Japonijos troškinta „Kabocha“ moliūgų troškinys • Tik viena kulinarijos knyga

Japonijos troškinta „Kabocha“ moliūgų troškinys • Tik viena kulinarijos knyga

Japonija troškino Kabochaarba „Kabocha no nimono“ (troškinto moliūgo)yra vienas populiariausių patiekalų, virtų japonų gaminimo patiekaluose. Jūs pastebėsite jį „Bento“ dėžutėse, „Teishoku“ pietų rinkiniuose ar net pusryčių bufetuose „Ryokan Inns“. Turėdami tik keletą ingredientų, namuose galite lengvai pasigaminti nuoširdų ir patogų patiekalą.

Jei jums patinka japoniškai troškinti patiekalai, išbandykite mano chikuzenni (nishime), Nikujaga (japoniškos mėsos ir bulvių troškinys) arba troškintą keptą tofu ir žalumyną šalia!

Dekoratyvinis mėlynai ir baltas dubuo, užpildytas troškintais „Kabocha“ moliūgų gabalėliais, papuoštas plonai supjaustytu imbieru. Šlapynės ir maži indai dedami šalia dubenėlio ant tamsaus paviršiaus.

Kas yra japonų virsmas Kabocha?

Japonija troškino Kabocha (Kabocha no nimono, かぼちゃの煮物) priklauso japoniškų patiekalų šeimai. Jie yra žinomi dėl švelnaus maisto gaminimo būdo, kuris leidžia ingredientams sugerti pikantiško sultinio, išlaikant natūralų saldumą ir tekstūrą. Naudojant „Kabocha“, rezultatas yra minkštas, aksominis moliūgas, kuris subalansuoja Umami ir subtilų saldumą – puikus japoniško komforto maisto pavyzdys.


Namiko Hirasawa Chen

Kodėl man patinka šis receptas

  • Saldus ir švelnus – Lygus ir aksominis japonų moliūgai turi natūralų saldumą, kuris subalansuoja pikantiškus prieskonius.
  • Patogus klasika – Šis ikoniškas patiekalas yra tikras japonų namų gaminimo skonis!
  • Paprastas ir universalus – Pagaminta iš saujos sandėliuko prieskonių, jis gerai sujungia su bet kuriuo japonišku meniu.

Ingredientai Japonija troškino Kabocha

  • Kabocha moliūgai
  • Dashi (Japoniškos sriubos atsargos) – parodau, kaip tai padaryti su džiovintais „Bonito“ dribsniais, tačiau jūs taip pat galite naudoti „Awase Dashi“, „Kombu Dashi“ ar „Vegan Dashi“
  • Sake
  • Cukrus
  • Aš esu padažas
  • Druska

Raskite Spausdinamas receptas Su matavimais žemiau.

Pereikite prie recepto

Pagrindinė įranga

„Otoshibuta Drop“ dangtis: du nerūdijančio plieno garlaivių krepšeliai, rodomi šalia; Kairysis yra uždarytas ir kompaktiškas, o dešinysis - atidarytas ir išplėstas, tiek su skylutėmis garuojant, tiek centrinę rankeną.

Kaip pasigaminti Japonija troškino Kabocha

Paruošimas

  1. Supjaustyti Kabocha aštriu peiliu į lygiaverčius gabaliukus.
  1. Susitarti Vieno sluoksnio gabalėliai puode, odos pusėje žemyn.

Virimas

  1. Sezonas. Įpilkite „Dashi“, sojos padažo ir švelniai sujunkite puodą, kad sumaišytumėte prieskonius.
  1. Troškinti. Užvirkite, tada nuo mažesnės iki vidutinio ir žemo šilumos. Ant viršaus uždėkite „Otoshibuta“ (lašo dangtį) ir troškinkite 20–30 minučių, kol suminkštės.

Surinkti

  1. Vėsu ir patiekite. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite sėdėti maždaug 30 minučių, kol atvės. Patiekite šiltą arba kambario temperatūroje. Pridėkite pasirenkamą imbiero garnyrą.
Keturios troškinto „Kabocha“ moliūgo gabalėliai mėlynai ir baltai raštuota patiekalu, ant kurių buvo smulkiai susmulkintas imbieras. Mvošu yra oranžinė su žalia oda ir patiekiama lengvame padaže.

Nami recepto patarimai

  • Supjaustyti vienodais gabalėliais – Vienodas dydis padeda moliūgui virti tolygiai. Pažiūrėkite, kaip iš mano patarimų iškirpti kabocha moliūgą.
  • Išdėstykite vienu sluoksniu Puode, kuris yra tik tinkamo dydžio net virimo metu, ir plokščias paviršius lašo dangčiui.
  • Įpilkite tik tiek skysčio – Virimo skystis turėtų būti tris ketvirtadalius į Kabocha gabalų šonus.
  • Sukasi, nemaišykite – Švelniai sukite puodą, užuot maišydami indais. „Kabocha“ minkštimas yra subtilus ir gali lengvai išsiskirti.
  • Padėkite lašo dangtį – Lašo dangtis (Otoshibuta) Sėdi tiesiai ant ingredientų, kad skystis cirkuliuoja, skatintų net virimą ir užtikrintų, kad skoniai greitai įsigeria. Tai taip pat neleidžia moliūgui judėti puode ir išsiskirti.
  • Naudokite švelnią šilumą – Laikykite užvirę ant vidutinės ir žemos ugnies, kad švelniai ir tolygiai virtų moliūgą.
  • Tegul vėsa Pamirštame skystyje 30 minučių, kad sugertų skanius prieskonius.
„Kabocha“ supjaustytas peiliu ant medinės pjaustymo lentos.

Variacijos ir pritaikymai

  • Papuoškite imbieru. Papildykite jį su „Julienned“ imbieru, trumpam mirkytu šaltu vandeniu, kad pašalintumėte šiek tiek pikantiškumo.
  • Su maltu vištienos padažu (kulkšnies). Troškinkite „Kabocha“ su malta vištiena ir apdaila su sutirštintu padažu. Prideda Umami ir daro jį ypač nuoširdų su ryžiais.
  • Padarykite tai vegetarišką/veganą. Augalinei versijai naudokite „Vegan Dashi“ arba „Kombu Dashi“.
  • Padarykite jį aštrų. Pridėta „Shichimi Togarashi“ arba japonų čili aliejaus (LA-YU).
  • „IToko-ni“ (kabocha su azuki pupelėmis). Tradicinis patiekalas, troškinantis kabocha su adzuki pupelėmis. Patogus, subtiliai saldus ir puikiai tinka žiemai.
  • „Deep-Fry Kabocha“, tada troškinkite. Lengvai giliai kepkite „Kabocha“ prieš troškindamas, kad išlaikytų savo formą ir leistų skoniams giliau įsigerti.

Ką tarnauti Japonija troškino Kabocha

Šis jaukus garnyras gražiai poros su daugybe japonų patiekalų. Čia yra mano mėgstamiausi:


Sandėliavimo ir pakartotinio pašildymo patarimai

Saugoti: Likusius likučius su troškinančiu skysčiu laikykite hermetiškame talpykloje šaldytuve 2–3 dienas arba šaldiklyje 2–3 savaites. Tačiau „Kabocha“ gali pasidaryti šiek tiek švelniai, kai jis sušalo.

Pakartotinai pašildyti: Galite patiekti troškintą kabocha kambario temperatūroje arba švelniai pašildyti ant viryklės ant silpnos ugnies. Venkite maišymo, nes „Kabocha“ gali lengvai suskaidyti.


Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu padaryti šį receptą iš anksto?

Taip! Kitą dieną „SoMmered“ patiekalas iš tikrųjų geriau skonis, nes skoniai sulieja. Prieš patiekdami, laikykite jį šaldytuve ir švelniai pašildykite.

Ar galiu pasigaminti šį veganą/vegetarą?

Absoliučiai. „Kombu Dashi“ ar „Vegan Dashi“ yra puikūs veganiškos galimybės ir išryškina natūralų „Kabocha“ saldumą.

Ar galiu naudoti „Butternut“ moliūgą šiame recepte?

Jei naudojate „Butternut“, supjaustykite juos iki tokio pat dydžio kaip šiame recepte, tačiau troškinkite juos šiek tiek mažiau laiko. Patikrinkite, ar nėra nuotaikos, ir prireikus modifikuokite laiką.

Kaip pakoreguoti didelės grupės receptą?

Padvigubinkite ingredientus, tačiau laikykite „Kabocha“ gabalus viename puode. Norėdami tolygiai virti moliūgą, naudokite plačią, negilią keptuvę, pavyzdžiui, bakstelėją, nesulaužant.

Aš norėčiau išgirsti, kaip pasirodė tavo! 💛 Palikite žvaigždės reitingą ir pakomentuokite žemiau, kad pasidalytumėte savo patirtimi. Jūsų atsiliepimai ne tik palaiko tik vieną kulinarijos knygą, bet ir padeda kitiems namų virėjams atrasti receptus, kuriais jie gali pasitikėti.

Neleiskite savo ekranui tamsėti

Garnyrui (neprivaloma)

  • Prieš pradėdami …Atminkite, kad šiam receptui reikia 30 minučių atšaldymo laiko.Surinkite visus ingredientus.

Padaryti katsuo dashi

  • Nedideliame puode virkite 1¾ puodelių vanduo už Dashi. Kai virti, pridėkite ½ puodelio katsuobushi (džiovinti bonito dribsniai).

  • Išmaišykite ir išjunkite ugnį. Atidėkite 15 minučių iki stačio. Tada ištieskite „Katssuobushi“ su smulkiojo tinklo sietu. Dabar tu turi Katsuo Dashi. Atidėkite. Nami patarimas: Rezervuokite panaudotą katsuobushi FurikakE (ryžių prieskoniai).

Supjaustyti kabocha

  • Išmeskite sėklas ir membraną iš 1 svaro kabocha moliūgai. Mikrobangų krosnelėje 2 minutes, kad sušvelnintumėte išorinę odą. Galite praleisti mikrobangų gamybą, jei turite aštrų peilį ir jėgas perpjauti kietą kabocha.

  • Nami patarimas: Peržiūrėkite mano vadovėlį ir vaizdo įrašą, kaip iškirpti kabocha moliūgą, kad gautumėte išsamesnių instrukcijų ir metodų.
  • Atsargiai supjaustykite kabocha į pleištus, tada 2 colių (5 cm) gabalus. Įdėkite „Kabocha“ gabalus į vieną sluoksnį, odos pusę žemyn, į didelį puodą.Nami patarimas: Atminkite, kad mes paliekame odą, nes ji yra valgoma ir maistinga.

Virti

  • Pridėti Dashi, 2 šaukštaiir 1 šaukštas cukraus.

  • Pasukite puodą, kad sumaišytumėte prieskonius, kad maišydami nesulaužytumėte „Kabocha“ gabalų. Įjunkite viryklę iki vidutinio aukšto ir užvirkite.

  • Pridėti 2 šaukšteliai aš padažas ir ⅛ TSP deimantinis krištolo košerinė druska.

  • Vėl sukite puodą, kad sumaišytumėte prieskonius. Virimo skystis turėtų uždengti maždaug tris ketvirtadalius Kabocha; Jei reikia, įpilkite vandens. Užvirkite, tada sutrumpinkite Vidutinis žemas. Padėkite an Otoshibuta ) 20–30 minučių, Kol minkštimas parodys smulkius įtrūkimus prie odos arba iešmelis lengvai pradurs minkštimą. Jei skystis išgaruoja per greitai, uždenkite puodo dangčiu (kartu laikydami otoshibuta vis dar vietoje).Nuimkite nuo ugnies. Uždenkite puodo dangčiu ir leiskite sėdėti 30 minučių padėti „Kabocha“ sugerti daugiau skonio.

Tarnauti

  • Prieš patiekdami, galite patiekti užvirtą „Kabocha“ kambario temperatūroje arba pakartotinai pašildyti. Papinti su Imbieras (Neprivaloma), supjaustykite juos plonomis griežinėliais ir tada plonomis Julienne juostelėmis. Mirkykite šaltame vandenyje 1 minutę, kad pašalintumėte šiek tiek smailumo.

  • Gerai nusausinkite ir atidėkite. Pabarstykite imbierą ant „Kabocha“ viršaus. Patiekite ir mėgaukitės!

Kalorijos: 51KcalAr Angliavandeniai: 12gAr Baltymas: 1gAr Riebumas: 1gAr Sočiųjų riebalų: 1gAr Natris: 85mgAr Kalis: 398mgAr Pluoštas: 2gAr Cukrus: 4gAr Vitaminas A: 1550IuAr Vitaminas C: 14mgAr Kalcis: 39mgAr Geležis: 1mg

Ar pagaminote šį receptą?

Tag @justonecookbook „Instagram“, kad galėtume pamatyti jūsų skanų kūrinį!

Redaktoriaus pastaba: Iš pradžių šis įrašas buvo paskelbtas 2017 m. Gruodžio 14 d. Jis buvo pakartotinai paskelbtas 2025 m. Spalio 2 d.,

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -