10 minučių valgymas – Mapo Tofu • Tik viena kulinarinė knyga

10 minučių valgymas – Mapo Tofu • Tik viena kulinarinė


Greitas ir paprastas japoniško stiliaus Mapo Tofu patenkins jus įtemptą savaitės vakarą! Šiame populiariame, naminiame patiekale yra šilkinio tofu ir maltos kiaulienos sodraus ir pikantiško padažo, kuris puikiai dera su karštais garuose virtais ryžiais.

Vienas mėgstamiausių mano sūnaus patiekalų pas mus Lengvų koledžo patiekalų serija yra Japoniško stiliaus Mapo Tofu. Patiekiant ant karštų garuose virtų ryžių, iš Mapo tofu gaunamas sotus vieno dubenėlio patiekalas. Tai dar vienas patikimas, guodžiantis receptas, kurį galite paruošti vos per 10 minučių!

Jei jums patinka tokie japoniško stiliaus kinų receptai, kaip šis, išbandykite mano „Gyoza“, „Chashu“ ir japoniškus keptus ryžius!

Donburio dubuo su mapo tofu virš garintų ryžių guolio, patiekiamas su dubenėliu miso sriubos ir stikline žaliosios arbatos.

Pagal šį receptą mes verdame šilko švelnų tofu sodrame, švelniai aštriame ir pikantiškame padaže ir įdedame nedidelį kiekį maltos kiaulienos, kad pagerintume skonį. Jis toks skanus, kad didžiuositės, kad gaminote patys, nepasiduodami išsinešimui.

Kodėl man patinka šis receptas

Japoniško stiliaus Mapo Tofu yra originalaus Sičuano mapo tofu, žinomo dėl savo ryškaus, ugningo ir intensyviai aštraus raudono padažo, pritaikymas. Japoniška versija yra švelnesnis tačiau vis dar turtingas umami skoniu. Tinka visiems, ypač tiems, kurie mėgsta ne tokį aštrų patiekalą, nes prieskonių lygį lengva reguliuoti pagal skonį.

  • Greitai ir paprastai! Sudedamosios dalys ir gaminimo procesas yra paprastesni nei mano standartinis receptas. Kadangi naudojame elektrinį puodą, valymas taip pat yra gana lengvas.
  • Nuoširdžiai ir sveikai! Tai skanu, sveika ir kupina baltymų!
  • Lengvai pritaikoma. Receptas yra vegetariškas / veganiškas, todėl toliau parodysiu, kaip jį pritaikyti pagal jūsų poreikius.
Donburi dubuo su mapo tofu virš garintų ryžių guolio.

Ingredientai 10 minučių Mapo Tofu

  • Minkštas/šilkinis tofu
  • Malta kiauliena
  • Imbieras
  • Česnakai
  • Žalieji svogūnai/svogūnai
  • Padažas:
    • Dubandziangas (aštrus arba neaštrus pupelių pasta) – Šis fermentuotas prieskonis suteikia autentiško ir labai pikantiško pobūdžio. Be jo patiekalo skonis nebus toks pat.
    • Austrių padažas
    • Aš esu gluosnis
    • Miso – unikalus japoniško stiliaus mapo tofu
    • Mirinas – unikalus japoniško stiliaus mapo tofu
    • Skrudinto sezamo aliejaus
    • Bulvių krakmolas arba kukurūzų krakmolo

Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.

Pereikite prie recepto

Pakeitimai

  • Tofu: Rekomenduoju naudoti minkštą tofu, nes jis suteikia patiekalui glotnios ir kreminės tekstūros, tačiau galite naudoti ir vidutinį tofu, jei tokį turite.
  • Doubanjiang: Aš asmeniškai naudoju Taivano prekių ženklus Lian How (岡山) arba Ming De (明徳), kurių šilumos lygis yra švelnesnis. Jei nerandate šių prekių ženklų, kai kurie žmonės rekomenduoja naudoti gochujang (aštrus korėjietiškas čili pasta) arba doenjang (neaštrus korėjietiškas sojų pupelių pasta). Anksčiau jų nebandžiau, bet tai pakeis skonio profilį. Jei norite aštraus Sichuan Doubanjiang, patikrinkite „Amazon“. ar kitose internetinėse Azijos rinkose.
Donburio dubuo su mapo tofu virš garintų ryžių guolio, patiekiamas su dubenėliu miso sriubos ir stikline žaliosios arbatos.

Kaip padaryti šį paprastą Mapo Tofu

Pasiruošimas

1 žingsnis – Paruoškite ingredientus prieš pradedi gaminti. Šis patiekalas greitai paruošiamas! Primygtinai rekomenduoju iš anksto išmatuoti ir sumaišyti padažo ingredientus bei supjaustyti aromatines medžiagas ir tofu.

10 minučių valgymas – Mapo Tofu – žingsnis po žingsnio – 6

Maisto gaminimas

1 veiksmas – kartu kepkite aromatines medžiagas ir mėsą. Pakepinkite česnaką ir imbierą iki kvapo, tada kepkite kiaulieną, kol ji nebebus rausva.

10 minučių valgymas – Mapo Tofu – žingsnis po žingsnio – 29

2 veiksmas – įpilkite padažo ir troškinkite. Virkite ir maišykite, kol padažas pradės burbuliuoti ir sutirštės.

10 minučių valgymas – Mapo Tofu – žingsnis po žingsnio – 34

3 veiksmas – pridėkite tofu ir žalius svogūnus. Aptepkite tofu padažu, kol susimaišys skoniai. Tada sudėkite žalius svogūnus.

10 minučių valgymas – Mapo Tofu – žingsnis po žingsnio – 44

4 žingsnis – patiekite. Patiekalą šaukštu uždėkite ant dubenyje virtų ryžių, kad galėtumėte mėgautis donburi stiliumi.

Donburio dubuo su mapo tofu virš garintų ryžių guolio, patiekiamas su dubenėliu miso sriubos ir stikline žaliosios arbatos.

Nami receptų patarimai

  • Išmatuokite ir supjaustykite visus ingredientus prieš pradedant gaminti.
  • Sumaišykite visus padažo ingredientus mažame dubenėlyje. Visada greitai išmaišau prieš pat dedant į puodą.
  • Nusausinkite tofu iš anksto apie 15 minučių. Tai neleidžia tofui į padažą išskirti papildomos drėgmės.
  • Būkite atsargūs, kad nesudegintumėte česnako ir imbiero kepant maišant. Padažui nesinori pridėti deginto, kartaus skonio.
  • Atsargiai išmaišykite tofu: Minkštas tofu gali lengvai lūžti ir tapti purus. Švelniai aptepkite tofu padažu, sumažindami mentelės veikimą.

Variacijos ir pritaikymai

  • Pakeiskite mėsą. Malta kiauliena Japonijoje yra standartinė, tačiau galite ją pakeisti malta kalakutiena, vištiena ar jautiena.
  • Padarykite tai vegetariškai / veganiškai. Vietoj mėsos naudokite smulkiai pjaustytus šviežius arba džiovintus (rehidratuotus) šitake grybus. Naudokite vegetarišką stir-fry padažą vietoje austrių padažo.
  • Sureguliuokite šilumos lygį. Pridėkite daugiau ar mažiau doubanjiang, naudokite neaštrų variantą arba padidinkite šilumą su ugniniu Sichuan doubanjiang!

Ką patiekti su Mapo Tofu

  • Kaip ryžių dubenėlis – Jei patiekiate jį donburi stiliaus (mapo tofu ant ryžių), siūlau pridėti naminės miso sriubos ir paprasto daržovių garnyro, pavyzdžiui, japoniškų agurkų salotų, kad būtų visavertis patiekalas.
  • Kaip pagrindinis patiekalas an ichiju sansai valgis – Japoniško stiliaus „Viena sriuba, trys patiekalai“ patiekite ryžius ir mapo tofu atskiruose patiekaluose, tada įdėkite miso sriubą, du garnyrus ir nedidelį patiekalą japoniškų marinuotų agurkų.
„Ichiju sansai“ patiekalą sudaro garuose virti ryžiai, miso sriuba ir mapo tofu.

Laikymo ir pašildymo patarimai

Norėdami saugoti: Kai mapo tofu atvės iki kambario temperatūros, likučius laikykite stikliniame hermetiškame inde šaldytuve iki 3 dienų.

Norėdami užšaldyti: Nerekomenduoju šio patiekalo šaldyti, nes užšaldęs tofu keičia savo tekstūrą.

Norėdami pašildyti: Švelniai pašildykite puode ant vidutinės-mažos ugnies, kol sušils.

Donburio dubuo su mapo tofu virš garintų ryžių guolio, patiekiamas su stikline žaliosios arbatos.

Dažnai užduodami klausimai

Kokį „doubanjiang“ turėčiau naudoti?

Japoniško stiliaus mapo tofu rekomenduoju Taivano prekių ženklus Lian Kaip (Okayama) arba Mingas De (明徳), kurių šilumos lygis yra švelnesnis (daugiau rudos spalvos), palyginti su autentišku Sičuano skoniu (daugiau raudonos spalvos).

Kaip nusausinti tofu?

Apvyniokite popierinį rankšluostį aplink šilkinį tofu ir padėkite ant lėkštės ar padėklo, kad nutekėtų drėgmė maždaug 15 minučių. Elkitės švelniai, nes šilkinis tofu yra labai trapus. Nespauskite tofu, nes jis lengvai subyrės.


Daugiau 10 minučių paprastų receptų

Norėdami išmokti gaminti paprasti, greiti ir prieinami patiekalai naudojant universalų elektrinį puodąperžiūrėkite keletą mūsų 10 minučių trukmės koledžo patiekalų serijų:

Donburi dubuo su mapo tofu virš garintų ryžių guolio.

Paruošimo laikas: 3 minučių

Virimo laikas: 7 minučių

Visas laikas: 10 minučių

Ryžių dubeniui (neprivaloma)

Japoniškų ingredientų pakeitimas: Jei norite japoniškų pagardų ir ingredientų pakaitalų, spustelėkite čia.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Surinkite visus ingredientus. Prieš pradėdami, nusausinkite tofu 15 minučių. Tiesiog apvyniokite jį popieriniu rankšluosčiu ir padėkite ant lėkštės ar padėklo, kad nuvarvėtų. Aš naudoju elektrinį puodą šiam ir kitiems 10 minučių valgio serijos receptams. Taip pat ant viryklės galite naudoti įprastą puodą.

Padažui sumaišyti

  • Dubenyje sumaišykite padažo ingredientus: 1 valgomasis šaukštas Doubanjiang (aštrūs čili pupelių pasta), ½ šaukštelio austrių padažo, ½ šaukštelio miso, 1 šaukštelis sojos padažo, 1 valgomasis šaukštas mirino, ½ šaukštelio skrudinto sezamo aliejaus, ½ šaukštelio bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmoloir 2 šaukštai vandens. Išmaišykite su šluotele iki vientisos masės.

Ingredientams paruošti

  • Plonai supjaustykite 1 žalias svogūnas / svogūnas. Šiek tiek atidėkite papuošimui.

  • Iškirpti ¼ blokelio minkšto/šilko tofu (kinugoshi dofu) į mažus kubelius.

  • Nulupkite ir sumalkite 1 colio imbieras. Faršas 1 skiltelė česnako (Aš naudoju česnako spaudą).

Virti

  • Įjunkite šilumą iki vidutinio aukšto ant viryklės arba II režimas (600 W) ant elektrinio puodo. Kai bus karšta, pridėkite 1 valgomasis šaukštas neutralaus aliejaus. Į karštą aliejų suberkite imbierą ir česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus; neleiskite jam degti.

  • Pridėti 4 uncijos maltos kiaulienos ir mentele sulaužykite mėsos gabaliukus. Kepkite, kol mėsa nebebus rausva.

  • Paskutinį kartą išmaišykite padažo mišinį, tada sudėkite į puodą. Troškinkite ir išmaišykite, kad susimaišytų su mėsa ir padažas sutirštėtų.

  • Kai padažas pradės burbuliuoti, sumažinkite ugnį iki vidutinis arba I režimas (250W). Į puodą atsargiai suberkite tofu kubelius.

  • Aptepkite tofu padažu purtydami puodą švelniai maišydami. Tai sumažins tofu sulaužymą. Dabar sudėkite didžiąją dalį žaliųjų svogūnų, dalį atidėkite papuošimui.

  • Uždenkite dangčiu ir palikite minutę troškintis. Neperkepkite, nes pasikeis tofu tekstūra.

  • Išjunkite ugnį ir perkelkite į atskirus dubenėlius. Čia aš patiekiu jį donburi stiliumi ant karštų garuose virtų ryžių.

Tarnauti

  • Papuoškite likusiais supjaustytais žaliais svogūnais. Mapo tofu galite patiekti ant virtų ryžių viename dubenyje su sriubos garnyru arba patiekti ryžius ir mapo tofu atskiruose dubenėliuose. ichiju sansai valgio.

Autorius: Namiko Hirasawa Chen

Kursas: Pagrindinis patiekalas

Virtuvė: japonų

Raktažodis: kiauliena, tofu

©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -