Surinamo Roti | PisangSusu.com
Jau seniai norėjau pasigaminti šį surinamietišką roti; geras ir paprastas Surinamo roti su vištiena. Aš naudoju vištienos šlauneles. Aš nenaudoju šparaginių pupelių (olandų k. kouseband). Šiandien gaminu roti 2 dienas. Tai prilygsta maistui 6 žmonės. Šis patiekalas yra paruoštas 1 valanda.
Surinamo roti à la Pisang Susu
- 1 kg bulvių
- 5/6 kiaušinių
- 500 gramų pupelių
- 700 gramų vištienos šlaunelių
- 4 svogūnai
- 3 skiltelės česnako
- pusė kalkių
- 1 pomidoras
- 1 čili pipiras
- 5 kupinų arbatinių šaukštelių garam masala
- 1/2 šaukštelio jinten
- 1 šaukštelis ketumbaro
- 1 šaukštelis kunjit
- 3/4 atsargų kubeliai
- roti duona iš parduotuvės (1 asmeniui)
- pasirinktinai: čatnio ir čili salsos
- Svogūnus ir česnakus pakepinkite kartu su vištienos šlaunelėmis. Šiuo metu šlaunelių visiškai iškepti nereikia.
- Sudėkite visas žoleles ir pomidorą.
- Jei mėsa šiek tiek pakitusi spalva, sudėkite nuskustas bulves.
- Viską gerai išmaišykite ir įpilkite šiek tiek sultinio (pagaminto iš sultinio kubelių). Pilkite ne viską, o po truputį, kad bulvės išvirtų, bet padažas netaptų per plonas.
- Ant mišinio išspauskite pusę laimo.
- Tuo tarpu kiaušinius išvirkite iki standumo.
- Patiekalas kartu su vištiena gali troškintis bent pusvalandį.
- Dabar suberkite pupeles ir leiskite troškintis dar 10 minučių. Pupelės gali likti traškios.
- Išvirusius kiaušinius galite apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, bet nebūtina.
- Kiaušinius patiekite su roti lakštais, kuriuos taip pat kepkite keptuvėje. Galite patiekti su čatniu ir (arba) Surinamo sambalu.
Renkuosi labai skanias bulves ir gerą roti duoną, kurias randu savo prekybos centre. Taip pat į padažą dedu 1 pomidorą. Jis suteikia gražią spalvą, o pomidoras suteikia rūgštelės natos, kaip ir pusė laimo.
Kario masala gaunu savo mėgstamiausioje parduotuvėje. Mano sudėtyje yra kundžito (kurkumino), kalendros sėklų (ketumbar), imbiero, kmynų (jinten), cinamono, muskato riešuto, pipirų, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, ožragės, čili, kmynų ir pankolių. Papildomai dedu kmynus, ketumbarą ir kundžitą. Man tai patinka dėl spalvos ir dar gilesnio skonio.
Svogūnus ir česnakus pakepinu kartu su vištienos šlaunelėmis. Tada nedelsdami sudėkite visas žoleles ir pomidorą. Vištienos šlaunelių visiškai iškepti nereikia, nes ilgai troškinsime su bulvėmis.
Jei mėsa pakitusi spalva, suberkite nuskustas bulves. Viską gerai išmaišau ir įpilu šiek tiek savo sultinio, pagaminto iš sultinio kubelių. Ne viską iš karto, o po truputį. Taip iškepa bulvės, bet padažas netampa per plonas. Taip pat įpilu pusės žaliosios citrinos sulčių.
Bulvės užtrunka, todėl pusvalandį švelniai troškinus su vištiena galima dėti pupeles. Mano nuomone, jie turėtų likti šiek tiek traškūs.
Mano Surinamo roti patiekiame su trumpai apkeptais prekybos centre pirktais roti lakštais, surinamietišku sambalu (ar bet kokiu sambalu) ir virtais kiaušiniais. Taip pat skanūs yra šviežiai pjaustyti raudonieji svogūnai ir šiek tiek čatnio. Būtinai valgykite rankomis! :-).