Receptų archyvas // Virtuvės etapas: „Peranakan“ virtuvės plakato mergina

Nuo tada, kai „Ubud Food Festival“ pirmą kartą pasirodė 2015 m., Mes turėjome daugybę virėjų ir kulinarinių figūrų, prisijungusių prie mūsų maisto gaminimo demonstraciniame etape, virtuvės scenoje ir „Teater Kuliner“. Norėdami atnaujinti savo atmintį apie linksmą ir mielą festivalio patirtį, norėtume pasidalyti geriausiais receptais iš tų etapų, kuriuos galite išbandyti namuose.
Šiandien mes sugrąžiname jus į Debbie Teoh sceną UFF19, Peranakano virtuvės plakatų mergaitėje. Tikra Nyonya – jos tėvas yra Baba iš Malakos, o jos motina yra Nyonya iš Penango – ji išleido septynias garsias kulinarijos knygas. Šioje virtuvės scenoje ji paruošė kelis „Nyonya“ patiekalus, iš kurių vienas iš jų buvo Kerabu Jantung Pisang.
Kerabu Jantung Pisang
Ingredientai:
1 bananų gėlė
150 g vidutinės krevetės, apvalkalo
2 dideli svogūnai, supjaustyti
100 ml storio kokosų pieno
5 šaukštai calamansi limejuice
3 krūvos sambal belachan
„Bunga Kantan“, supjaustytas garnijavimui
Metodai:
- Bananų gėlę supjaustykite per pusę išilgai.
- Virkite su pakankamai vandens 20 minučių, kol iškeps.
- Išmeskite išorinius sluoksnius, kad atskleistumėte švelnią rožinę šerdį.
- Suskirstykite apie 1 cm storio gabalėlius.
- Mažame keptuvėje virkite kokosų pieną su krevetėmis.
- Pašalinkite, tada įpilkite į Sambal Belachan, cukraus ir druską pagal skonį.
- Sumaišykite bananų gėlę ir garnyrą su „Bunga Kantan“.
Jei kuriate šį receptą namuose, nepamirškite pasidalyti socialinėje žiniasklaidoje ir pažymėti @ubudfoodfest, kad jį pakartotumėte.