Morkų ir tuno salotos • Tik viena kulinarijos knyga
Šiose morkų ir tuno salotose dera pagrindiniai sandėliuko elementai ir keletas šviežių ingredientų, kad būtų lengvas, sotus ir gausus baltymų patiekalas! Patiekite šį skanų receptą kaip garnyrą, sumuštinių įdarą, bento garnyrą arba mažai angliavandenių turintį pagrindinį patiekalą. {Pritaikytas veganams / vegetarams}
Jei ieškote paprastų, į sandėliuką tinkančių salotų su minimaliu paruošimu, tai Morkų ir tuno salotos yra tobulas pasirinkimas. Supakuotas su gerai subalansuotų, maistingų ingredientų, tai yra abipusiai naudinga norint greitai ir sveikai paruošti pagrindinį patiekalą ar garnyrą!
Ieškote daugiau sveikų salotų receptų, kaip šis? Išbandykite mano japoniškų bulvių salotų, japoniškų agurkų salotų ir japoniškų špinatų salotų su sezamo padažu receptus!
Kodėl man patinka šis receptas
- Paprasti ingredientai. Tam reikia tik saujos šviežių ingredientų ir sandėliuko kuokštelių.
- Super sveika! Jame gausu skaidulų, mineralų ir maistinių medžiagų – dėl morkų ir širdžiai sveiko tuno.
- Lengva pritaikyti. Galite pridėti, pakeisti arba pakeisti beveik kiekvieną ingredientą, kad sutaupytumėte laiko arba nereikės kelionės į parduotuvę.
- Gali būti sotus patiekalas, garnyras ar užkandis. Pridėjus tuno salotos yra pakankamai sočios, kad jos galėtų stovėti atskirai. Galite mėgautis tokiomis salotomis, kokios yra, arba patiekti ant skrebučio, onigirazu (ryžių sumuštinio) arba ant viso grūdo krekerių. Šaunu!
- Puikiai tinka ruošiant maistą! Morkų salotos yra vienas iš populiariausių japoniškų patiekalų, žinomų kaip jobisai (常備菜). Kadangi jis gerai laikomas šaldytuve, galite pagaminti didelę partiją ir mėgautis visą savaitę.
Sudedamosios dalys morkų ir tuno salotoms
- Morkos
- Raudonasis svogūnas arba askaloninis česnakas
- Konservuotas tunas
- Skrudintos juodojo sezamo sėklos
- Persirengimas:
- Ypač tyras alyvuogių aliejus
- ryžių actas
- Aš esu gluosnis
- Dižono garstyčios
- Citrinų sultys
- Druska ir pipirai
Raskite spausdinamas receptas su išmatavimais žemiau.
Pereikite prie recepto
Kaip pasigaminti morkų ir tuno salotas
Pasiruošimas
1 veiksmas – supjaustykite ingredientus. Julienne morkas, sudėkite jas į dubenį, uždenkite drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir mikrobangų krosnelėje minutę. Mikrobangų krosnelėje jie lengvai suminkštėja, tačiau išlaiko traškumą. Tada plonais griežinėliais supjaustykite raudonąjį svogūną (arba askaloninius česnakus) ir pamirkykite dubenyje su šaltu vandeniu, kad neliktų kartumo. Išspauskite vandenį ir atidėkite į šalį.
2 žingsnis – Padarykite padažą. Dideliame dubenyje išplakite visus padažo ingredientus.
Surinkti
3 veiksmas – išmeskite, kad sujungtumėte. Į dubenį sudėkite nusausintą tuną, supjaustykite gabalėliais ir aptepkite padažu. Tada sudėkite morkas, svogūnus ir daugumą juodųjų sezamų sėklų. Išmeskite viską dar kartą.
4 žingsnis – atšaldykite ir patiekite. Prieš patiekiant salotas leiskite marinuotis šaldytuve bent 1 val. Paruošę patiekti, pabarstykite likusiomis juodojo sezamo sėklomis, kad suminkštintumėte riešutus ir paryškintumėte spalvą. Neprivalomam garnyrui taip pat galite pridėti petražolių šakelių ir citrinos skiltelę.
Nami receptų patarimai
- Naudokite julienne skutiklį – Norėdami sukurti julienuotas juosteles, pirmiausia nulupkite morką. Aš naudoju savo Y formos japonišką skustuvą iš mūsų internetinės parduotuvės „JOC Goods“.. Tada supjaustykite morką ilgomis plonomis juostelėmis; Naudoju savo mėgstamą japonišką julienne skustuką, taip pat iš JOC Goods.
- Mikrobangų krosnelėje greitai suminkštinti morkas – Trumpas kepimo laikas padeda išlaikyti ryškią spalvą, natūralų saldumą ir trapumą, todėl puikiai subalansuoja žalią ir švelnią tekstūrą, nepadaro jų minkštos. Uždengiu drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir uždengiu 1 minutę (1000W). Arba morkų juosteles galite pabarstyti trupučiu druskos, leisti pastovėti 3 minutes ir nuplauti po šaltu vandeniu, kad šiek tiek suvystų.
- Universalus apsirengimas – Šis ryškus, švelnus vinigretas puikiai papildo pagrindinius salotų komponentus. Jis toks universalus – rekomenduoju pasigaminti didelį stiklainį! Užpilą galite naudoti kitoms salotoms ar keptoms daržovėms.
Variacijos ir pritaikymai
- Išbandykite įvairias daržoves. Pabandykite naudoti agurkus, cukinijas ir daikono ridikėlius. Jas palyginti lengviau džiovinti nei morkas.
- Ieškote tuno konservų atnaujinimo? Labai rekomenduoju šio prekės ženklo stiklainius tuną. Dideli gabaliukai yra įspūdingi, o kokybė pastebimai geresnė.
- Veganas/vegetaras? Praleiskite tuną ir pridėkite avinžirnių! Taip pat galite pridėti ant grotelių kepto tofu, edamamo, avokado ar kitų daržovių.
Kaip patiekti morkų ir tuno salotas
- kaip garnyras – Šios salotos puikiai tiks prie bet kokio patiekalo!
- Sumuštinyje – Tai nuostabus kaip sumuštinių įdaras! Pridedu jį prie savo Wanpaku sumuštinio.
- Kaip užkandis – Dėkite ant krekerių kaip užpilą ir mėgaukitės kaip užkandį.
- Supakuota bento priešpiečių dėžutėje – Šios salotos jūsų priešpiečių dėžutei suteikia ryškios spalvos.
- Kaip pagrindinis patiekalas – Man patinka šios salotos, kai noriu valgyti mažai angliavandenių.
Laikymo patarimai
Norėdami saugoti: Laikykite salotas sandariame inde. Šaldytuve gerai išsilaikys 3–4 dienas.
Norėdami užšaldyti: Įdėkite salotas į sandarų indą arba pakartotinai uždaromą šaldymo maišelį. Užšaldykite iki mėnesio. Per naktį atšildykite šaldytuve. Patiekite atšaldytą.
Daugiau salotų receptų
Neleiskite ekranui užtemti
Ingredientams paruošti
-
Nulupkite 2 morkos su daržovių skustuku. Tada morkas supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis julienne skustuvu. Taip pat galite nuplauti peiliu, naudodami hosogiri pjovimo technika.
-
Išsaugokite likusius morkų gabalėlius, kurių negalėsite nulupti, kad vėliau panaudotumėte kitam patiekalui. Sudėkite morkas į mikrobangų krosnelę ir uždenkite drėgnu popieriniu rankšluosčiu.
-
Virkite morkas mikrobangų krosnelėje 1 minutę (1000 W), kad jos lengvai suminkštėtų. Nuimkite popierinį rankšluostį ir leiskite atvėsti.
-
Plonai supjaustykite ½ raudonojo svogūno. Supjaustytą svogūną pamirkykite dubenyje su šaltu vandeniu, kad neliktų kartumo.
Pasidaryti padažą
-
Tuo tarpu pasigaminkite padažą. Į didelį maišymo dubenį įpilkite 1 valgomasis šaukštas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, 2 šaukštai ryžių acto (be prieskonių), 1 šaukštelis Dižono garstyčių, 1 šaukštelis sojos padažo, ⅛ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirųir ½ šaukštelio košerinės deimantų kristalų druskos.
-
Sumaišykite su šluotele. Citriną perpjaukite per pusę (papildomą citriną pasilikite papuošimui). Suspausti 2 šaukšteliai citrinos sulčių į padažą ir vėl išplakame.
Išmesti salotas
-
Nusausinkite 1 skardinė ilgapelekis tunas (geriausia supakuotas alyvuogių aliejuje) ir sudėkite tuną į dubenį. Supjaustykite į mažus gabalėlius ir aptepkite padažu.
-
Tada sudėkite atvėsintas morkas ir sumaišykite su tunu.
-
Iš svogūnų griežinėlių išspauskite vandenį ir supilkite juos į dubenį.
-
Pridėkite didžiąją dalį ½ šaukštelio skrudintų juodųjų sezamų sėklų į dubenį (dažį pasiliekant papuošimui) ir viską dar kartą išmesti.
-
Uždenkite dubenį ir marinuokite salotas šaldytuve mažiausiai 1 valandą. Morkų ir tuno salotas perkelkite į serviravimo lėkštę.
©JustOneCookbook.com Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.