėje užvirinkite 5 puodelius vandens.
Jei nuspręsite naudoti kvietinius vermišelius, pirmiausia paskrudinkite vermišelių sruogelius iki auksinės spalvos, o tada virkite karštame vandenyje.


2. Paimkite 1¾ puodelio ryžių vermišelių (ryžių seviyan arba akki shavige) ir įpilkite į verdantį vandenį.
Aš naudojau MTR ryžių vermišelius.


3. Išmaišykite ir atsargiai išmaišykite.


4. Ryžių vermišelius išvirkite ant vidutinės arba stiprios ugnies.


5. Virkite ryžių vermišelius pagal pakuotės instrukcijas arba tol, kol sruogos gerai iškeps ir suminkštės.


6. Man prireikė maždaug 10 minučių, kol ryžių vermišeliai iškepė ant vidutinės ugnies.


7. Ryžių vermišelius nusausinkite koštuve. Atidėkite į šalį.


Sauté Ingredientai
8. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus kokosų aliejaus. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį garstyčių sėklų ir leiskite joms spragsėti.
Vietoj kokosų aliejaus taip pat galite naudoti bet kokį kitą aliejų. Tačiau kokosų aliejus suteikia gerą skonį.
Taip pat galite pridėti po 1 arbatinį šaukštelį Bengalijos gramo (chana dal) ir juodojo gramo (urad dal) ir kepti iki auksinės spalvos.


9. Tada pridėkite 12–15 anakardžių.
Anakardžius galima laikyti sveikus arba perpjautus per pusę.


10. Troškinkite, kol anakardžiai taps šiek tiek auksinės spalvos.


11. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį smulkiai pjaustyto imbiero ir ½ arbatinio šaukštelio smulkiai pjaustytų žaliųjų čili pipirų. Išmaišykite ir patroškinkite 5–10 sekundžių.
Įpilkite daugiau žalių čili, kad gautumėte aštrų „upma“.


12. Tada įdėkite ⅓ puodelio smulkiai supjaustyto svogūno ir 10–12 kario lapelių.


13. Troškinkite, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Nerudinkite jų.


Padarykite Shavige Uppittu
14. Sudėkite virtus ryžių vermišelius.


15. Labai gerai sumaišykite su likusiais troškintais ingredientais.


16. Pagardinkite druska ir vėl išmaišykite.


17. Išmaišykite ir įdėkite 4–5 šaukštus tarkuoto šviežio kokoso. Dar kartą išmaišykite ir išjunkite ugnį.


18. Papuoškite kalendros lapeliais ir patiekite „Shavige Uppittu“ karštą, paprastą arba su kokoso chutney.
Patiekdami apšlakstykite citrinos sultimis pagal savo skonį. Pabaigoje taip pat galite įpilti citrinos sulčių ir išmaišyti.


Daugiau pusryčių receptų, kuriuos reikia išbandyti!
Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.


Shavige Uppittu receptas (ryžių vermišeliai Upma)
Šis „Shavige Uppittu“ receptas yra skanus „upma“ variantas, pagamintas iš ryžių vermišelių arba ryžių sevai arba „akki shavige“. Pagrindinis pusryčių patiekalas iš Karnatakos virtuvės, kadangi gaminamas su ryžių vermišeliais, dar vadinamas Rice Vermicelli Upma. Šis paprastas receptas yra sotūs ir malonūs pusryčiai.
Paruošimo laikas 15 minučių
Virimo laikas 10 minučių
Bendras laikas 25 minučių
Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti
Akki Shavige (ryžių vermišelių) gaminimas
Ant stiprios ugnies keptuvėje užvirinkite 4,5–5 puodelius vandens.
Į verdantį vandenį suberkite ryžių vermišelius.
Švelniai išmaišykite ir virkite vermišelius ant vidutinės arba stiprios ugnies.
Virkite vermišelius pagal pakuotės instrukcijas arba tol, kol jie suminkštės ir suminkštės.
Iš virtų vermišelių nupilkite visą vandenį naudodami sietelį. Išvirtus ryžius palikite nuošalyje.
Shavige Uppittu kūrimas
Kitoje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Vietoj kokosų aliejaus taip pat galite naudoti bet kokį kitą aliejų.
Suberkite garstyčių sėklas ir leiskite joms spragsėti.
Kai garstyčių sėklos jau beveik baigs spirgėti, suberkite anakardžius. Anakardžius galima laikyti sveikus arba perpjautus per pusę.
Kepkite, kol anakardžiai įgaus auksinę spalvą.
Sudėkite smulkiai pjaustytą imbierą ir žaliąsias čili. Išmaišykite ir patroškinkite 5–10 sekundžių.
Tada sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kario laiškus.
Troškinkite, kol svogūnai suminkštės. Nerudinkite jų.
Sudėkite virtus ryžių vermišelius ir labai gerai sumaišykite su likusiais troškintais ingredientais.
Pagardinkite druska. Išmaišykite ir suberkite tarkuotą kokosą.
Dar kartą išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Patiekite „Shavige Uppittu“ karštą tokį, koks yra, arba kartu su kokosiniu čatniu. Patiekdami apšlakstykite citrinos sultimis. Taip pat papuoškite smulkintais kalendros lapeliais.
Taip pat galite pasirinkti įpilti citrinos sulčių ant upittu, kai jis iškeps, ir galutinai išmaišyti. Įpilkite citrinos sulčių pagal savo skonį.
- Šiame recepte taip pat galite pridėti po 1 arbatinį šaukštelį chana dal ir urad dal. Šiuos lęšius reikia dėti kartu su anakardžiais, kai garstyčių sėklos pradeda traškėti. Apkepkite juos, tada suberkite imbierą, žalius čili, tada svogūnus ir kario laiškus.
- Vaikams sumažinkite žaliųjų paprikų kiekį arba visiškai jų praleiskite.
- Jei norite, pridėkite daržovių, pavyzdžiui, žaliųjų žirnelių, morkų, pupelių, burokėlių, paprikų ir pomidorų.
- Vietoj anakardžių galima dėti žemės riešutų.
Mitybos faktai
Shavige Uppittu receptas (ryžių vermišeliai Upma)
Kiekis vienai porcijai
Kalorijos 506 Kalorijos iš riebalų 108
% dienos vertė*
Riebalai 12g18 %
Sočiųjų riebalų 8g50 %
Polinesočiųjų riebalų 1 g
Mononesočiųjų riebalų 2g
Natrio 608 mg26 %
Kalis 149 mg4 %
Angliavandeniai 95 g32 %
Skaidulos 5g21 %
Cukrus 3g3 %
Baltymai 5g10 %
Vitaminas A 96 TV2 %
Vitaminas B1 (tiaminas) 0,1 mg7 %
Vitaminas B2 (riboflavinas) 0,03 mg2 %
Vitaminas B3 (niacinas) 23 mg115 %
Vitaminas B6 0,1 mg5 %
Vitaminas C 60 mg73 %
Vitaminas E 0,1 mg1 %
Vitaminas K 2 µg2 %
Kalcis 50 mg5 %
Vitaminas B9 (folio rūgštis) 248 µg62 %
Geležis 1 mg6 %
Magnis 37 mg9 %
Fosforas 206 mg21 %
Cinkas 1 mg7 %
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Šis Shavige Uppittu receptas iš archyvo pirmą kartą buvo paskelbtas 2015 m. kovo mėn. Jis buvo atnaujintas ir pakartotinai paskelbtas 2024 m. birželio mėn.
Source link